Keresés

Ki mit néz most?

2010. november 25., csütörtök 19:53
Igen.
0
2010. november 25., csütörtök 19:48
És csak 6??
0
2010. november 25., csütörtök 19:38
Harry Potter

A Bölcsek Köve

Amivel minden elindult. Korrekt kezdés, megismerteti a világot, a gyerekeket, van akció is, kicsi para is és a látvány sem rossz, bár kissé steril még.
Columbus lefektette az alapokat, jók a felnőtt színészek, a gyerekek még kicsik, de hozzák amit ilyenkor kell, Ron grimaszait csipázom.

80%

A Titkok Kamrája

Siker lett az első, így kinyíltak a kapuk. Szerencsére mindenki maradt akinek kellett, a gyerekek növögetnek, úgy javul az alakításuk is, na azért nem nagyon, csak kellő képp. Columbus sikeresen folytatta a filmjét, sötétítettek kicsit, bár még azért fellelhetőek az első részből a mókásabb jelenetek, itt már léptünk egy szintet, különösen a pókos jelenetre gondolok. A látvány jó, szeretem ezekben a filmekben, hogy a háttérben is történik általában valami látványos, gondolok itt első sorban a falakra, gyertyákra, képekre.
A színészek most sem okoznak csalódást, van akció is, amennyi kell és a történet is kellően érdekes, nekem, aki egyetlen Pottert sem olvasott, így csak filmként tudom a történteket értékelni.
Egy szinten van az elsővel, élvezetes darab.

80%

Az azkabani fogoly

A nagy kedvenc, a legjobb Potter mozi. Mindenkinek jót tett az egyéves szünet. A gyerekeknek különösen. Hermione szépen alakul, de a többiek is előnyükre változnak.
A fényképezés gyönyörű, a történet kellően csavaros, imádom a finálét, a rendezés mesteri. A másodikhoz képest egyértelműen nagy lépcsőfokot léptünk, hangulatos, sötét, izgalmas,Oldman nagyot játszik.
Minden szempontból ez a legjobb.

95%

A Tűz Serlege

Ismét újabb rendező, ezúttal a minőség is csökken. Akciódús, viszont számomra a négy közül ez a legvontatottabb.
A történet nem rossz, bár a végén a labirintus eléggé komor, úgy egészben nézve nem pipálja le a harmadikat, azt a hangulatot, precizitást, sötétséget.
A vége nagyon jó lett, Fiennes telitalálat erre a szerepre, volt feszültség, látvány is kellőképpen. A látvány minőségére az egész filmben nem lehet panasz, de valahogy a vége ütött igazán. A fényképezés továbbra is nagyon jó.

70%

Nálam eddig tartanak a Potter mozik, egyenlőre. Ez a négy van meg, ezt a négyet szeretem. A Főnix Rendjét nagyon vártam, moziban csorgattam előtte a nyálam, erre kaptam a egy maflást. K*rrva szar volt! Zavaros, unalmas, semmilyen.
El is vette a kedvem az egésztől, azóta se néztem újra.
A Félvér Herceg közelébe se mentem ezek után, de hamarosan meglesz a Főnixes cucc, leülök elé, megpróbálom megérteni, értelmezni, ne adj Isten élvezni, így már neki lehet ugrani a Félvér Hercegnek, utána meg irány a mozi. :)
0
2010. november 25., csütörtök 17:25
Holiday(6)

Nem tudom, hogy ez a helyes megfogalmazás-e, de ez most minden kiszámíthatósága ellenére kicsit felmelegített belülről.Kate Winslet-en kívül nincs benne igazán jó színész(nő), de most mind a négy főszereplőt lehetett szeretni.Graham karaktere az igazi aduász, egyszerűen nem tudok elképzelni olyan nőt ezen a Földön, akit ne venne le a lábáról ez a fickó.Nem lehet hibázni egy ilyen figurával.
Kivételesen még az előzetesbe illő szövegek is tetszettek a filmben.
A zenéket is nagyon eltalálták, igazi punnyadós mozi, ami után jól esik még kicsit üldögélni a fotelben.
Semmi extra nincs benne, de erre most nagy szükségem volt.

(James Franco egy állat!:D)
0
2010. november 24., szerda 22:44
Borzalmas ez a Született nyomozók.
Eddig azt hittem, hogy a karakterekhez illő hangok kiválasztása egy szakmai munka.
Nem egy kalapból húzzák ki a szereplők neveit egy party végén, amikor már mindenki részeg.Még szerencse, hogy a nemeket nem keverték össze.
Én ezt nem nézem tovább!
0
2010. november 23., kedd 13:34
A Karib - tenger kalózai - A világ végén

Az első két rész nagy kedvenc, eltaláltak benne mindent, amit csak szeretek egy jó kalandmoziban.
De a harmadik. Moziban vártam, mint a Messiást, aztán puff. Csak a fejemet fogtam. (2007 amúgy sem bővelkedett a vállalható harmadik részekben).
Most tettem még egy próbát. Jobb volt, de nem sokkal. Depp még mindig brillírozik, ám már a szerepe túlzás volt néha, a látvány, a díszletek ütnek, a hangulat is ott van és a két takonyvárit leszámítva a színészekkel sincs problémám.
Ami a moziban is és most is leverte a biztosítékot, az az 50 láb magas nő támadása és a házasságkötés!! Nem sok, pár perc, de úgy érzem ez mindennek a teteje. Meg az se segített a harmadik részen, hogy a rendező nagyon elúszott (egyáltalán ezt Verbinski rendezte, vagy a harmadik számú rendező asszisztens) kicsúszott a lábuk alól a talaj. Sztori? Hagyjuk..helyette kapjuk a nyálas Orlandót, a pincsit de a végén mennyire feszít..tarkólövés lenne a jutalma.
Viszont a hajó megfordítása, majd a lezúduló víz, az ötlet, a megvalósítással lenyűgözött.

60%

District 9

Tavaly jóformán még a csapból is jó sci fi folyt.
Blomkamp jól odatette és szerencséje is volt, hogy Jackson mellé állt, mert ezt bizony, így, ennyi pénzből, ilyenre csak haveri alapon lehetett megcsinálni.
Nagyon érdekes mozi, korrekten látványos, egyszerű de mély a története, van akció és dráma is, néhol még a bicska is kinyílik a zsebben.
Kerek kis történet ez, ugyanakkor egy okos kis folytatás benne van a pakliban, lenne értelme, örülnék neki, mert el tudnák vinni a sztorit úgy, hogy kapjunk egy korrekt második részt.

90%

A szörny

B kategóriás magyar cím, de a film is olyan, viszont nem is akar több lenni, talán ezért láttam már vagy ötször.
Szimpatikus karakterek, akiket korrekten játszanak el korrekt színészek, Oliver Platt-nek meg akad egy két viccesebb momentuma, amin mindig nevetek.
Pont olyan hosszú, amit el lehet viselni egy ilyen mókánál (kb 70perc), a vidék gyönyörű, van pár ötletes haláleset, van egy nem túl látványos, de annál nagyobb kroki és emlékezetes hangulat, ami talán a legfontosabb.

75%
0
2010. november 22., hétfő 23:11
Most megpróbáltam megnézni egymás után a Wayne világa filmeket, de a második részt úgy harminc perc után ki kellett kapcsolnom.Egyszerűen lefárasztott.
Átkapcsoltam a tv-re és pár percig néztem ezt az Így jártam anyátokkal marhaságot.Nem tudom melyik rész, hanyadik évad...tökmindegy...
Ennek a Barney nevű fickónak külön sorozat kéne vagy a jelenlegit átalakítani.A többiek is benne maradhatnak felőlem, de nem szabad rájuk pazarolni a műsoridőt.Érdektelen az összes megnyilvánulásuk.
Ez a playbook viszont halálosan jópofa.Ebből bármennyit megnéznék.Folyton szabályokat hoz elő mindenféle tanácsokat osztogat, de legalább felpezsdíti maga körül a társaságot.
0
2010. november 22., hétfő 21:30
Szerintem a Band of Brothers sem attól volt jó, hogy lőttek benne! Akkor megnézem az Expandables-t, ha ilyet akarok látni! Szerintem ezek a sorozatok nem erről szólnak!
0
2010. november 22., hétfő 21:16
Nekem két rész tetszett csak. Az egyikben nem is lőnek, a másikban meg 5percet. A többi rész felejtős. Nekem túl melankólikus lett.
0
2010. november 22., hétfő 17:37
Első nekem is tetszett...aztán pár rész után meguntam az egészet, de egyben lehet más élmény lesz.
0
2010. november 22., hétfő 16:27
megjelennie :)
0
2010. november 22., hétfő 16:27
The Pacific - Part I

Hát hogy ez az HBO minisorozat zseniális, már az első rész megtekintése után ki merem jelenteni! Még csak az elsőt sikerült megtekintenem, de most napont lenyomok 2 részt belőle, az tuti! Ja, hogy illene itthon is megjellennie? Nem ártana, akár BD-n is, egy vevő biztosan lenne rá!
0
2010. november 22., hétfő 15:35
0
2010. november 21., vasárnap 10:54
Én megnéztem mind a 6 részt eddig dvd-n, és az első tetszett a legjobban. A 6.rész megtekintése után még mindíg nem tudom, hogy hova akarnak a készítők kilyukadni, mert szerintem már egy korábbi részben már kiderült, hogy Jigsaw barátunk miért lett ilyen. A hetedik részt még nem láttam, de eddig csak jót hallottam felőle.
0
2010. november 21., vasárnap 10:42
Fűrész II.(5,5)
Megnéztem végre ezt az epizódot és azt kell mondanom, hogy teljesen korrekt folytatást hoztak össze.Nem szerzem be most hirtelen dvd-n a teljes szériát, de egyszeri fogyasztásra alkalmas volt ez a mozi.Meglepődtem a szinkronon, mármint azon, hogy semmi bajom vele.:)(Végvári Tamás-t egyébként is különösen kedvelem.)
Viszont semmilyen borzongást nem okozott nálam a megtekintés, mert senkit nincs időm vagy kedvem megszeretni.Néztem a szerkezeteket és a durva szemétségeket, de "sajnos" nem élvezem eléggé mások szenvedését.
A trükkök megvalósítása az egyetlen érdekes dolog ebben az egészben, mert a történet alakulása nem izgat annyira.Ilyen szempontból nézve várom, hogy láthassam a következő részeket.
0
2010. november 21., vasárnap 1:25
Így neveld a sárkányodat.

10/10

Egyszerűen ez a mese fantasztikus és többször nézhető. Tele van imádni való karakterekkel. Fantasztikus kép, látvány és hang jellemzi ezt a mozit. Máris a beszerzendő filmek között van a helye. Ez a mese nálam lealázta az Avatar-t.
0
2010. november 20., szombat 14:08
Csak egy csók(5)
Tipikus abból a szempontból, hogy nagyon francia, nem tudok más helyet elképzelni, ahol ez ebben a formában megtörténhetne.Eleinte idegesített az a körülményesség és állandó definiálási kényszer, ami a szereplőket jellemezte.Később ez vált az egyetlen értékelhető ponttá az egész filmben.Bájos volt az az esetlenség és finomság, ahogy a kérdéseket megvitatták.Ebből következik viszont, hogy semmilyen katarzis nincs benne.
Ez bosszantó lenne, ha nem egy habkönnyű mesét néznék kellemes külsejű nőkkel és béna férfiakkal előadva.Túl lágy az egész, ezért bennem nem mozdult meg semmi a kapcsolatokat látva.Elmesélnek valamit és nem ítélkeznek senki felett, így én sem tudtam belekapaszkodni....
Teljesen nyugodtan haladnak a történettel, a zenékkel és a viselkedésbeli változással sem tudnak bele feszültséget csempészni.Spirál szerű a szerkezete, folyton megismétlődnek a jelenetek és nincs is igazi lezárása.
Hamisítatlan szombat délutáni lazítós mozi, ami nem hagy nyomot.
0
2010. november 19., péntek 21:52
A sötétség határán(6,5 a régi idők emlékére)
Mel Gibsont alaposan felbosszantják.Ennél kevés szórakoztatóbb dolgot tudok elképzelni egy ilyen jellegű film kiindulópontjául.Nem érdekel a magánélete, és az sem, hogy már jó ideje nem hallottam róla semmi pozitív hírt.Amikor a vásznon elgurul a gyógyszere és pontosan tudom, hogy bármennyi lövést és ütést bekaphat mert nem bírják megállítani...
Egyszerűen még most is(nézzen ki bármennyire öregnek) mosolyt csal az arcomra ez a fickó.A történet nem egy nagy szám, nem ez kötött le igazán.Láttam már ilyet, de itt most nem is volt annyira lényeges.Egyszerűen kellenek a mozinak az ilyen tökös fickók, ha nincs utánpótlás akkor a megbízható és jól bevált embereket kell előkaparni a drog és alkohol elvonókról.Én, mint néző csak jól járhatok, mert több mindent elnézek a régi nagyoknak.Amikor éppen nem valakinek a fejét püfölte, akkor jó volt nézni a Ray Winstone-nal összehozott közös jeleneteket.Ott mindig felcsillant valami.Sajnos más kiemelhető momentum nem akadt ebben a 110 percben.
Problémák és mélypontok viszont akadtak szép számmal.Danny Huston csalódást keltő játékával az élen.Nem volt túl érdekes a nyomozás sem, és pár akciójelenetet igazából csak félig-meddig csináltak meg.(az az időzítéses rész meg ráadásul teljesen ki is zökkentett...bevallom röhögtem rajta rendesen).Semmi végzetes hiba nincs benne, de összességében nem elég feszes a tempó és túlságosan sok szereplővel nem kezdenek semmit.Nincs izgalom(és nem pörgettek fel a történések), de van öröm, hogy egyáltalán láthattam ezt a filmet.
0
2010. november 18., csütörtök 17:38

Van benne pár értetetlen dolog, de én se tudom mit csinálnék hasonló helyzetbe.

Nálam is 10/8
0
2010. november 17., szerda 0:46
Most fejeződött be a St. Trinian s - Nem apácazárda(3) című szánalom.
Szerintem ezen az sem segített volna, ha eredeti nyelven nézem.Mindenhol ismerős arcokat láttam és ez tulajdonképpen tetszett benne, de egy épkézláb poént nem tudtak összekaparni az írók...(mikor Colin Firth kirepült az ablakon majdnem mosolyra állt a szám, de abból is csak ásítás lett.)
Még egy mentőövet próbáltak bedobni a készítők, hogy mentsenek valamit ezen a produkción.10precenként pörgős pop számokat helyeztek el a filmben(ami egyébként nagyon illet ide), amiket külön ugyan nem hallgatnék meg, de itt egy picit feldobták a hangulatomat.Úgy működtek, mint a rázókövek az autópályán...felébreszt mikor már elbóbiskoltam egy kicsit és  majdnem sávot(jelen esetben csatornát) váltottam volna.
Soha többé nem próbálkozom vele, akárhány szexi ruhás iskoláslánnyal is tömték tele ezt az elfecsérelt 90 percet.
0
2010. november 15., hétfő 22:51
Assassins Creed Lineage

Nem hittem volna, hogy lesz olyan játékadaptáció ami nagyon fog tetszeni. Ez sem az mivel előzménytörténete a második résznek. De eszméletlenül tetszett, annyi sok buta próbálkozás után végre egy film ami rendesen visszaadja a játék hangulatát. Ubisoft igazán megcsinálhatná egész estésre vagy akár első vagy második rész teljes filmváltozatát. Kedvet is kaptam az Assassins Creed 2-höz és hosszú idő óta az első játék ami komplexen tetszik. Történet, grafika, zene, és hangulata van a játéknak. :)
Azért 90% a film mert alig 35 perces.
0
2010. november 15., hétfő 22:15
Szaffi(nem tudom eléggé értékelni, hogy ezt a polcomon tudhatom)

Azt még mindig nehezen tudom felfogni, hogy a szentjánosbogarak mitől tudtak olyan hirtelen felszívódni....brutális lehelet...
Mindenesetre ez egy megunhatatlan még ma is jókedvet garantáló csodás mese.
A Süsü kapcsán eszembe jutott, hogy milyen régen hallgattam már mesét jó magyar szinkronnal.Tehát fogtam az itthon lévő négy (Vuk, Macskafogó, Lúdas Matyi, Szaffi) kis mesefilmemet és megnéztem hajnali kettőkor azt, amelyiket  a legkevesebbszer láttam ezek közül.Köszönöm nekik...
0
2010. november 15., hétfő 18:00

Jó volt, na! Elég edzett vagyok, de ez a film eléggé megviselt lelkileg, talán éppen azért, mert simán megtörténhet bárkivel hasonló!

10/8
0
2010. november 15., hétfő 15:37
Massa jobb, hogy nem lett világbajnok! Meg lehet nézni az idei évét is! Ugyanazzal az autóval Alonso nem abban a dimenzióban versenyzett, mint ő!
0
2010. november 15., hétfő 1:09
utólag azt mondom, hogy a 2007-est szívesebben odaadnám neki, a 2008-as meg a Massáé lenne.
0