Keresés

Ki mit néz most?

2010. szeptember 26., vasárnap 20:44
Minden azzal kezdődött... (6)

A TV játék című filmnél egy fokkal érdekesebben mutatta be mennyire nüanszokon múlik egy-egy produkció létrejötte.Akit ez a téma nem érdekel, az el se kezdje nézni, mert 30perc után ki fogja kapcsolni.
A szereplőgárda viszont nem is lehetne jobban összeválogatva.Minden apróbb figurát ismerős arcok játszanak.
De Niro legalább annyira passzol a szerepébe, mint a legutóbb látott Mindenki megvan-nál.Egész végig nyolc felől szorongatják a golyóit és mégis van ereje a humoros már-már abszurd jeleneteket is könnyedén megoldani.
De egyértelműen Admiral Willis feltünései emelik ki egy picit  az átlagból ezt a mozit.Neki köszönhetőek a tényleg szórakoztató jelenetek.Sajnos kevéset szerepel, de legalább akkor uralja a vásznat.
Egyébként minden szempontból keveset ad a film, se nem túl drámai, se nem túl vicces.Viszont engem már másodszor kötött le elejétől a végéig.
(Valószínűleg sokan elaludnak majd rajta és a legtöbben utálni is fogják.Ez nem a nagyközönségnek szóló sztárparádé.)
0
2010. szeptember 26., vasárnap 11:28

A vér kötelez - Blood In Blood Out

SPOILERES !!!

Taylor Hackford rendező 1993-as családi gengszter/drámájával igencsak magasra teszi a lécet a műfaj keretein belül.

A két féltestvér Cruz (Jesse Borrego) és Paco (Benjamin Bratt),valamint unokatestvérük Miklo (Damian Chapa) sorsát kísérhetjük végig ebben a 3 órás eposzban.

A karakterek jellemének változása igencsak érdekessé teszi a filmet.Az örök rosszfiú és mindíg csak a bajt kereső Paco (Bratt) később - a börtön elkerülése miatt - katonának,majd rendőrnek áll.Cruz a festőművész,s egyben a leghiggadtabb gondolkodású testvér ,súlyos hátsérüléséből felépülve narkófüggő,önpusztító életbe kezd,míg a legdrámaibb változás minden bizonnyal a fiatal Miklo (Chapa) életében következik be.Egy gyilkosság után megjárja a börtön poklának minden bugyrát,hogy végül minden idők egyik legszámítóbb és legkegyetlenebb bandavezérévé váljon,akire egy hadsereg vigyáz a rácsokon belül.

Nem is értem a kritikusok miért tiporták a sárba régen ezt a mozit.Az imdb-s 7.7-s értékelés sem azt mutatja,hogy ennek a filmnek ne lenne kultusza illetve ne vívott volna ki később komoly elismerést.

A szereposztás is ütős:Borrego (Con Air) és Bratt (Judge Dredd) emlékezetes játéka mellett a film hangsúlyosabb főszereplője Damian Chapa (Under Siege) ,akinek élete legjobb alakítása is ez egyben.Ez Miklo drámája ,illetve élettörténete,mely sokszor a szerencsétlen véletlenek összjátéka folytán (a film egyik legdrámaibb pillanata,mikor Miklo-t éppen saját unokatestvére Paco lövi le,s teszi végleg nyomorékká)megváltoztatja mindegyikük sorsát,életét és kapcsolatát:örökre.

A mellékszereplők se kutyák:a Miklo által megjárt börtönben igazi kult szereplőparádéba botlunk:Billy Bob Thornton,Delroy Lindo,Thomas F. Wilson ("Nyuszi vagy,McFly ? :D) na és a Borrego mellett szintén Con Air-es gárdatagok,Ving Rhames és Danny Trejo is tiszteletüket teszik.

A film lezárása pedig az,ami végleg hatalmassá és örökké teszi Hackford moziját.Merthogy valahol nincs vége.Miklo a rácsok mögött marad és tovább szervezkedik,Paco szembesül vele,hogy tulajdonképp az ő öntörvényűsége vezette tévútra testvéreit,míg Cruz maga mögött próbálja hagyni kábítószeres múltját és feldolgozni kisöccsük tragikus halálát.A feloldozás és a hálivúdi giccses heppiend ezúttal elmarad.

Ez a film az életről,a halálról,a megbocsátásról és a testvéri szeretetről szól,a bandaháborúk és a gyűlölködés sajnos igencsak racionális világában.

MESTERMŰ.

10/10

u.i. Valaki nem akarja véletlenül kiadni ? Erősen alapfilm.
0
2010. szeptember 25., szombat 22:39
kb a true lies óta (nálam legalábbis)
0
2010. szeptember 25., szombat 22:30
The Expendables

Hóhó, de jó kis móka ez a film! Régen láttam ennyire szórakoztató akciófilmet! Főleg, amikor bemutatkoznak Sandra-nak, na az mindent visz! :)
Számomra kb 10 éve nem volt ilyen akció-mozi, amin ennyire jól szórakoztam!

10/8
0
2010. szeptember 25., szombat 16:19
A lázadás (6,5)

Csak egy kicsivel mélyebb film, mint az Ong-bak.Több benne a drámai jelenet, nem feltétlenül csak az akciókra van kihegyezve a dolog.Bár a sava-borsa mégis ez a mozinak.A meghatóbb jelenetek mellett még a harcokban is többet nyújt néha, mint az "elődje".Nekem mindenesetre jobban tetszett ez a megvalósítás, ilyen szélesebb, légiesebb mozdulatokkal a verekedés.Közelebb állt a tánchoz a koreográfia, néhol még szépnek is mondanám a jeleneteket.Főleg a lassításoknál emlékeztetett a balettra a főszereplő mozgása.
Az alaphelyzet viszont teljesen megszokott az ázsiai filmeknél, így ennek a megemésztésével sem kell sok időt eltölteni.Könnyen átérezhető a szereplők vágya.
Kellemes kikapcsolódás volt.Ajánlom!
0
2010. szeptember 25., szombat 16:03
Az önostorozás egy dolog... a plakát alatt levő képsorozat meg egy másik:).
0
2010. szeptember 25., szombat 15:43
Ezek poszerek amikbe simán bele lehet futni!
Nem akarom/akartam tönkretenni az emberek szórakozását!!
Bunkó vagy Piemaker!
0
2010. szeptember 25., szombat 14:12
9(8)

Nem is tudom, hogy láttam-e már ennyire izgalmas mesét.Úgy aggódtam néhány szereplőkért, mintha "rendes" filmet néztem volna, ami rajzfilmeknél nagyon ritkán fordul elő.A háborús téma egyébként is vonz valamiért, erre még rátettek egy lapáttal a remek grafikával.A zenei részeket sajnos most nem tudom kiemelni, elég gyengének éreztem a felhozatalt.Mással oldották meg a hangulatfokozást...
Az elején azt hittem, hogy ilyen arcokkal nem sok érzelmet tudnak átadni, de mégis sikerült meghatódnom egy-két jeleneten.Ez vitte előrébb az egész mozit.Játékot láttam és nem csak a szinkronszínészek dolgoztak meg a pénzükért.Apró pillantásokkal, gesztusokkal is sikerült sokat elárulniuk az egyszerűbbnek kinéző figuráknak.
A hátteret különösen kreatívan használták fel, a hétköznapinak tűnő eszközökből csodálatos használati tárgyakat készítettek.
Egyetlen egy probléma van a produkcióval, hogy túl rövidnek éreztem.Egy órát még simán elviseltem volna belőle.
Aki teheti, nézze meg!:)
0
2010. szeptember 25., szombat 2:52
Az ügynökség(4)
Ennyi tehetséges embert hagynak rostokolni a teljes érdektelenségben.Látszólag az operatőrön és a kellékesen kívül senki nem tett nagyobb erőfeszítéseket a filmért.Nem tudom elhinni, hogy a színészek közül bárki is érdekesnek találta ezt a forgatókönyvet.Nevekkel győzték meg egymást a szereplésről.("elvállalom, mert De Niro rendezi(itt most sajnos színészként is lejjebb adott a minőségből)...én is beszállok, mert Jolie lesz a partnerem"...legalább is én így képzelem:)
Halálos dögunalom és feszengés nem csak a szereplőknek, hanem pár perc után nekem is.Lassan és halkan beszéltek és nem történt semmi, nagyon nem erre számítottam.Feszült kis drámára rendezkedtem be, de csalódtam.

Smith
Félbevágott negyedik epizódot is sikerült végignéznem.
Eddig ez a rész volt a legjobb, bármennyire is a lényegnél hagyták abba.Már sok filmnél észrevettem, hogy maga az akció nem érdekel annyira, mint az előkészületek.Szerencsére most tervezésből, építkezésből állt a jelenetek 70%-a.
Új számítógépes gurut is sikerült találni, plusz humorforrás sosem árt.Neki még biztos lesznek jó kis egysorosai...
Kicsit kibontották a feleség karakterét is, az eleje óta vártam erre.Végre már tűzközebe ért a szokványosnak nem mondható házaspár kapcsolata, pár pillanat és robban köztük a bomba.Már alig várom, hogyan szervezik be őt is a csapatba.Figyelemelterelőnek legalább annyira alkalmas lenne, mint Amy Smart.
A "prosti csajt" és a kemény csávót most elhanyagolták és elindult megint körbe a bemutató gépezet.Szörfös sármőr az e heti soros.Bírom ezt a fickót és lehet, hogy a Mentalistát is rendszeresebben kéne megnéznem.(nem csak az évadok első pár részét.)Bár nem tudom mi értelme van ennek ilyen kevés rész esetén.Rossz érzés tudni, hogy sehova nem jut el ez az egész.
Elvileg még három rész van hátra.Továbbra is kitartok.:)
0
2010. szeptember 24., péntek 12:50

Na most sikerül! :D
0
2010. szeptember 24., péntek 12:49
Tegnap esti BD-zés eredménye:

Inferno

Hihetetlen képminőség, a hang is szuper... a film meg alap nálam. Argento mester hihetetlen képi és hangzásvilágot tud teremteni, minden egyes képkockája művészet!
Aki még nem látta, még ha nem is horror-rajongó, tekintse meg!

Mindenben 10/10! :) (Extrákból még csak a BD-n lévőket néztem, de van egy DVD is, ami tele van velük!)
0
2010. szeptember 24., péntek 11:42
Az XXX változata hidd el, izgalmasan néznivaló lesz, ha megjelenik :D
0
2010. szeptember 24., péntek 11:41
Ahogy látom, a csavar Shyamalan-i magasságú, így tehát méginkább felháborító eme tetted! :D :D
0
2010. szeptember 24., péntek 11:25
:D
0
2010. szeptember 24., péntek 11:19
Jah, elég nagy tapintatlanság így elárulni egy film lényegét! Köszi Piemaker, fasza gyerek vagy!!!
0
2010. szeptember 24., péntek 10:32
A 7576-os hozzászólásban durva SPOILER! a The Human Centipede (First Sequence) c. filmhez! :)
0
2010. szeptember 24., péntek 10:18
Fegyvere van, veszélyes(4)

Sajnos kegyetlenül eljárt felette az idő.Egyetlen pozitívuma maradt csak, hogy láthatok fiatalon egy-két szereplőt.Nem akadt benne egy poén sem, amin legalább egy jót lehet nevetni.Persze nem bánom, hogy megszereztem, de  sokkal szórakoztatóbb filmként
emlékeztem rá.
0
2010. szeptember 24., péntek 2:52
Cunnilingus Analicus Horror :)
0
2010. szeptember 24., péntek 0:57
Emberi százlábú

Beteg egy film az biztos és az alcím arra enged következtetni hogy lesz folytatás!
Erősen sablonokból építkezik a film,elég amatőr jellege van!
Inkább a nagyon beteg sztorival szerzett hírnevet magának a film csakúgy mint anno a Nekromantik.
Röviden a lényeg:egy visszavonult sebész emberi százlábút "csinál" magának az alábbi két képen látható módon!

0
2010. szeptember 23., csütörtök 1:19
0
2010. szeptember 23., csütörtök 0:32
Én is ma próbáltam be és tetszik!Majd meglátjuk milyen lesz a folytatás!
A Hawaii Five-O című sorozat pilotját is megnéztem de még nem tudom,hogy maradok-e.Len Viseman rendezte egyébként ezt a részt.
Az eredeti sorit nem ismerem!
0
2010. szeptember 22., szerda 22:11
G. I. Joe: A kobra árnyéka(szerintem ilyen extra változatban kellett volna kiadni...) (6)

Másodszor is ugyanolyan élvezetes volt, mint amikor először szinkronnal láttam.
Itt most nem számít a szöveg, mert az egyszerűen fizikai fájdalmakat okozott nálam.
Minden második mondat, de főleg a nagyobb jeleneteket lezáró vicces beszólások készítettek ki.
A látványra viszont semmi panasz nem lehet, jó ránézni arra a cipzárrobbantótejóistennnyilahogylehetvalakiennyireszexi!?=Sienna Miller...
Viszont, ha egy pillanatra is odafigyelsz a részletekre, akkor véged van.Ezért nem tudnám megmondani, hogy mi történt, de marhára élveztem.
0
2010. szeptember 22., szerda 13:24
Talán ilyesmikkel próbálták feldobni - a Necronomicon mellett a Madarakban (Hitchcock) használt játszótéri vasrács (biztos van ennek szebb neve) is látható, ahová ugye harminc évvel korábban a Tippi Hedrent rémísztgető szárnyasok (és papírból kivágott társaik) gubbasztottak. Van egy láda is a Creepshow-ból, és a "Jason szív"-kellék később az Alkonyattól pirkadatig forgatásán is megjelent.

Állítólag egy képregény köti össze a nyolcadik rész végét ezen epizód elejével, érdekes lenne beszerezni.
0
2010. szeptember 22., szerda 13:10
The Event - az NBC új sorozata, azt mondják megvan a Lost utódja..:)..a pilot nagyon bejött kíváncsian várom a folytatást...
0
2010. szeptember 20., hétfő 22:46
hát szutyok egy rész az igaz! :)

az evil dead borítójú könyvet nem tudod véletlenül, hogy hogyan került a filmbe?
0