"Örülök", hogy meg lettünk említve kétszer is ebben a remek filmben.
Egy jó kis szorongásért és furcsa gondolatokért nem kell a szomszédba mennem.Kiskoromtól kezdve érzem, hogy bármit csinálhatok, egyszerűen nem leszek elégedettebb magammal vagy a helyzetemmel.Pedig elképzelni sem tudom, hogy milyen lehetett abban a korban élni, ahol ennyi mindentől rettegni kellett.Hátra kéne dőlnöm és élvezni, hogy bármibe foghatok, nagyjából mindent megtehetek.Mégis valami meggátol ebben.
Na mindegy, én csak a belső vívódással tudtam mit kezdeni.A korszakkal, a történelemmel, a politikai helyzettel, a korlátok látszólagos megszűnésével már nem.Akkor kellett volna felnőnöm.Mindig van persze hasonló helyzet, de mégsem látom át az egész szituációkat kívülről.Utólag jövök rá a ballépéseimre vagy egy-egy tanács hasznosságára, irányokra, ami felé elmozdulhattam volna....(ezt most érhetjük általánosságban, vagy egy nagyobb csoportra vonatkoztatva is).Ezért tetszett különösen a lezárás.
Nem is feltétlenül a beszélgetések adtak értelmet ennek a filmnek.Az apróságoktól emelkedik ki a mezőnyből.Itt tényleg érezni valamit a pillantásoktól, egy-két szemforgatás sokkal beszédesebb, mint egy hosszú monológ.
Máskor szeretni szoktam a hegedűk játékát is, most csak összerezzentem tőle.
Az meg főleg bravúros, amit a színészek letettek az asztalra.
Imádom, de ezt a filmet nem merem elhasználni vagyis sokszor megnézni:)
Most láttam másodszor.
Nem attól tartok, hogy nem lesz rám hatással és ásítozni fogak rajta, mert az nem következhet be.Inkább fontosnak tartom, mint egy régi használati tárgyat( mondjuk nagyapámtól).Szeretnék rá vigyázni.Mert olyan érzések ad nekem, mint egy tiszta és egyszerű szerelmi történet, egy gyermek születésé, egy családi emlékeket felhánytorgató film, vagy szimplán meglátni /megtalálni az embert valakiben.
Megmelengeti belülről az embert egy pillanatra ez a mozi, a sok szörnyűség ellenére is.A sok tanulságos másfél órás utazás ellenére továbbra is bunkó, lelketlen idióta maradok, de be kell ismernem, ha valami megérint.Mindenki szeretne bekerülni valaki könyvébe.:)Bocsánat a sok marhaságért.