Keresés

Ki mit néz most?

2010. október 9., szombat 1:34
Én is épp a Mártírokat néztem az imént. Hát nem egy vasárnap délutáni családi mozizós film :)
0
2010. október 9., szombat 1:28
A vége az, ami ér valamit. A vége tetszett, de ahhoz végig kellett szenvedni a filmet.
0
2010. október 9., szombat 1:26
hát az óminózus jelenetnél a végén elgondolkodtam egy cseppet. így igen, elgondolkodtató!
0
2010. október 9., szombat 1:07
Elgondolkodtató? Engem csak abban gondolkodtatott el, hogy minek néztem meg, az extra értékesebb, mint maga a film.
0
2010. október 9., szombat 0:33
próbáltam megfogalmazni legalább pár sort, de ettől több nem ment. még mindig a hatása alatt vagyok. elképesztő film!
0
2010. október 9., szombat 0:26
Ugye, hogy kib****ott jó? :D
0
2010. október 8., péntek 23:38
Martyrs

Brutális. Lehangoló. Megrázó. Elgondolkodtató.

10/8
0
2010. október 7., csütörtök 15:45
Viasat: Monk.
Ezen a sorozaton még most is tudok nevetni :)
0
2010. október 7., csütörtök 12:57
Nálam ebben a filmben csak egy gyerek volt, Carl Fredricksen, az a másik kiscserkész-izé csak tapéta. :)
A film eleje és később a fotóalbumlapozgatós rész annyira elementáris érzelmileg, hogy nem is bántam, hogy közben gyermekded dolgok is történnek a vásznon, így legalább volt idő arra, hogy a könnyeim felszáradjanak, s a nézőtéri kölyöksereg is kapott valami nevetnivalót. Ezt hívják gyűjtőnéven családi filmnek. :)
Valami olyasmit éreztem ennéla filmnél is, mint az Avatarnál. Van egy ember, akinek az életében nagy tragédia történt, s amikor már úgy látszik, hogy ennyi volt számára az idő és netovább, akkor egyszer csak adódik egy második/utolsó lehetőség, amivel bizonyíthat magának, hogy az álmok márpedig valóra válhatnak, ha nem a mikrokörnyezetünkben, hát akkor a világ túlsó felén. A Fel! ezt drámaibban mutatja be, az Avatar kalandosabban, bár ott meg a romlatlan ősközösség, az érintetlen természet romantikája facsarja egyre a néző szívét. Na, mindegy is, mindkettőt nagyon szeretem, örülök, hogy azért részben neked is tetszett. :)
most posts by TM
0
2010. október 7., csütörtök 11:52
Fel!/Le! (6,5)

Nagy hullámvasút az egész.Némelyik jelenet már-már élőszereplős dráma szintjén meghatott, utána pedig az agyam eldobtam tőle.Ezt most nem túl jó értelemben mondom.Néha túl komolyan veszi magát aztán meg 25 perc kisgyerekeknek való bohóckodás következik.Szerintem csak simán mindenkihez akartak szólni ezzel a mesével, de akkor nem jól vezették elő a történetet.Adnak az egésznek egy hangulatot, amit utána időről-időre lerombolnak.
Mindenesetre én most nem voltam megfelelő állapotban a befogadásához.Az ajnározást és a lehúzást is már meg tudom érteni.Tényleg szenzációs lett volna, ha eldöntik, hogy melyik irányt választják.Persze ilyen animációknál kevésbé mernek kockáztatni, tulajdonképpen hiába vágyom valami másra nem biztos, hogy tudnék vele mit kezdeni.
Na mindegy a zene így is szenzációs volt és biztosan megnézem még párszor, mert összességében élveztem.Egy alternatív változatot is megnéznék egy kevésbé idegesítő kisgyerekkel.(legalább fél ponttal több járna a filmnek, ha nem utáltam volna őt az elejétől fogva)
0
2010. október 6., szerda 22:11
Nimród ezt jól nyomja, a Predators ugyanez a szint. Kérdés, hogy vajon van-e benne még több kakaó, amivel kitűnhet a hasonló kvalitásúak közül.
most posts by TM
0
2010. október 6., szerda 21:47
Elhagyott szoba(5)

Sokkal gagyibbra számítottam...
A két főszereplőt is kedvelem, ezért könnyen tudtam izgulni értük.A sablonosság és rövidség miatt viszont nem tudtam beleélni magam.Az arányokat sem találták el benne, de ettől függetlenül élvezetes volt.Sajnos túl sok időt szánnak a felvezetésre és ehhez képest alig akartam elhinni milyen gyorsan lett vége.Frank Whaley-t is jó újra látni valamiben, nem is tudom talán csak az áruházi takarítós szerepben emlékszem rá(tulajdonképpen az sem feltétlenül ő miatt maradt meg bennem....életem végéig lökném az aprót abba a "lovaglós masinába":)
Azt hiszem ezt a fajta filmet hívják tisztességes iparos munkának.Semmi extra, de egy unalmas délutánon a kölcsönzési díjat simán megéri.
(A szállítmánynál is ugyanezt éreztem.Úgy látszik ez a rendező tutira megy.)
0
2010. október 6., szerda 18:01
Nem most, de a hét végén meg tegnap megnéztem a BBC Sherlockját. Bár csak három rész, és pár apróság még kiforratlan, de többségében szórakoztató és élvezetes volt. Remélhetőleg nem kell sokat várni a magyar sugárzásra és/vagy egy DVD-kiadásra.
0
2010. október 6., szerda 17:42
Nem olvastam utána, hogy mi várható a sorozatban.
Akkor mondjuk egy hónap múlva megnézek még egy részt.Addig van idejük kikupálódni a szereplőknek.
0
2010. október 6., szerda 17:28
A Cougar Town megkedvelése jó 3-4 részbe telt nekem is, ami azért is furcsa,mert ha nem tetszik valami, általában kaszálom maximum a 2. rész után.
Gondolom arról pedig hallottál, hogy az elejéhez képest teljesen megváltozik majd a sorozat és egy sima kisvárosi baráti társaságos sorozat lesz. Nem tudom, hogy az elején mit gondoltam a szereplőkről, de most már mindegyiket csípem :-)
0
2010. október 6., szerda 14:14
Babagyár(6)
A nagy csődület meghozta a kedvem, hogy megnézzem végre ezt a filmet.Szinte az összes ismerősöm moziban tekintette meg a maga idejében és mindenki el volt ájulva tőle.Itthon dvd-ről is csodálatosan nézett ki ez a habos-babos kis történet, de többet biztosan nem nézem meg ezen a formátumon.Viszont nagyon kíváncsi lettem az extrákra.A háttérmunkák és előzetes tervek sokkal jobban izgatnak itt, mint maga a végeredmény.Megnézném a mozgások modellezését,a dzsungelben a fény és árnyák játszadozását kicsit részletesebben bemutatva.Olyan az egész, mintha egy kalandjáték átvezető kisfilmjeit egybegyúrták és brutálisan felturbózták volna.
Folyamatosan azt éreztem, hogy még egy millió évnek el kell telnie, és a kis rendszeremre is rá kéne még költeni jócskán a maximális kihasználáshoz.
Amint a feltételek adottak lesznek, nem látom akadályát, hogy vegyek még egy jegyet (csak oda:) erre a mesebeli helyre.Egy probléma van csak ezzel a tervvel, hogy mire eljutnék odáig ez már elavult lesz és mást fogok választani ebből a kategóriából(monumentális szirupos kalandfilm).

Tegnap megnéztem a Cougar Town első epizódját is.
Alig tudtam követni a helyszín váltásokat, zsúfolt és túljátszott volt az egész.A szereplők akkora gesztusokkal kommunikáltak, mintha színpadon álltak volna.
Ott ennek van értelme, mert a hátsó sornak is érteni kell a történéseket, de tv-ben ez idegesítően hatott.A második részre még maradok, de a karakterek felét már most utálom.A fia és a munkatársai remélem visszavesznek magukból, mert nem lesz ez így jó.

Kísérleti gyilkosság(4-5)
Sandra miatt néztem meg, de az ő alakítása tetszett a legkevésbé.A fiatalok viszik a hátukon a filmet.Elég unalmas egy krimihez képest és a következtetések is sántítanak.Egyszer meg lehet nézni, de nem érdemes beruházni egy dvd-be.Örülök, hogy tv-ben láttam, mert így a reklámok kivágása után nem fájt annyira, mit azt előzetesen gondoltam.Ryan Gosling-ra továbbra is oda fogok figyelni.
0
2010. október 4., hétfő 0:29
Four Lions

Nagyon nagy film,rengeteg jó dumával!

9/10
0
2010. október 3., vasárnap 17:48
:)
0
2010. október 3., vasárnap 16:49
Nálam az év végi top tízben biztos benne lesz!
0
2010. október 3., vasárnap 14:21
A Machete tényleg nagyon jó!
"És mit szólsz ahhoz,ha megölnélek téged te kis majom?"  :)
0
2010. október 3., vasárnap 14:03
Tartottam némi filmnézegetést a napokban:

SPOILER veszély !

30 Days Of Night:Dark Days

A zseniális első rész egyből DVD-re szánt folytatása.A film költségvetése és a középszerű B színészek ellenére korrekt(na de hova tűnt Melissa George,az első rész túlélője ?) ,de nem említhető egy szinten a Josh Hartnett féle 30 Days-el.A képregény hangulatát valahogy itt már nem sikerült hozni ,ellenben van 1-2 igencsak kellemes borzongató jelenet és figura benne (Mia Kirshner egyszerűen démoni a vámpírkirálynő,Lilith szerepében).A képregény cselekményétől sokkal jobban elkanyarodtak benne(Lillith ,mint bosszúálló özvegy ,itt szóba sem kerül),mint az első részben,mind esetre még egy újranézést a későbbiekben meg fog érni.

10/6

A Nightmare On Elm street (2010):

Kicsit félve ültem neki lévén rengeteg negatív kritikát kapott a mozi.Nekem ennek ellenére tetszett.Jackie Earle Haley Krueger karaktere sokkal gonoszabb,betegebb sötétebb tónust kapott.A gyermekgyilkos pszichopata méltó módon és kellően megreformált karaktere visszatért és újra ráhozza a nézőkre a frászt.Külön tetszett az új Freddy kevésbé komikus arca és az,hogy nem sokat játszadozik áldozataival,a kellő időben és helyen végzi ki őket.

A további színészek között csak Thomas Dekkert és Katie Cassidy volt számomra ismerős.Clancy Brown pedig felejthető mellékszerepet kapott,a Kedvencek temetője 2. beli pszichopata zsaru arc jobban állt neki,mint ez a semmilyen szerep.

Egyetlen negatívum a CGI-s fajból kibújó Freddy jelenet.Az nagyon erőltetett volt,ilyenkor visszasírom a régi Stan Winstonos bábus/trükkmesteres időket.Ijesztőbbek és életszerűbbek voltak,mint PC-s kreálmányokat bámulni. :(

Mindegy.A film el lett találva,újabb jó kis remake a Platinum Dunes háza tájáról. :)

10/9

Deep Blue Sea:

Jama blogján felbuzdulva este újranéztem Renny Harlin cápás horrorját(valószínűleg DVD-n utoljára,mert hamarosan meglesz a BD).

Továbbra is szórakoztató,humoros kellően véres akciómozi.Thomas Jane szokás szerint macsó keménylegény,ellenben Samuel L. Jackson (a film legjobb karaktere) nem a kellő helyen és időbeni gyors elhalálozása nem kívánt fordulat a filmben. Akárcsak a kvázi "főszereplő" Dr. MacAllister (Saffron Burrows) film végi teljesen szükségtelen és értelmetlen halála/önfeláldozása.LL Cool J beszólásai fergetegesek,Michael Rapaport pedig a fene se tudja minek lett a filmbe téve,továbbra sem tartom színésznek. :)

Pörgős mozi,amit a hibái ellenére csak szeretni tudok..továbbra is.

10/8

Splice:

A Kocka rendezőjének bio horrorja Adrien Brody és Sarah Polley főszereplésével.

A trükkök elsőosztályúak,de engem valahogy mégsem ragadott meg annyira,mint Cronenberg biohorror remeke ,a Légy.Igaz ez a film inkább a létrehozott teremtmény és a létrehozók kapcsolatát taglalja,csak a vége csap át horrorba (ami szükségtelen volt ez esetben).

Nem rossz film,hangulata van,viszont Vincenzo Natali tud ennél sokkal jobbat is(akár rövidfilmben is).

10/6

Machete:

Rodriguez végre Danny Trejot főszerepeltette.S milyen jól tette.Machete aprít,rövid egysorosai lényegretörőek ,a nők döglenek érte (Jessica Alba,Michelle Rodriguez) még a "nagy" Steven Seagalt is kifekteti a film végén.Antal Nimród barátunk némi magyar vonatkozást is tartalmazó is cameoján jót röhögtem. :)

Telitalálat.

10/10
0
2010. október 3., vasárnap 10:12
Az erre a hétre kiválasztott tv-s néznivalókkal alaposan befürödtem.
Nem csak a Poseidon volt katasztrófa, ha ez jelent valamit...
Middle of the Night - (ebben nem csalódtam, de szinkronnal iszonyatosan furcsa volt)
Smith - (kuka.... biztos olcsó volt az rtl-nek.)
Dream for an Insomniac - Jennifer miatt szerepelt a listán, mert számítottam rá, hogy egy mellékszerepet is meg tud oldani.A válasz nem.Új oldaláról ismertem meg őt.Tud semmilyen is lenni.
Poseidon Konkrétan elaludtam rajta, annyira izgalmas volt.

A dvd újból kisegített, mert láttam egy kellőképpen érdekes és sötét hangulatú kosztümös filmet.Egy dolog zavart csak vele kapcsolatban, a kiválasztott eredeti hang.Alig beszél egy-két ember angolul a stábból.Nagyon korlátozza a színészi játékot, ha annyit tudsz csak egy nyelven, amit leírtak neked egy papírra.Az a szerencséjük, hogy jól jött a filmbe ez a kimért viselkedéshez és modorossághoz.
Az alakításokkal semmi baj, főleg Julie Delpy tesz ki magáért.Egyszerre tud félelmetes és kívánatos lenni.imádom ezt a nőt!Ajánlom, mert bármikor lepipálja az  
"ifjú Viktória királynőt és a hercegnőt".

Egy sorozattal is elég jól tudtam haladni.Már a második évad közepén tartok a Félig üressel.Rákaptam erre a humorra, csak az bánt, hogy nem lehet ledarálni.Minden kis apróságból óriási ügyeket tud csinálni ez az érzéketlen tuskó.:)Annyira hétköznapi szituációkat mutatnak be, hogy nehéz elvonatkoztatni a saját életemtől.Túlságosan beleélem magam és ez itt árt a hosszabb távú szórakozásnak.Egyszerűen hamar sokká válik a probléma adag.
2-3 részenként nézve(és közte pár napos szüneteket tartva) viszont ez az egyik legjobb kínos vígjátéksorozat, amit életemben láttam.
0
2010. szeptember 30., csütörtök 18:56
Machete

Három éve teljesen elragadott a hév, jött a Terrorbolygó (90%) és a Halálbiztos (95%) és köpni, nyelni nem tudtam. Néztem, újra meg újra és mindig szórakoztatott, ámultam, hogy sikerült ilyen jól megidézni az ócskaságot.
2010 a retró éve a mozikban. Rodriguez pedig kisujjból kirázta ezt a szösszenetet. Trejo nagy kedvenc, egyszerű mint a bot, de kevés ennyire jellegzetes mellékalakot tudok a filmtörténelemben. Most övé a főszerep, helytáll, de az összes szereplő hozzáadja a maga kis plusz, feledhetetlen pillanatát a mozihoz.
Beszólások, véres jelenetek, meztelenkedés, por, meleg és Machete. Óriási mozi lett, méltó helyet foglal majd el a gyűjteményemben, a Grindhouse mellett.

90%

Diploma előtt

A zenéje. Mindent elmond. Klasszikus, Hoffman karrierindító filmje, parádés forgatókönyvvel, megoldásokkal, színészi alakításokkal és végkifejlettel.
Sokszor nézhető, nem az a megfakult fajta, amit már csak a szép emlékek tartanak életben.

90%

Menekülés New Yorkból

Eddig nem volt hozzá szerencsém, talán ezért sem volt akkor durranás, hatás, régebben jobban tetszett volna. Viszont, ha azt nézzük, Carpenter legnagyobb moziját, A Dolgot is csak másfél éve láttam először, de azóta már újráztam vagy négyszer és rajongó lettem.
Úgy látszik, Plissken története nem fekszik olyan nagyon. Izgalmas, jó zenével operáló mozi, korrekt látvánnyal és hangulattal. Kurt-nek testhezálló ez a szerep, lubickol is benne rendesen és a többiekre sincs panasz. Mégis, nincs az az újranézési vágy, mint A Dolognál.
Na majd este, amikor leszáll a szobára A Köd.

70%

Kung Fu Panda

Vicces, nagyon látványos és akciódús animáció móka, csak a Pixar szív hiányzik belőle, hogy tökéletes legyen.
Olyan mint a Horton.

85%
0
2010. szeptember 29., szerda 22:28
Nem fogsz sokat veszteni ha nem nézed meg... :-) Spórolhatsz egy ezrest.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2010. szeptember 29., szerda 22:28
Ennek is meg a Lake Placid 3-nak is ma néztem meg az előzetesét. Valahogy egyik sem hozott lázba, sőt... :D
0