Öt Star Wars rész két este alatt.
A Baljós árnyak lemez szerencsére el sem indult a gépen.:)
Mondtam már korábban, hogy külön nem is akarom látni többet, de most időrendi sorrendben szerettem volna letudni az epizódokat.Na mindegy is.
Filmnézés közben rájöttem, hogy én sosem foglalkoztam a részletekkel ennél a szériánál.A történetre figyeltem ugyan, de nem értékelt a színészi teljesítmény, a grafika vagy a párbeszédek komolysága és minősége.Olyan nagy mértékben hozzátartozik a gyerekkoromhoz, hogy automatikusan minden ezzel kapcsolatos dolog a "szeretem" halmazba kerül.Beülök rá, fizetek érte, elvarázsol és ennyi.Apró pillanatokra fölbosszanthatna, mint akármelyik másik film, de nem teszi.:)
("A felirat szar, csak egy részhez van szinkron a dvdken,romantikus szál elnagyolt és gagyi, műanyag háttér, lapos karakterek"...blablabla:)
Rokonainknál ülünk és a testvéreim elkezdenek nézni valamit, én a legózást(vagy mit?még se írhatom, hogy nyálcsorgatást:) felfüggesztve meglesem a tévét a két fotel között.Beindul egy dallam és ismeretlen nyelven beszélnek furcsa szereplők.(Németországból hozott dobozos Coca Cola, videomagno,egy db kazetta a német nyelvű 4. résszel.)Nem tudom hányszor látták a testvéreim ilyen körülmények közt, de még én is megnéztem velük egy párszor, pedig egy kukkot nem értek ezen a nyelven.(akkor se, azóta se):)Félelmetes filmnek számított(haha), másrészt tényleg fingom nem volt, hogy mi történik.Olyan kicsi voltam, hogy nem is szabadott volna megnéznem.Nem is tudtam, hogy mi az a Csillagok háborúja és már imádtam...Nagyon kevés olyan emlékem van, ahol mind a négyen egy szobában ülünk és valami vidám,szórakoztató dolog részesei vagyunk.(A Star Wars összehozza családot! reklámszöveggel kellett volna árulni a filmet:D
Ez az összetákolt, lopkodott dolog mindig minden korosztálynál működik.
Ha valamit így is megszeretek és ilyen élményeket szerzek a nézésével, akkor ezt soha semmi nem tudja felülírni.Jöhet lengyelül, portugálul, franciául...tökmindegy, mert nekem ugyanazt jelenti.Van még pár ilyen filmsorozat vagy különálló mozi az életemben, de egyértelműen ez a legmeghatározóbb gyerekkori élmény.
Kedvenc szereplőm talán Boba Fett, a legidősebb testvéremnek is ő jött be legjobban és talán ezért...
Érdekes módon nem lettem tőle fanatikus, nem gyűjtök mindenféle biszbaszokat(bár kaptam régebben bábukat), nem idézgetek belőle.Szimplán csak szeretem...Most már persze saját dvd-ről...angolul ,felirat nélkül és a közeli boltból vett kólával teljes az élmény.Sosem tudom már visszahozni azokat a videozásokat, de egy párszor azért megpróbáltam.(azt hiszem minden évben legalább kétszer megnéztem a 4. epizódot azóta)
A harmadik alkalommal már azt hittem, hogy értem az egészet.
Aztán megnéztem szinkronnal és azt hittem, hogy értem az egészet....:)
Angolul vált minden részlet "világossá".Megtudtam, hogy mit mondtak valójában a szereplők.
Mindig, amikor megy a vége főcím azt gondolom, hogy nem változtam sokat az első megtekintés óta .Akkor is bírtam most is bírom.Sajnos kevés ilyen dolog van az életemben.
Más helyzetekben meg szeretném azt hinni, hogy sokat változtam.
Döntés még nem született ezzel kapcsolatban.:)Bár az tény, hogy gyereknek érzem magam a legtöbb szituációban.
Várom a BD megjelenést, de azt is világosan látom, hogy csak a hang és kép töltheti be a szobát.A testvéreimmel már pár éve nem tudunk egy teremben meglenni.