Keresés

Ki mit néz most?

2011. június 19., vasárnap 19:18
Kedvenc Bourne paródiám:

Mikor kicsik voltak a gyerekek rengeteget kerestük Waldót.:)))
0
2011. június 19., vasárnap 14:34
The Tunnel

Áldokumentum-horror, a Rec. és a Blair Witch stílusában, remek, para hangulattal.

Egy forgatócsoport merül alá Sydney elhagyatott metró-alagútrendszerébe, hogy tényfeltáró nyomozást végezzenek az először csak vízügyi területet érintő, ám később több tucat, ezen alagutakban élő hajléktalan eltűnésével kapcsolatos ügyről, mellyel kapcsolatban a kormány részéről tömény hallgatásba ütköznek.
Az újságírónő és csapata lassan ráeszmél, hogy a sötét alagutak mélyén nemcsak a sztori csavarjaival kell szembesülniük, hanem valami egészen félelmetessel is.

Egyszerű sztori, nyomasztó hangulat, hatásos ijesztgetés, áldokumentum stílus. Ezekből az összetevőkből remek kis mozi született, amely ugyan nem hoz újat a műfajba, de annál élvezetesebb. Remekül illik ehhez az esős időjáráshoz.

A filmet egyébként bárki, legálisan letöltheti a készítők honlapjáról:
http://vodo.net/thetunnel

The Tunnel
7/10
0
2011. június 19., vasárnap 0:36
+l
+et
0
2011. június 19., vasárnap 0:31

Nincs még egy ilyen egyenletesen jó akciótrilógia.Úgy tartják benne a színvonalat, hogy egy adott területen még előre is lépnek az előző részhez képest.
Nem érzed azt, hogy eszetlenül ugrálnak a helyszínek között.Pedig pörögnek benne az események.A rengeteg autós jelenet sem teszi tönkre, sőt még viccesnek is találtam az első részben a menekülést azzal a kis járgánnyal.
A közelharcokkal is megvesznek kilóra, mert ezt általában hiányolni szoktam hasonló filmekből, ki vagyok éhezve rá..:).Itt súlya van egy összetűzésnek, nem azt érzed, hogy beleereszthetnek egy tárral a főhősbe, az akkor is továbbmegy.Korábban nem is gondoltam volna, hogy M.D. ennyire jó meg tudna oldani egy akciófilmet.Most meg már el sem tudnám képzelni nélküle ezt a szériát.(igazi tökös csávóvá érett:)
Azt hiszem ezért is működik ennyire, mert hitelesen adja elő a remekül kiképzett gyilkológépet, de ugyanakkor intelligensnek is tűnik.Tudod, hogy áldozatok árán, de minden helyzetből kimászik, mégsem csinálnak belőle hőst.Természetes marad ettől a film és csak néha csúszik be egy kis túlzás.(A 24-et is pont ezért szeretném végre végignézni, illetve ezért kezdtem el...csavargatják benne a főszereplő tökét rendesen és menet közben sok mindenki lemarad[egyre szűkebb körben ünnepli a karácsonyt, ha úgy tetszik...], de mindig minden körülmények között felgöngyölíti az ügyet.)
Az első átvezetés az én ízlésemhez képest kicsit túl vidám lett, de rögtön a második rész elején helyreteszik a dolgokat.Ezután már nincs határ, az indulatok tényleg elszabadulnak.Az emlékek is folyamatosan a felszínre törnek(ezeket a kis klippeket az ultimátumben mondjuk már nem annyira élveztem), talán ez az epizód tetszik a legjobban a történet szempontjából.Brian Cox és Joan Allen mesterien asszisztálnak az útlevélkirály ténykedéséhez.A befejezés azzal a remek kis nótával szerintem a széria legjobbja.
A harmadik etapon, pedig ismét beleborzonghatok a gyönyörűen megkoreografált verekedésekbe.Itt szálltak el leginkább ezen a téren.Imádom.Most újranézek pár jelenet.

0
2011. június 17., péntek 2:31
Nokas 8,5/10
Na végre valami. Történet nem sok, viszont izgalmas film és megtörtént esemény.
0
2011. június 16., csütörtök 2:00
Amelia
Távolról nézve gyönyörű film, de az alakításokat egyenként megvizsgálva nem lehetek vele elégedett.Ewan McGregor feszeng, Richard Gere unatkozik, Hilary Swank pedig erőlködik.(A villanó mosoly és a távolba nézés az megy, de semmi több nincs benne.)
Képileg és zeneileg elsőosztályú munka, de a tartalom teljesen hidegen hagyott.Pontosan látszik, hogy csak egyféle szenvedélyről fog szólni a történet.Hamar egysíkúvá válik.
Amint adódna egy lehetőség a magánember bemutatására rögtön visszaugranak az érdekkapcsolatra és a repülés imádatára.
A szereplők kihasználják egymást, hogy minél magasabbra jussanak.Kizárnak a filmből, és így elérik, hogy ne szimpatizáljak senkivel.Érdekessé kellett volna tenniük számomra Amelia Earhart-ot.Ehelyett végignéztem messziről egy kirakat életet.A vége felé könnyedén elhessegették a film legőszintébbnek tűnő pillanatát is.A navigátor felteszi azt a kérdést, ami bennem is végig ott motoszkált, de nem jött a válasz, mert túl szoros volt az időbeosztás.
Felszínes könnyed szórakozás.Közepes.
0
2011. június 16., csütörtök 1:38
A következő három nap  8/10
Kissé felületes de egész jó a film. Hozzá kell tennem én most végeztem a Szökés 4. évaddal szóval elég magas a mérce.

A félszemű: 5/10
Thrillernek sztem komolytalan.
0
2011. június 15., szerda 2:01
zoom
0
2011. június 15., szerda 1:58
Köszi, akkor ennek utánajárok :)
0
2011. június 15., szerda 1:55
igen
0
2011. június 15., szerda 1:48
Ez a film még beszerezhető egyébként?
0
2011. június 15., szerda 1:37
Isten haragja(6,5)
Megérte előszedni, mert a végét piszkosul eltalálták.Csak röhögsz, hogy ilyen nincs is...
Azért eléggé aggasztó, hogy én is ismerek ilyen elvakultan hívő embereket.(Remélem nem találják ki holnaptól, hogy a szemüvegeseknek veszniük kell, mert akkor nagy bajban leszek.:)Egyszerűen mindenki félelmetes benne, bár azt el kell ismernem, hogy Bill Paxton néha túllő a célon.Sokszor csodálkoztam rá a "játékára".A gyerekszínészek is megfelelőek, a hangulata meg egyenesen remek.Mindenkinek ajánlom, nagyon tanulságos kis filmecske.
0
2011. június 12., vasárnap 23:13
Hmmm, Unpronounceable, meghoztad a kedvem a film a ma esti megnézéséhez, egyébként én is nagyon szeretem, a zenéje pedig külön is a kedvencem, főleg a "Diary of Hate" téma, ami végigvonul a filmen.
0
2011. június 11., szombat 23:26
Nem rossz ez a Wallander szinkronnal csak pont a főszereplőt nem akarom magyarul hallgatni.
0
2011. június 11., szombat 22:52
már megint elcsesztem
0
2011. június 11., szombat 22:51
Egy kapcsolat vége(8)
Imádom, mert semmi szokványos nincs benne.Szerelmi háromszöget és az indulatos párbeszédek is teljesen másképpen vannak jelen a történetben.Nem a lebukás veszélyével vagy a "férfiak csatájának" lehetőségével teremtenek feszültséget.
Rögtön az elején elhangzik egy zseniális mondat, ami tisztázza a viszonyokat és helyrerakja a szereplőket.
Ez az igazi erőssége, a remekül megírt párbeszédek.Főleg a nyomozó és a szerető jelenetei tetszettek.Az ő kapcsolatuk rázta fel mindig egy kicsit a filmet, nem mintha erre bármi szükség lett volna.:)Így is végig remekül szórakoztam az alapszituáció kibontásán.
Akkor lehetett volna még érdekesebb ez a film, ha Maurice és Henry folytattak volna nem is annyira titkos viszonyt egymással.:)
(Julianne Moore jelöléseit viszont nem értem.Magához képest sem nyújt extrát, ráadásul a filmben sincs nagy jelenete.Biztos megint csak én maradtam le valamiről...)
0
2011. június 11., szombat 13:58
Míly meglepő! :)
Nekem több is van belőle.A Luxuskiadások,első számok,jubileumi számok mindig duplán,vagy épp triplán vannak meg.Attól függően hogy sikerül összehoznom a dolgot. :)
0
2011. június 11., szombat 13:55
"De érdemes elolvasni a Magneto pere című képregényt (megjelent nálunk is az X-Men 8. számában)"

Megvan. :)
0
2011. június 11., szombat 13:07
Igazából Magneto a békét uralkodással(Lásd a Mutánsvilág Magyarul is megjelent részeit,vagy a House of M sorozatot) akarja elérni,Charles pedig együttéléssel.
Magneto a Titkos Háborúkban is függetlenítette magát,nem állt sem a jó sem a rossz oldalra,ám nem zárkózott el az elől sem,hogy bárki csatlakozását hozzá elfogadja.Lásd Janet Van Dyne közeledését.
Az hogy sodródik a jó és a rossz oldal között,nem feltétlenül igaz.Magneto erős jellem,nem ingadozik.Inkább azt mondanám az ő elképzelése közelebb áll a jóhoz mint a rosszhoz,és hű ahhoz.De érdemes elolvasni a Magneto pere című képregényt (megjelent nálunk is az X-Men 8. számában) vagy az utána következő X-Men a Bosszú Angyalai ellen-t,amiben elfogadja az ítéletet,de az is tisztán leszűrhető,ha az ítélet halálos nem fog önként a vágóhídra menni.
0
2011. június 11., szombat 12:53
Magneto és Charles céljai tulajdonképp nemesek,míg Charles humanista eszközökkel Magneto sokszor erőszakkal akarja elérni ugyanazt:mutánsok és emberek között a békét.

A képregényben Magneto múltja sokkal drámaibb,gyűlölete az emberek iránt részben érthető, állandó kettőssége és vívódása sodorja mindíg a jó és a rossz oldal között oda-vissza.Tulajdonképp csak rossz oldalról közelíti meg a dolgokat,alapjában véve közel sem gonosz.
0
2011. június 11., szombat 10:38
Magneto soha nem volt az az igazi gonosz karakter,az ujjászületése óta.Magnus a haláltábort már felnőtt fejjel járta meg és a későbbiekben egy mutáns "visszafiatalította",ahonnan a gondolkodásmódja is megváltozott kissé.
Sőt arra is volt példa,hogy Magneto vezette az X-eket,miután Charles-nak el kellett hagynia a földet Lilandrával.De tagja volt a Pokoltűz klubnak is aminek Sebastian Hiram Shaw a vezetője,akivel viszont találkozhatsz az Elsőkben.Bár kissé átalakítva...
A Képregényes topicban már leírtam, szerintem ez a legjobb feldolgozása a történetnek,minden bakija ellenére.
A filmet úgy nézd,hogy ez egy reboot.Tehát ne hozd kapcsolatba az előző 3 film cselekményeivel.
Jó szórakozást hozzá!Nekem megvolt! :)
0
2011. június 11., szombat 2:44
Paul

No comment...elejétől végéig ott van + 3 jelenet,amin öreg fejjel azért valami bogár belement a szemembe,pedig kiszámíthatóak voltak:)
0
2011. június 10., péntek 16:09
Hm, egyszer láttam, nem volt rossz, de valami hiányzott belőle. De az is be lesz szerezve mindenképpen :) Írhatok, bár néha magam is belegabalyodok a mondandómba :D De majd rendezem a gondolataimat :)
0
2011. június 10., péntek 15:59
Az "X-Men kezdetek: Farkas" nem tetszett?
Majd írj egy összefoglalást az öt részről, ha lesz kedved...
0
2011. június 10., péntek 15:51
Az elmúlt két napban az X-Men és az X-Men 2. volt terítéken nálam, jövő héten jöhet a harmadik rész és utána moziban az Elsők.

Nem is tudom, miért nem voltak meg eddig ezek a filmek (de tudom, a pénztárcám miatt), mert mindig is szerettem őket. Pláne, most már dvd-n eredeti hanggal is tudom élvezni (nem tudom megszokni Horányi Lászlót Stewart-nak, hiába, 7 évadnyi Az új nemzedék...) a filmeket. Sosem voltam képregény rajongó és a füzetek alapján készített filmeknek se mondanám nagy rajongójának magam. Egyedül a nagyok közül Bruce Wayne tudott nálam polcra kerülni, a Nolan változat, de az első kettő Superman film, vagy a Superman visszatér is azért tetszettek, no meg a Walking Dead, Watchmen, Sin City és Hellboy filmek is tetszetősek voltak. Sok más filmet nem láttam, még a Vasember talán, akit mondhatnék, de abból is csak az első részhez volt szerencsém.

Szóval, X-Men. Emlékszek, mikor először összetalálkoztam velük, valamikor 2001-2002 körül, gondolom a HBO-n láthattam először, tetszett, de akkor még messze voltam én a dvd gyűjtéstől. A második részt is később, már bizonyosan a HBO-n láttam. Mindkettő remek film (és a harmadikkal sincs túl sok problémám). Ami igazán megragadott ezekben a filmekben, azok többek közt a főbb karakterek. Xavier, Magneto, Wolverine és Jean Grey. Nálam abszolút ők a trilógia főszereplői, köszönhetően, hogy a filmek amúgy is őket tolták az előtérbe. No és maga a szituáció, a mutánsok harca az emberiséggel. Nem csak szó szerint, hanem morálisan. Másnak lenni és ezzel a béklyóval leélni egy életet, soha nem lesz több, mint csak egy mutáns, nem lesz egyenrangú az emberrel. Saját magamon tapasztalom ezt a demagógiát, ezért is érzem magaménak a morális problémákkal küszködő mutánsok történetét. És, hogy nem minden fekete és fehér, azt jól bizonyítja a professzor és Magneto gondolkodásmódja. Mindkettejüknek igaza van, nem tudom azt mondani, hogy az, és csakis az a jó, amit a professzor mond és nincs igaza Magneto-nak, abszolút megértem őt, bár az eszközeivel, amivel harcol, azzal nem.

Az X-Men filmek számomra sosem lesznek egyszerű képregény filmek, akció filmek, sokkal több annál, noha akcióban sincs hiány, sőt. A második részben a nyitójelenet, az iskola megtámadása, vagy Magneto zseniális szökése mind-mind felejthetetlen momentumai a filmnek. És még lehetne sorolni sok más, látványos jelenetet, és nem látványos jelenetet is, ahol a párbeszédek "ütnek". Jövő héten pedig majd moziban tekintem meg az Elsőket, az eddigi kritikák biztatóak.
0