Keresés

Ki mit néz most?

2011. július 4., hétfő 22:28
A köd
A zene és a rádiós hölgy miatt már most újra megnézném, pedig csak egy napja láttam először.Nem számítottam rá, hogy egy ilyen egyszerűnek tűnő trükkel ekkora hatást lehet nálam elérni.Mindent körbevett ez a fagyos fehérség és legtöbbször nekem kellett kitölteni a hiányzó részeket az elején.Ezért sem tűnt gagyinak, mert fel tudtam javítani képzeletben az ellenséget.Ki is zökkentett egy kicsit, amikor közelebbről mutattak egy-egy maszkot.Az már nem hatott úgy...A befejezésnél már nem foglalkoztam azzal, hogy nyitva hagyták a történetet.Ilyen filmeknél ez elengedhetetlen kellék, de nem különösebben érdekelne egy folytatás.Ez így kerek nekem.A dvd elég gyengus darab, de a film szerencsére (a vártnál talán jobban) tetszett.

(Érdekes, hogy a nővérem elég könnyen meg szokott ijedni ezektől a filmektől, de most ő is inkább kellemesen borzongatónak találta a végeredményt.Mondjuk elég hűvös este volt errefelé, néhányszor a szereplőkkel együtt rezzentem össze én is.(pl annál a jelenetnél, amiben Dr.Kockásing is szerepelt:)
0
2011. július 3., vasárnap 10:37
Angyalok városa 10/10

Tizenegyvalahány évvel a moziba kerülés után nyugodtan írhatom, hogy sajnos manapság már nem látok ilyen filmeket a moziban. Ezt anno kétszer néztem meg, szerintem ez volt az utolsó romantikus film amit moziban néztem, de amit kétszer is, az tuti ez volt az :) :) Mivel már láttam, az elejétől fogva bennem van valami szorongás, előre tudom a drámát mégis, egy percre se lankad a figyelmem. Hogy ez Meg Ryan szájfeltöltés nélküli látványa, vagy Nic Cage sűrű haja miatt van az kétlem, egyszerűen a hangulat az ami megragad. Gabriel Yared zseniálisan elégikus zenéje, aminek minden hangjegye maga a varázs, valamint a nosztalgia, hogy már 13 év telt el azóta, hogy moziban bűvölt el az angyal és a dokinő drámai szerelme. Ennyi, köszöntem! :)
0
2011. július 3., vasárnap 5:07
Egyébként aki ismer, tudja, hogy horror-fan vagyok, ki legyen a kedvencem, Emma Thompson? :D
0
2011. július 3., vasárnap 5:06
színészNŐM! :) Így már jobb? :D
0
2011. július 3., vasárnap 2:42

Amber Heard az egyik kedvenc SZÍNÉSZnőd??? :))
0
2011. július 3., vasárnap 0:05
0
2011. július 2., szombat 21:40
0
2011. július 2., szombat 17:40
A kód neve: Merkúr(4,5)
Bruce Willis hozza a kötelezőt, de ez sajnos megint egy olyan film, amiben az ellenségek oldalán mindenki súlytalan.Hiába a sok "rosszarcú géppityus", ha a főnökükön inkább sírva röhögnél.Pedig ezt az egész kódfejtős, menekülős, jó csajt is veszélybe sodró küldetést nem is bízhatták volna jobb emberre.Itt van a gond a filmmel, hogy ez megint csak leírva hangzik jól.Máskor simán tudok aggódni olyan szereplőkért, akikről biztosan tudom, hogy nem esik bántódásuk.Most ez nem ment.
Úgy néz ki, hogy egy teljesen átlagos mozidélutánba illő filmmel is mellé tudok lőni.

Most a köd és a rettegés háza következne, de a nővérem jelezte, hogy ezeket jó lenne együtt megnézni.Így vasárnapra marad a borzongás.
Újranézéssel folytatom a hétvégét:Picasso kalandjai, Király ötletek, A pénznyelő.
0
2011. július 1., péntek 14:10
The Ward (vagy John Carpenter s The Ward)

1994 óta nem csinált a horror nagymestere (számomra) élvezhető filmet, csak a két Masters of Horror epizódja győzött meg arról, hogy nem felejtette el a műfajt az "öreg". Ez a mozija sem világmegváltó, de végre valami felcsillant a régi Carpenterből. A film első fele elég uncsi volt, de aztán kezdtett érdekelni a végkifejlet, próbáltam kitalálni a végső csavart (mert az egyértelmű, hogy erre játszik a film, ez az első pár képkocka után kiderül :)) és lekötött, sőt, néha sikerült megrémülnöm is! :)
Sajnos a kategórián belül megint azt kezdem észrevenni, ami a 80-as évek végén, 90-es években elérte a műfajt, hogy egyre silányabb fércmunkák és önismétlések születtek, jó lenne elkerülni újra ezt a helyzetet. Sajnos erre épp nem jó ez a film, hiszen a  végén azért olyan érzésünk van, hogy khmmm, hogy is mondjam, a Mester picit lopkodott azért innen-onnan, de azt be kell vallanom, egy tisztességes film született, de azért korántsem lesz ebből klasszikus!
Amber Heard pedig most már nálam a TOP10 színésznő kategóriába beúszik lassan, nagyon "csípem a buráját"! :)
Nálam 7/10
0
2011. július 1., péntek 12:36
Vanishing on 7th Street

Nem tudom mire vélni az imdb fanyalgókat, pláne a film totális alulértékelését. Rendkívül izgalmas, kellően apokaliptikus és misztikus horrort láthat, aki megtekinti a Vanishing on 7th Street-et.
A történet dióhéjban:
Detroit csaknem  teljes lakossága egyik pillanatról a másikra eltűnik. A kihalt utcákat csak a másodpercekkel ezelőtt még sétáló, munkába rohanó emberek ruhái terítik be. Erre a nem túl szívderítő állapotra ébred Luke (Hayden Christensen) és még pár ember, akik valami oknál fogva nem osztoztak a többiek sorsán. Az egész várost hatalmába kerítette a sötétség, mely folyamatosan terjeszkedik és elnyel mindent, ami él és mozog. Luke és alkalmi társai egy bárban keresnek menedéket és próbálnak válaszokat találni. A sötétség közben egyre csak növekszik, belsejében pedig árnyak suttognak...

Ahogy említettem, rendkívül hangulatos, apokaliptikus víziónak lehetünk tanúi. A színészek meggyőzőek, a horror működik: az ismeretlen gonosz fenyegetése kellemes perceket okoz a műfaj kedvelőinek a félig-meddig elbaltázott befejezés ellenére is. Remélem, itthon is kiadják egyszer!

7/10
0
2011. június 29., szerda 15:22
A meztelen dobos
Sokkal rosszabbra számítottam.Azt hittem elökörködik az egészet.
Ehelyett kaptam egy szerethető bandát, jól időzített beszólásokat és olyan extra tartalmat, amitől néhányszor a könnyem is kicsordult a nevetéstől.
A zenékért felelős embereket innen is csókoltatom, tényleg csillagos ötös ilyen szempontból a film.
Rainn Wilson-t érdekes módon az Officeban nem bírom annyira, de itt teljesen szimpatikus volt.Olyan fejeket vágott néha, hogy nem tudom hányszor kellett felvenni egy jelenetet.Szerintem ez az "ember" folyamatosan a vágószoba padlójára küldi a filmet.:)
Két dolog miatt kellene lepontoznom a produkciót.
Nem igazán tetszett, hogy a másik zenekart csak kétszer szedik elő a teljes játékidő alatt.Ráadásul csak az elrontott befejezésről fognak legközelebb eszembe jutni.A másik részlet a női szereplők háttérbe szorítása.Nem értettem, hogy miért használják ilyen keveset az ismert arcokat.
Egyébként ajánlom, mert én néhányszor tényleg borultam a röhögéstől.
0
2011. június 29., szerda 14:46
A csendes bérgyilkos
Szeretnék belemagyarázni ebbe a filmbe sok mindent, de sajnos nem tudok.
A borítóról idéznék néhány részletet, "Michael Keaton....a rendezést is maga vállalta,  nem nélkülözi az izgalmakat sem, legösszeillőbb szerelmespárja..."Próbáltam koncentrálni, de egyiket sem vettem észre 90 perc alatt.Ez egy bitang egyszerű átlagos tv film, amit szerintem még a hajdani hallmark channel is elbírt volna.Mindent csak jeleznek benne.Nincs valódi akció vagy kapcsolat vagy bármi.Megnéztem és azonnal törlődött is a memóriámból.
Egyetlen pozitívumot vagyok hajlandó elismerni, hogy Kelly Macdonald tüneményes(ha együtt szereplenének valamiben Emily Mortimer-rel azt hiszem végem lenne:).Olyanoknak ajánlom a megtekintést, akik imádják a színésznőt.Mindenki más messzire kerülje el!
0
2011. június 25., szombat 13:45

Imádom a hangulatát.Remélem jön szeptemberben a 2.évad.
0
2011. június 24., péntek 22:59
Jurassic Park - kalapemelős résznél tartok - a hogyan készültet most kivételesen a film előtt néztem meg - nem vagyok rajongó, de még mindig elvarázsol pár jelenet belőle - egyébkén csak pár napja szereztem meg dvd-n.:)
0
2011. június 24., péntek 21:28
Látta valaki a Jim Van Bebber által készült Manson című filmet? Érdemes megnézni / megvenni? Mennyire mutatja be hitelesen azokat a borzalmas eseményeket, melyek Polanski feleségével történtek?
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2011. június 24., péntek 18:37
A sejt(6)
Azt az egy nyomorult fizetési csekket nem az írónak adták, hanem a látványtervezőnek.
Másra nem tudok gondolni a szövegeket hallgatva.Piszkosul béna ilyen téren a film, főleg Vince Vaughn karakterét tették így tönkre.Most esélyt sem adtak neki, pedig szegény a színészettel is hadilábon áll...legalább lettek volna jó egysorosai.
Vincent D Onofrio szerepeltetésével viszont zseniálisat húztak a készítők.Amit lehetett kihozott ebből a bántóan üres moziból.Nem is értem, hogy miért nem kap folyamatosan A-kategóriás filmekben lehetőséget.
Továbbra is élvezem a látványt, de a történet teljesen hatástalan.Megint megnéztem ezt a hosszúra nyújtott videóklippet, viszont már estére elfelejtem az egészet.Olyan ez, mint amikor túladagolom a youtube-on szörfözést.
0
2011. június 24., péntek 12:27
A rocker csajok(6,5)
Csoda, hogy élnek...Ez motoszkált végig a fejemben.Mondjuk ez a legtöbb művészvilágban ténykedő emberről is elmondható.:)
Nem tudom, hogy tudták megcsinálni a fellépéseket...Bár mindegy is.
A hatásukat biztos még ma is érezni, utat törtek másoknak, de valahogy mégsem tudtam őket csodálattal vagy érdeklődéssel nézni.A színészek sem nyújtanak semmi extrát, szerintem csak a külsejük átalakításával és az öltözékekkel akarták elérni a hatást.A zenekarral meg alig foglalkoztak, és a drámázás is nagyon sablonosan alakult.Csak a produkció közben, a színpadon akartam őket látni.Ott éreztem az erőt és azt a "mocskosságot", ami egy ilyen filmhez kell.
A pontszám is azért kúszott ilyen magasra, mert a hangulat és az ismerős dalok hamar beszippantottak.Igazi egyszer nézhető film, ráadásul nem igazán kelti fel az érdeklődést a legendák iránt.
0
2011. június 23., csütörtök 22:23
16 utca(5-6)
A befejezést leszámítva igazán remekül összerakott film.Szerintem abban hibáztak, hogy a karakterhez és a hangulathoz nem igazán illik az utolsó jelenet.Kötelező volt belerakni, de mégis furcsának találtam.
Na nem is ez a lényeg....
A rapper csóka erőltette ezt a beszédet és kb. öt percig idegesítő is volt.Aztán az egymásra utalt párost kezdtem megkedvelni.Nem aggódtam értük, mert annál azért kiszámíthatóbb a történet, de mindenképpen izgalmasnak találtam a útjukat.
Nincs nagy akció a filmben, nem is túl látványos, de öröm nézni egy ilyen régi vágású mozit.Rengeteg eseményt sikerült belepakolni a játékidőbe, de a tempón érdekes módon ez annyira nem észrevehető.(elég ráérősek az összetűzések is) Egymással szemben álló nagyszerű színészek rutinból lezavarják a jeleneteiket.Azt hiszem csak ezért tudnám lepontozni a filmet.Nincs benne tűz, fáradt az egész.Jó volt végignézni, de nem igazán mozgatott meg.Ennek ellenére biztosan előszedem még néhányszor a későbbiekben(talán kipróbálom egyszer szinkronnal is)
0
2011. június 21., kedd 23:38

Valhalla Rising

Húúú... Nem is tudom, mit írjak. Nagyon nehéz, lassú, helyenként kifejezetten unalmas mozi, ami egyaránt tele van iszonyat kemény brutalitással ( kiloccsanó agyvelő, belezés, stb...) és csodálatos beállítású (táj)képekkel. Ha nem lenne ennyire kemény, inkább művészfilmnek gondolnám - így csak egy művészieskedő kalandfilm Amerika felfedezéséről Az új világ, Az őrület határán stílusában. Van hangulata, az biztos. A főszereplő egész filmben egy mukkot sem szól, de egyébként is gyakran éreztem úgy, mintha a Tűz háborúját nézném...

Nem tudom, ennek a hazai kiadásába ki mer belevágni - de most már legalább értem a késedelem okát. Mindenesetre én láttam, egyszer elég volt. Van egy eladó BD-m belőle, angol és német hanggal és felirattal, 2650 ft + postáért. Ennyiért vettem.
0
2011. június 21., kedd 19:23
Super 8
Két jelenetet leszámítva ezt tényleg kisgyerekeknek találták ki.Elsőre ijesztőnek tűnhet a rakétacsapat egyetlen megmaradt tagja is, de a végére még drukkolni is fogsz neki.(Szóval mindenki moziba be!)
Na meg a gyerekszereplők is egytől-egyig szerethetőek.
Joel Courtney és Elle Fanning remek választásnak tűnik, remélem nem vesznek el felnőtt korukra.Bár Joel legtöbbször annyira tökös, mint valami felnőtt akciósztár.Szinte végig ezt a világra rácsodálkozó arcot vágja a legnagyobb csődület közepén is.Vagy csak kötélből vannak az idegei...:)
Bár a történet borzasztó egyszerű,de a közben forgatott kisfilm és a poénok kitöltik az üres részeket.Nem gondolkoztam közben azon, hogy ez mennyire hihetetlen vagy ez nagyon nyálas.Hátradőltem és élveztem a mögöttem ülő fiatalabb srác telefonbeszélgetését és ezzel párhuzamosan a szemem előtt zajló fantasztikus mesét.
Ebből biztos, hogy egy extrákkal telepakolt lemezt fogok csak megvenni.Valószínűleg külföldről.:(

A vonatos résznél valamiért rögtön ez a video jutott az eszembe.:)
0
2011. június 21., kedd 11:03
Pont szombaton néztem meg, nekem nagyon bejött, megy is a polcra BD-n, amint lesz rá money. A látatlanban vásárlásról már leszoktam egy ideje, köszönhetően néhány mellényúlásnak. Azért 6-7 ezret kiadni úgy egy filmért, hogy nem láttam, eléggé kockázatos...

Dwayne Johnson mint egy terminátor, úgy száguld végig a filmen. :D

Tegnap egy régi klasszikus, a Mad Max első része került megtekintésre, életemben először az ős-eredeti ausztrál hanggal végre... :)))
0
2011. június 21., kedd 3:40
Rohanás
Megkívántam egy kis sallangmentes bosszúfilmet.Az elején még azt gondoltam, hogy ki is leszek szolgálva, de kicsit csalódtam.Néhányszor elbóbiskoltam rajta, ráadásul próbálták felpuhítani kicsit a marcona harcost.
Ennyi percet elpazarolni a műmájer csávóra meg a cicájára és a kiégett zsaru széthullott családjára, tök felesleges az egész.Sokkal nagyobbat kaszálhattak volna, ha nem töltik fel ismerős arcokkal a szereplőgárdát.Nincs szükség rájuk, nem adnak bele semmi pluszt a produkcióba.Ezt simán a főszereplővel el lehet adni.
Egyébként is minek ehhez forgatókönyv?A végén is volt egy több km-ről látható fordulat.Nem kell arra hajtani, hogy valami emlékezetes filmet készítsenek.Meg akarták javítani azt, ami teljesen jól működött kb. 50-60 percig.
A kölcsönzést megérte, de megvenni nem fogom.
Most jön a Galaktikus küldetés, mert még nem vagyok fáradt.
0
2011. június 20., hétfő 20:43
Nekem erről a címről mindig a Titanic ugrik be. :)
most posts by TM
0
2011. június 20., hétfő 20:34
Jack és Rose balladája
Megint kevés voltam hozzá, hogy minden rezdülést dekódoljak.Pedig már másodszor futottam neki.Nem adja túl könnyen magát ez a film, de ez inkább az előnyére válik.
Furcsaságokban is bővelkedik, de a zene és a gyönyörű tájak minden nehézségen átsegítenek.Gyógyító hatása van a környezetnek, de persze nem menekülhetnek a szereplők a sorsuk elől.Végig kaptam jelzéseket és talán még egy ígéretet is a történet alakulásával kapcsolatban, próbáltam előre felmérni a rám váró nehézségeket.Végül örültem, hogy nem mindent tartottak be ezek közül, oldottak egy kicsit a keserűségemen.
A néhol túl tolakodó kézi kamerázás ellenére a színészeken semmilyen zavart nem éreztem.Produkálásnak és átverésnek nyoma sincs, mindenki a lehető legőszintébben reagál a jelenetekben.Csodál élmény volt.
0
2011. június 19., vasárnap 19:26
Ezt még nem láttam.:)
Egész jópofa, az ügynökök profiljainál meg is kellett állnom egy picit.
0