Keresés

Ki mit néz most?

2011. május 29., vasárnap 15:36
A tv-ben sajnos kihagytam a kétéltű autók 2.részét, de most végre megnézhetem.
Eddig fergeteges, csak az a problémám, hogy nem mutattak semmit az építkezésből.
:)
0
2011. május 28., szombat 13:26
Azonosság(7,5)
Most láttam másodszor, de megint sikerült végigizgulni az egészet.
Az időbeosztással és a végső magyarázattal nem vagyok maximálisan elégedett, de ki foglalkozik ilyesmivel egy összességében remek filmnél.Az alakításokkal és a helyszín kiválasztásával az unalomig ismert receptet követik, mégis összerándult a gyomrom néhányszor.Nagyon sok apróság van benne, amire érdemes odafigyelni.
Első alkalommal nem vettem észre a jeleket, hiába láttam már néhány hasonló filmet.
(Ki tűnik el?Mennyi időre?Kit hanyagolnak a hatás kedvéért?)
A visszaszámlálás ilyen módja szerintem remek ötlet.Jól időzítik a zenéket és a gyilkosságokat.Szinte minden percre jut egy érdekes momentum.Sokszor fogom még megnézni.
Azt hiszem legelőször John Cusack miatt kezdtem bele az egyik ker.tvn..Remekül hozza most (is) ezt a furcsa, de magabiztos figurát.
Igazából csak két idegesítő szereplőt tudnék mondani a teljes listáról.Szerintem a rabruhás fickó és a megérzéseivel másokat az őrületbe kergető csaj nem adott hozzá túl sokat a történethez.Egyébként szinte mindenben kimagaslót alkottak.
Szeretem ezt a filmet.:)
0
2011. május 28., szombat 9:45
Az amerikai(7)
Egy George Clooney által megformált karakter ritkán megy át ekkora változáson.Utoljára talán az Egek urában tette meg ezt az utat.Vagyis egy látszólag rideg és maximálisan a szakmájának élő emberből a végére már-már szimpatikus figura lesz.Itt ennél a filmnél ez nem cél, inkább csak kezdtem drukkolni neki(k).Nehéz is lenne elérni bármit a kezdő képsorok után, de mindenesetre megpróbálják...Senki sem igazán szerethető a filmben, viszont ez egyáltalán nem megy a szórakozás rovására.
Távolról figyeltem ezt a 4-5 embert és csak próbáltam élvezni a látványt és a zenét.A történet elég kiszámítható, de egyáltalán nem zavart az ,ami másokat igen.Nagyon távol áll ez az egész az unalmastól.:)
A tempó is éppen megfelelő volt.Megmagyarázzák az extra kisfilmben, hogy miért van erre szükség.Persze rá is lehet jönni, ha láttunk már ilyen filmeket.Ezt így kell elmesélni és kész.
(Többször nézhető, megérte az árát.)
0
2011. május 23., hétfő 20:04

0
2011. május 23., hétfő 12:08
Lelkük rajta (Heart and Souls)
0
2011. május 22., vasárnap 19:28
A bufi romantikus kedvencek dobozát szúrtam ki magamnak a polcról.
Ha eljön Joe Black-et nézem.(a leggyengébbel kezdtem:)
Halálhír kézbesítős filmmel találkoztatok már?
Megismerkedsz valakivel és egy idegig jól elvagytok, de hirtelen egy vacsora vagy focimeccs vagy éppen filmnézés közben előjön a témával.Nem ilyen ördögűzős átalakulás keretében mondja be a halálod napját, hanem csak egy szimpla beszélgetés közben.Lehet akár a testvéred is vagy akit régebb óta ismersz.Öt-tíz percre az aktuális hangulattól függetlenül komolyabbá válik a hírnök és a mondanivalója is.Aztán te döntöd el, hogy mit kezdesz ezzel az infóval.Erről szólna egy egész film, hogy mit csinál az ember az utolsó napjaival, heteivel.Több szálon futna egyszerre.Valaki nyomozni kezdene, hogy miképpen választják ki a feladatra az embereket.Nyilván lenne olyan is aki csak simán élne tovább, ahogy eddig és meghalna az adott időben.De egy amerikai film biztosan a hasznosabb elfoglaltságot keresőkre helyezné a hangsúlyt.Kicsit misztikus, kicsit "bakancslistás", de alapjában véve sötét hangulatú film lenne.Biztos van már ilyen csak én nem találkoztam vele...na mindegy.Csak rögtön a filmnézés elején ez jutott az eszembe.
(volt régebben valami szellemes, buszos.... szomorú hangulatú mozi azt hiszem Tom Sizemore is szerepelt benne...most nem jut eszembe a címe.:)
0
2011. május 22., vasárnap 13:28
Ez jó hír.:)
0
2011. május 22., vasárnap 13:27
"Tetszenek azok a részek ahol a másik világban ténykednek.Remélem a harmadik évadban rendszeresíteni fogják ezeket a kiruccanásokat."

Igen. :)  
0
2011. május 22., vasárnap 13:21
Sikerült a dupla epizódot és az extrát is megnéznem.
Volt itt minden mi szem-szájnak ingere: miauu akció, kötözött sonka.
Olivia is dögösen néz ki egy egyszerű hajszín vagy stílusváltásnak köszönhetően.Bár a színészi játéka csak apróságokban változik, ha a karakterét kell árnyalnia.:)Megkedveltem és nem tartom furcsának, mint az első évadba, de még mindig többet várok tőle.Neki köszönhetően néhányszor megbicsaklik a  Wa_lter-féle mesélős rész is.Ötletesen indítottak, de pár énekes részt leszámítva elég laposra sikerült az egész.
Petert is letesztelték.Rábíztak egy teljes ügyet és nem is okozott csalódást.
Óránként változik az, hogy mit gondolok egy-két főszereplőről.A minőség csak az évad közepére ült le egy picit.Sokkal jobb lett, mint vártam.
Tetszenek azok a részek ahol a másik világban ténykednek.Remélem a harmadik évadban rendszeresíteni fogják ezeket a kiruccanásokat.
0
2011. május 21., szombat 14:50
0
2011. május 21., szombat 11:33
A 4-5. lemezen lévő részek szenzációsak.
Peterrel foglalkozó epizód az évad legjobbja.A visszaemlékezéseket és utalásokat általában nem szoktam szeretni, de itt a "fiatalítások" ellenére is működött.Azt utálom a legjobban, ha az egész részt ilyenekből vágják össze.(Vagy két perccel ezelőtt bemutatott eseményről vagy karakterről vágnak össze egy képsorozatot.Most legutóbb éppen a Max Payne-ben néztek ilyen módon hülyének.)
Szerencsére itt kellemesen vegyítették a két világot.
Korábban feldobtak egy érdekes kérdést és szinte rögtön meg is válaszolták azt.Nem húzták az agyam sok-sok részen vagy éppen évadon át, ahogy azt máskor/máshol szokták.A drámát így megint felszínre hozták, lehet izgulni, hogy ki fedi fel az igazságot.
A külön főcím is zseniálisan sikerült.A feliratokban rengeteg nem is annyira rejtett poént láthattam.:)
Az időutazásos epizód kicsit bizarra sikerült, de ezt is a kimagaslóan jó részek közé sorolom.Nem is tudom miért, de még jobban meghozta a kedven a Forráskód megtekintéséhez.
Újra élvezetesebb a sorozat, szerintem a hétvégén be is fejezem.
0
2011. május 20., péntek 20:43
Bár inkább hallgatom...

Mivel pont ezen a turnén voltam jómagam is két éve, ezért különleges élmény. És a PCM 5.1 majdnem olyan, mint a helyszínen, Ausztriában volt... De csak majdnem.

0
2011. május 20., péntek 19:25
Max Payne
Egy sorozatot megnéznék ebből a történetből, mert végig azt éreztem, hogy egy nagyon drága bevezető rész pörög a szemem előtt.
Azt nem tudom, hogy miért csak Kurylenko kisasszony sétálgatása maradt meg az elejéből, de végül is tökmindegy.:)Nincs vele különösebb probléma szerintem.A játékra csak homályosan emlékszem.Az utolsó etapon meg látszik, hogy elköltöttek egy kis pénzt.
A következő mondatért előre elnézést kérek...Mark Wahlberg-en kívül mindenki amatőrnek tűnt.(hülyén hangzik, de sajnos így éreztem)
A borongós párnacsatás hangulaton és az utolsó 10 perc darálást leszámítva nem tud mit felmutatni a film.Egyszer-kétszer simán fogyasztható.
Köszönöm az ajánlást!
0
2011. május 19., csütörtök 22:02
Magasfeszültség(7,5)
(Rég nem kacagtam ekkorákat...A romantikus piknik az út közepén felejthetetlen...)
Senkinek nem ajánlom, hogy fülhallgatót használjon a film nézése közben.Úgy zakatolt néhányszor a szívem, azt hittem itt halok meg a fotelban.Borzasztóan izgalmas ez a film.
Most sem félelmet éreztem, inkább azzal voltam elfoglalva, hogy a művért törölgessem az arcomról."Ez átjött."
Ehhez hasonlót még nem láttam, már ami a végső csavart illeti.
Igazatok volt a filmmel kapcsolatban.Köszönöm az ajánlókat!
0
2011. május 19., csütörtök 17:36
Komfortos mennyország
Elvittek "fagyifalvára" meg vissza és a végén a város határában lefulladtunk...
Tényleg csodálatosan néz ki, mindent aláírok, amit pozitívumot felsorakoztattak a filmmel kapcsolatban.A leírás alapján számítottam egy kis lelki teherre, amit a végén részben vagy egészen sikerül feloldani.Úgy állok majd fel a fotelból, hogy mindenki megkapja, ami jár neki.De nem így!
Érzelemmentes üres koppanás.Lett volna inkább egyenletesen szar vagy jó, de ne ilyen szörnyszülött habos-babos thriller.
Közepes, mert visszamenőleg is lerombolták a jól felépített hangulatot.
Nem mondom, hogy soha többet nem nézem meg, most csak egy kicsit felidegesített.
Teljesen mást vártam.
0
2011. május 18., szerda 22:38
Ha te nem lennél(7)
Szenzációs film lehetett volna, ha van benne egy biztos pont vagy legalább egy egységesebb elképzelés az elbeszélés módjáról.Túlságosan kicsapongó és zavaros az egész.De még így is tetszett, bele sem merek gondolni, hogy mit lett volna egy jobb rendezővel.Szenzációs szövegeket találtak ki, főleg a férfi főszereplőnek.Mindenki ezer fokon égett, hihetetlen hangulatingadozások, folyamatos játék az idővel, legtöbbször színházi előadásra emlékeztetett a film.Tényleg egy percre nincs nyugtod, ha kicsit elmerengenének a szereplők, rögtön helyszínt és időpontot váltanak.Nagyon szórakoztató, de ugyanakkor megerőltető is végigkövetni az eseményeket.Az egyik legviccesebb jelenetben pl. egy bolti lopást kísérel meg három fiatal.Minden benne van az egész filmet végigkísérő őrületből.Szakadtam a röhögéstől...
Az intenzivitása a veszte ennek a mozinak.Kapsz magyarázatot, de nem biztos, hogy megérted.:)Szerintem a játékosok sem feltétlenül ismerik a válaszokat.
Egyszerűen továbblépünk, de gondolom ez a módszer is csak az ilyen furcsa filmeknél elfogadható.Máskor próbálnám megérteni a karaktereket és a motivációkat, de itt akadt olyan pillanat, amikor csak sodródtam.
Mindenfélébe belekezdenek, de állandóan félbehagyják egy kis időre, majd fél óra múlva megint visszatérnek hozzá.Kapkodnak össze-vissza.Ez nagyon kevés embernek jöhet be.Én biztosan megnézem még legalább egyszer.Hihetetlen jó, ha csak a humorosabb oldaláról közelítünk a film felé.A következő alkalommal megpróbálok kicsit jobban odafigyelni a "kirakós" részre, rengeteg dolgot félkészen tálaltak elém.Lett volna időm többet gondolkodni most is, csak tízfelé kellett figyelnem és bevallom elvesztem egy kicsit.Így is kellemes volt az utazás.:)
0
2011. május 18., szerda 17:44
Fekete víz(6)
Jennifer Connelly most tényleg jól teljesített.Egy korábban látott filmjénél megjegyeztem, hogy szerintem nem így viselkedik egy anya, aki elveszti a lányát.Ott is sírt és toporzékolt becsülettel, de mégsem hatott rám úgy az alakítása, mint most.
Ebben látom a fő erősségét ennek a feldolgozásnak.Az anya-lánya viszony kidolgozottabb, többet beszélgetnek, jobban együtt vannak a konfliktusoknál.
A befejezés az én elvárásaimhoz képest kicsit túl napsütéses, de odáig minden olajozottan működik.Nem rémültem meg a fő jelenetnél sem, de igazából már nem is számítok ilyesmire egy filmnél sem.Valahogy ez az ijesztgetés nem úgy működik nálam, ahogy kéne.Sokkal jobban kikészülök zajoktól egy ilyen jellegű mozinál is.Vérengzésre vagy éppen elsuhanó árnyakra már nem reagálok megfelelően.
Persze én is félek sok mindentől, de érdekes módon pont nem a horrornak mondott filmektől szoktam padlót fogni.
Nem tudok döntésre jutni, hogy melyik verzió tetszett jobban...
0
2011. május 18., szerda 11:04
Este(7,5)
Féltem attól, hogy a kezdésnél bemutatott képeslapszerű világ végig jelen lesz.Afelől nem volt kétségem, hogy gyönyörűen lesz becsomagolva a mondanivaló, de ez egy kicsit sok volt szerintem.Bevallom, hogy megijedtem, mert annyira túlcsordult az egész a színektől és az élettől.Aztán kezdett minden a helyére kerülni, hirtelen beláthattam a dolgok mögé.Ez jót tett, mert a részévé válhattam a filmnek.Az én eddigi szerény kis életemet is végigpörgettem 110 perc alatt.Mit bántam meg? Mit kellett volna másképpen csinálnom? ... ezekhez hasonló kérdések merültek fel bennem.Ilyen szempontból elég szokványos mozi.Viszont öröm volt nézni, már csak a két idősebb hölgy mindent elsöprő jelenetei miatt is.A meghatóra sikerült utolsó perceket külön köszönöm, talán még könnyeket is csalt a szemébe.
Megnyugodtam, hogy tud mesélni ez a rendező.Az igaz, hogy nagyon általános helyzeteket mutat be, de azt legalább finoman és hozzáértően teszi.

(Egyetlen negatívumot tudok csak mondani.Glenn Close pár perces jelenléte sokkal félelmetesebb volt, mint a három ázsiai film együttvéve.:)
0
2011. május 18., szerda 10:12
Igen, és 990-et röhögve megér!
0
2011. május 18., szerda 0:53
Életfogytig(7)
Szinkronnal néztem legutóbb és 25 percet ki is hagytam az elejéből.Ideje volt már beszerezni.Korábban is azt gondoltam, hogy ez Eddie Murphy és Martin Lawrence legjobb filmjei közt van.Félreértés ne essék szeretem a régebbi munkáikat is, de itt az ökörködés mellett tartalom is van.Nyakon öntötték ezt az egészet káromkodással, viszont még így sem sikerült mindent tönkretenni.Imádom.Ray utolsó mondatán még most is nyerítenem kell.
(Ezután kellett volna leállni a különböző maszkok használatával.Elkerülhető lett volna a totális csőd)
0
2011. május 17., kedd 23:20
És hogy ezt kiadták nálunk is...Még mindig alig hiszem el.Bár a Peeping Tom is ez a kategória volt.Néha azért meglepnek a kiadók! :)
0
2011. május 17., kedd 23:12
Tesis (Halálos tézis - 1996)
Nagyon kíváncsi voltam erre a filmre, hiszen Amenabar minden filmje bejött eddig. Na de ez?
Na de EZ jött be eddig a legjobban! :) Fú, nagyon bántam volna, ha nem láthatom, remek mozi! A történetről csak nagyvonalakban annyit, hogy a snuff-filmezés körül forog a sztori, jól felépített feszültség-faktorral, jó kis nyomozós szállal, jó színészekkel, egyszerűen minden rendben van! Nem is szabad róla többet mondani, aki szereti az effajta filmeket, nézze meg! Nekem nagyon bejött!
0
2011. május 17., kedd 22:48
Dark Water - Sötét víz(6)
Kicsit B-kategóriás, de nincs vele különösebb gond.Egyszerű trükköket használtak, viszont azok legalább hatásosak voltak.Nem úgy, mint az előző filmeknél.
A zavaros befejezést leszámítva minden tetszett benne.Most a zenére sem lehet panasz.
Nyugtalanító volt már a helyszín is, mondjuk kicsit jobban kihasználhatták volna az otthonosan berendezett lakást.Egy akcióra futotta összesen, ráadásul a főszereplő is a szokásos séma szerint cselekedett.Akkor sietett, amikor nem volt rá oka és olyankor bénult le, amikor nem kellett volna.Igaz, hogy elvétve akadtak csak benne felpörgetett jelenetek, de nem unatkoztam közben.Amíg elzárták a csapot, addig elvoltam a családi drámával.
Minden figyelembe véve ez állt hozzám a legközelebb a kis ázsiai kalandozásból.
Kíváncsi vagyok a Jennifer Connelly-s változatra, még két film és összehasonlíthatom ezzel.
0
2011. május 17., kedd 20:36
ezt nem így akartam:)
0
2011. május 17., kedd 20:36
Az erdő foglyai(5)
Eszembe jutottak a régi családi összejövetelek.Ültünk édesanyám testvérénél és hallgattuk a sok hülyeséget.Tudtam, hogy ötkor leléphetünk, ezért csak az óra kattogására figyeltem.Annyira hosszúra nyúltak a percek, hogy azt hittem sosem érkezik el a szabadulásom ideje.Erről az oldalról megvizsgálva a film valóban félelmetes.Átéltem a szereplők fájdalmát.Gyönyörű felvételekkel majdnem sikerült feledtetni a hiányosságokat.
Két dolog miatt mégsem tudom ajánlani a megtekintést.Az egyik az eltúlzott zenei rész.Az volt az érzésem, hogy a budira is hegedűszóra ülnek be a szereplők.Ettől nem éreztem művészinek a végeredményt.A másik dolog a magyarázat és úgy összességében az utolsó fél óra.Végigröhögtem az egészet.Ebben a formában a visszaemlékezés értékelhetetlen.Próbáltak belőlem előcsalni érzelmeket, de nem figyeltek arra, hogy a feszültséget is megőrizzék.Pedig kifejezetten jól építették fel
a hangulatot, kár érte...
0