Keresés

Ki mit néz most?

2011. január 25., kedd 11:45
:)
0
2011. január 25., kedd 11:36
Esélytelen.
0
2011. január 25., kedd 10:24
Nézz meg egy Jean-Claude Van Damme filmet is!:)
0
2011. január 25., kedd 10:22
Én megbocsátom, kínlódtam rajta. Ez még önmagában nem baj, de elvette a kedvem az érzéseim szerint hasonló stílusú filmek (Nagyfiúk, Pancer Police, Terhes társaság, stb.) megtekintésétől is.
0
2011. január 25., kedd 9:40
Tegnap este hőstettet hajtottam végre és megnéztem a Másnaposokat. Hát ha Scott Pilgrim pasi-film, akkor ez sokszorosan az. Borzalmas, erőltetett, unalmas... bocs, fiúk...
0
2011. január 24., hétfő 23:42
Ismeretlen hívás
Most megy a tv-ben.Úgy volt, hogy csak belenézek, de szerintem most már a végéig kitartok.
+gyönyörű a ház... plusz a főszereplő lány(ok)ra is jó ránézni.
-a paráztatás egyszerű és nem is működik egyelőre, a szinkron meg túl kölyökklubbos.
Valamiért mégis tetszik a film..Muszáj lesz megnézni normálisan is.
0
2011. január 24., hétfő 17:07
0
2011. január 23., vasárnap 23:13
Szerintem a Steelers az egyetlen aki megállíthatja a Packerst...viszont így szép SuperBowl-t nyerni! :)
Go Packers, ideje egy döntőt összehozni!
0
2011. január 23., vasárnap 22:58
Szerintem Green Bay Packers - New York Jets döntő lesz, és a sajtfejűek lesznek a gyűrűhordozók! :-) A Colts miatt bosszút kell állni a Jets-en! :-)
0
2011. január 23., vasárnap 22:51
Az NFL-es meccsek miatt most az utolsónak hagyott macskaemberes filmet kihagyom.
Hajrá Green Bay Packers és Pittsburgh Steelers!
0
2011. január 23., vasárnap 18:36

Szörny Rt - 8/10

Resident evil - Túlvilág - 6/10

Tolvajok városa - 8/10
0
2011. január 23., vasárnap 18:17
Az erőszak(7)
Remek színészekből (és William Shatner-ből) álló csapat több különböző oldalról megmutatja ugyanazt az eseményt.Ilyennel már találkoztam párszor.Mindenki máshogy emlékszik, más hangulatban volt az adott jelenetben.Ez a változatosság elég hozzá, hogy a legegyszerűbb szituációt is a végtelenségig elhúzzanak és még érdekes is maradjon a számomra.A banditát és a kormányzót alakító színészt kell elsősorban kiemelnem.Az egyikük állandóan uralja a jeleneteit, ez lenne Edward G. Robinson.Paul Newman pedig elsőre nem illik be a képbe, a külseje is és a beszéde is rendesen eltér a szokásostól, de mégis mindkettejüknél átüt valami a felszínen.Egyszerűen sugárzik tőlük a vászon.Ezt hívják tehetségnek, legalábbis azt hiszem...
Nem tudom miért,de a "váltóláz" és úgy általában a beugró jutott eszembe először a második szempont bemutatásánál.Meg általában a színjátszás és az improvizáció gyönyörűsége....Óriási film, ezt tényleg merem mindenkinek ajánlani.
0
2011. január 23., vasárnap 16:05
A pontozást elnéztem egy kicsit, mert 6-os akart az lenni.
A feléig tényleg remek, utána is vannak felvillanásai, de a lényegi részeket szerintem elrontották.
0
2011. január 23., vasárnap 15:53
Daybreakers(5,5 a látvány nagyon sokat dobott rajta)
Az alaphelyzeten egy kicsit csavartak, de a túlélésért folytatott harcot láttam már párszor.Minden olyan ismerősnek tűnt, még a város apróbb részletei is.A feliratok, helyszínek jópofák és szépen kivitelezettek voltak.Rideg, minimális, modern így képzelném el én is ezt a világot.Az Equilibrium ugrott be róla először.Azt meg imádtam, ezért kézenfekvőnek tűnhet, hogy ezzel a filmmel sincs semmi probléma.Pedig elég sok baj van vele a történet és a szövegek terén.Tartalmas akciófilmet ígértek egy jó nagy adag vérrel, de a felétől elkezdtek összekuszálódni az események.A magyarázat engem nem elégített ki, az akciók is inkább mészárlásokban nyilvánultak meg.A befejezésből is csak a remény részét értettem, a terv megvalósításban még akadhatnak problémák.A nagy jelentnek szánt rész gusztustalan hülyeség volt, előtte abba kellett volna hagyni az egészet.Nem tudtam meg túl sokat erről a dologról, mert a gyógymód is blődségnek tűnt.
Az írók ezt biztos értették... vagy már készül a második rész a magyarázatokkal, de különálló moziként jobbra számítottam.(Pláne az írások alapján.)A kosztümök meg a díszletek és a színészek kedvelése elég a szórakoztatáshoz, de az újranézéshez valószínűleg ez kevés lesz.Nem bántam meg a megvételt...Ajánlani fogom egyszeri fogyasztásra másoknak is, de figyelmeztetem őket, hogy ne számítsanak valami eget verő dologra.
0
2011. január 23., vasárnap 12:42
A második rész elején van egy apró jel, de megmondom őszintén álmomban nem gondoltam volna, hogy ez lesz a befejezés.Óriásit ütött.Ilyen szempontból sokkal jobb, mint az "eredeti".A gyilok most sem tudott meghatni, már-már komikus volt az a rengeteg művér fröcsögés és hasonlók.Egymás után letudva a két részt bizton állíthatom, hogy ez volt eddig a legfélelmetesebb film, amit életemben láttam.A zajok és a helyszín valami zseniálisan lett kombinálva.Nem tudom mikor nézem meg legközelebb, de biztos föl kell kötnöm a gatyámat, mert a fóbiáimat nem tudom csak úgy félrerakni.(6 a befejezés miatt)

A Farkasember:A korra jellemző tempóban, izgalmas események nélkül végigdöcögtünk a történeten.Jó volt látni néhány szereplőt, de sajnos nem tudtak segíteni a kedvetlenségemen.Ilyen régi vágású filmekből eddig elkerültem ezt a témát.Élőhalottak, mutánsok, vámpírok, űrlények mind-mind sokkal nagyobb hatással voltak rám eddig.A hangulat viszont legalább annyira jó volt, mint az új változatban.A zene talán jobban is sikerült...
Az erdős, temetős részek kellemesen borzongatóak is lehettek volna, ha most is bele tudom magam képzelni az akkori emberek bőrébe.Sajnos ez nem ment.Egynek jó volt, de semmi több.(4-5)

A gazdatest:Igazából nem illett a sorba.Egyetlen pillanatig sem volt rémisztő.Családi drámának és vígjátéknak viszont elsőrangú.A zenéje meg egyenesen zseniális.Nem tudok túl sok mindent hozzáfűzni.Bármikor megláttam a szörnyet nevetnem kellett, így nehéz értékelni...Az ázsiai szervezettséget, kitartást, harci szellemet viszont jó volt látni.Nálunk minden ilyen fertőzés a véget jelenteni mindenki számára a töketlenkedések miatt.Még azelőtt föladnánk, hogy elkezdődne az igazi galiba.
A légtornász, úszó és futóbajnok izé alaposan lerontja a filmet, ezért közepes értékelésnél többet nem érdemel.Az lett a mozi veszte nálam, ami az erősségét a különlegességet jelenthette volna.
Kicsit le vagyok maradva...
0
2011. január 22., szombat 19:41
A testvérem jobban tudná értékelni ezt a filmet, mivel ő már volt barlangtúrán.Én sosem megyek ilyen helyekre.
Mondjuk nem ez a mozi tehet a kalandvágyó énem háttérbe szorításáról.
A maszkmesterek ugyan remek munkát végeztek, de engem a háttér az ami borzasztóan meg tud rémiszteni.Semmi sem tud jobban a szívroham közeli állapotba kergetni, mint a nagy nyílt vízi hánykolódások és az ilyen bezárt szűk kis terekben bolyongások.Pedig alapjában véve az ilyen (főleg) sötétben játszódó filmektől nem szoktak körömlerágós perceim lenni.
Erre még rátettek egy lapáttal a hangeffektekkel is és máris kész van annak a filmnek a prototípusa, amit nekem nem szabadna megnéznem.Most jön a második rész.Hurrá!:)(Innom kell egy teát vagy valamit.)
0
2011. január 22., szombat 13:06
0
2011. január 22., szombat 11:51
Egyik rész sem tetszett különösebben(5-6 pontos mozikról van szó), napok és hetek között csak a szereplőválasztás minőségében és a befejezés hangulatában láttam fő különbségeket.Mindkettőnél a kezdő képsorokkal kilóra megvettek, azután elengedték a kezem drámai szempontból és csak a futást és az értelmetlen halálokat mutatták.A főszereplőkért ilyen filmeknél már rég nem izgulok, különösebben nem érdekel, ha meghalnak.Hatástalan marad a film lényegi része.Néhányszor összerezzenek, de igazából semmi különöset nem éreztem a megtekintések után.Nem akarok és nem is tudok belegondolni ezekbe a helyzetekbe.Egyedül a kilátástalanság érzését tudtam magamévá tenni, ezért és persze pörgősebb húsdarálós jelenetekért még biztosan előszedem a filmeket.(Valami baj van velem.:)
0
2011. január 21., péntek 21:49
A hétvégi program:
Péntek:28 nappal később(ezt már láttam, de szerintem most van itt az ideje, hogy felfrissítsem az emlékeimet), 28 héttel később
Szombat:A barlang(ez a második újranézős film a listáról, de ezt is szeretném összehasonlítani a folytatással), A barlang 2.rész, A Farkasember, A gazdatest
Vasárnap:A Macskaember átka, Az erőszak, Bedlam, Daybreakers - A vámpírok kora
Főleg az új beszerzéseket tesztelem most le.
0
2011. január 20., csütörtök 19:50
Hát ez borzalmas...
0
2011. január 20., csütörtök 19:49
Scott Pilgrim a világ ellen(8)
(Kora délután ketten ültünk be a terembe gyanútlanul erre a filmre.A fickó szerencsére még az előzetesek alatt megette a kukoricáját.Utólag kiderült, hogy egy pillanatig sem lankadhat a figyelem a mozizás közben, mert biztosan lemaradsz valamiről.Nem fizettem érte, de kaptam egy kis ízelítőt a Megamind-ból és azt is sikerült megtapasztalnom, hogy a nyitott ajtó is befolyásolhatja az élményt.Plusz a képet sikerült följebb varázsolni valakinek, ezért ezzel néhány szereplőt sikerült rendesen megskalpolni.)
Jó értelemben vett sokkot kaptam tőle.Egy óra ötven percig szőnyeg bombázták az agyamat.Sosem éreztem azt, pedig megnéztem már pár filmet életemben, hogy lassú vagyok a befogadáshoz.Nem volt időm röhögni, pedig lett volna min.Megkapta valaki az első pofont, az első poén is elhangzott és egészen a végéig tömve volt a játékidő apró kis hangulatfokozókkal.A Jason Schwartzman -os jeleneteket és a kissé
melankólikus részeket leszámítva nincs mibe belekötni.Én is csak azt tudom mondani, mint mindenki más is, a zene és a látvány feledteti a színészi játékot és a történet gyengébb részeit.Annyi mindent fel lehetne sorolni belőle, de én csak egy jelenetre hívnám fel a figyelmet.Clifton Collins Jr. és Thomas Jane feltűnése az egyik csúcspont volt nekem.Ott majdnem megszakadtam a röhögéstől, de végül csak egy könnycseppet sikerült kipréselni magamból..
Zúgott a fejem amíg kiértem a levegőre a film után és hirtelen nem tudtam merre van a haza.
Aki ilyen élményekre vágyik az menjen a mozikba, amíg még vetítik ezt a rohamléptekben haladó, friss és szórakoztató filmet...
Mindenkinek köszönöm az ajánlókat.

Most is el kell mondanom, hogy a saját mozival rendelkezők, a bd és projektor tulajdonosok tehetnek egy szívességet.Ez dvd-n meg az én rendszeremen kutyafülét nem ér.Jó volt a megérzésem, hogy ezt csak moziban érdemes látni.
0
2011. január 19., szerda 9:48
Kiváncsi vagyok a véleményedre.
0
2011. január 19., szerda 3:06
A titánok harca(4-5)
/zeusz és a haverok komor arccal lenyomják az ellent.Teljesen ugyanolyan volt, mint a Perzsia hercege, kevertek bele még más filmekből is, de ez az alap.Jobban szórakoztam volna, ha kicsivel több humorral töltik meg a szövegkönyvet.Főleg a katonák egymás közti beszélgetéseiben számítottam erre.A szerelmi szálat most is elnagyolták.Gemma Arterton továbbra is gyönyörű, de eddig egyik filmjében sem kezdtek vele semmit.Pedig biztos tehetséges...Azért volt pár kellemes alakítás a filmben, Ralph Fiennes például zseniális gonosz.Azt hiszem a látvány mellett ezt az egy pozitívumot tudnám megemlíteni.
Egyszerűen nem itthonra való film.Jó a Jake Gyllenhaal-os sem, de azt annyira élveztem, hogy szemet hunyok a borzalmasan gány kép és hangrendszerem felett.Azt megéri még egyszer látni.

Robin Hood(6,5)
A főszereplő páros jól működött együtt, a rendező is most a jobbik arcát mutatta.Itt nincs az a problémám, mint a kilencedik légiónál.Teljes játékidő/érdekes pillanatok aránya itt elég jól alakult.Futkorászás, kemény beszólások, mocskos verekedések bravúros gyilkosságok.Az egyetlen bajom, hogy teljesen új filmként kezeltem(robin hoodos ismereteimet kikapcsoltam).Minimális karakter bemutatásra voltam berendezkedve, de még ahhoz képest sem tudtam meg túl sokat a szereplőkről.Egyértelműen minden elő van készítve a folytatáshoz, nem is éreztem annyira önálló egésznek ezt a mozit.Olyan volt, mintha egy 3 órás fontos információkat is kihagyó előzetest néztem volna.Persze olyan emberek tolmácsolásában, akiket egyébként kedvelek.Ez a szerencséje a készítőknek, jól tudtak választani partnereket ehhez a játékhoz.
Mindent összevetve ezt az egyet nem bánom a tegnapra kiválasztott filmek közül.Várom a folytatást és amennyiben lesz lehetőségem rá, akkor együtt veszem meg a részeket.
0
2011. január 18., kedd 20:08
Kikölcsönöztem három filmet.
A kilencedik légió(4,5)
Solomon Kane gagyi trükkök nélkül 800 liter művérrel.
Tényleg csapkodták egymást rendesen, úgy hullottak a fejek, hogy "öröm" volt nézni...
Néhány jelenetet még izgalmasnak is mondanék , de kb. 15 percig tartanak a jó részek.Közte futkározás, teljesen elcsépelt romantikus szál, borzalmasan ostoba belső monológok.Szerintem a célközönséget teljesen hidegen hagyja ez az egész próbáljunk meg sokszínűek lenni dolog.Legyen benne néhány csaj, meg embertelen mennyiségű kardozás és kész.Nem kell tartalom.:)
A végén csak Olga Kurylenko mondatai jártak a fejemben.(ÁÁÁHHH)Vagyis nyugodtan kihagyhattam volna.
Hátra van még a titánok harca meg az OKJ-s Robin Hood képzés.Az utóbbitól várom a legtöbbet.
0
2011. január 18., kedd 0:07
Amíg még lehet megnézem a Scott Pilgrimet is.
0