Machete
Három éve teljesen elragadott a hév, jött a Terrorbolygó (90%) és a Halálbiztos (95%) és köpni, nyelni nem tudtam. Néztem, újra meg újra és mindig szórakoztatott, ámultam, hogy sikerült ilyen jól megidézni az ócskaságot.
2010 a retró éve a mozikban. Rodriguez pedig kisujjból kirázta ezt a szösszenetet. Trejo nagy kedvenc, egyszerű mint a bot, de kevés ennyire jellegzetes mellékalakot tudok a filmtörténelemben. Most övé a főszerep, helytáll, de az összes szereplő hozzáadja a maga kis plusz, feledhetetlen pillanatát a mozihoz.
Beszólások, véres jelenetek, meztelenkedés, por, meleg és Machete. Óriási mozi lett, méltó helyet foglal majd el a gyűjteményemben, a Grindhouse mellett.
90%
Diploma előtt
A zenéje. Mindent elmond. Klasszikus, Hoffman karrierindító filmje, parádés forgatókönyvvel, megoldásokkal, színészi alakításokkal és végkifejlettel.
Sokszor nézhető, nem az a megfakult fajta, amit már csak a szép emlékek tartanak életben.
90%
Menekülés New Yorkból
Eddig nem volt hozzá szerencsém, talán ezért sem volt akkor durranás, hatás, régebben jobban tetszett volna. Viszont, ha azt nézzük, Carpenter legnagyobb moziját, A Dolgot is csak másfél éve láttam először, de azóta már újráztam vagy négyszer és rajongó lettem.
Úgy látszik, Plissken története nem fekszik olyan nagyon. Izgalmas, jó zenével operáló mozi, korrekt látvánnyal és hangulattal. Kurt-nek testhezálló ez a szerep, lubickol is benne rendesen és a többiekre sincs panasz. Mégis, nincs az az újranézési vágy, mint A Dolognál.
Na majd este, amikor leszáll a szobára A Köd.
70%
Kung Fu Panda
Vicces, nagyon látványos és akciódús animáció móka, csak a Pixar szív hiányzik belőle, hogy tökéletes legyen.
Olyan mint a Horton.
85%