Az ünnepek alatt eddig ezeket néztem meg:
1. Szép remények (1998)
Régen láttam, de a mai napig meglehetősen élt a kép az emlékeimben, és nem is csalódtam. Nagyon jól feldolgozott film, Dickens mesterművéből. Mindhárom főszereplő tökéletesen játszik, Robert DeNiro pedig különösen hatásos. Kitűnő film.
10/10
2. Ragadozók
Mozi óta nem láttam, így kicsit újként hatott. Nem csalódtam most sem, nagyon jó lett Antal Nimród filmje, szerintem illik az eredetileg elképzelt Ragadozók képbe, többször nézhető.
10/8
3. A tébolyultak
Az utóbbi évek egyik legjobban sikerült remake-je, nagyon izgalmas, feszült és látványos. A történet is remek, egy szóval minden a helyén van.
10/8
4. Negyedik típusú találkozások
Egyszer már láttam, tettem vele még egy próbát. Kicsit jobbnak találtam mint elsőre, bár Milla Jovovich-ot továbbra sem tudom hova tenni. Nem igazán feküdt neki ez a szerep, ha már hiteles filmet akartak készíteni, talán más valakit kellett volna a szerepre felkérni. Egyébként a történet eléggé érdekes és izgalmas, az állítólag eredeti felvételek bevágása a filmbe is fokozza a hangulatot, de továbbra sem tartom a filmet többre, mint egy kitalált és látványos fikció. Nem hiszek egyáltalán ebben az egész történetben, és szerintem meg is kell állnunk ennél az álláspontnál, ne képzeljünk többet a film mögé, mint amit nyújt.
10/6
5. Toy Story
Na kérem, ami abszolút megkoronázta eddig a megnézett filmeket, az a Toy Story. Eddig egyetlen részt sem láttam, de bevallom kicsit szégyellem magam. Annyira jó volt az egész, a figurák, a történet, a látvány, hogy teljesen elvesztem mindenben, és újra gyerek szerettem volna lenni én is, és hasonló játékokkal játszani. Rendkívül aranyos és megható történet, nagyon felvidítja az embert. Nagyon tetszett. Jöhet ma a 2. rész.
10/10
Egyelőre ennyi, de van még pár film a tarsolyban. :)