Keresés

Ki mit néz most?

2010. december 13., hétfő 7:16
"Silence, I kill you!" :)
0
2010. december 13., hétfő 0:35
Haláli ez a Jeff Dunham.Utálom az ilyen hasbeszélős produkciókat, de itt rendesen megkönnyeztem egy-két poént.Mindenkit kioszt.:)
0
2010. december 12., vasárnap 13:40
Mr.U. sokadszorra nézte meg Mr. Végzet-et(6).
Ünnepek környékén jól is esik az efféle szórakozás.Szerethető karakterek, néha elvétve akad egy poén is, de inkább a jópofa James Belushi bohóckodása miatt emlékezetes a film.Egyszerűen nem hagyhatom ki a felsorolásból, hogy a vörös a lilával kombinálva még sosem mutatott ilyen jól a vásznon.:)
Mindenkinek ajánlom, mert ebben a témában még mindig ez az egyik legjobb választás.
0
2010. december 12., vasárnap 11:25
Muszáj megnéznem!:)
0
2010. december 11., szombat 16:47
Hamlet 2(5)
Akciófilmeknél van olyan, hogy annyira rossz, hogy már jó...Crank, Wanted stb...
Most a vígjáték-musical kategóriában is érkezett egy kiemelkedő darab.Nem tudom miért kapott erre pénzt bárki is, de mindenesetre nem bánom, hogy láttam.A képzeletbeli filmes naplóm egyik legsúlyosabb 2010-es bejegyzésén vagyok túl.Annyira beteg és elborult az egész.Brillíroznak a szereplők(akiknél szintén nem tudom megérteni a szereplés okát....nem hiszem, hogy sok pénzt kaptak ezért.:), minden jelenet eltúlzott megnyilvánulásokkal és abszurd humorral van teli pakolva.Viszont teljesen megértem azokat, akik szerint ez a filmkészítés legalja...és ez a film a 2008-as év legnagyobb szutyka.Nekem ez most bejött, de szinte senkinek nem ajánlom a megtekintését.
0
2010. december 11., szombat 11:56
7
0
2010. december 11., szombat 11:50
Szívtiprók(6)
Hatalmas szórakozás, mert már rögtön az elején belecsapnak a riviéravadorzói szerű átverésekbe.A most is csodás Sigourney Weaver nem véletlenül említi meg ebben a videóban is a filmet.:))
Kellemeset lehet csalódni a kiegészítő szereplőkben is.Főleg Ray Liotta hoz valami mást a szokásoshoz képest.Nincs nagyon üresjárat, még az érzelmesebb jeleneteket is simán bevette a gyomrom.Pedig a karakterek egysíkúak, de akkora fordulatszámon pörögnek, hogy folyton csak vigyorogni lehet.Ez tényleg csak a színtiszta szórakoztatásról szól.
Először néztem eredeti nyelven és még jó párszor biztos leülök elé, mert elég gyakran van rosszkedvem és ez a mozi maradéktalanul elűzi ezt az érzésemet.
Imádom!
0
2010. december 10., péntek 21:19
oké
rendben
köszönöm
szia
0
2010. december 10., péntek 21:13
Mekkora közhelyet fogok idecsattintani, de azt kell mondjam,örülök, hogy tetszett és szívesen.

Tanult barátom azt mondaná erre a filmre - neki köszönhetem Coelhot is -, hogy "ebből tanulnod kell". Evidens, hogy egy fecske nem csinál nyarat, és az is, hogy amikor véget ér a film, akkor az ember elmereng, átgondol ezt -azt, megfogad dolgokat, aztán idővel az érzéss husss... DE ha sok ilyet, effélét nézel és megélsz vacak dolgokat, akkor tényleg megérted, mit mondott neked a film és akkor már tudod majd, mit kell tenned. Kívánom, hogy a szív és afej össze tudja hangolni az akaratot...
0
2010. december 10., péntek 21:02
Már más is ajánlotta.:)
Rajta vagyok az ügyön.
0
2010. december 10., péntek 20:56
Nekem még nem volt hozzá szerencsém, viszont a regényhez igen. Ajánlom olvasásra! Ha film tetszett, a könyv is biztosan fog, hiszen valószínűleg itt is él a "könyvben jobb" dolog.
0
2010. december 10., péntek 20:48
Veronika meg akar halni(.)
Gyönyörű szép film, ami most nagyon eltalált.A téma elég közel áll hozzám, és ugyan nem láttam nagy alakításokat, de hitelességet igen.Jelene esetben ezt fontosabbnak tartom bárminél.Mindenki elgondolkozik ezen.Ezért még, ha akartam volna sem tudom kivonni magam a hatása alól.Az első pillanatoktól kezdve próbáltam előre lepörgetni a várható események listáját, a nagy részük is bejött.
Viszont nem szeretném, ha ilyen jellegű segítséget, lökést, hazugságot kellene igénybe vennem, hogy észre vegyem magam.Furcsa, hogy ennyire függünk apróságoktól, másoktól, és egy pillanat alatt 180 fokos fordulatot vehet egy teljes életszemlélet.Hinni akarok benne, de mégsem tudok.Annyi érzékenység viszont van bennem, hogy tudok örülni másnak és meg tudok hatódni egy ilyen mozin.(a saját életem az más tészta...igazából ugyanaz, de ezt most nem bolygatnám)
A folyamatosan jelen lévő zene a feszültség fokozása helyett inkább nyugalmat árasztott felém.Nem tudom megmagyarázni miért, de a képsorokkal kombinálva ezt éreztem.
A második zongoraszóló egyenesen mesés volt egy bizonyos pontig.Utána átszakadt valamiféle gát a szereplőknél és onnantól kezdve nyílegyenesen száguldottunk a várt, de mégis szíven ütő befejezésig.
[[A végigpörgetésnél arra is rájöttem, hogy borzalmas(an szegény:) filmkészítő lennék, mert nem érdekelnének a nézők igényei és mindig a szomorúságot kiváltó megoldásokra szavaznék.Minden élet happy end nélküli, most miért  pont a film legyen más....Aztán megértettem, hogy nekem is arra van szükségem, hogy tanuljak valamit az az ikszermásfél órák alatt és kikapcsolódjak a saját világomból.Mást akarok fejben, de a szívemben mégsem.:)
Nem tudom lehet-e majd szavazni erre a filmre, de én mindenesetre fogok.(renitens!!:)
Önállóan is megtaláltam magamnak, de neked is köszönöm (még egyszer) az ajánlást!
0
2010. december 9., csütörtök 12:08
Bridget Jones gyűjtemény(6-4,5)
Azt hittem egyhuzamban is meg tudom nézni őket, de csak két este alatt sikerült.
Most annyira idegesített Renée Zellweger unalmas játéka, hogy nem bírtam elviselni a látványát.(A megvételt nem bánom, mert szerintem máskor bájosnak fogom találni a karakterét is és persze őt magát is.)Továbbra is vannak benne kifejezetten kedvenc jelenetek, még a kicsapongó második részben is.Nem kellett volna "most mi aztán jól megmutatjuk"-ot játszani a készítőknek.Amikor a hősnő kikacsint néhányszor a pufók álarca mögül legtöbbször már semmilyen huncutság nincs a tekintetében, mint amit az első részben még megmutatott magából.A férfi részleg továbbra is hozza formáját, a legbénább filmes verekedés díját mindenképpen odaítélném a két "idiótának".Itt legalább felcsillan valami a lelkesedésükből, el tudom képzelni, hogy ennek a felvételét egy picit élvezték.
Hugh Grant még mindig a legszórakoztatóbb robotpilótával működő ember a vásznon.Mindig azt várom, hogy mikor válik igazán bosszantóvá a változatlansága, de még szerencsére nem jött el a pillanat.Csomószor úgy tűnik, mintha improvizálná ezeket az eszement mondatokat.(egyetlen negatívumot tudok csak vele kapcsolatban felhozni, az pedig a beszédhangja....nem tudom megszokni, rühellem)
A másik végpont ilyen szempontból Colin Firth.Imádom a kiejtését és a stílusát.A színészi repertoárja csak egy kicsivel szélesebb Hugh Granténél, de ez éppen elég ahhoz, hogy őt tényleg kedvelni tudjam.Minden olyan szerepben, ahol egy mondatban kell finoman vérig sérteni vagy poénkodni valakivel, egyszerűen zseniális.
A mellékszereplőkre is érdemes odafigyelni(csupa-csupa ismert arc...néhányuk fényévekkel jobb színész a három húzónévhez képest), bár senkit nem tolnak annyira, hogy ellophassa a show-t.
Összességében a második rész nekem túl sok volt az elsőnél pedig már elmúlt a kezdeti lelkesedésem.Talán túl sokszor láttam ahhoz, hogy most is működjenek a poénok...Most azt remélem, hogy nem lesz harmadik rész.Mert eddig totális lejtmenet ez a (zagyva) történet.
0
2010. december 5., vasárnap 21:18
-Ami a szexet illeti
-Tampa Bay-Atlanta
-Fűrész IV felvételről, bár már a harmadik után is azt gondoltam, hogy nem folytatom tovább.
0
2010. december 5., vasárnap 21:00
Asterix, a gall(6,5)
Most kifejezettel jól jött, hogy esélyem sincs felirat hiányában más nyelven megnézni ezt a mesét.Igazából nem is akarnám, mert nem lenne annyira élvezetes.Így szoktam meg fiatalabb koromban Asterix történeteit.Már volt erről szó, hogy mai szinkron meg klasszikus szinkron.Itt is ez a kérdés jutott az eszembe.Nem tudnám megmondani miért, de ma belehallgatva még mindig el tudja hitetni velem ez a színészgárda, hogy szeretik a mesterségüket.Hajlamosabb vagyok felfedezni az unalmat és a közönyt néhány ma elkészült magyar hangsávban.Így én sem érezhetek mást evvel kapcsolatban.Őket nem izgatja, akkor engem sem.Így kötök ki mindig az eredeti nyelvnél.Jó úgy a polcról leszedni egy-két filmet, hogy biztosan tudom mit kapok a színészektől.Ezért felértékelődik minden ilyen régi mese.Ennél nem gondolkozom azon, hogy eljárt felette az idő...
Biztos ma is van ilyen szinkronkészítés csak én már alapból kis sem próbálom sok esetben.(Ezért érdemes figyelni mások véleményét itt a fórumon, mert tudomást szerezhetek értékes dolgokról is a sok mocsok között.)
A meséről szerintem semmit nem írtam, de úgyis mindenki ismeri és egyébként sem tudok fogalmazni.:)
0
2010. december 5., vasárnap 20:49
Nem tudtam, de az első rész alapján örömmel várom a folytatásokat.
0
2010. december 5., vasárnap 20:47
Azt tudtad, hogy az írója (Cressida Cowell) már nyolc regényt írt ebből a történetből? Az első hármat már nálunk is lehet kapni, az Így neveld a sárkányodat, Így lehetsz kalóz és az Így tanulj sárkányul címmel. Az első rész filmváltozatának nagysikerű fogadtatása okán ezekből is terveznek animációt készíteni.
most posts by TM
0
2010. december 5., vasárnap 20:40
Languszta reggelire(4)
Egy bájosan együgyű főszereplővel megint eladta magát ez a sokszor látott történet.Kiskoromban a nők meztelensége is jobban érdekelt, be volt kalkulálva a filmélménybe.:)Azóta ez már nem szempont, néhányszor kifejezetten zavar, főleg, ha nem látom értelmét.
Olasz vagy francia filmet nézve tudtam, hogy ma is látok egy pár....át. Pierre Richard filmekhez tudnám ezt hasonlítani.Nem tudok haragudni a hibákért, mert elnézőbb leszek a kétbalkezes fickók láttán, de ma már szeretni sem tudom őket..Pedig én is ilyesmi  vagyok...
Ma már nem röhögnék a fürdőszobai takarításon, de pontosan emlékszem, hogy régebben ezen is elmosolyodtam.Viszont a kacifántosan kivitelezett mutatványok és a hangulatos zene végig lekötöttek.Még emlékeket is sikerült előhoznia ennek a mozinak, de semmiképpen nem tartom jónak.Még ebben a kategóriában sem.
Hiába égnek ezer fokon a szereplők, én mégsem tudom felértékelni az emlékeim miatt ezt az élményt.
Mostanában szinte csak ilyen lazítós, "punnyasztó" hatású filmek kerülnek a dvd lejátszóba.(Valamin változtatni kéne.)Nagyon idegesített a kép elakadása is pl. üvegházas jelenet környékén elég sokszor kiesnek részek.
0
2010. december 4., szombat 23:57
Még barátkoznom kell a gondolattal, hogy tökös csávóként megszólaló Gergely Róbert-et és Hugh Jackman-t összekapcsoljam
Az egymondatos jeleneteket lezáró beszólásoknál és néhány utolsó pillanatban meghozott helyes döntésnél vagy pontos lövésnél kicsit kínosan érzem magam...DE
Egész élvezhető ez a Van Helsing.
Dögös csajok, szerintem remek látvány, ezt bizony megveszem dvd-n.A gagyiság sokszor felüti a fejét, de ez egy Sommers film az ég szerelmére...Brutális tempóban pörög és végül is három filmje már a polcomon van.Nem bukok sokat ennek a beszerzésével sem.
0
2010. november 28., vasárnap 18:52
John és Mary(7)
Kifejezetten tetszett.Főleg, ha belegondolok, hogy mikor is készült.Annyira modernnek hatottak a párbeszédek, bár el kell ismernem, hogy a tempója iszonyatosan lassú.
Kicsit el is fáradtam tőle.
Szokatlan volt a ki nem mondott gondolatok ilyen jellegű megosztása is.A két főszereplőt imádom, kevés édesebb nő él ezen a Földön Mia Farrow-nál.A szokásos férfi női szerepek és kérdések is teljesen felborultak.A leghétköznapibb dologról is teljesen furcsán nyilatkoztak a karakterek.Élveztem a játékot.

Még ezek vannak hátra a mai filmmaratonból:Keresztanya, Kisvárosi Rock n Roll, Közellenségek.Remélem egyik sem kerül a soha többé nem akarom látni listára...
0
2010. november 28., vasárnap 16:47
Ismeretlen imádó(6,5)
Szeretem amikor ennyire gördülékenyen megy minden.Persze van benne egy csipetnyi bonyodalom, de nem lehet komolyan venni.A megfelelő emberek tolmácsolásában minden szebbnek tűnik.Mondjuk várni kellett egy picit, amíg mindenki elkezdett azzal foglalkozni, amihez ért.....Érdekes, hogy a énekes darabokat annyira nem kedvelem, de a táncos filmeket kifejezetten élvezni szoktam.Már amennyiben Fred Astaire és Rita Hayworth felelősek a látványért(főleg Hayworth, még ma sem hiszem el, hogy lehet ennyire gyönyörű).Nem kell hozzá hangulat, nem kell magvas gondolatokat várni, egyszerűen garantálják a jókedvet az ilyen mozik.Bármikor, bármennyiszer....
0
2010. november 28., vasárnap 14:40
Így neveld a sárkányodat(7,5)
Csodálatos mese.Majdnem minden poén betalált nálam és a látványvilág is nagyon rendben volt.Nem csak simán mosolyogtam, néhány résznél már fájt az oldalam a nevetéstől.
Attól féltem igazából, hogy a szájbarágósan előadott tanításokat és az érzelmesebb jeleneteket nem tudom majd kezelni.Ezt a félelmemet az első tíz perc után teljesen elfelejtettem és átadtam magamat ennek a történetnek.A szinkron(angol) szerintem zseniálisra sikeredett.Még azokat a főszereplőket is megkedveltem, akiknek a hangját igazából nem bírom annyira.Rég szórakoztatott ennyire egy film.(Utoljára talán a 9-nél kaptam ennyit egy animációs filmtől.)Ez viszont egy kicsivel kevesebb pontot érdemel, mert a dráma mindig is jobban meg tud érinteni, mint egy ilyen laza vígjáték.Mással is meg fogom nézetni, mert tényleg nagy élmény.Most már bánom, hogy nem moziban láttam először.A repülős jelenetek legalább annyira bejöttek, mint az Avatárnál.Igazi csúcspontjai voltak ennek az utazásnak.Aki teheti nézze meg böhöm tv-n és felbontáson.Dvd-n is elvarázsolt, de most az az érzésem, hogy már megint kevés a műszaki felszerelésem a film teljes kihasználáshoz.
0
2010. november 28., vasárnap 12:17
Hullócsillag(5,5)
Érdekesnek találtam ezt a témát így látatlanban beszereztem és még ajánlottam is a tv-s topicban.Nem számítottam rá, hogy ennyire fájdalmas lesz nekem is a film.Ez a korszak és a benne lézengő emberek magukban hordozták ennek a lehetőségét, de nem gondoltam volna, hogy én is szorongani kezdek a látottaktól.Olyan volt az egész, mint egy borzalmas dokumentum film, amiben ugyan próbálnak valami reménnyel kecsegtetni és szép képsorokat is megmutatni...sajnos sikertelenül.Nem igazán keltették fel a szereplők iránti kíváncsiságomat, nem akarok olvasni róluk vagy megérteni őket.Igazából az számított itt, hogy mikor alkottak és nem az, hogy mit.Kultikussá váltak olyan dolgokkal, amiket koromból kifolyólag nem tudok megérteni vagy értékelni.
Szétcsúszott emberek szenvedését láttam és ugyan amíg tartott nem voltam képes kivonni magam a hatása alól, de többet szerintem nem akarom ezt látni.
Egyébként a szereplők közül sokakról nem gondoltam volna, hogy ennyire elfogadható alakítást tudnak nyújtani.Ilyen szempontból kellemes meglepetést okozott egy-két "nem színész".
0
2010. november 27., szombat 1:09
Csak Ön után!(nem akarok pontozni, mert most nagyon alálőnék a valódi értékének, ha tudom mire számíthatok biztos jobban tetszett volna...)
Ígéretesen indult és maximálisan megérte megnézni, de nem váltotta ki azt a hatás, amit vártam tőle.Csak nyomokban volt vicces vagy romantikus és kb 25 perctől 1óra 10-ig nagyon untam.Annyira leült az egész, hogy még Szakácsi Sándor zsenialitása és Daniel Auteuil kellemes játéka sem tudta fenntartani az érdeklődésemet.Ezt nem lett volna jó megnézni nagy társasággal pláne nem beruházni rá.Örülök, hogy láttam, de eléggé harmatos volt a játékidő legnagyobb részében.
Ezt a fajta finomságot(talán túl könnyű is volt) vártam egy francia filmtől, de az első pár perc legnagyobb poénja sajnos igaz volt a teljes mozira is."Milyen a csirke? Halott..."
0
2010. november 25., csütörtök 20:11
Azt hiszem a Szökőhév kapcsán írtad azt, hogy a film minden mondatát és mozzanatát előre bekiabálhattátok volna a barátnőddel.Moziban ez furcsán nézne ki, de valami ilyesmit éreztem ennél a "Holiday"-nél is.
Tényleg kellett nekem ez a kedves romantikus szórakozás.Viszont semmiképpen nem értékelném túl bármekkora élmény is volt megnézni.Nem igazán emlékezetes.Nem ez az első számú választás, ha jobb kedvre akarok derülni...
0