Hibrid(6,5) A többiek hozzászólásai alapján azt hittem, hogy félúton ki kell majd kapcsolnom a filmet.Megbotránkoztató és undorító jelenetekre próbáltam magam felkészíteni.Ennek ellenére semmi kivetni valót nem találtam a filmben, tök logikusan követték egymást az események.(talán csak a záró beszélgetés előtti öt percet variáltam volna át) Elgondolkoztam a kiindulópontban felvetett kérdésekről, de főleg Sarah Polley karakterében bekövetkező változásokról.Vagyis arról, hogy mennyire tartom helyesnek a döntéseit és a viselkedését.Szerintem végig ő a kulcsfigura, remek színésznőnek tartom és egyre jobban kedvelem.(nem tud eltántorítani az, amit itt láttam:)Mindent elrontanak, amit csak lehet, mert az érzelmeik túlzott mértékben befolyásolják a döntéseiket.Mintha a céljaikat is elfelejtették volna vagy csak én nem figyeltem elég jól. Menet közben felkészítettek arra, hogy mi vár még rám.Így nem éreztem akkora feszültséget. Tetszett, hogy kaptam valamiféle magyarázatot az eseményekre.Az már más kérdés, hogy ezt mennyire fogadom el vagy mennyire foglalkoztat az ügy.Azt hiszem az a legjobb, ha bizarr szórakozásként tekintek rá.Erre tökéletes lesz a későbbiekben is. Az elemzésre pedig olvashatom mások remek gondolatait a témáról és persze magáról a filmről.
0
2011. június 7., kedd 22:28
7721
Fényes csillag Miért nem értek jobban a szavakhoz?A lényeget és a mondanivalót fel tudom fogni, de az apró finomságokat, a mélységet képtelen vagyok értelmezni.Legalábbis így gondoltam az első versek felolvasásánál.Apró lépésekben haladtunk a tökéletesség felé.(ez most nem a film minőségére vonatkozik) A végén ugyan megforgatták bennem a kést, de mégis hihetetlen nyugodtságot és békét éreztem.Vágytam arra, amire a szereplők vágytak.Reménykedtem, hogy nekem is részem lehet ebben a rózsaszín ködbe burkolt álomszerű élményben.Jó volt hinni abban, hogy ennek van létjogosultsága akár a mai világban is. Szinte minden vágyamat teljesítették a résztvevők.Elérték, hogy ne keressem a hibáit és még véletlenül se pontozzam.Egy igazi élmény ez a film, de a tempója és a lágy stílusa sokakat kiakaszt majd...
0
2011. június 7., kedd 0:19
6056
Jah filmzenei bővülésem nem nagyon volt mostanság :) A Sucker Punch meg a Karib 4 van kinézve erre a célra, de odébb van mindkettő... A Kecskebűvölőket imádom, eszméletlen film. Valakit anno győzködtem, mert nem teljesen jött át neki a szikrázó szem technika, meg a vizuális esztétikával megállított gondolatmenet :))))))))))))
A súlyos elmezavarod pedig nem egyedülálló jelenség, én általában addig megyek, amíg nem találok valami szart :) 10-ből 9szer sikerül is :) Mondjuk most anyagilag se vagyok topon lehet azért nem voltam olyan lelkes... :) A Dogville-től én is eléggé félek, inkább a kíváncsiság meg a díszdobi ára vitt rá a vételre :)
0
2011. június 7., kedd 0:03
7721
A Dogville nem biztos, hogy tetszeni fog neked, de a többi remek vételnek tűnik.Mind megvan nekem is. Egyébként a filmzenei bővülésekre gondoltam elsősorban, de ennek a válasznak is örülök. Most jutott eszembe, hogy a Kecskebűvölőkkel kell lezárnom a mai napot.:) (Szerintem az súlyosabb elmezavarra utal, hogy én mindig találok valami finomságot az ilyen boltokban.)
0
2011. június 6., hétfő 23:54
6056
Hát az aukciós oldalon halásztam egy Az ember gyermeke (2dvd) olyan áron amiért egy doboz malbi nem jönne ki, de szó szerint :) Állítólag jó film... :) Most nagyon nincs másra pénzem, ideköltözött a barátnőm és megszorítások vannak :) Amúgy nemrég vettem a Dogville-t meg a Che Guevara-Egy motoros naplója filmeket digiben az itteni akcióban, de meg még nem néztem meg őket. Hát egyelőre ennyi, de múltok bementem egy MM-ba és kijöttem film nélkül... Vagy nem érdekelt, vagy megvolt mind. Ez már nagyon beteg nem???? :) Jah meg kaptam egy Titokzatos folyó dvd-t ajándékba havertól, mert az exemnél maradt az enyém... :) Na ennyi, jó bőre eresztve :)
0
2011. június 6., hétfő 23:48
7721
Az adatlapokon van az igazi élet.Arrafelé érdemes olvasgatni. Vettél valami jót mostanában?
0
2011. június 6., hétfő 23:43
6056
Olyan, mintha senki más nem nézne semmit csak te.... :) Én így vagyok a te filmzenéd fórummal :)
0
2011. június 6., hétfő 23:36
7721
Bizonyítás:A tudományos részt elmismásolták, folyton Miles Monroe sejtszerkezet ellenőrzése lebegett a szemem előtt.Ez persze nem szemrehányás akart lenni, egyébként sem értek a matematikához.A film nézése közben sem tartottam túl fontosnak ezt a szálat.A finom kis játékokra figyeltem a teljesen eltérő személyiségű emberek között.Családi dráma, egy újrakezdés/talpra állás története ez.Érdekes módon pont a női főszereplő játéka hozta a legkellemesebb meglepetést.A többiek inkább rutinból oldották meg a feladatukat.Fogtak négy hiteles(remek)színészt és egy nagyon határozottan irányították őket.Nem kockáztattak, többször is élvezhető csodás filmet alkottak. Eden Lake:Nincs elégtétel, nincs katarzis csak tehetetlen dühöt érzel... Néhány osztálytársam és a szüleik jutottak az eszembe.Több generációnyi vadbarom szaladgál teljesen szabadom, ez megijeszt.Nem is szoktam ezzel a jelenséggel foglalkozni, pedig van ilyen emberekkel kapcsolatban tapasztalatom.Fotelban ülve könnyen mondanám ki a halálos ítéletet a kis mocskokra, de fogalmam sincs mit csinálnék hasonló helyzetben.Zseniális, de ezzel most nem tudok mit kezdeni.Írni sem tudok róla.(Eltakarod közben az arcodat, de az ujjaid között muszáj leselkedni.Végig érzed, hogy fontos ezzel foglalkozni.)
0
2011. június 6., hétfő 16:33
7721
Alpha Dog Rengeteg tehetséges fiatalt szedtek össze a filmhez.Néhányan kicsit túlpörögtek és nem is feltétlenül voltak hitelesek, de ezeket az őrült napokat csak így lehetett bemutatni.(Még Emile Hirsch is elvégezte a házi feladatot, kezdettől fogva vártam, hogy valaki nekifutásból rúgja szájba.)A zene és az állandó csajdömping mind-mind tökéletesen passzoltak a fiatalos stílushoz.A beszélgetéseket lehetett volna kicsit változatosabbra írni, még ezekről a figurákról sem gondolnám, hogy ennyire tuskók.Az érzelmesebb jelenetek, de főleg a kiborulások néha műnek hatottak emiatt.Sharon Stone és Ben Foster pillanatok alatt ki tudtak készíteni, néhányszor el is fordítottam a fejem, annyira túlreagálták a dolgokat.Ez tényleg csak pár mp-es zavart okozott, az összképet nem rontották el..Kicsit komolyabb hangvételű, de fiatalosan pörgő film, amit ajánlani fogok másoknak is. Szóval tetszett, most kíváncsi lettem a rendező 2009-es filmjére is.Remélem jön errefelé dvd-n.
0
2011. június 6., hétfő 11:56
7721
Az asztronauta A legnagyobb baj az, hogy itt a magyarázaton áll vagy bukik az egész film megítélése.Mindent az utolsó öt percre összpontosítottak és pont ez lett szerintem gagyin megoldva.Végig sejteni lehet, hogy miről van szó, a pillantásokkal és a bedobott képekkel csak a megérzésed helyességére világítanak rá még jobban.Korábban iktatták ki a feszültség faktort, mint kellett volna.A szituáción érdemes elmerengeni egy kicsit, de az új űrprogram és ez a hangoskönyv biznisz nekem valahogy nem klappol.Szenzációsak a főszereplők, 90 percig minden remekül is megy, de utána én biztos másképpen oldottam volna meg a szembesítést. Nem írhatom rá, hogy kihagyott ziccer, mert így is átlagon felüli filmről van szó. Többet és mást vártam tőle, azt hiszem ennyi. (Álmomban sem gondoltam volna, hogy Nina Sharp "keze" ilyen messzire is elér.:)
0
2011. június 5., vasárnap 23:36
826
Mellesleg ha ennyire viszolyogsz az erdőktől, és esetlegesen szeretsz konzolon játszani, ajánlom figyelmedbe az Alan Wake-et!
0
2011. június 5., vasárnap 23:36
7721
Köszönöm, majd utánanézek..
0
2011. június 5., vasárnap 23:31
826
Egy licitálós oldalon van még egy pár darab belőle, kérem alássan!
0
2011. június 5., vasárnap 23:24
7721
Kevin Bacon paradicsomot ültet a kertben? Azt hiszem láttam. Be is akartam szerezni dvd-n, de úgy néz ki, hogy lemaradtam róla.
0
2011. június 5., vasárnap 23:15
826
Mr. Unpronounceable, ezt láttad-e már?
0
2011. június 5., vasárnap 23:12
7721
MontanaMarinoManning ezt eltaláltad!:)
0
2011. június 5., vasárnap 23:11
826
Tény, van egy hetedik érzék-e a csávónak! :-)
0
2011. június 5., vasárnap 23:08
826
Titkos Ablak?
0
2011. június 5., vasárnap 23:01
7721
Valamit ma megtanultam egy félelmetesen jó filmből:Ne kukoricázz David Koeppel! Ütöm a fejem a billentyűzetbe, hogy ezt eddig miért hagytam ki?! ztgtfrerzhu7urt5f4eertf5erzjutgrf Kezdettől fogva nyugtalanító a helyszín.Imádom az erdőt és úgy általában a természet közelségét, de a mozikban ezekkel a zajokkal együtt mindig a frász kerülget...Megijedtem néhány jelenetnél, pedig nincs bennük semmi különös.(a szokásos elemeket használják) Egyszerűen csak remek (férfi) szereplőket sikerült kiválasztani ehhez a munkához.Főleg John Turturro tett ki magáért. Nagyon hamar ráhangolódtam a filmre.Az önmagunkkal viaskodást remekül bemutató jelenetnél végem volt.Röhögtem is egy picit, de inkább feszültem figyeltem, hogy mi kerekedik ki ebből. Az tény, hogy könnyű lehet beleőrülni egy dologba, ha az ember ilyen szinten beleássa magát.De erre még én sem számítottam a kezdő képsoroknál. A végére minden összeállt és piszkosul tetszett. Ideje lenne megnéznem a rendező egy korábbi (96-os) filmjét is.
0
2011. június 5., vasárnap 21:18
7721
A szerelem bősége Várni kell egy jelre vagy bízni a csodában, hogy egy másik embernek kelljen az ,amit adni tudsz.Ezt mutatják be szinte az összes lehetséges variációban.(komolyan azt hittem, hogy besétál a képbe egy kisfiú és egy kislány és megpuszilják egymást....azon a bizonyos fogpasztareklámos módon.:)Megrémisztett, hogy ennyi minden akart egyszerre lenni ez a film.Néha már-már émelyítő volt nézni, túl sok mindent pakoltak bele.Sokszor az órát néztem közben, ugyanakkor el is ámultam a csodálatos képeken.Óriási mélységekbe és magasságokba jutottam el a játékidő alatt és ezt nem tudtam elviselni.Közepes lett a végeredmény, mert minden pozitívum ellenére túl kiszámítható volt.A külön szálakra koncentrálva már ezerszer átéltem ezt. Az összefonódásban és mondanivalóban pedig a "Szeress, ha tudsz!"-ot(most éppen ez jutott eszembe:) nem tudta megközelíteni sem.
0
2011. június 5., vasárnap 10:42
7721
Paul(8):Simon Pegg megint feltornázta magát a csúcs közélebe.Annyira laza és jópofa volt.Főleg a címszereplő és a dagi csávó reakción röhögtem, de a csaj bevonása is piszkosul el lett találva.Utoljára a párterápia szórakoztatott ennyire jól.Minden apróság működött.(az a diktálós rész fenomenális volt)Most Seth Rogen-t is külön megdicsérem, mert remekül passzolt a stílusa a figurához.Aki teheti üljön be rá egy moziba. Thor(6,5):Csak egy folytatással lehet teljes ez a film.Így önmagában is nagyon élvezhető, de mindenen nagyon gyorsan túlesünk.Nincs idő jobban megismerni az egyébként meglepően szimpatikus főszereplőt vagy az őt körülvevőket.Arra számítottam, hogy jobban lehet majd érezni Kenneth Branagh kéznyomát ezen a filmen.Néhány jelenetben felvillan valami, de nem tudtam volna megmondani, hogy ki a rendező, ha nem olvasom el ezt az információt jóval a mozizás előtt...Rutinból megoldott és többször fogyasztható film, amit biztosan megveszek dvd-n.Igazi nyári móka(ez mindhárom filmre igaz:), egyszerűen nem tudod megbánni, hogy beültél rá egy kellemesen hűvös terembe. (Legközelebb a Zöld Lámpás-ra fogok befizetni, de szigorúan csak a feliratos verzióra.A szinkronos előzetes győzött meg végérvényesen erről...) X-Men: Az elsők(6,5-7):Két apróság miatt kényelmetlenül éreztem magam a moziszékben. 1.A számítógépes trükkök legtöbbször befejezetlennek tűntek. 2.A "diákok" teljesen hidegen hagytak. Az elejét leszámítva ez egy Michael Fassbender Show volt.Nagyon élveztem a két fő karakter közti összhangot, de nagyon korán elbillent a mérleg nyelve az egyik színész felé.A többieknek nem jutott túl sok morzsa, inkább tapétának voltak ott.Pár percig elterelték a figyelmemet a Mystique-Beast párossal, de egyébként az utolsó jelenetet leszámítva senki nem szólt bele a nagyfiúk játékába. Pontosan annyira sikerült ez a rész, mint az ellenállás vége.Nagy piff-puff, rengeteg szereplő, de igazán nem tudtak megmozgatni.Mélyítettek egy picit ezen a világon, viszont nem hagytak elég időt a karaktereknek a kibontakozásra. Biztosan polcra kerül ez is.
0
2011. június 1., szerda 13:18
7721
(A jó német Annyira felidegesítettem magam rajta, hogy 15 perc után ki kellett kapcsolnom.Idejét sem tudom már, hogy mikor tettem ilyet utoljára. A stílus nagyon tetszik, de ilyen környezetben nem lehet bármit előadni.Mintha két külön film futna egyszerre a szemem előtt.Teljesen összezavarodtam tőle. Eddig hibás döntésnek tűnik a megvétele, de ma is megpróbálok még egyszer nekifutni a dolognak.:)
0
2011. május 30., hétfő 22:13
7721
Ez az extra mentes kiadás a Hannibal topikban eszembe juttatta, hogy elég rég láttam már ezeket a filmeket.Tegnap este megnéztem a 86-os epizódot. Rájöttem, hogy hiába nyújtanak nagyszerű teljesítményt a színészek, nekem sokkal jobban bejönnek a újabb változatok.Ma a 2001-es kerül a lejátszóba. Szégyenlem bevallani, de sem a bárányok hallgatnak, sem az ébredése-s rész nincs meg nekem.Kicsit hiányos a filmmaraton és a polcra is rossz így ránézni.(igazából nem....:)) Mindenképpen megoldom ezt a problémát.