Veronika meg akar halni(.)
Gyönyörű szép film, ami most nagyon eltalált.A téma elég közel áll hozzám, és ugyan nem láttam nagy alakításokat, de hitelességet igen.Jelene esetben ezt fontosabbnak tartom bárminél.Mindenki elgondolkozik ezen.Ezért még, ha akartam volna sem tudom kivonni magam a hatása alól.Az első pillanatoktól kezdve próbáltam előre lepörgetni a várható események listáját, a nagy részük is bejött.
Viszont nem szeretném, ha ilyen jellegű segítséget, lökést, hazugságot kellene igénybe vennem, hogy észre vegyem magam.Furcsa, hogy ennyire függünk apróságoktól, másoktól, és egy pillanat alatt 180 fokos fordulatot vehet egy teljes életszemlélet.Hinni akarok benne, de mégsem tudok.Annyi érzékenység viszont van bennem, hogy tudok örülni másnak és meg tudok hatódni egy ilyen mozin.(a saját életem az más tészta...igazából ugyanaz, de ezt most nem bolygatnám)
A folyamatosan jelen lévő zene a feszültség fokozása helyett inkább nyugalmat árasztott felém.Nem tudom megmagyarázni miért, de a képsorokkal kombinálva ezt éreztem.
A második zongoraszóló egyenesen mesés volt egy bizonyos pontig.Utána átszakadt valamiféle gát a szereplőknél és onnantól kezdve nyílegyenesen száguldottunk a várt, de mégis szíven ütő befejezésig.
[[A végigpörgetésnél arra is rájöttem, hogy borzalmas(an szegény:) filmkészítő lennék, mert nem érdekelnének a nézők igényei és mindig a szomorúságot kiváltó megoldásokra szavaznék.Minden élet happy end nélküli, most miért pont a film legyen más....Aztán megértettem, hogy nekem is arra van szükségem, hogy tanuljak valamit az az ikszermásfél órák alatt és kikapcsolódjak a saját világomból.Mást akarok fejben, de a szívemben mégsem.:)
Nem tudom lehet-e majd szavazni erre a filmre, de én mindenesetre fogok.(renitens!!:)
Önállóan is megtaláltam magamnak, de neked is köszönöm (még egyszer) az ajánlást!