Keresés

Ki mit néz most?

2010. november 15., hétfő 0:51
Csakhogy az a fél kör megtörtént, hálistennek! .)
most posts by TM
0
2010. november 15., hétfő 0:45
kit érdekel, hogy elfüstölt a motorja? hakkinennek is füstölt el a motorja az utolsó körben, raikonnenek is volt defektje az utolsó körben, schumachernek is lefüstölt a motorja 2006-ban suzukában és távol került a 8. VB címétől holott előtte évekig Ferrari nem esett ki motor hiba miatt. a technikai hibáknál a versenyző nem hibás (részben nem), de kiesni az első helyről, mert belemegy a másikba, meg rossz féktávot vesz és kimegy a kavicságyba, safety car mögött lemaradni kilométerekre, meg csapattárssal összeakaszkodni, na az már vezetői nem tudás vagy inkább forrófejűség. na a fekete bárány is előzött volna monzában oszt kavicságy lett a vége. aztán szigapúrban a nagyon előzni akaró bárányka megint tengelyt tört az előzni nem akaró webberrel szemben. egy sato érdemérmet adtam is volna a kormos kis buksijának! :)

az a baj kobayasival is hogy összejött neki egy két dolog, de hosszútávon ő se fog előrébb kerülni, hacsak egy nagyobb csapat le nem igazolja, amire japán csapat hiányában kicsi esély van, mert a nagyrészt europai és amerikai szponzoroknak a japán szem kicsit ferdén áll, és a reklámban sem mutat valami jól.

"Még kéne 2-3 ilyen kvalitású és gondolkodású pilóta, akik alatt megfelelő vas van és szuper lenne a jövő évi szezon!"

nekem kifejezetten tetszett az idei szezon, a tavalyi is, sőt még a tavaly előtti is csak az utolsó fél kör számomra nem történt meg és más a világbajnok. de mióta én nézem az F1-et kb 18 éve, számomra azóta izgalmas minden egyes verseny. legalábbis én sosem jöttem olyan szöveggel sok ismerőssel ellentétben, hogy akár egy futam is dög unalmas lenne. illetve de mert a szingapuri futam a hosszúsága miatt unalmas, de nem a verseny miatt.
0
2010. november 15., hétfő 0:09
Ebből a kommentből még az írásjelekkel is egyetértek! :)
most posts by TM
0
2010. november 14., vasárnap 23:37
Azt se felejtsd el, hogy 3 futammal ezelőtt simán vezetett és megadta magát alatta a technika! Szerintem ő és Hamilton az a 2 pilóta (az élmezőnyből) akik versenyezni akarnak, előznek, belemennek dolgokba, nem úgy, mint mondjuk Webber, Button vagy az utóbbi időben Csalonzó. Még kéne 2-3 ilyen kvalitású és gondolkodású pilóta, akik alatt megfelelő vas van és szuper lenne a jövő évi szezon! Pl. Kobayashi is kaphatna egy versenyképes autót, mondjuk átülhetne Petrov helyére, lenne itt haddelhad! :)
Ja, és grat Vettelnek, aki ezel minden idők legfiatalabb világbajnoka lett és szerintem még Schumira is veszélyes lehet, ha így folytatja!
0
2010. november 14., vasárnap 15:14
Én meg csak megmaradok Hamilton (na és Massa) mellett, s ha csak matematikai esélye is maradt, akkor is neki drukkolok, amivel egyébként családon belül is ellentétbe ütközöm, de hát a drukkolás nem rokonságfüggő, nem igaz? :)
most posts by TM
0
2010. november 14., vasárnap 14:55
Van igazság benne..de én nem azért drukkolok valakinek mert vezette a pontversenyt vagy sem...nekem ő a szimpatikus, fiatal kora ellenére nagyon jól vezet...az esélye megvan a nyerésre...röviden ennyi. :)
0
2010. november 14., vasárnap 14:46
szerintem meg nem érdemelné meg. egyszer sem vezette a pontversenyt, viszont olyan autója van hogy kisujjból kirázva is világbajnok lehetett volna már futamokkal ezelőtt, ha nem szerencsétlenkedi el több ízben is a pole pozíciót, meg nem esik ki vezető helyről és hasonlók. biztos, hogy egy nap világbajnok lesz Vettel de szerintem nem ma. még túl forrófejű ehhez.
0
2010. november 14., vasárnap 14:39
Figyelem!Forma-1 spoiler!!
Alonso lesz a világbajnok! :))
0
2010. november 14., vasárnap 14:38
Ugyanez a véleményem Alonsoval kapcsolatban!
0
2010. november 14., vasárnap 14:32
Igen, nagyon komoly helyzet állt így elő az utolsó futamra..nem is emlékszem rá, hogy volt-e már ilyen...én személy szerint Vettel-nek drukkolok...jól ment az idén, megérdemelné a világbajnoki címet.
0
2010. november 14., vasárnap 14:24
A végjátékot bármely hollywoodi forgatókönyvíró megirigyelné, én is nagyon várom már a futamot, ráadásul hiába sivatagi helyszínen lesz, várhatóak záporok a futam alatt. Nagyon fogok szorítani Alonso-nak, régebben nem szerettem, de most már megkomolyodott, és szimpátiámat is elnyerte. De ha Vettel nyerné az évet, akkor se búslakodnék, csak ne Webber legyen a bajnok. Kb. úgy viselkedik és úgy nyafog mint anno Barrichello Schumacher mellett. Szóval, hajrá F1, szép versenyt akarunk látni, kedvező befejezéssel :)))
0
2010. november 14., vasárnap 14:10
Nem dvd se blu-ray...de most akkor is ezt nézem. :)

13:30 - tól Forma–1 – Abu Dhabi Nagydíj

....izgalmas, így hogy az utolsó futamon dől el ki lesz a világbajnok.
0
2010. november 13., szombat 21:45
Lehet benne valami.Kezdek lágyszívű lenni.A következőre majd 10/0-át adok. :)
0
2010. november 13., szombat 19:38
én valami nagyon más filmet láttam akkor mint te. amúgy is gyanús ez a sok 10/10 film nálad! :)
0
2010. november 13., szombat 19:01
Az őrület határán - The Thin Red Line:

SPOILERES

Sok év kihagyás után megintcsak hatalmas élmény volt látni Terrence Malick háborús drámáját...

A film legnagyobb erénye kétségkívül az igényes fényképezés és zene,melyre egyszerűen nem találok szavakat.Tényleg hihetetlen mennyi idő és munka fekszik benne.

A színészekről is csak jókat mondhatok,bár a feltüntetett nevek nagy része van,hogy csak egy-egy cameo erejéig bukkan fel(George Clooney,John C. Reilly,John Travolta,Woody Harrelson,Jared Leto,Adrien Brody,Thomas Jane),vagy a film egy bizonyos szakaszában válik fő- vagy fontosabb mellékszereplővé (Sean Penn,Nick Nolte,John Cusack,Elias Koteas,Dash Mihok).

Azt szeretem Malick filmjeiben,hogy nincsen kimondott főszereplőjük.Van,hogy egyszerű mellékszereplők válnak dramaturgiailag fontos figurákká és ismertebbek pedig mellékszereplőkké.Ha mindenképp központi karakter keresnék,hogy kik a "főhősök" eme filmben,mindenképp James Caviezel-re és Ben Chaplin-re tenném le a voksomat.Az ő narrációjuk,emlékeik,gondolataik szövik át a mozi nagyobbik részét.

Többi társuk is a háború értelmetlensége és a józan ész megőrzése érdekében próbál meg saját külön kis világába menekülni.Sean Penn a kiégett öreg baka szerepében brillírozik,de fontos még megemlíteni Nick Nolte-t ,akik élete egyik legmegdöbbentőbb alakítását hozza,a könyörtelen és elvakult tiszt szerepében.John Savage (szintén mellékszerepben) pedig hitelesen hozza az idegösszeomlást és az őrületet melyből már nincs visszaút.Hihetetlen mekkora színészek egész hada szerepel ebben a filmben.

A film a legrealistább és egyben legpesszimistább emberdráma,melyhez talán legjobban a Szakasz c. filmet tudnám csak mérni.A háború poklában, az ellenség és önmaguk démonai ellen küzdő kétségbeesett katonák próbálják megőrizni emberségüket.De a film végi üzenet egyértelmű:nincsenek győztesek.A katona csupán eszköz felettesei kezében ,van aki kiég,van aki egyszerűen csak beleőrül a könyörtelenségbe és az erőszakba.De a háború tovább folytatódik,melynek csak áldozatai és sebesültjei vannak.

Tökéletes és ugyanakkor elgondolkodtató háborús dráma.

10/10

u.i.

A DVD kiadvány (nekem még az első, feliratos van meg) még most is jelentős minőségi nívóval bír.Szép kép és korrekt az 5.1-es eredeti hang.A magyar felirat azért tartalmaz pár helyen félrefordításokat,de a lehetőségekhez képest szöveghűre sikeredett.
0
2010. november 9., kedd 12:56
Na jó, de Gibson már a Halálos fegyver óta mindig durva filmekben játszik és rendez. Pl. A hazafiban is van drasztikusság, A rettenthetetlenben méginkább, A passióban meg leginkább. Vagyis nálam nem volt váratlan, amit láttam tőle. Szerintem a lányával közös jelenetek azért kerültek bele, hogy méginkább kontrasztosnak hasson a valóság kegyetlensége és a fantázia meghittsége. Kvázi mintha A rettenthetetlen a mában, a jelenben folytatódna. Ha már a filmélményeidről beszélünk, nekem inkább a Törvénytisztelő polgár elején látott erőszak volt sok, és nem is azért, mert magam nem borulnék el agyilag, ha ilyesmi történne velem, hanem azért, mert nem biztos, hogy ezt feltétlenül muszáj volt ilyen naturálisan a néző szeme elé tárni.
Egyébként meg nem piszkálni akartalak, tényleg érdekelt, hogy mit gondolsz.

Csak keményen! :))
most posts by TM
0
2010. november 9., kedd 12:00
Nekem elég, hogy névtelenül izmozom itt. A g@cibe!:))

A sötétség határán erőszakos cselekményeit összehasonlítva , mondjuk a Szökevény hasonló jeleneteivel, feltűnő a durvaság fokozása. Szvsz céltalanabbul.
0
2010. november 9., kedd 0:32
Maiak:

A gyilkos tó legendája - 10/5, így meg is válok tőle hamarosan

Az őrület torkában - ettől viszont nem fogok,  mert nagyon bejött, nem gondoltam volna:) - 10/8 - hogy fogok én éjjel aludni...
0
2010. november 8., hétfő 21:33
Méghogy a durva akciók nem szülnek durvaságot!?

Mondd csak, hány embert nyírtál ki, vagy vertél meg azóta, hogy láttad ezt a két filmet?
Vagy nálad kimerül a durvaság abban, hogy egy szappanoperából készült mozifilmet 10 perc után lealázol? :)
most posts by TM
0
2010. november 8., hétfő 21:29
Tegnapi és mai filmnézős termés:

Ütközések (Crash):

Remek sztori,drámai pillanatokkal és kítűnő színészi játékokkal megfűszerezve.Igaz ez már a sokadik faji kérdéseket feszegető film,de mégis van benne valami,még ha nem is egy História X. :)

10/10

Stephen King:Atlantisz gyermekei (Hearts In Atlantis)

King novelláskötetének 1 történetes lebutítása.Ellenben ez egy remek és érzelmes fantasy dráma Anthony Hopkins jutalomjátékával egy különleges képességekkel rendelkező öregember és egy kisfiú barátságáról.

SPOILER !!!

Ami viszont nem tetszik benne,hogy a remek novelláskötet fantasy vonalát ,mely a Setét toronyhoz kapcsolná a művet,az öreg Ted-et egyszerű parafenoménná degradálja a rendező(pedig a könyben ő Roland,a Setét torony regényfolyam hősének világából szökött át a mi világunkba),így rángatva át a filmet a realista világba.Plusz az első novella kizárólagos filmre vitele édeskevés.Jó lett volna a többi kisebb novellát is filmre vinni,megismerni a gyermekszereplők későbbi sorsát és történetét.Így van azért hiányérzetem.Elég jókora...

SPOILER vége.

Ezen apró hibákat elnézve ez egy remek mozi és Anthony Hopkins remekel,mint mindíg.

10/8

Hosszú jegyesség (A Very Long Engagement)

Jeunet megható és olykor még humoros elemeket is tartalmazó háborús romantikája örök és édes emlék.Megnézheted százszor,akkor is minden pillanata maga a tökély.Audrey Tautou pedig még mindíg csodaszép és tehetséges színésznő.

10/10
0
2010. november 8., hétfő 21:21
Ma esti menü: Bright Young Things és CJ7 - A kis zöld látogató

0
2010. november 8., hétfő 21:08
Hát egy igazi klasszikust néztem most végig, az utolsó percig élveztem:

Mary Poppins :), garantáltan 10/10
0
2010. november 8., hétfő 18:43
Szintúgy :)
0
2010. november 8., hétfő 17:59
Lehet, hogy később, úgy kb. 2-3 hónap elteltével megint megnézem őket, és lehet, hogy akkor már más véleményen leszek. :-)
0
2010. november 8., hétfő 17:57
Sajnos ezen a héten délelöttös műszakban dolgozom, és bizony ilyenkor már fél ötkor várom a buszt.
0