Keresés

Ki mit néz most?

2011. március 14., hétfő 12:06
Bunbury, avagy jó ha szilárd az ember
Imádom, de csak a vidéki helyszínen válik igazán szórakoztatóvá.A film kezdete és vége nem lett jól eltalálva.Ellenben minden más területen beváltja a hozzáfűzött reményeket.Rengeteg ismerős arc, humoros jelenet, mindig a megfelelő zenék csendülnek fel.A brit stílust szerető ember tényleg maximálisan ki van szolgálva 70 percig.A többin meg könnyen át lehet lendülni.
Colin Firth és Rupert Everett béna verekedései és összeszólalkozásai mindig könnyeket csalnak a szemembe.:)
Remek délutáni kikapcsolódás szinte bárkinek.
Most már csak az 52-es változatot kéne megnéznem..

0
2011. március 13., vasárnap 14:54
Én is pont ezt néztem! :-) A könyv után friss élményként!
0
2011. március 13., vasárnap 13:12
Ez még mindig cool.Kicsit műanyag ugyan, de a B-kategóriás Johhny filmek közül még mindig ez a kedvencem.:)Na nézem is tovább, csak ennél a pillanatnál muszáj volt megállni.:D
0
2011. március 12., szombat 22:54
10,000 BC(4)
A legtöbb jelenetnél azt kívántam, hogy bár ne mondtak volna semmit a szereplők.
Hangeffektekkel és néha egy-két feliratozott törzsi beszéddel is tökéletesen kitölthető a játékidő.
Minek egy ilyen moziba tartalom meg magyarázat?Teljesen felesleges.
Camilla Belle-t elnézegetem a péktelenségig...:)
Amennyiben ezt már meguntam, akkor várom az akciót..Nagyjából ennyi is elég nekem.:)
Egyszer ki lehet bírni, nem bánom, hogy láttam.
Dvd-n vagy bd-n nem érdemes beszerezni.
0
2011. március 12., szombat 18:16
A nő másik arca
Végig két dolog zakatolt a fejemben, miközben néztem ezt a remek filmet.
Első:Hogyan tudták előhívni belőlem ezt az érzést?Miért nem vettem észre ezt eddig?
Ennyi Helena Bonham Carter filmmel a hátam mögött még sosem gondolkoztam el magán a hús-vér nőn...Nem a szerepein és nem a karakterén, hanem azon, hogy kívánatos és érdekes-e ő a számomra.Itt most én is egy pillanatra elszédültem tőle, ezt korábban elképzelhetetlen tartottam.Régebben csak egy különc, furcsa nőt láttam és nem igazán töprengtem rajta, hogy milyen hatással van rám a látványa, a jelenléte.
(Volt is ezzel kapcsolatban egy nagyon jó filmélményem.
Észreveszed-e azt, akit minden nap látsz?Időben kezdd el másképpen szemlélni a körülötted lévőket!Azt hiszem ez volt abból nekem az egyik legjelentősebb momentum.Fájdalmas vége lett a filmnek , ezért is imádom annyira.Címet nem írok.:)
Második:Vajon jobb lenne az a két "napos" film, ha ezzel a módszerrel tálalták volna a két színész kapcsolatát?
Mert itt kifejezetten megdobta a produkció értékét az, hogy végig egyszerre láttam a reakciókat.Követhető volt és néha még őszintébbnek is tűnt, mint néhány hasonló 98%-ban a párbeszédekre épülő film.Nem érdekes a helyszín és a körülmények. Megtörténik, aminek meg kell, de inkább csak a kölcsönhatással és a belsővel foglalkoznak.Szeretem ezt a megoldást.Kimondanak olyan dolgokat, amit a valóságban hazugsággal fednénk el mindannyian.
Nem írtam túl sok rosszat a moziról eddig, pedig a közelében sincs a tökéletességnek.
Változásokat sem okoz, vagy maradandó élménynek sem mondanám.Kellemesen eltelik az idő....kicsit magadra ismersz, kicsit nem:)
Nincs benne ítélet vagy magyarázat, katarzis.
Üldögélsz a vége főcím alatt, utána kiszeded a lejátszóból a lemezt, sóhajtasz egyet és hülyeségeket hablatyolsz tőle.De legalább történt valami.:)
0
2011. március 12., szombat 15:30
Hogy veszítsük el barátainkat és idegenítsük el az embereket?(megint)

Két jelenet kifejezetten tetszett most is.
Ezek mindegyikében apró táncmozdulatokat produkált régebbi zenékre Kirsten Dunst és Simon Pegg.Itt éreztem egyedül, hogy van hangulata a filmnek.Egyébként a poénok nagy része felett csak átsiklottam.
kb. 7 jó mondatot halottam, ami mosolygásra ad okot.
Továbbra is gyengének tartom a játékidő jelentős részét.Idegesít ez az egész, mert elvileg szeretnem kéne, már csak a szereplők miatt is.Szerintem nem kísérletezek többet evvel.

A lemezzel is volt valami probléma.Kétszer lepörgött a lejátszóban, de általában csak ült a polcon, és máris kezd a darabjaira hullani a video és a hang.Nem tudom éjszaka mi történik a dvd-korongokkal, biztos eljárnak bulizni és ott sérülnek meg...
0
2011. március 12., szombat 12:21
A női vendégnek mindig nehezebb dolga van.
Akaratlanul is a Liával hasonlítom össze őket.Az meg ugye elég nehéz helyzetet teremt.
Nem véletlenül választották ki az elején három férfi mellé.Simán elvisz egyedül is egy játékokat(imádom, amikor összezuhan a nevetéstől), domináns, erős karakter. Igazi NŐ.
Ilyen szempontból eddig Básti Juli-s rész volt a legjobb, ő az, akit el tudtam fogadni.
0
2011. március 12., szombat 12:00
Nem voltam tegnap itthon, de műsor felvéve, kíváncsian várom. Láttam a beharangozóban a díszletet, nagyon nem illik a műsorhoz és pokolian összenyomja a színpadot. Ennek ellenére nagyon várom a műsort, Csaba mindent visz benne.:)
0
2011. március 12., szombat 11:56

Sokan meghaltak már...
0
2011. március 12., szombat 11:39
0
2011. március 12., szombat 0:27
Ma este egy régi tervemet valósítom meg.
A "Tesó-Tusát" kombinálom a "Hogy veszítsük el barátainkat és idegenítsük el az embereket?" című filmmel.Így a kínosság nem okozhat gondot.:)
0
2011. március 11., péntek 23:22
Csömör grófja... minden nap sírok rajta:D
0
2011. március 11., péntek 23:17
Megvakulok ettől a Beugró+ háttértől.
A mostani rész nem olyan jó.
Eddig egyértelműen Debreczeny Csaba volt a legjobb vendég.Sajnos nem találtam meg az első(?) fellépéséről készült videót.
Pokorny Liával olyan jelenetet sikerült összehozni a színpad szélén, hogy még azóta is röhögök rajta, ha eszembe jut..:)(Hármat lehetett kívánni egy kifogott haltól.)
0
2011. március 9., szerda 23:29
Tudom, nekem is megvan, szeretem is mind a 2 részt, bár az első azért sokkal jobb! Inkább thrillernek nevezném én is!
0
2011. március 9., szerda 23:05
ja
(nem igazán horror)
0
2011. március 9., szerda 23:00
Ez a német horror, aminek 2 része van?
0
2011. március 9., szerda 22:53
Drog 1991
Éjjeli őrjárat 2007
0
2011. március 9., szerda 22:42
(Chéri - Egy kurtizán szerelme
Érdektelen, szórakoztató elemektől mentes 90 perc a festékgyárban.
Michelle Pfeiffer nem illik ebbe a környezetbe.Ami még rosszabb, hogy teljesen rábízta magát a sminkesekre meg a kosztümösre.Ez egy pihenő vagy megálló két "komolyabb" alakítást is igénylő munka között.
, ha a színészen azt látom, hogy nem érdekli az egész, akkor engem sem fog.
Kuka.
Ez a dvd is megy a bünti sarokba.Én meg felírom magamnak, hogy nem szabad bedőlnöm pusztán a rendező nevének meg a film stílusának.)
0
2011. március 9., szerda 22:24
Borotvaélen(4)
Alaposan meglepődtem rajta, hogy a leírások után egy ennyire mélység(biztos nem ez a megfelelő szó rá..) nélküli filmet fogok látni.Pedig szinte minden klappolt.Két-három remek szereplő, megfelelő kosztümök és zenék, csodás tájak.Egyszerűen untam és a nagy változásokat is felületes bohóckodásként éltem meg.
Azután rájöttem, hogy Bill Murray-t ilyen fiatalon egy komolyabbnak tűnő szerepben egyszerűen nem tudom elfogadni.Sajnos fogalmam sincs róla, hogy ehhez képest a könyv milyen, de most ebben az állapotomban nem is nagyon érdekel.
Átrohantak mindenen, egy életet bemutató előzetest láttam és nem volt alkalmam megszeretni a szereplőket.
Persze sikerült felfedezni a saját életemből elemeket a képernyőn is, szóval lett volna mibe kapaszkodni.Azonban a hitelesség hiánya és ez a gyors tempó megölte az érdeklődésemet(kb. félúton).Eddig még nem csalódtam Bill Murray filmben, ezért ezt is látatlanban beszereztem.
Még egyszer nekifutok később a megtekintésnek, de most még kidobott pénznek érzem a lemez árát.:(
0
2011. március 8., kedd 0:26
Anatómia(6,5)
Szeretem ezt a filmet.Ráadásul az emberi testről és annak működéséről kicsit bővebben is tanultam az utóbbi években.
Nagyon közelinek érzem magamhoz ezt a hivatást(nem...nem a kaszabolós gyilkosra gondolok:), a helyszín már kb. 10 éves koromtól kezdve vonzó a számomra.Szívesen dolgoznék is ilyen helyen, csak arról valószínűleg már lekéstem.
Kiskoromban láttam egy filmet egy magyarországi kórbonctani intézetről...érdekes, hogy sosem találtam félelmetesnek ezt a rideg, tiszta és rendezett környezetet(más területen is tetszik ez a minimál stílus.)Az ott dolgozó emberek viszont már akkor is zakkantnak tűntek:).Többször elvittek bennünket ilyen helyekre.Persze csak körbenézhettünk és semmilyen munkafolyamatot nem láttam közelről.:)Inkább csak előadást tartottak róla.
Ezután állatokat vizsgáltunk a laborórákon, volt egy ilyen izgalmasabb negyed év az iskolában.A szag az ,ami ki tudott borítani.Ez a vegyszeres hús és vér szag valami borzalmas.A látvány és az ,hogy belevágjak valamibe az kevésbé zavaró a számomra...Na jó abbahagyom.:)
A helyszíneket és a zenéket is remekül kiválogatták.
Nem is találhattak volna jobb embert az őrült mészáros szerepére.Elejétől a végéig izgalmas.Számítottam bizonyos eseményekre, de még így is feszültséget okozott pár percig ez a mozi.Ezt lehet ajánlani szinte bárkinek.Még biztos megnézem egy párszor.
0
2011. március 6., vasárnap 23:29
"Mondjuk én pl a Fűrész filmeket nem tudom megnézni, mert azok nekem már túl erős horrorfilmek."

Ízlések és pofonok. Én speciel úgy gondolom,hogy bár repkednek benne a testrészek és folyik a vér ezerrel nekem már uncsi. Tehát maga a látvány engem már nem tud felizgatni. Csak akkor tudok egy kicsit borzongani rajta ha magamat képzelem a játékos helyébe,hogy "Úr Isten, ha én lennék ott mit csinálnák? Képes lennék levágni a fa.kam csak azért,hogy a két Black & Decker ne trancsírozzon fel apró darabokra, pusztán azért mert parázna életet éltem???

A kedvencek temetőjével pedig úgy vagyok,hogy maga a story(könyv) egy jó alap. Ehhez a képest a film egy kicsit...nem is tudom....
Egy biztos: nem a vért hiányoltam belőle. Hogy mit azon még agyalok. :)
0
2011. március 6., vasárnap 21:10
Jól van.:)
Ezek szerint te nem a közelről mutatott belezést szereted, hanem csak az idegborzolást, sötétséget, zajokat, ilyesmit...
Melyik a kedvenc jeleneted?
Hol ijedtél meg?

Én sem kedvelem különösebben a Fűrész filmeket.A trükkök kivitelezése tetszett, de a történetvezetés nem annyira.
0
2011. március 6., vasárnap 21:00
Szerintem meg pont a legjobb horrorfilmek közé tartozik a Kedvencek temetője! Szerintem még mindig ijesztőnek számít. Mondjuk én pl a Fűrész filmeket nem tudom megnézni, mert azok nekem már túl erős horrorfilmek.
0
2011. március 6., vasárnap 16:50
0
2011. március 6., vasárnap 12:42
Kísérleti patkányok(5,5)
Nagyon sokáig csak a kívánságlistámon szerepelt, de most végre beszereztem.Azt sem tudom igazán megmagyarázni, hogy ez miért emelkedik ki a tinifilm mezőnyből.
Az tény, hogy inkább ezt választom a "tudom mit tettél és végső állomás" filmek folytatásai helyett.Pedig, ha végigveszem az összetevőket, akkor semmiben sem különböznek egymástól.
(Idióta társaság, ellenséges légkör, iskolában sokkal jobban elkülönülő csoportok, jócsaj faktor, fiatalos zene, kedvesen együgyű és mégis működő történet, szőke gonosz...barna hős vagy bárány szereplők, frissen borotvált 30-as főszereplő, elemlámpa nélkül botorkálás a sötétben, napfelkeltében csókjelenet, veszélyhelyzetben 80 percig nagyon alacsony intelligenciaszint, azután csodálatos megmenekülés.)
Az utolsó 3 percet leszámítva ez még mindig az a szórakoztató mozi, amit még minden hibájával együtt is tudok szeretni.
U.V. miatt (is) még biztosan sokszor megnézem.:)

0