Keresés

Ki mit néz most?

2010. december 23., csütörtök 13:29
Ma délután megint kikölcsönzünk három filmet.
Ma esti program:Farkasember, Légió, Zöld Zóna(vagy Karácsonyi ének, de ez még nem dőlt el)
Remélem jól fogok szórakozni...
0
2010. december 23., csütörtök 13:22
A szupercsapat
A sorozatból nem láttam túl sok részt viszont a karaktereket nagyjából ismertem.Ez egy igazi fiúcskáknak való film, bűnös élvezet, ahol a fizikát és a józan észt félre kell dobni.
Akkora móka az egész, hogy ezt bizony moziban kellett volna látnom és azután rögtön elfelejtenem.Még az is lehet, hogy beszerzem dvd-n, mert végül is a Vesztesek bosszúja is megvan.Ez annak a nagyobb és erősebb bátyja.(Egyre kíváncsibb vagyok a feláldozhatókra.)Tegnap este szinkronnal néztük, mert a testvéremnek már nem volt kedve tovább olvasgatni.Így csak erről tudok nyilatkozni....Nagyon rendben volt bírom ezeknek a színészeknek a hangját.Viszont legtöbbször nem volt kellőképpen lendületes a hang, nem mindig alkalmazkodtak az eseményekhez.Patrick Wilson-nak kiválasztott hang borzalmasan idegesítő volt.Túljátszott és nem profi munka.A másik dolog, ami egy picit zavart egy darabig, az Jessica Biel hiteltelensége.Azután rájöttem, hogy egy kicsivel idősebb és jobb színésznő nem biztos, hogy ellátta volna a feladatát ebben a szerepben.Nem lett volna megfelelő pár és nem utolsó sorban látványosság...
Egyébként minden hülyesége ellenére tudtam együtt mosolyogni a nagymamával és átérezni az egyik szereplő nyakfájását.
A film maximálisan teljesítette a küldetését nálam.Közepesen jó, újranézhető akció vígjáték.
0
2010. december 23., csütörtök 9:12
Az utolsó léghajlító
Rájöttem, hogy nem tudom utálni ezt a filmet, mert egyszerűen ez csak nem, nekem készült.El tudom fogadni ázsiai kalandfilmeknél a gagyiságot, akkor itt sem szabad fennakadnom semmin.Nem voltak előzetes elvárásaim, de bevallom egy kicsit megijesztettek a "kritikák".Az egész egyben szórakoztató volt, de nem annyira, hogy ezen a kölcsönzésen kívül bármennyi időt és pénzt rászánjak a közeljövőben.Akinek bírja a gyomra a családi mókázást tulajdonképpen megnézheti, semmi baja nem lesz tőle.Ártalmatlan, ha az ember nem próbálja komolyan venni a részleteit.
0
2010. december 23., csütörtök 0:12
A varázslótanonc(3-4,5 pont attól függően, hogy mennyire vagyok fáradt)
Nagyon felemásra sikeredett.A látvány szerintem rendben van, de a forgatókönyv előtt értetlenül állok.Teljesen hihetetlen, hogy ennyi játékidőre egy, azaz egy poén jutott.Annak sincs túl sok köze ehhez a filmhez.Mivel egy jól időzített utalás egy klasszikusra....Belehallgatva a szinkronba semmi kivetni valót nem találtam benne, viszont a zenei betétek nagyon nem ízlettek.Józsa Imre elvitathatatlanul zseniális szinkronszínész.Amit lehet a kollégáival együtt kihoztak a szerepekből.Arról már igazán nem tehettek, hogy mit kellett kimondaniuk...
Az arcizmom se rezdült a szórakoztatónak szánt jelenetektől, ezért nem tudok mit kezdeni ezzel a mozival.Egyszerűen csak visszaviszem és várom a következő lehetőséget, hogy láthassak valami jobbat.
0
2010. december 22., szerda 23:58
Ja, a District 9-t kifelejtettem!
0
2010. december 22., szerda 23:57
Skyline: az alapötlet nem túl eredeti, ráadásul sok helyről nyúl (Close Encounters, War Of The Worlds, Cloverfield, ID4, Matrix), mégis, tagadhatatlanul van egyfajta hangulata, amely miatt vagy így, vagy úgy, de polcra kerül, ha itt lesz az ideje.
0
2010. december 22., szerda 21:17
Végre megint találtam egy filmet, ami szóba jöhet a szavazáson.
Micmacs(8)
Idén eddig ez volt a legszórakoztatóbb mozizásom.Mikor már kezdtem volna elbóbiskolni a történet egyszerűsége láttán, mindig jött valami olyan vizuális megoldás, hogy öröm nézni.Kedvelhető figurák, vicces beszólások, tényleg szerethető francia együgyűség.A poénok mind ütnek, nagyon ajánlom a hozzám hasonló rendszeresen rosszkedvű pácienseknek.Picit számítottam a rendező neve hallatán erre, de viszont túlszárnyalták az elképzeléseimet.Ilyet is régen éreztem már.:)
0
2010. december 21., kedd 22:24
Single White Female(7)
Semmit nem vesztett a varázsából.
A zenés hangulatkeltés mesteri, Jennifer Jason Leigh ugyan szinte mindig zakkant csajokat játszik, de mégis remek színésznőnek tartom.
Rendezek is nemsokára egy a filmjeinek szentelt hétvégi mozizást.Még be kell szereznem egy pár filmjét(Hús és vér, Az országút fantomja,Rövidre vágva, Palindrómák, Washington Square, Élve eltemetve) és jövőre neki is vágok....
Mindig örülök, ha ilyen videó kazettás korszakban megkedvelt filmről kiderül, hogy ma is változatlan a hatása.Szerencsére ezek vannak többségben...
0
2010. december 21., kedd 21:43
scott pilgrim vs the world

10/10 Nekem az ide legjobb, nem tudom mikor élveztem ennyire filmet utoljára.
0
2010. december 21., kedd 15:42
(Ezt nem ide kellett volna, de most már mindegy.:)
0
2010. december 21., kedd 15:41
Ma estére két újranézés van betervezve.
Single White Female, The Deep End

0
2010. december 21., kedd 15:38
Perfect Blue SPOILER az előzőben is!

"A végén lévő csavar pedig idézte a nagy klasszikusokat...".
És pont. Példa nélkül. :)
0
2010. december 21., kedd 15:01
Perfect Blue:

Szenzációs anime.Ügyesen keverik benne a thriller,horror és erotikus elemeket.S a filmben sokkal több van,mint azt  első megnézéskor sejtené a néző.

A végén lévő csavar pedig idézte a nagy klasszikusokat pld. Psycho.Azt hiszem 2-3 alkalom fog nekem még kelleni,hogy minden részlet a helyére kerülhessen. Agyas kis film,nem vitás. :)

A Corneres DVD kiadvány pedig egy kész csoda.A külcsín csillagos ötös:egy 2 oldalas borító és hozzá egy stílusos slipcase.A DVD képileg és hangilag is hozza az elvárhatót.Szép eredeti DTS hang és a képminőség felskálázva meg kifejezetten tetszetős.

Ezek után alig várom,hogy este végignézhessem a Wonderful Dayst is.Köszönet a kiadónak,hogy ilyen színvonalú és minőségű kiadványokkal volt és van jelen a DVD piacunkon. :)

10/10

Inferno:

A film befejezése kissé elkapkodott lett sztem és a trilógia nyitódarabjának szintjénél alacsonyabb a színvonal.Fényképezésben az Inferno viszont rendkívül bravúros.Mondhatnánk,hogy a fő erőssége ebben ki is merül.Tele van váratlan gyilkosságokkal és jó adag - sajnos komolyabb magyarázat nélküli - misztikummal.Ez egy epizodikus jelenetekre épülő (rém)álomszerű utazás a boszorkányok és a feketmágia világában,s bár hibái bőven vannak,azért ott a helye minden komolyabb ,magát horror rajongónak valló emberke kollekciójában.

A Fantasy Film DVD kiadványa összeségében korrekt iparosmunka.Szép kép és hang(bár utóbbi megint csak stereo,amit nem értek mert a kintin van DTS hang is),sőt még extrák is vannak.Végre egy klasszikus Dario Argento mozi,ami normális képaránnyal jelenik meg,s nem valami zoomolt/csonkolt képű fércmunka képében.

10/8

u.i. azért "csak" 8 pont,mert az Arrow Video féle BD kiadás most nálam az abszolút csúcs,ami az Inferno-ból csak elérhető.Meg persze egy snassz 2.0-ás hangnál ez a mozi azért többet érdemel(ne).Minimum egy DD 5.1-et.2010-ben sztem ez nem egy nagy kívánság. :-)
0
2010. december 20., hétfő 16:29
SPOILER
Evolúció. Az ember nem ismeri az Alienek egyedfejlődését sem :) Nekem nem volt zavaros, logikus lépésnek tűnt igazából, persze picit gáz. Azért tűnt logikus lépésnek, mert az Alienek mindig továbbfejlődnek. De Jeuneték szerintem csak Fincher kutyaalienjére akartak rátenni.
0
2010. december 20., hétfő 16:26
Fú, azt a filmet én is nagyon várom. Hallottam róla és ha igaz a pletyka, akkor nem kicsit fog odab*szni, ha tényleg megcsinálják :) Amúgy a 4. vége egy picit nálam is elrontja a dolgot, de addig a pontig teljese jó és tetszik :)
0
2010. december 20., hétfő 16:14
SPOILER!
Arról nem is beszélve, hogy mennyire logikátlan az ember-alien születése, mivel előtte tojásokat rak a királynő, aztán egyszer csak hirtelen szül... akkor hogy is van ez? Persze, mintha közösülne Ripley-vel (ami 2 nő esetében elég fura, de ez sem magyarázat, hiszen már amikor Ripley lenéz hozzá, akkor mondja, hogy vajúdik, mert már akkor szenvedő hangokat adott ki! Szóval eléggé zavaros ez nekem!
SPOILER vége!
0
2010. december 20., hétfő 16:08
Akkor én most szentségtörő leszek, mert időközben lement a 4. rész is. SZámomra ez a leggyengébb a sorozatból: 10/7
Nagyon jó színészek, a rendezőt is imádom, de ez a munkája nem igazán ütött be nálam. Jeunet beteges víziói az Alien univerzumhoz már nekem egy kicsit túl sok. SPOILER!
A végén meg az az ember-alien egyszerűen nevetséges!
SPOILER vége!
Persze ez nem is baj, hiszen milyen szar lenne, ha mindeninek csak ugyanazok a részek tetszenének! :)
Ja, és nagyon-nagyon várom Scott új Alien filmjét, remélem, nem csak kacsa a hír, hogy készülget!
0
2010. december 19., vasárnap 21:39
én csak egyszer láttam az Alien filmeket, de nekem is a 3. rész tetszett a legjobban. abból a részből még emlékeim is vannak, míg a többiből szinte semmi. az elsőből is csak annyi ismerős amit az Űrgolyhókban kiparodizáltak! :)
0
2010. december 19., vasárnap 21:30
Most beszélgettünk nemrég az Alien-filmekről.
Nálam a harmadik rész a legjobb, a második az első, a harmadik a negyedik és az utolsó a második.
A harmadik nagyon eltalálta a hangulatot, az első rész igazából nagyjából olyan jó, mint a negyedik. Az első rész hangulata is félelmetes, míg a negyedik rész színtiszta akció. Viszont a második rész picit gyengének hat :S Én úgy látom, hogy ott jobban eltalálták ezt az akciódús fonalat, mint a második részben, ahol a kislány is egy teljesen felesleges dramaturgiai elem volt. David Fincher legalább megoldotta a harmadik rész elején ezt a problémát :)
Szerintem Fincher verziója van legközelebb ahhoz a hangulathoz, amit az első film képvisel. A haverok véleménye is egyöntetűen az, hogy a második a legrosszabb. Ezt most úgy kell érteni, hogy az Alien-filmek egyáltalán nem rossz filmek, de szerintem mindenkinek megvan a maga sorrendje, hogy mely részeket szereti a legjobban :)
0
2010. december 19., vasárnap 21:15
Elműlt napok BD-zésének teméke, pontokkal:

Event Horizon 10/9
Alien 10/9
Aliens 10/10
Alien 3 10/8
Sherlock Holmes 10/8
Inception 10/10
0
2010. december 19., vasárnap 20:46
The Sopranos - Season 1

Talán már harmadszor néztem végig ezt az évadot. Egyszerűen zseniális. Elképesztő hogy micsoda íve van a történetnek. A maffia hétköznapi életébe enged bepillantást az HBO sorozata, ami egyrészt teljesen hihető, de mégis a maffiafilmektől elvárt "cool"-ságot is hozza. Úgy tud teljesen megfelelni a műfaji szabályoknak, hogy még egészen eredeti dolgokat is hozzáad: Például az anyakomplexust. Nem akarok spoilerkedni, de az első évad legjobb cselekményszála, a maffiafőnök Tony Soprano anyjával való kapcsolatának alakulása. Azt hiszem nem mondok újat azzal, hogy az HBO neve garancia a minőségre. Az összes színész, és alkotó a maximumot hozza a sorozatban. Boldog vagyok, hogy most végre egyben végignézhetem a teljes sorozatot. Korábban csak az 5. évadig jutottam.
0
2010. december 18., szombat 3:20
Adni jó(6,5)
Azt hittem megtaláltam a Last Chance Harvey idei megfelelőjét.Látatlanban vettem meg és csak egy kis csalódottságot érzek most.Rendkívül bájos film és a szereplőket is remekül válogatták össze.A női szereplőgárda minden egyes tagjának nagyon erős kisugárzása van.Odatapasztanak a jelenlétükkel a képernyő elé.Viszont az elvárásaimhoz képest ezt a játékidőt nem töltötték ki megfelelően.Sokkal rövidebbnek éreztem a valóságnál, mert szinte végig csak a felszínen tapogatóztak érzelmileg.Megvoltak benne azok a bizonyos pillantások, momentumok, egy-egy szereplő elég szépen megmutatta a szakmája szépségeit, de legtöbbször súlytalan volt a drámai rész.Nem segített a film megítélésén az sem, hogy konfliktusokat nem bontották ki nem mondtak ítéletet a karakterekről, így a katarzis is elmaradt.Szomorú hangulatban, de mégis mosolyogva "fejezik be" a történetet.Nem is igazán látjuk a végét, inkább rám bízták a dolgot.Ez a megoldás gondolom kevesebb kockázattal jár és jobb szájízzel kelsz fel így a fotelből a 85 perc elteltével.
Jó ez így csak kicsit többre számítottam.Minimum egy top listás mozira....
0
2010. december 17., péntek 14:55

Bírom ezt a fickót és szeretném egyszer egy olyan sorozatban látni, ahol felszabadultnak tűnik.Eddig mindenben, amit láttam tőle voltak humoros beszólásai,de egy sitcomban is megnézném, bár nem tudom működne-e...
0
2010. december 17., péntek 13:17
Végül az eredeti hanggal néztem meg.Úgy sokkal kevesebbszer láttam.Elég rosszul döntöttem, mert a felirat valami borzalmas volt(ki is kellett kapcsolnom).Változatlanul szeretem ezt a filmet, bár közelebbről megvizsgálva a alakítások valóban borzalmasak, de egyszerűen ez akkora klasszikus, hogy mindent elnézek neki.Még egyszer 25-26-a környékén megnézem az egyik testvéremmel szinkronosan is.Nagyon örülök, hogy beszereztem.Ezt tényleg visszahozta azt az izgalmat, amit az első pár dvd-m kibontása jelentett.Minden rendelésemben csak egy-két ilyen "pillant" adatik meg.A többi vásárlás csak simán feldob.
0
2010. december 16., csütörtök 2:38
Spaceballs
Így is túl sokáig vártam a beszerzéssel.
0