Keresés

Ki mit néz most?

2011. április 17., vasárnap 22:36
Két nő - Egy ház
Végig távol voltam a két főszereplőtől.Nem értettem meg a motivációjukat.
Egy kikényszerített kapcsolatot és kölcsönös kihasználást láttam csupán.Sajnáltam őket amiért ennyire függnek mások jóindulatától és pénzétől.Persze ez hülyeség, mert bizonyos mértékben mindannyian ki vagyunk szolgáltatva.Ez nem kéne, hogy zavarjon, pláne egy filmben.Na mindegy.
A végén a meghatódottság helyett csak ürességet éreztem.Ragaszkodni valamihez, ami már rég nincs inkább szánalmasnak tűnik és nem bájosnak.Legközelebb a dokumentumfilm részleteivel és magyarázataival együtt fogom megnézni, mert így ez nem találta meg az utat hozzám.Legközelebb már számítani fogok Drew Barrymore irritáló viselkedésére és remélem nem fogok elveszni a részletekben.Leragadtam annál, hogy én ezt nem tudom megérteni/értékelni és végig ebben az állapotban maradtam.
Van benne valami az kétségtelen, de még ki kell bogoznom...

Fekete Dália
Váratlanul ért, még a leírások elolvasása után is, hogy ennyire vad és erőszakos filmet fogok látni.Szokatlan volt a zenei anyag is hozzá, mert nem erősítette a kor hangulatát.Inkább egy modernebb thrillert vagy akciófilmet láttam a szemem előtt, ha csak a zenére koncentráltam.A szóhasználat is kicsit frissebb a kelleténél, inkább egy mai korban játszódó filmhez illett volna.Rengeteg oda nem illő elemet használtak , ami folyton kizökkentett.Ezt furcsa mód nem negatívumként könyveltem el.Ettől a stílus keveredéstől csak még érdekesebb lett az egész.Szép nők, remek kosztümök, izgalmas történet.A többihez meg hamar hozzá lehet szokni.Túlpörögnek a szereplők és nem mindenkinek áll jól a szerep, de mindent figyelembe véve túlteljesítették az elvárásaimat.Még biztosan előszedem néhányszor.
0
2011. április 17., vasárnap 17:26
ebben a filmben Cottilard játszott Taurou nem. még ha össze keverted is őket nem értem a dolgot de mindegy! :)

én is vagy egy hete láttam. nekem is bejött a film! :)
0
2011. április 17., vasárnap 15:57
Helyesbítés:

Cotillard kisasszonnyal semmi problémám, összekevertem Audrey Tautou-val, nah őt nehéz elviselnem, de a DaVinci-ban tényleg szimpatikus volt, de ennek semmi köze ehhez a filmhez :) Mea maxima culpa!
0
2011. április 17., vasárnap 15:50
Bor, mámor, Provence

Nem is tudom, miért halogattam eddig e film megtekintését. Talán kicsit féltem, hogy kedvenc színészem, Russell Crowe nem teljesít olyan jól ilyen filmben, vagy egyik kedvenc rendezőm, Ridley Scott fürdik be, de felesleges volt az aggodalom. Nagyon jó hangulatú, remek film született, élvezetes volt minden perce és még a disznó humorért se kellett az alkotóknak nyúlniuk. Külön meglepetés nekem Marion Cotillard, bevallom, sokáig irtóztam tőle, de már a DaVinci esetében kezdett változni a megítélése, itt pedig imádnivaló volt! Ez egy abszolút 10-es film volt megítélésem szerint.

Nem bánnám, ha Crowe vállalna máskor is ilyen szerepet, mert ez is jól áll neki, nem csak a szandál. És fel se eszméltem még, milyen jó kis filmet láttam és már ért is a következő meglepetés: három klip Russell Crowe-tól és bandájától. Tudtam, hogy énekel, de valahogy sose jutott eszembe utánanézni, hogyan, de ez a három dal meggyőzőtt arról, hogy ez nem egy ócska próbálkozás részéről. Különösen a film ihlette A Good Year c. szám tetszett nagyon, úgy látom az ausztrál filmjei után a cd-it is kezdhetem el gyűjteni :D
0
2011. április 16., szombat 22:53
Mi történt?
Ennyire jó volt?
Több ezren várják a véleményed erről a szuper filmről.:)
0
2011. április 16., szombat 13:32
Hopp.

Még pár perc és indulok is :D
0
2011. április 16., szombat 13:05
Köszönöm, de inkább boltban veszem meg.:)
0
2011. április 16., szombat 13:00
Ha ez az Az ember gyermekére vonatkozik, úgy emlékszem, az eladó DVD-k között láttam egyet úgy két hete. Hátha még megvan...
0
2011. április 16., szombat 12:09
Azok után, hogy egy négy éves kisfiút és az apját szitává lőnek a saját házuk előtt, megmondom őszintén én már semmin nem tudok meglepődni.Mégis az ilyen filmek könnyeket csalnak a szemembe egy pillanatra.A legnagyobb felfordulás és fekália tenger közepén felcsillan valami.Annyira gyönyörű, hogy el sem hiszem.Kell az az extra lemez.Szeretnék még sok ilyet látni, mert szükségem van ezekre a pillanatokra.
0
2011. április 16., szombat 10:04
Hétvégi program:Felváltva nézek most meg friss beszerzéseket és igazi bejáratott filmeket.
Az ember gyermeke(kicsit sajnálom, hogy nincs meg a kétlemezes kiadás)Már előre élvezem a városi csatajelenetet.
Fekete Dália(valaki a tv ajánlós topikban hívta fel a figyelmemet rá Scarlett Johansson-nal kapcsolatban)
Jumanji vagy Hook Mindenképpen valami Robin Williams-es fantasy-t, még nem döntöttem el.Minőségben persze nem lehet összehasonlítani a kettőt.(Múltkor láttam pár percet az "Éjszaka a múzeumban"-ból és egész mókásnak tűnt.Nem olvastam túl sok jót róla, de azért felírtam magamnak a beszerzendő filmek listájára.)
Két nő - Egy ház Erről nem tudok semmit, de volt egy olyan érzésem, hogy a sminkeket és ruhákat leszámítva tetszeni fog nekem ez a mozi.Remélem nem csalódom.
Egy blődlit hagytam a végére.Amióta megvan ez a lemez, azt hiszem a szokásos ellenőrzésen kívül nem is néztem bele.Tom Hanks "klasszikusnak" mondható filmjéről van szó.
Legénybúcsú( "értek a BMW motorok szereléséhez is...":)
Ezt kell beosztanom két napra.
0
2011. április 16., szombat 9:34
Miért van az, hogy az X-Men filmeket nézve mindig az elcseszett Fantasztikus négyes jut az eszembe?Nem értek a képregényekhez sem, de azt gondolnám, hogy ez a fantasztikus dolog sokkal fontosabb ebben a világban...Ehhez képest mintha nem figyeltek volna rá eléggé.A szereplőkkel semmi bajom, de a történet meg a trükkök és a kimondott szavak együttesen valami borzalmasan idegesítő maszlagot hoztak létre.Ezzel szemben az X-es szériában rengeteg az idézhető momentum, még kedvenc jeleneteim, karaktereim vannak.A második rész, a rengeteg érzelmes pillanatával és a harmadik rész befejezése kicsit bosszantott, de nem annyira, hogy komolyan elvegye a kedvem a folyamatos újranézésektől.
0
2011. április 16., szombat 3:17
Hobo with a Shotgun

Mivel nálam az év egyik legjobban várt (agyatlan) filmje volt, úgy döntöttem, lusta vagyok kivárni a mozit, így megnéztem itthon, nem teljesen clear módon (a fejem most lehajtom, és reggelig fel sem nézek... :P)!
Pontosan azt hozza, amit az előzetes sugallt: vér, elmebajt, erőszakot, és egy laza Rutger Hauer-t!
A történetet nem igazán ecsetelném, mert kb. ez a mondat, amit most leírtam hosszabb nála! :D
Elképesztő kegyetlenkedések vannak a filmben, amik ráadásul közelítenek a Fűrész folytatások öncélúsága felé, de véleményem szerint a határt nem lépik át (azért így is erős gyomor kell hozzá!), csak majdnem.
A filmet nem kell, és nem is nagyon lehet komolyan venni, egyedül egy jelenetnél éreztem némi komolyságot, a többi hentelés, és hentelés! Hauer-t én bírom, mint színészt, és bár egy ilyen filmben nem a színészi alakítások számítanak, szerintem a kelleténél többet hozott! A partnernője elmarad tőle, de ő legalább mellőzi a többi egyén (embernek nehéz őket nevezni a filmben látottak után :P) elképesztő túljátszásait, amik engem ugyan nem zavartak, de másokra kb. az idegbajt hozhatja!
Az egyének mellett a képi világról, és a trükkökről is ordít az ultra alacsony büdzsé, de nálam ez csak hozzátett az filmhez, ami nálam egy szintre került a Machete-vel, és kis híján a Terrorbolygóval is (szigorúan műfajon belül maradva!).
Várom a DVD-megjelenést (jó sokáig, azt hiszem...)
95%
0
2011. április 16., szombat 0:34
A mostani Balla Eszter-es rész tetszett eddig a legjobban az új Beugró évadból.
A férfi vendégek eddig nem tudtak maradandót alkotni, a háttér továbbra is zavaró.
Nem tudom meddig húzzák még ezt a műsort, de ez a "szavazzóóssddi" szerintem nem jó irány.Nagyon kevés friss játék és változtatás jött be eddig nekem, pedig egy darabig ezt tartottam a legszórakoztatóbb magyar (heti) műsornak a tv-ben.
0
2011. április 12., kedd 23:23
Evelyn
Maximálisan teljesíti a feladatát a film, ezért hiba lenne belekötni.
Könnyeket csal az ember szemébe.Tipikus ünnepi kikapcsolódás.
0
2011. április 12., kedd 22:18
Egy lányról(közepesnél kicsit jobb, de nem nézem újra egyedül)
A jelölések és pozitív kritikák után egy ilyen szereplőgárdától sokkal többre számítottam.Egy jó nagy meglepetésre a vége felé vagy súlyosabb érzelmi válságra.Sehol a nagy kiborulás, minden finoman a helyére kerül és ennyi.Hangulatában remek, ruhák és zenék mind-mind nagyszerűek, de nagyjából ennyi.
Ez nem egy többször megnézhető film.
Biztos tanulságosabb lett volna, ha nem csak átrohannak a szokásos részleteken.A női szerepeken is el lehet gondolkodni, de mivel nincs igazi csattanó, ezért most elfelejtem azt a pár emlékezetes mondatot, amit az idősebb színésznőktől hallottam.
Bánt, hogy nem volt rám hatással ez a 90 perc.:(
0
2011. április 10., vasárnap 16:59
(Szeretem Andreát is hasonló csak ott egy nő meg egy férfi csatározik egy másik nőért.)
0
2011. április 10., vasárnap 16:49
Ez lesz az.
Sajnos nincs meg dvd-n, de imádom ezt a filmet.
(Melyiket?)
0
2011. április 10., vasárnap 16:44
Ádám bordája
0
2011. április 10., vasárnap 16:42
Szeress, ha mersz.

Ott mondjuk nem egy házaspár van, de szívatásban szerintem verhetetlen...

Vagy éppen ott a "Kovács és neje", vagyis a Mr. és Mrs. Smith:).
0
2011. április 10., vasárnap 15:39
Az igaz, csak sajnos a 3 film nem ér annyit, mint az egy Rózsás...
0
2011. április 10., vasárnap 15:39
:D
Köszönöm, de azt nem tudnám megnézni...
0
2011. április 10., vasárnap 15:34
Szakíts, ha bírsz
Exférj újratöltve
A csúf igazság

Ezeknél szívatják egymást rendesen...
0
2011. április 10., vasárnap 15:31
Talán a Szakítópróba? :)
Az volt is együtt csomagolva a Rózsák háborújával,de borzasztó pocsék film...
0
2011. április 10., vasárnap 15:31
Revolutionary Road, Who s Afraid Virgina Wolf, hirtelen ezek ugrottak be a témára. :)
0
2011. április 10., vasárnap 15:25
Az megvan.:)
Igazából egy modernebb filmet keresnék.(ezért írtam, hogy 2000 után készült...)
Nekem a Kegyetlen bánásmód ugrott be először, de az nem elég durva.Jó lenne, ha nem feltétlen lenne boldog befejezése a filmnek.
0