Keresés

Ki mit néz most?

2011. március 5., szombat 19:43
A félszemű(7,5)
Elfogult vagyok a Coen tesókkal, tőlük minden jöhet...Csak az a baj, hogy egyre magasabbra teszik maguknak is a lécet.Talán pont emiatt sajnálom nagyon azt az átkozott 6-7percet.
Egyébként meglepően sok poént tettek a filmbe, szinte végig remekül szórakoztam.Kacagtam a többi mozilátogatóval együtt, és rendesen összerándultam a brutálisan hangos puskalövéseknél.
Barry Pepper és Jeff Bridges mindent vittek, a kislányból is lehet "valami"...
Nagyon ízesen beszéltek a színészek, éppen a megfelelő arányban váltották egymást az erőszakos és humoros jelenetek.A megszokott stílusérzékükről tettek tanúbizonyságot a készítők,  nagyszerű élmény volt.Nem mondanám, hogy kötelező látni moziban vagy bárhol.Ez nem közelíti meg a legjobb munkáik színvonalát, de biztosan érdemes vele tenni egy próbát azoknak is, akik nincsenek oda a testvérpár korábbi filmjeiért.Populárisabb, érthetőbb ez a mesélési forma.Mindenképpen befizetek rá dvd-n.

127 óra(8)
Faék egyszerűségű sztori, de zseniálisan tálalva.Innen is csókoltatom azokat a személyeket, aki kiválasztották a zenéket.Ráadásul fantasztikusan is időzítették a számokat.
Viszont itt a mozi közönsége és én nem gondolkoztunk hasonlóan a filmről.Vagyis, hogy ide nem való a kóla meg pop corn meg tortillás chips.Látni és belül átélni/átérezni az egyszerűen bemutatott szenvedést, miközben a hátad mögött csámcsognak és szürcsölnek, nekem kicsit bekavart.Nem osztanék a film szereplőinek díjakat, de J.Franco-nak egy hátba veregetést és egy jó zsíros csekket átnyújtanék pluszban az alap elismerések mellé.Hitelesen játszott és elérte, hogy én is ott üldögéljek vele ebben a szorult helyzetben.Ez sem az a tipikusan moziban nézendő film, de egyáltalán nem bántam meg a jegy árát.Ennél a filmnél is szeretnék még egyszer kicsengetni egy bizonyos összeget, hogy bármikor megnézhessem őket újra.Bár a 127 egyszeri csodának tűnt a leírások alapján ismeretlenül, de most már biztosan tudom, hogy nem az.Ide nekem a filmeket, de ízibe!
0
2011. március 3., csütörtök 2:23
Drag Me to Hell (BD)

Nagyon szeretem ezt a filmet és hát HD felbontásban, nagyon ütős hanggal még egy (két?) plusz az élményhez! Tudom, eléggé megosztó film, sokan vannak a horror-rajongók közül, akik ki nem állhatják. Én viszont imádom! Nagyon hangulatos, számomra van olyan szórakoztató, mint az Evil Dead. Raimi valamit visszavarázsolt azokból az időkből, persze az adott kor technikai színvonalára emelve! Engem megvett vele, szeretnék tőle sok ilyet látni, és nem még 3-4 Pókember filmet! Ehhez sokkal jobben ért, valljuk meg!
Film: 10/10
Kép: 10/10
Hang: 10/10
Abszolút etalon korong, kár, hogy hozzánk nem érkezett meg!
0
2011. március 2., szerda 23:15
Laár Pour Lart - Két férfi egy nő meg egy férfi     10/10  :)
0
2011. március 2., szerda 22:55
Az elmúlt hét óta megnézett filmek, pontozással és nagyon rövid véleménnyel.

Shrek 10/10
Kedvenc Ogrénk első kalandja még a mai naig is vicces és szórakoztató! Számomra semmit nem veszett a bájából az évek folyamán!

Shrek 2 10/8
Kicsit gyengébb, mint az első rész, de még így is bőven a remek és többször nézős kategória, amit bármikor szívesena lejátszómba helyezek! (Nagyon tetszenek a filmes utalások és poénok, tele van velük a film, még Alien-kikacsintás is jutott a filmbe, amiért plusz-pont!)

Black Swan 10/10
Az idei Oscar-jelöltek közül a legnagyobb film! Aronofsky egy zseni, nálam minden filmje abszolút betalált! Portman és Kunis közös jelenete meg már csak hab volt azon a bizonyos tortán! :D

True Grit 10/8
Remek western, Coen-ék hozták a megszokott színvonalat! Nem azt mondom, hogy kiemelkedő film, de nagyon szórakoztató, a színészek top-on vannak, meg egyébként is, imádoma westerneket, alig várom már ezt is HD-minőségben!

Winter s Bone 10/8
Ez elé a film elé úgy ültem le, hogy az égvilágon semmit sem tudtam róla. Aztán ahogy néztem, úgy szippantott magával a hangulat, a sztori, a színészek (főleg Jennifer Lawrence) játéka.Végig az dübörgött az agyamban, ezt kár Coen-ék is csinálhatták volna! Jó volt, örülök, hogy láthattam!

The King s Speech 10/7
Leginkább a színészi játék fogott meg és okozott kellemes perceket, a történetet kissé gyengusnak és sablonosnak éreztem. A vége viszont elég kellemes lett, főleg, mert a II. vh az egyik kedvenc történelmi témaköröm, és az ehhez való kapcsolódás kissé feldobta a filmet, de így is a jelölt filmek közül nálam csak a vert mezőnyben szerepel!

The Fighter 10/6
Ez volt talán a legnagyobb csalódás, sokkal többet vártam ettől a filmtől! Egyedül Christian Bale miatt fog megmaradni az emlékeimben ez afilm, pedig szeretem a boxolós filmeket, de ez valahogy nem jött be!

127 Hours 10/9
Na, ez nagyon tetszett! Elgondolkodtató film, végig azon kattogott az egyam, vajon én mit tennék hasonló heyzetben. Letaglózó, utána csak néztem ki a fejemből, kissé taccsar vágott! (Ahogyan a Black Swan is) Ajánlott kategória mindeninek, aki még nem látta!

Social Network 10/9
Szintén remek film, amit eddig a nagy hípe miatt nem néztem meg, amit sajnálok. Annak, aki otthon van a témában, még szórakoztatóbb! (Itt arra gondolok, aki ismerte vagy használta a Napstert anno, azoknál ez a film az apró kis finomságokkal még nagyobbat üt!)

Terhes társaság 10/6
Jó kis vígjáték, de semmi több! Többször is nézhető (talán), nálam körülbelül a Másnaposokkal egy kategória. (Ami szintén jó film, de semmiképp nem kiemelkedő - na jó, ennél egy ponttal jobb a több hülye karakter miatt! :))
0
2011. március 2., szerda 22:44
Ma este még jön a 99-es Mansfield Park és a Miért éppen Alaszka? harmadik évad első lemeze.
0
2011. március 2., szerda 22:39
Elégia(6)
Újra megnéztem, mert elsőre nagyon nem tetszett.(Értelmetlen és művészieskedő dudaparádénak tűnt.:)Nyugalom, csak vicceltem.)
Főleg Ben Kingsley karaktere miatt bukott el nálam a film.Nem értettem, hogy miért nincs kölcsönhatás az érzelmesebb megnyilvánulásoknál.Az idősebb férfi, úgy viselkedett, mint a squash pálya fala.Kapta folyamatosan az ütéseke, (szidásokat, a számonkérést) de kisebb felületi sérüléseket leszámítva egész jól bírta a megterhelést.A tanár úr inkább csak bámult maga elé, forgatta a szemeit és mindenkinek hazudott.Most már ezzel a második alkalommal nem volt gond, mert tudtam, hogy mire számíthatok.
A belső monológok egyébként is leleplezték őt, de ez nekem még mindig kevés volt.Mégis több dolog együttállása eléri, hogy kellemes élményként raktározzam el ezt a mozizást.
A végére időzítették az őszinteséget és tulajdonképpen szórakoztak velem a készítők.Amit az alábbi dolgok miatt egyáltalán nem bánok:
-Penélope Cruz mindenféle szögből.
-csodálatos zene
-Patricia Clarkson mindenféle szögből.:)Á nem, őt a színészi képességeiért szeretem...
-néha túl sokáig időzik a kamera egy bizonyos ponton, de így legalább van időm mindent alaposan megfigyelni.(gyönyörű képeket sikerült összehozni)

Amit viszont sajnálok, hogy a fiú és a barát karaktere teljesen súlytalan maradt.Bármennyire is szerették volna őket bevonni a játékba.

Azoknak ajánlom, akik szeretik a kerek formákat és nem bánják, ha nagyon egy pontra van kihegyezve a történet.Kb. 2-3 percnyi tényleg megkapó jelenet van az egészben.(amikor leomlik a fal)
0
2011. február 26., szombat 9:34
Kedvencek temetője
Ez már nem az, amit kiskoromban láttam.Vagyis.. én változtam meg.:)
Két-három jelenet egy kicsit nyugtalanító volt, de összességében semmi különöset nem láttam.Borzasztóan untam.A színészek bénaságai is idegesítettek.Az öreg fószer egy darabig félelmetesnek tűnt, azután már csak a visszaemlékezések okoztak néhány kellemes(igazából kellemetlen:) percet.Ez nem horror, még csak nem is félelmetes.
Egy irracionálisan viselkedő doktor története, ami megfelelően előkészíti az alvást.
Erre alkalmas volt, szórakozásra már nem.
0
2011. február 24., csütörtök 9:29
Az egész filmet bármennyiszer.:)
0
2011. február 23., szerda 22:41
Az első két percet bármennyiszer...
0
2011. február 23., szerda 9:52
Kick-Ass nálam a mozis megtekintés nélkül is ütött. Tény, kell hozzá némi elborultság...
0
2011. február 23., szerda 9:49
Chloe Moretz és Nicolas Cage közös jeleneteire érdemes volt várni, egyébként unatkoztam.A zenék is csak Hit-Girl akcióinál voltak rendben.
Tetszett, hogy a határvonalakat elmosták a két világ között.Vagyis mindenki hasonlóan viselkedett kosztümben és nélküle is.A fizikát és az ép eszűséget már az elején el kellett felejteni.Főleg a film befejezésénél, amit szerencsére egy mozzanattal sikerült megmenteni.Várom a folytatást, mert összességében annak a pár jelenetnek köszönhetően jól szórakoztam.
Megint hibát követtem el azzal, hogy nem moziban néztem meg elsőre egy filmet.Ez a Kick Ass(szerintem nem ő viszi el a hátán a filmet) maximálisan odavaló.
Így utólag megértem, hogy miért repült rá annyi 10/10, de engem marhára kiéheztettek a készítők a sablonos történettel és a töltelék jelenetekkel.Nagyon későn néztem az igaz, de néhányszor majdnem bealudtam rajta.Mondtam is magamban, hogy remélem két percen belül elkezdenek aprítani, mert már nem bírom ezt a kavarást.Ez a legnagyobb erőssége is ennek a mozinak, hogy mindig jön a felmentő sereg, amikor már nem bírod humor vagy gyilok nélkül.Jól van felépítve és ez biztosan a rendező munkájának is köszönhető.Remélem sok filmet láthatok még tőle.

Most először az extrákat is megnéztem a Csillagporhoz.Nem mondhatnám, hogy különösebben élveztem a kisfilmeket.Továbbra is zseniálisnak tartom az egészet, de a kiegészítések inkább csak kötelező köröknek tűnnek.
A baki parádénál már Ricky Gervais nevetésén nevetnem kellett, az jó volt.
A készítést bemutató rész túl felületesre sikerült.Az a bajom, hogy nagyon érdekelt volna az építkezés és a rajzos előkészületek, vizuális effektusok(kivéve a csillaghullás...az szerintem kifejezetten bénára sikerült), de kb. két perc jutott ezekre a momentumokra.Na nem baj, imádom a filmet még az ötödik megtekintéskor is és ez a lényeg.:)
0
2011. február 22., kedd 21:33
A Kick/Ass-ről majd várom a véleményed, nekem marhára bejött! :D
0
2011. február 22., kedd 20:12
Esti program:
Csillagpor - Rengetegszer láttam már.Megunhatatlan.
HA/VER - Már itt van a polcon egy ideje, de csak most jutottam el idáig a listán.
0
2011. február 20., vasárnap 19:18
A klasszikus filmekben megint nem találtam hibát.Nagyon elfogult vagyok Deborah Kerr-el és Cary Grant-el kapcsolatban.

Tudat alatt(8)
Aki bírja a kissé különc spanyol filmeket, az rögtön szerezze be ezt dvdn.
Leonor Watling csodálatos benne.Imádom ezt a nőt!
Eredeti nyelven még szórakoztatóbb volt, mint elsőre szinkronnal.Pörgős és poénos.A kosztümöket szerintem nagyon eltalálták.A párbeszédek és a téma kicsit idegenül hatott más kosztümös filmekhez viszonyítva viszonyítva, de ez csak a javára válik a mozinak.
Remek kiegészítő szereplők és vizuális megoldások dobják fel az alapból sem rossz erotikusan túlfűtött jeleneteket.A hatása alá kerültem és biztosan megnézetem pár emberrel a környezetemben.
A bál valami fergeteges benne, teljesen kikészültem a röhögéstől:)
0
2011. február 20., vasárnap 10:07
Másutt a fű zöldebb
Blimp ezredes élete és halála
0
2011. február 17., csütörtök 10:28
Két közepes filmet sikerült egy ismerősömnek köszönhetően megnéznem.
Leap Year, Get Him to the Greek(4-5 pont attól függően, hogy mennyi várakozással ültünk le eléjük.)
Ajándékba kaptam őket, hogy jobb legyen a kedvem.Egyikkel sem sikerült igazán elérnem a kívánt hatást.Amy Adams még mindig bűbájos és Russell Brand is hozza a formáját, de alig nevettem rajtuk.A házasodós talán egy kicsit közelebb állt hozzám.A több km-ről látszódó poénok nem jöttek be, de az egész kellően édes és egyszerű volt.
Utólag megnézve az előzeteseket nagyjából minden lényeges információt tartalmaztak, az összes fontosabb jelenetet lelőtték bennük..Nem érzem feleslegesnek ezeket a dvd-ket sem, örültem a meglepetésnek, de semmi különöset nem kaptam ettől a közös mozizós estétől.
A rocksztárosat nem ajánlom túl sok embernek, csak Sergio és Jackie Q feltűnése okoz mérsékelten vidám pillanatokat.Punnyadós, gondolkodást nem igénylő filmek ezek.
Biztosan ez is kell néha, de most csak fáradtságot érzek...
0
2011. február 17., csütörtök 0:23
Az út 9/10
0
2011. február 16., szerda 23:50
Megszólít az éjszaka 3/10
Rám viszonylag kis hatással volt a film, pedig Richard Gere-t alapból szeretem. Talán bennem van a hiba de egyszerűen nem tudom komolyan venni az ilyen fantasy beütéssel rendelkező filmeket.
Továbbra is a Nem vénnek való vidék maradt a kedvenc thrillerem :-)
0
2011. február 15., kedd 16:57
naná ! :)
0
2011. február 15., kedd 16:39
Gondolom, azért is tetszik, mert nem kicsit hajaz egy bizonyos jelenete a nagy (közös) kedvencünkre! :) Te úgyis érted SPOILER megjelölése nélkül is, hogy mire gondolok! :D
0
2011. február 15., kedd 15:57
The Faculty - Az Invázium:

Rodriguez tinihorrorja a 90-es évek végéből,avagy a Testrablók inváziója modernizált változata.

Van itt aztán egy jópár mostanra már befutott (illetve azóta lefutott :D) ifjú tehetség a diákok soraiban:Elijah Wood,Jordana Brewster,Josh Hartnett.De mellettük felbukkan a tanári karban is jópár "öreg" veterán karakterszínész is:Famke Janssen,Piper Laurie,Salma Hayek és Mr. T1000-es (Robert Patrick) is.

SZVSZ kellemes kis mozi volt:izgalmas és fordulatos,van benne 1-2 jobban sikerült csavar is,érdemes néha elővenni és újranézni.A trükkök is nagyon rendben vannak.

10/8

u.i. a DVD kiadás még most is remek minőségű,bár igaz az eredeti 5.1-es hangot (mely csak stereo) és a magyar feliratot még rátehették volna.úgy lenne csak teljes.
0
2011. február 8., kedd 20:57
Emma 2009 (7)
A történetet láttam már néhány feldolgozásban, így ezen a téren nincs meglepetés.
A szereplők nagyjából hozták, amit kellett.Jonny Lee Miller szerepeltetése először kicsit meglepett, de azután hamar a kedvencemmé vált.Jó volt látni ilyen oldaláról is ezt a színészt.Romola Garai-t ebbe a környezetbe teremtették.Néha kicsit kiesett ugyan a szerepéből, de végig szimpatikus maradt az elkövetett hibák ellenére is.Itt most a karakteréből adódó ballépésekre gondolok.
Az akcentusa is furcsa volt a 3. rész néhány jelenetében.Nem tudom mi történt, biztos bal lábbal kelt fel aznap, amikor forgatták.
Még Michael Gambon is tetszett pedig itt tényleg csak díszletként funkcionált.[Az a baj, hogy minden ilyen sorozatból hiányolok egy alapvetően rendes fickót, aki igazán csípős megjegyzéseket ejt el a a legjobb pillanatokban.Bármennyire illene vagy nem illene egy adott történetbe.Colin Firth ebben zseniális.Ezért szeretem ezt a stílust.Egyrészt ezt az angolt jobban értem, rendesen kimondják a szavakat.Másrészt megtanulhatom belőle, hogy miképpen lehet valakit finoman (megölni, elsüllyeszteni, megsemmisíteni,) megalázni.:)A legnyugodtabb beszélgetésekbe is mérhetetlen feszültséget tudnak belevinni, ebben világbajnokok...]
Louise Dylan-re is oda fogok figyelni a későbbiekben.Nem jutott neki nagy szerep, de azt legalább rendesen megoldotta.
Összességében remekül szórakoztam, végig mosolyogtam...
Ráadásul sikerült már az elejétől ráhangolódnom a remek szereplőknek köszönhetően erre a stílusra.Elég régen szedtem már elő ilyen "BBC-s" kosztümös, romantikus, drámai, csodálatos környezetben játszód minisorozatot.
Aki szereti az ilyesmit, annak nem kell ajánlanom.Garantált a folyamatos vigyorgás és a lelki feltöltődés.
Aki  viszont  képtelen arra, hogy majdnem 3 órán keresztül magában mormolja a "Csókold már meg te tökfej!" mondatot, az messzire kerülje el ezt a filmsorozatot!
A kiadással nekem nincs bajom, egy-két kisfilmet elviseltem volna, de szerencsére a lényeg rajta van a lemezeken.
0
2011. február 1., kedd 21:33
Tökéletes bűnözők (Takers)

3/10-es az utolsó húsz perc miatt. Egy nagyon jó filmet sikerült a készítőknek tönkrevágniuk az utolsó húsz perccel. Nem tudom megérteni, hogy egy akciófilmben miért kell lekeverni a fegyverhangokat a lövöldözés kellős közepén, és felkeverni valami idegesítő  zenét + még megfejelni lassított jelenetekkel az egéz akciót. A befejezés meg egyenesen szánalmas lett. Egyszerűen nem értem, hogy miért ez lett a film vége.
Kár az utolsó húsz percért, így sajnos az üzletben marad. :(
0
2011. január 29., szombat 22:12
Gyerekjáték/Child s Play:
Ma rám jött a nosztalgiahullám, és ez is bekerült a videóba (!!!). Megvallom, én rosszabbra emlékeztem, mai szemmel nézve egy igen szórakoztató kis horrorfilmnek számít. Na, persze komoly szemmel semmiképp nem szabad nézni, de szerintem igen nehéz is lenne. Ebben még némi feszültség is felfedezhető, ami a folytatásokra (hasonlóan Freddy Kruegerhez) már inkább morbid humorizálás vált fel, amit mondjuk én nem bántam. :)
Meglepetésemre, az anyukát játszó Catherine Hicks is meglepően szimpatikus anya-karaktert formál meg, lehet neki drukkolni. A szinkron mondjuk szerintem nem a legsikerültebb, szívesen megnézném már angolul is, de sajna erre itthon még nincs (legális...) lehetőségem, ami már csak az itthon kiadott  2. és 3. fényében is roppant idegesítő. :(
Nem mondom, hogy nem örülnék egy extrább változatnak (akár a folytatásokkal gyűjtődobozban is), de én már egy null-extrás, angol+magyar hangos+feliratos kiadvánnyal is boldog tudnék lenni.

Film: 80%
0
2011. január 25., kedd 23:40
Most néztem meg a "Tecsőn" a MAB 8.részét!
Ez az első magyar thriller-websorozat.
Nézi még valaki innen?
8 percesek a részek és egyre jobb és jobb lesz a sori!
Nagyon igényes és izgalmas,én nagy rajongója lettem.
Aki még nem hallott róla az nyugodtan próbálja be hátha megtetszik neki.
Most tart az évad felénél!Ha eléri a nézettség az ötezret,akkor teszik fel a következő részt!
Remélem egyszer itt láthatom majd DVD-n az Xpress kínálatában!
Vevő lennék rá az tuti!!
0