Harry Potter
A Bölcsek Köve
Amivel minden elindult. Korrekt kezdés, megismerteti a világot, a gyerekeket, van akció is, kicsi para is és a látvány sem rossz, bár kissé steril még.
Columbus lefektette az alapokat, jók a felnőtt színészek, a gyerekek még kicsik, de hozzák amit ilyenkor kell, Ron grimaszait csipázom.
80%
A Titkok Kamrája
Siker lett az első, így kinyíltak a kapuk. Szerencsére mindenki maradt akinek kellett, a gyerekek növögetnek, úgy javul az alakításuk is, na azért nem nagyon, csak kellő képp. Columbus sikeresen folytatta a filmjét, sötétítettek kicsit, bár még azért fellelhetőek az első részből a mókásabb jelenetek, itt már léptünk egy szintet, különösen a pókos jelenetre gondolok. A látvány jó, szeretem ezekben a filmekben, hogy a háttérben is történik általában valami látványos, gondolok itt első sorban a falakra, gyertyákra, képekre.
A színészek most sem okoznak csalódást, van akció is, amennyi kell és a történet is kellően érdekes, nekem, aki egyetlen Pottert sem olvasott, így csak filmként tudom a történteket értékelni.
Egy szinten van az elsővel, élvezetes darab.
80%
Az azkabani fogoly
A nagy kedvenc, a legjobb Potter mozi. Mindenkinek jót tett az egyéves szünet. A gyerekeknek különösen. Hermione szépen alakul, de a többiek is előnyükre változnak.
A fényképezés gyönyörű, a történet kellően csavaros, imádom a finálét, a rendezés mesteri. A másodikhoz képest egyértelműen nagy lépcsőfokot léptünk, hangulatos, sötét, izgalmas,Oldman nagyot játszik.
Minden szempontból ez a legjobb.
95%
A Tűz Serlege
Ismét újabb rendező, ezúttal a minőség is csökken. Akciódús, viszont számomra a négy közül ez a legvontatottabb.
A történet nem rossz, bár a végén a labirintus eléggé komor, úgy egészben nézve nem pipálja le a harmadikat, azt a hangulatot, precizitást, sötétséget.
A vége nagyon jó lett, Fiennes telitalálat erre a szerepre, volt feszültség, látvány is kellőképpen. A látvány minőségére az egész filmben nem lehet panasz, de valahogy a vége ütött igazán. A fényképezés továbbra is nagyon jó.
70%
Nálam eddig tartanak a Potter mozik, egyenlőre. Ez a négy van meg, ezt a négyet szeretem. A Főnix Rendjét nagyon vártam, moziban csorgattam előtte a nyálam, erre kaptam a egy maflást. K*rrva szar volt! Zavaros, unalmas, semmilyen.
El is vette a kedvem az egésztől, azóta se néztem újra.
A Félvér Herceg közelébe se mentem ezek után, de hamarosan meglesz a Főnixes cucc, leülök elé, megpróbálom megérteni, értelmezni, ne adj Isten élvezni, így már neki lehet ugrani a Félvér Hercegnek, utána meg irány a mozi. :)