Keresés

Ki mit néz most?

2011. április 10., vasárnap 15:18
A Fantasy film adta ki a Hogyan öljük meg a feleségünket? című filmet,de az csak hasonló,nem teljesen ugyanez a téma.
0
2011. április 10., vasárnap 15:08
Nincs mit.VHS-en hivatalosan is megjelent ez biztos,de nem tudom ki volt a forgalmazó.
0
2011. április 10., vasárnap 15:07
Köszönöm Jason Todd!
0
2011. április 10., vasárnap 15:02
Nagyon régen láttam egy filmet,még VHS-en.Talán beszerezhető,tudtommal DVD-n nem jelent meg.A címe Dögölj meg kedvesem volt.Ha jól emlékszem.Hasonló a témája.
0
2011. április 10., vasárnap 14:59
Farkaséhség :Guy Pearce, Robert Carlyle!Sikerült megszereznem,de jobbra számítottam!:((
0
2011. április 10., vasárnap 14:47
A rózsák háborúja(6,5)
Szenzációsan építik fel az utolsó jelenetig.Mindkét színészről el tudom hinni, hogy hasonlóan viselkedik az életben.Annyira gonoszan tudnak nézni, valami zseniálisak összezárva egy nagy házban.Tudom, hogy nem szép dolog, de engem még a lezárás is borzasztóan szórakoztat.

Most ilyen filmeket szeretnék megnézni.Párok és házastársak egymást nyüstölik, a tettlegességtől sem riadnak vissza.Kórházba kerülnek, durván szívatják egymást.Hiába gondolkozom, egy jó 2000 után készült hasonló témájú film sem jut az eszembe.Keresőben sem igazán találtam jópofát.Ennél a mozinál felmerülő kulcsszavakkal sem mentem sokra.
Valami ötlet, javaslat, tanács esetleg?(Azon kívül, hogy húzzak innen a hülye kérdéseimmel..)Olyan kéne, amit ki lehet kölcsönözni vagy meg lehet venni Magyarországon.
0
2011. április 10., vasárnap 13:38
Szárnyas fejvadász (Megbánás nélkül tudok vonzódni Ray Finkle-hez.:)
A többi ilyen jellegű mozihoz és a korához viszonyítva elvitathatatlan érdemekkel rendelkezik.
DE..
A csúcspont és az előtte lévő akciók, a film egész hangulata nagyon jól segít az alvászavar leküzdésében.Harrison Ford értékelése kapcsán a nem túl jól sikerült Fanboys című film ide vágó része jutott az eszembe.:)Tényleg ez a nagy bajom, hogy folyton máson járt az eszem közben.Annyira nem érdekelt, hogy mi történik benne.Emlékeztem a befejezésre és ezért még jobban hidegen hagyott az egész.Van gyerekkori kötődésem hozzá, de ez most nem bizonyult elégnek.
Nem bánom, hogy megvettem, de ez is egy olyan film lesz a polcomon, amit egyedül többet az életben nem nézek meg.Még mindig látom benne a potenciált, értem is, hogy miért fontos film.
Tényleg bánt, hogy eljárt felette az idő.Sajnos minden szempontból közepes filmmé vált az első megtekintés óta.
0
2011. április 10., vasárnap 13:12
Olvastam az írásodat.
Sophie Marceau-t nem igazán kedvelem, a házibuli filmeket meg pláne.Bridget Jones naplójával és a karakterrel viszont semmi bajom.
Nem éreztem azt, hogy ennek a kettőnek a keverékéből született meg ez a kislány.Tényleg tetszett a film eleje és a lány viselkedése is szórakoztató volt.Szörnyű volt látni, hogy megpróbáltak komolyságot vinni a történetbe...Nem mulattam előtte sem jól, de 50 perc tájékára halálosan untam az egészet.
Robbie és a bandája meg egyenesen idegesített.
Az ilyen kölyök románc mozikba kell valami plusz, mert különben hamar kikapcsolom a lejátszót vagy a tv-t.Az a baj, hogy mostanában csak ilyen őszintének tűnő alkotásokat láttam ebben a kategóriában.Itt erőlködést láttam és a szinkron sem dobott a dolgon.
Én is le merem fogadni, hogy sokkal jobb lett volna angolul.
A többihez nem akarok sok mindent hozzáfűzni.Az tény, hogy hozzád közelebb áll ez az egész, mint hozzám...
0
2011. április 10., vasárnap 12:06
Magyarul biztosan, de angolul lényegesen jobb. Nekem - ahogy írtam is - BJ és Vic Beretton kombó Georgia, de ügyesen keverve.És mivel mindkettőt szeretem, brit angol fan vagyok és voltam Eastbourne-ben, ez a film egyértelműen nyerő.:)
0
2011. április 9., szombat 23:11
A macskám, a családom és a fiúk
Most megy a tv-ben.
Sokkal több poénra számítottam.Tetszik ez a túlbonyolítás és belemagyarázás, de nevetni nem sikerült még rajta.A szokásos menő csávó feltűnésében is van egy kis humorforrás, viszont az ezredik alkalommal már nem érdekel a dolog.A rendező eddigi munkáit mind láttam és szerettem is, de itt lehet, hogy nem várom meg a végét.Ez sajnos gyenge.
0
2011. április 9., szombat 22:07
Az irányítás határai
Nem értem, hogy miért kell ennyi szereplő bevonásával eljutni a végkifejlethez...
Szó se róla jó volt ismerős arcokat látni, de szerintem nincs különösebb célja kb. 8 ember bevonásának.Biztos ennyi információ morzsát és szimbólumot kellett benne elhelyezni, de most kevésnek érzem magam hozzá, hogy mindent megfejtsek.
Hosszabbnak tűnt ez a film a nyugodtság és rituális cselekedetek miatt, ráadásul nagyon meg kellett osztani a figyelmemet.Folyton pásztáztam a képernyőt, azt hittem nem mindig ott van a lényeg, ahová éppen a kamerával közelítenek.Lestem a cetliket a képfeliratokat, utcaneveket, fülbevalókat, nyakláncokat.Máshol ezeknek nem lenne ennyire jelentőségük, a kinézet számítana és nem a mögöttes tartalom.Biztos csak az elfogultság miatt akarok többet belemagyarázni egy Jarmusch filmbe.Szeretném azt hinni, hogy mindennek jelentősége van, vagyis mindent a legapróbb részletekig megtervezett az öreg...
Folyton arra gondoltam, hogy itt és itt meg kéne állítanom a filmet, vagy jó lenne kinagyítani bizonyos jeleneteket vagy lassítva megnézni.
Imádom, ha igénybe vesz egy mozi, de hiábavalónak is érzem az eltöltött másfél-két órákat, amennyiben nem kapok válaszokat.Az elején már leírtam, hogy a végén sok minden a helyére kerül, de menet közben néhányszor kiestek részletek.Ezt egy második vagy harmadik megtekintés fogja csak helyretenni.
Szerencsére még sincs igazán hiányérzetem.Olyan filmet kaptam, amit a leírások és a rendező eddigi munkái alapján vártam.(Nagyon sok mindent le lehet szűrni az első beszélgetésből.)
Ami mégis megfogott és amiért ajánlanám ezt a filmet másoknak is az pont ez a bizonytalanság, amit máskor kevésbé szoktam szeretni...mi keveredik ki ebből? mi a célja? meddig tart az utazás? vannak-e apró jelek, amit menet közben nem vettem észre?Félreértés ne essék a feszültséget szeretem, a vigyorgó belülről rohadó családi élet ebben a kategóriában az egyik kedvenc témám...ilyesmiben élek...csöndben kivégezzük egymást...Az meg különösen jól jött most, hogy egyből nekem szorították össze a gyomrom.A színészek halálosan nyugodtan viselkedtek végig, én meg lerágtam a körmöm, hogy mi akar ez lenni...
Szóval a hangulat remek a képek tényleg gyönyörűek, azt hiszem az üzenetet is sikerült megértenem, bár végig zavarodottságot éreztem.
Van olyan dolog, amit másképp csináltam volna(játékidő szereplők és szimbólumok száma, utolsó pár perc), de összességében profi munkának tartom.Végig lekötött, egy kicsit belém is költözött és tulajdonképpen ez lenne a lényege az egésznek.

Mindenképpen közepesnél jobb többször nézhető mozik.
Az arany iránytű:Megint csak arra a következtetésre jutottam, hogy a botox segíti a színészt egy gonoszabb karakter megformálásában.Továbbra is izgalmasnak és látványosnak tartom és még mindig reménykedem a folytatásban.
Az utolsó emberig: Imádom Bruce Willis narrációját, más filmeknél is alkalmazni kéne.Az akciójeleneteknél nem maradtak a realitás talján, de úgy fogom fel, hogy ez kell a szórakoztatásomhoz.Piszkosul élveztem már megint ezt a mészárlást.Bob Kelso feltűnésekor sajnos kitört belőlem a nevetés és folyton elképzeltem, hogy John Smith még a budira is megvilágított szemekkel ül be...Nagyjából ennyi negatívumot tudnék felsorolni.:)
Farkasember :Imádom a sötét erdőt és a félelmetes házat.Az egészet a kosztümökkel és fényhatásokkal is el lehetne adni nekem, de ezt még megfejelték remek színészek szerepeltetésével és kiváló zenei kísérettel.Ritkán mondható el, hogy az újabb változat jobban tetszik, mint az eredeti.
Elvitte a víz:A mozgást és az arcok kifejezéstelenségét leszámítva egy igazán vicces és bármennyiszer fogyasztható mesével van dolgunk.A zenéket sem találták el, de a szinkronszínészeket és a poénokat viszont igen.
0
2011. április 9., szombat 9:34
Szerintem se rosszak, Luc Besson filmjét leszámítva mindegyiket meg akartam venni.
Azt egy Dustin Hoffman kollekcióban sikerült a gyűjteményem részévé tenni.
Nem bánom egyik beszerzést sem.A Szigetet kifejezetten kedvelem, ha lenne rá pénzem akkor BD-n is beszerezném(talán még a Hudson Hawk-ot is, mert nekem az is tetszett és a dvd elég rossz minőségű).A bukta és a gagyi film nem járnak kéz a kézben...
0
2011. április 9., szombat 2:13
Taken / Elrabolva

Nemrég lett vége, hát brutál egy alkotás. Csak azt sajnálom, amilyen formában nálunk kiadták, mert úgy nem fogom a polcra tenni. Lehet, hogy a képből többet lehet látni alul-felül, de erősen látszik, hogy 2.35:1-re van komponálva. A vágást viszont Michael Bay és Tony Scott is megirigyelheti. :D:D:D
0
2011. április 9., szombat 1:53
Azért nem olyan rosszak ezek, mint amekkorát buktak! A Sziget például Michael Bay két normális filmje közül az egyik (szerintem! És a másik a Szikla).
0
2011. április 9., szombat 1:01
A hétvégi programot a filmtörténelem legnagyobb bukásai listából állítottam össze.
Az arany iránytű - Az utolsó emberig - Farkasember - Elvitte a víz
Ezek a filmek vannak meg még az első 50-ből.Hudson Hawk, The Chronicles of Narnia: Prince Caspian, The Messenger: The Story of Joan of Arc(ezt tartom a leggyengébbnek a bukták közül), The Island
0
2011. április 6., szerda 16:52
Harrison Ford parádét tovább folytatva...
A ma esti program:
Az elveszett frigyláda fosztogatói
Szárnyas fejvadász

(Nekem is kéne egy Han Shot First feliratos fekete póló.)
0
2011. április 6., szerda 16:26
értékelt=érdekelt
0
2011. április 6., szerda 16:25
Öt Star Wars rész két este alatt.
A Baljós árnyak lemez szerencsére el sem indult a gépen.:)
Mondtam már korábban, hogy külön nem is akarom látni többet, de most időrendi sorrendben szerettem volna letudni az epizódokat.Na mindegy is.
Filmnézés közben rájöttem, hogy én sosem foglalkoztam a részletekkel ennél a szériánál.A történetre figyeltem ugyan, de nem értékelt a színészi teljesítmény, a grafika vagy a párbeszédek komolysága és minősége.Olyan nagy mértékben hozzátartozik a gyerekkoromhoz, hogy automatikusan minden ezzel kapcsolatos dolog a "szeretem" halmazba kerül.Beülök rá, fizetek érte, elvarázsol és ennyi.Apró pillanatokra fölbosszanthatna, mint akármelyik másik film, de nem teszi.:)
("A felirat szar, csak egy részhez van szinkron a dvdken,romantikus szál elnagyolt és gagyi, műanyag háttér, lapos karakterek"...blablabla:)

Rokonainknál ülünk és a testvéreim elkezdenek nézni valamit, én a legózást(vagy mit?még se írhatom, hogy nyálcsorgatást:) felfüggesztve meglesem a tévét a két fotel között.Beindul egy dallam és ismeretlen nyelven beszélnek furcsa szereplők.(Németországból hozott dobozos Coca Cola, videomagno,egy db kazetta a német nyelvű 4. résszel.)Nem tudom hányszor látták a testvéreim ilyen körülmények közt, de még én is megnéztem velük egy párszor, pedig egy kukkot nem értek ezen a nyelven.(akkor se, azóta se):)Félelmetes filmnek számított(haha), másrészt tényleg fingom nem volt, hogy mi történik.Olyan kicsi voltam, hogy nem is szabadott volna megnéznem.Nem is tudtam, hogy mi az a Csillagok háborúja és már imádtam...Nagyon kevés olyan emlékem van, ahol mind a négyen egy szobában ülünk és valami vidám,szórakoztató dolog részesei vagyunk.(A Star Wars összehozza családot! reklámszöveggel kellett volna árulni a filmet:D
Ez az összetákolt, lopkodott dolog mindig minden korosztálynál működik.
Ha valamit így is megszeretek és ilyen élményeket szerzek a nézésével, akkor ezt soha semmi nem tudja felülírni.Jöhet lengyelül, portugálul, franciául...tökmindegy, mert nekem ugyanazt jelenti.Van még pár ilyen filmsorozat vagy különálló mozi az életemben, de egyértelműen ez a legmeghatározóbb gyerekkori élmény.
Kedvenc szereplőm talán Boba Fett, a legidősebb testvéremnek is ő jött be legjobban és talán ezért...
Érdekes módon nem lettem tőle fanatikus, nem gyűjtök mindenféle biszbaszokat(bár kaptam régebben bábukat), nem idézgetek belőle.Szimplán csak szeretem...Most már persze saját dvd-ről...angolul ,felirat nélkül és a közeli boltból vett kólával teljes az élmény.Sosem tudom már visszahozni azokat a videozásokat, de egy párszor azért megpróbáltam.(azt hiszem minden évben legalább kétszer megnéztem a 4. epizódot azóta)
A harmadik alkalommal már azt hittem, hogy értem az egészet.
Aztán megnéztem szinkronnal és azt hittem, hogy értem az egészet....:)
Angolul vált minden részlet "világossá".Megtudtam, hogy mit mondtak valójában a szereplők.
Mindig, amikor megy a vége főcím azt gondolom, hogy nem változtam sokat az első megtekintés óta .Akkor is bírtam most is bírom.Sajnos kevés ilyen dolog van az életemben.
Más helyzetekben meg szeretném azt hinni, hogy sokat változtam.
Döntés még nem született ezzel kapcsolatban.:)Bár az tény, hogy gyereknek érzem magam a legtöbb szituációban.
Várom a BD megjelenést, de azt is világosan látom, hogy csak a hang és kép töltheti be a szobát.A testvéreimmel már pár éve nem tudunk egy teremben meglenni.
0
2011. április 6., szerda 1:05
Trónok Harca Prológus

Eddig tetszik, ameddig tartja a szintet, addig nem lesz baj. A regény nagyon kedvenc, remélem méltó lesz hozzá a sorozat. Vizuálisa tetszetős, HBO minőségű. Kíváncsi leszek, hogyan oldják meg a rengeteg különleges és különböző  karakter bemutatását.
Április 18-tól kezdődik, regény alapján ajánlom mindenkinek. :)
0
2011. április 6., szerda 0:11
Egy kis nosztalgia: U-571 :)
0
2011. április 4., hétfő 23:09
Bennfentesek (Inside job)

No, ez megint az a film, amit egyszer látni kell, de elég egyszer látni. Amúgy nekem túl sok újdonságot nem mondott a 2008-as válság kirobbanásának okairól, kb. tudtam a lényeget. Talán csak az lepett meg, hogy mindez puszta mohóságból történt, az USA bankárainak/brókereinek mohóságából. Meg hogy a bűnösök egy része most Obama körül sündörög - ez sajna Obamát minősíti. Nem egyszerű film, nem tartom magam hülyének, de bizony az elején nem teljesen értettem, mi miért történt. Komolyabb, mint egy Michael Moore film, nem is annyira szórakoztató - viszont nem csak a felszínen kapirgál: nevekkel, tényekkel szolgál.

Igaz, ugyanolyan a hatása,mint általában az ilyen leleplező filmeknek: kiáltás a semmibe... Ráadásul 3000-ért forgalomba hozni?? Szerintem minden dokufilmet 1000-ért kellene indítani, előbb-utóbb úgy is annyi lesz.

Iron Maiden: Flight 666

Ez egy hatalmas élmény volt, utazni a Maidennen a világ körül. Egy picit talán kevés volt a backstage-info, talán több interjú és egyéb elfért volna a koncertbevágások helyett (arra úgyis ott van a második lemez), de még így is volt egy-két kiváló rész. Főleg a világ különféle rajongóiról, meg a Maiden-Boeingen... Hangulatos, totál beleélős koncertfilm, ami ráadásul qrva jól szól DTS-ben. Az interjúk közti koncertfelvételekkor megelevenedik a szoba, a közönség között érezhetjük magunkat.

Nagyszerű kiadvány, kár, hogy itt nem kapható.
0
2011. április 3., vasárnap 12:54
Nem vagyok túl kalandvágyó ember, az ilyen nyomozós indiana jones-os filmeket viszont kifejezetten szeretem.Egy rejtvény mégis van, amit akár én személyesen is szívesen megoldanék.
A nemzet aranyában van egy jelenet...
Diane Kruger adhatna nekem egy olyan cetlit.Megöl a kíváncsiság, hogy konkrétan mit rajzolt vagy írt rá.:D
0
2011. április 3., vasárnap 4:26
Én mindkettőt, egyszerre...:)))
0
2011. április 3., vasárnap 4:25
Hümmm...a Viasat a Kés/Alatt utolsó részét ala natúr szinkron és felirat nélkül adta le...:)))
0
2011. április 3., vasárnap 1:56
A jobboldalit szúrnám :D

Viccet félretéve... a jobboldali leányzó eszméletlen gyönyörű, pont az esetem. Eddig láttam 3 filmben és a színészi játékára nem igazán lehet koncentrálni ilyen adottságok mellett :)
0