Három filmet néztem a napokban, ezekből 2 pótlása az elmaradt 2010-es évnek (a lista elkésztése végett muszáj naponta egyet legalább megnéznem! :))
Brothers Jó film, de volt valami, amit vártam (nem tudom elmondani mi), amit nem kaptam meg a filmtől, így a végén kicsit hiányérzettel áltam fela TV elől. Jók a színészek, jó a sztori (persze remake, mint tudjuk), de az a kis plusz hiányzott, ami a TOP10-embe beemelhetné! 10/8
Devil No, ez jó kis móka volt! Kellően paráztatós, tetszett a felvezetése is, hiszen !SPOILER! így már tudhattuk, hogy valakia hunyó a liftben, és lehetett találgatni! :) Mondjuk azt, hogy a balesetet okozó ott a liftben, már akkor tudtam, amikor mondta a nyomozónak a biztonsági őr gyerek, hogy nem véletlen mi vagyunk a nézőközönség! !SPOILER VÉGE! Na szóval ez a film majd csatázni fog pár horrorral a bekerülésért, mert igen tetszett! :) 10/9
The Mist Végülis ezt is felfoghatjuk új filmenk ezt is, mivel a FF változatot most néztem először! Igazuk van azoknak, akik azt mondják, plusz élményt ad! Hihetetlen hangulatot kölcsönöz a filmnek, simán feltolja az élvezeti faktort! 10/10
0
2011. január 2., vasárnap 17:21
1560
Hook..egyértelmű..bármikor,ha adja éppen a tv...
0
2011. január 2., vasárnap 11:24
13392
A fordítás által elvetett poénok akkor voltak szembetűnőek először, amikor a Jóbarátokat hirtelen átkapcsoltuk eredeti nyelvre, és onnantól kezdve háromszor többet röhögtünk, mint addig. :)
0
2011. január 2., vasárnap 11:24
14599
Én úgy vagyok vele, hogy amilyen formában először látok egy adott filmet, utána nehéz elképzelni más nyelven. Van, amikor mindkét verzió ugyanolyan jó, de ebből kevés van...
Itt a szinkronstáb a Scott Pilgrim-hez, de szerintem ez a DVD-megjelenéshez készült:
http://iszdb.hu/?szinkron=9146
0
2011. január 2., vasárnap 11:22
6264
Splice:
Elsőre nem tetszett,de adtam neki még egy lehetőséget és nem csalódtam.
Érzelmes,olykor már-már drámai biohorror A Légy c. Cronenberg klasszikus nyomdokain.Adrien Brody és Sarah polley remek színészi alakításával.A Kocka rendezőjének (Vincenzo Natali és David Hewlett kanadai színész úgy látom "összenőttek",mert ebben a filmjében is szerepet kapott)legutóbbi filmje remek effektekkel és némi vérrel fűszerezve.
Elgondolkodtató mozi.
10/8
Őróla meg tegnap el is feldekeztem. :)
The Walking Dead (első évad)
George A. Romero klasszikus élőhalott trilógiája óta nem láttam ennyire jó társadalomkritikus zombi témájú filmet.A cím ne tévesszen meg senkit.Bár a sorozat valóban zombikról ,ill a zombiapokalipszis utáni életről szól,de a vér és erőszak itt másodlagos.Frank Darabont 3 remek Stephen King mozival (A köd,A remény rabjai,A halálsoron) a háta mögött újra megmutatja nála jobban senki nem ért az emberi drámákhoz.
Letaglózó horror/dráma sorozat az emberi értékekről,az élni akarásról,a szeretetről és az összetartozásról.
10/10
Azt hiszem megvan az a sorozat,amit mindenképpen BD-n kell beszereznem,de most már a Splice-on is elgondolkodtam. :).
0
2011. január 2., vasárnap 11:21
9489
Imádom az anyanyelvemet, de vannak filmek, amiket soha nem néznék meg szinkronnal, ugyanakkor másoknál viszont annyira át tudja adni az eredeti szándékot - legyen az poén vagy drámai megszólalás - a fordítás, hogy csakis úgy akarom látni. De a Scott Pilgrim mindenképpen az a kategória, amit eredetiben kell látni. (általában a legtöbb amerikai vígjátékról ezt gondolom). Viszont például az A fantasztikus róka úr magyarítása és szinkronja annyira tetszett, hogy nem tudom, akarom -e eredetiben is látani/hallani.
0
2011. január 2., vasárnap 11:15
14599
Hála az égnek feliratosnak írja a port.hu, de létezik már hozzá szinkron, így nem nyugodtam meg túlzottan. Majd ha kikerül a jövő heti műsor...
0
2011. január 2., vasárnap 11:11
13392
Most rámhoztátok a frászt, de megnézegettem, alapvetően feliratos lesz.
0
2011. január 2., vasárnap 11:06
9489
Az első fele zseniális, de nekem utána kezdett nagyon sok lenni, pedig szeretem Edgar Wright stílusát, az egyik nagy kedvencem, a Hot Fuzz. Én angolul láttam, az ilyet bűn lefordítani, annyira ott van a nyelvezete. Csak kicsit hosszú és kicsit extrém az utolsó egy órája.
0
2011. január 2., vasárnap 2:26
7721
Folytatom az Everwood-ot.Felhőtlen Philadelphia-ból is megnézek két részt a Comedy Centralon.Ezt is sikerült megkedvelnem.:) Amennyiben tudok egy kicsit aludni is végre(3nap alatt öt és fél óra szerintem nem olyan sok.), ma megnézhetek pár klasszikusabb vígjátékot. Hogyan fogjunk milliomost? és hasonlók...
0
2011. január 1., szombat 23:10
14599
Scott Pilgrim Vs. The World
Huhh, ez brutál volt, jövő héten nagy vásznon is meg lesz tekintve. Remélem lesz belőle feliratos kópia is...
90%
0
2011. január 1., szombat 17:26
6264
As Soon The Darkness javítva And Soon The Darkness.Egy kissé elgépeltem. :)
Most már kíváncsi lettem az eredetijére is.
0
2011. január 1., szombat 17:09
6264
Az utóbbi napokban megnéztem egy jópár filmet.
Underworld 2:
Kate Beckinsale újabb vámpíros akciófilmje megint csak látványos és pörgős,bár az első rész akciójelenteit nem bírja túlszárnyalni.Ettől függetlenül jó kis film ez még mindíg (SPI-os DVD-hez képest pedig pazar a kép- és hangminőség).
10/8
All Good Things:
Ryan Gosling és Kirsten Dunst baljós hangulatú thrillerje bár jól indul,de hamar unalomba fullad.Már alig vártam,hogy vége legyen...
10/6
As Soon The Darkness (2010):
A régi verziót sajnos nem láttam,de ez a film hatásos és izgalmas thriller lett.Pár ismerős arc itt is felbukkan.Karl Urban-t öröm végre nem kosztumös filmben,vagy sci-fiben látni,Odette Yustman (Cloverfiled) pedig gyönyörűbb,mint valaha.
10/9
Buried:
Egyszereplős mozi,ami gyakorlatilag egyetlen helyszínen játszódik,mégis félelmetes és végigizgulható.
Ötletes darab. :)
10/10
The Town:
Tud ez az Affleck gyerek,annyira nem kell még leírnom. :)
Remek gengszterdráma csupa jó karakterszínésszel és egy érett színész/rendezővel Ben Affleck-el a főszerepben.
A tavalyi év egyik legjobb mozija.
10/10
0
2011. január 1., szombat 16:11
16458
Ma este, m2, 22:05 - Maradok hűtlen híve.
Ha nem dolgoznék, biztos megnézném. Így majd felvesszük...
0
2010. december 31., péntek 19:15
333
Mivel idén itthon szilveszterezek hirtelen felindulásból úgy tervezem éjfélkor megnézem a Majmok bolygója 1-et :) Kb 6 évesen láttam semmire se emléxek belőle. Aztán a Maffiózók két legutolsó része jön, majd ha valóban olyan jó film akkor lehet hogy a Doboz-t is megnézem. BUÉK!
0
2010. december 31., péntek 2:29
1597
Hoppá! Elfeljtettem!: Mindenkinek dvd-ben és Bd-ben illetve sikerekben és örömökben gazdag Boldog Új Évet Kívánok! :D
0
2010. december 31., péntek 2:27
1597
Nálam az idei utolsó mozimaraton terv így néz ki:
A Doboz Toy Story 3. A Tetovált lány Randiguru
Természetesen az asszonnyal együtt nézem a filmeket. Az idén hála az égnek senki nem jön hozzánk, illetve mi sem megyünk senkihez sem vendégségbe, hanem nyugodtan filmezünk, persze ez a filmnézés attól is függ, hogy milyen műsorok lesznek a Tv-ben, illetve milyen állapotban leszek estére :)
0
2010. december 31., péntek 0:43
7721
Becsukott szemmel ráböktem a polcon található filmtömegre. Ezek szerint az élet sója és a sulihuligánok következik az idei utolsó mozimaratonban. Mindenkinek(, de főleg nekem:) jó szórakozást az év hátralevő részében!
0
2010. december 31., péntek 0:19
7721
Már teli a padlás azokkal a filmekkel, amik a kellemes meglepetések listáját gyarapítják.(...úgy hangzik, mintha ez valami rossz dolog lenne:) Most éppen az 51-es bolygót néztem meg.A zenéket leszámítva minden kedvemre valóan alakult benne.Rengeteg utalás, megfelelő mennyiségű vicces szöveg, vizuális poénok. De sehol egy 8-9 pontos mozi(jó mondjuk nem pont ettől vártam el a toplistára kerülést.Ezt úgy az egész évre értettem.)Az összes önálló próbálkozásom és ajánlásra megnézett film inkább csak kellemes pop cornos kikapcsolódás volt.Könnyen felejthető színtiszta élvezet.Mondjuk tehettem volna többet is, futkározhattam volna a filmek után, le is tölthettem, ki is kölcsönözhettem volna még még még... Az igazság az, hogy már kedvem sincs a pótláshoz.Nem tudom behozni az elmaradásaimat.Sem anyagilag, sem egyéb szempontból nem bírom ezt a nyomást, amit rám helyeztek a filmkiadók/készítők.Persze ez csak egy hülyeség, mert én okozom magamnak a bajt(a hiba az én készülékemben van.:) Már megint miket beszélek?!:) Januárban ugyanúgy mindent meg fogok tenni a szenvedélyemért, de visszaveszek egy kicsit ebből a dologból.Ugyanannyi filmet veszek és nézek, mint eddig, de nem próbálok meg lépést tartani az újdonságokkal. Az volt igazából a bajom ezzel az évvel, hogy semelyik filmnél sem éreztem az, amit régebben a Mátrix-nál.Vagyis, hogy most azonnal be kell ülnöm a következő vetítésre is.(Még az Eredetnél sem.Persze benne van a top 15-ben.)Így nehezebben születik meg a 2010-es lista.Tavaly is lényegesen egyszerűbb volt.Jobban szétválasztható volt a mezőny.Ebből az évből csak pár rossz emlékem van, de azokat sem ajánlotta senki.Nem vártam tőlük semmit, így nem is fájt annyira. Remélem a következő év is legalább ilyen jól alakul és megcélozhatom a moziba látogatásnál a 10-es számot.(persze különböző filmekre...Már nem merek reménykedni egy esetleges duplázásban.:)
0
2010. december 27., hétfő 15:53
5023
köszi! várom! :)
0
2010. december 27., hétfő 15:32
16099
Azaz! :)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2010. december 27., hétfő 15:32
16099
Teszek fel szívesen, de előtte össze kell állítanom. :) A Toy Story 3. DVD topikjában keresd majd a képeket, itt nem akarok tovább offolni. :)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2010. december 27., hétfő 15:26
5023
tennél fel róla fényképet, hogy milyen? én régóta keresek Buzz meg Woody figurát, de amiket árulnak azok nekem idétlenek...