Keresés

Ki mit néz most?

2010. szeptember 19., vasárnap 12:30
Konfetti(5,5)

Igazából most láttam először, mert korábban szinkronnal néztem meg.
Valamiért a dvd-menü készítője úgy gondolta jó poén lesz, ha minden érdekes kérdést az elején megválaszol nekünk.Persze nem nehéz kitalálni már a film elején, hogy melyik a legaranyosabb és legértelmesebb pár, de a menü egy picit felidegesített.:)
Így nekiindulva maguk az esküvők már nem érdekeltek annyira.Az odavezető út és a befejezés még így is jócskán teli volt pakolva humorral és érdekes jelenetekkel.Előre nem látható módon pont a két esküvőszervező reakcióin nevettem a legtöbbet.Folyamatosan belesétálnak az abszurd helyzetekbe, amiket egyszerűen nem lehet kezelni.A párok közül az agresszív versenyzőkre írták a legtöbb poént.Az ő játékukat élveztem a legjobban.

Mondanám, hogy egyébként maga a film semmi különöset nem ad, de ez nem lenne igaz, mert szinte végig lehet nevetni a legbénább poénokkal együtt az egészet.
Nem is elsősorban az angol humor kedvelőinek ajánlom, hanem mindenkinek aki vevő egy kis bolondozásra.Nem kell, hogy érdekeljen az esküvői téma...nem kell ezt
feltétlenül pároknak megnézni, akik a nagy napra készülnek.(engem például teljesen hidegen hagy ez az esemény)
Simán csak jól szórakozol a csetlő-botló idióta felnőttek "utazásán".
0
2010. szeptember 19., vasárnap 11:49
K-PAX(7,5)

Remek film, fél gőzzel üzemelő színészekkel és csodálatos zenével.Imádom, ahogy nyugisan hömpölyög előre és mégis felkavaró tud lenni.Na jó van benne egy-két megrázó jelenet, de inkább csak a vége felé.Mikor Jeff Bridges karakterével együtt mi is meglátjuk a lényeget/kiváltó okot és minden összeáll.Szeretem azt is, hogy mindent előre megmagyaráznak...madarat, a végső választást is korábban felfedik.
Ez szerintem egy üzenet akart lenni a világnak(nem csak Amerikának), hogy figyeljünk oda a lényeges dolgokra.Persze mindenkinek más a fontos, pont ezért Prot is inkább személyre szabott tanácsokat adott a környezetének.Nem is tudom, hogy ki kezelt kit?Minden esetre ezekből kell leszűrnöm, ami rám vonatkozik.Tulajdonképpen azt is mondhatnám, hogy vesztegetem az időmet az ismerőseimmel, mert biztosan ilyen bekattantnak tűnő emberektől is lehetne valamit tanulni.Szerencsére ennyire nem változtat meg ez a film, hogy dobjam azt a két embert, akiket igazán kedvelek.Az lenne az igazi őrültség.Igazából pont azokon a felvetéseken gondolkoztam el, amiket általánosabb tanácsnak éreztem.
Pl:többet kéne foglalkoznom a szűk környezetemmel, nem kéne mindenből kihátrálnom és elmenekülnöm + hagynom kéne kicsivel több időt olyan dolgokra amiket szeretek.

Smith
A harmadik részt is letudtam.Minden kezd összeomlani, szorul a hurok szinte az összes szereplő nyaka körül.Ez még idáig rendben is lenne egy ilyen sorozatnál csak az a probléma, hogy már két rész után nem érdekel egy-két karakter.
Egyre kevésbé tetszik, ahogy több testiséget vesznek bele és egyre kevesebbet mutatnak a rablásokból.
Prostit csináltak Annie-ből.Nem hiszem el, hogy csak egyféleképpen lehet használni ezt a karaktert...
A dráma viszont jobban beindult és ez még jól is alakulhatna, ha normális lezárás lenne az utolsó részben.
Most még minden csak lóg a levegőben.
Ray Liotta viszont kezdi elveszíteni az irányítást és ezzel párhuzamosan az érdeklődésemet a karaktere iránt.Egyszerűen béna.Pedig az ő történetszálát kéne minél tovább tűzben tartani.
Na mindegy továbbra is kitartok.
0
2010. szeptember 18., szombat 16:56
Ízlések és pofonok(kölcsön kapott videokazettáról egy nem túl rossz szinkronnal)

Pontosan erre számítottam.:)
Mindent összedobáltak egy nagy kondérba...felrakták a tűzre...jól odaégették..közben és utána pedig nem fűszerezték meg.
Ez a tökéletes recept egy se íze, se bűze filmhez.
Szerintem a készítők hátradőltek és elhitték, hogy ezzel nem lehet mellélőni.
Egy gyönyörű nővel, egy sármos férfi főszereplővel és egy tündéri kislánnyal meg is értem az elbizakodottságukat.Biztos kerestek is vele rendesen...
Kidobtam másfél órát az életemből, de nem tudok magamra vagy a testvéremre haragudni a választásunk miatt.
Elfelejtem 1 óra múlva, mert nincsenek benne élvezetes pillanatok....nincs mit kitárgyalni.
Szerencsémre a nővérem sem gondolta ezt másképpen, így mindketten könnyen túllépünk ezen az "élményen".
4 pont, mert nem jutott eszembe a kikapcsológomb kalapáccsal történő megnyomása.(csak most:)
0
2010. szeptember 18., szombat 13:51
:)
Két napja szereztem be a dvd-t, de előtte már én is láttam egyszer.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, még akkor is, ha újranézésről van szó.
0
2010. szeptember 18., szombat 13:42
Jaj, ezt még a kilencvenes évek elején láttam! Nagyon tetszett (ha még így emlékszem rá), kedves, aranyos, bohókás a még ártatlan Downey-val. Meg kéne nézni újra! :)
most posts by TM
0
2010. szeptember 18., szombat 13:24
Az ég is tévedhet

Egy jól ismert témát először egy kicsit perverz módon közelítenek meg, de azután mindent a helyére tesznek.Nagyjából erről van szó...
Viszont ezt olyan bájjal és humorral teszik, hogy nem válik nagyon kínossá a produkció.
Kicsit nyálas persze, de most ezt nem éreztem soknak.Egyszerűen a főszereplők szemében mindig ott van ez a csillogás, ami nekem nagyon tetszik.Mintha folyton valami csínytevést terveznének.
Jobban élvezem így a filmeket, mert nem dolgozni látom a színészeket, hanem önfeledten játszani.Még az sem baj, ha néha csak a saját szórakozásukra teszik mindezt, mert én is elfelejtek foglalkozni a minőséggel és a problémákkal.Ilyenkor nem érdekel a történet vagy a helyszín(vagy a borzalmas zene), mert csak a szereplőket figyelem.
Itt is ez történt és baromira nem érdekel most a pontozás.
Jól szórakoztam és kész!
0
2010. szeptember 17., péntek 19:15
Nézek én mindent csak film/sorozat legyen és érdekeljen,ennyi! :)
0
2010. szeptember 17., péntek 19:13
Igen azt de ezt moziban ki nem hagyom mert Cronenberg "A Légy"című filmje óta nem láttam ennyire jól összerakott biológiai sci-fit!
A Kocka rendezője alkotott egy nagyszerű,klisékből is építkező kevert műfajú filmet!
Alig várom,hogy nagyvásznon is láthassam!!
0
2010. szeptember 17., péntek 14:55
Remélem, városkánkba is elér az egyik moziba, kíváncsi vagyok rá.
0
2010. szeptember 17., péntek 14:54
Ezt a filmet nagyon várom, viszont ebből megvásárolható példányt nem találtam, akkor gondolom  "sajtópéldány"-t néztél :)
0
2010. szeptember 17., péntek 14:05
Tegnap este megnéztem két unalmas filmet.
A boldogság nyomában(5) és a Menekülés New Yorkból(4) is erősen altató hatással volt rám.Mégis mindkettőt kellemes élménnyé teszik a záró képsorok.A közhelyekből összeáll valami és nem tudom azt mondani, hogy megbántam a megnézésüket/megvásárlásukat.

Adrienne Barbeau változatlanul lekötötte a figyelmemet, de a korábbi megtekintéshez képest az egész mozi sokat veszített a varázsából.Ez ma már nem elég és sajnos nosztalgiázni sem tudtam, mert csak két jelenetre emlékeztem határozottan.Értelmetlen rohangálás és izzadás olyan "szív tévés, Johnny filmes" stílusban.

Will Smith egy nagyon szerethető és eladható figura, itt is végig ugyanolyan eszközökkel lehozza a filmet.A témáért megértetettem volna a jelöléseket, de nagyon nagy alakításokat nem láttam a színészektől.Nagyon hétköznapi egyszerű mese, amit jó látni csak nehéz benne tényleg hinni és érdekesnek találni, így az ötszázadik alkalommal...
Közös mozizás alkalmával az olajfúró szigetemen előszedem, de egymagamban nem vágok neki még egyszer.
0
2010. szeptember 17., péntek 12:20
Kill Bill - Volume 1

Tegnap nem bírtam már ki, hogy éjszakába nyúlóan ne tekintsem meg legalább az első részt! Döbbenetesen jó volt, főleg ilyen kép és hangminőségben! A szomszédok már lehet, nem örültek annyira! :D :D :D
0
2010. szeptember 16., csütörtök 11:55
0
2010. szeptember 16., csütörtök 11:54
The Girl Who Played with Fire

A tetovált-nál kicsit gyengébbnek éreztem, de még így is minden perce lekötött és székhez szegezett. (Talán a misztikus vonal hiányzott kicsit, nem tudom).
Mindenesetre még így is jóval átlag feletti film, nagyon ajánlott!

10/8,5 nálam!
0
2010. szeptember 14., kedd 0:14
Leon, a profi

Nem csak Leon, Reno is, Oldman is, Besson is de számomra legfőképpen Portman is..profi.
Az éttermes nevetése, az ágyban odabújása, rezdülései, imádom.
Nagy mozi, erős hangulattal, emlékezetes gonosszal és a drogozásaival, izgalmas zenével és feledhetetlen jelenetekkel.
A nyitó rész, Leon szokásai,precizitása, Mathilda karaktere, Oldman everyone-ja, az hogy amerikai filmben európai stílus..mind hozzájárul ahhoz,hogy emlékezetes filmet kaptunk.
A szexualitás óvatos ábrázolása ("Inkább engem locsolj meg") is mesteri lett.

90%
0
2010. szeptember 13., hétfő 18:31
I Love You Phillip Morris

A viccesebb Túl a barátságon. Azt imádtam, ez is bejött. Carrey számomra a legnagyobb komikus és emellett remek színész is, Ewan pedig méltó partner ebben. Izgalmas,hangulatos film,néhol kimondottan kacagtató, óvatosan fordulatos, csak a vége felé elbírtam volna még egy kis vidámságot, elment nagyon a dráma irányába. Viszont ha így történt, akkor így történt.
Két emberes mozi, tökéletes választások voltak a szerepre.
Nem fogom újranézni, de így is emlékezetes marad, jól szórakoztam, nevettem.

75%
0
2010. szeptember 13., hétfő 13:20
The Girl with the Dragon Tattoo

Fú, hát ez nagyon bejött! Remek film, kellő feszültséggel, nagyon jó sztorival, kis misztikummal és jó színészekkel!
több mint 2 és fél óra, de elrepült nagyon gyorsan! A végén azt sajnáltam, hogy nem tart még tovább. Nagyon várom már a további részeket!

Abszolút 100%-os film nálam!
0
2010. szeptember 13., hétfő 0:41
A szikla, Con Air, Ál/Arc

Nicolas Cage nálam nagy kedvenc és nagyrészt ennek a három filmnek köszönhetően. Vannak cikis szerepei, vannak jó szerepei, vannak jó filmjei, van Oscar díja, de mégis, amit a 90-es évek közepén ezzel a három csodával művelt, örökké kedvencem lesz.
A legjobb filmek a 80-as és 90-es években készültek és ez igaz az akcióra is. Jó sztorik, jó színészek, autós (ilyen olyan járműves) üldözések, nem ostoba forgatókönyvek (na jó, van pár kivétel, de ott meg a színészi jelenlét,hangulat és a dumák simán feledtetik a hiányosságot), tökéletes magyar szinkronok, csúnya beszéddel és idézhető dumákkal és ami a legfontosabb, olyan főgonoszokkal, akiket sosem feledünk. Manapság már a legtöbb akcióban és akció-vígjátékban súlytalan negatív karaktereket kapunk. Persze vannak kivételek, de elenyészőek.

Bay filmjét láttam a legtöbbször. Az Oscar után Cage-t berakták Connery és Harris mellé és jól teljesített. Pörgős, látványos mozi, rengetegszer meg tudom nézni, kiváló szinkron, korrekt akciók és zene. Máig Bay legjobbja.

Aztán jött a Fegyencjárat. Ennek a legvékonyabb a története, viszont a három közül ezt szeretem a legjobban és nem másért, mint a karakterekért. Ilyen dumákat, beszólásokat, arcokat nem igazán lehet látni, hallani, ehhez párosul a sivatagi lövöldözés is. Óriási mozi, minden hibájával együtt kedvenc.

És végül Woo Mester legjobb és legismertebb amerikai filmje. Még éppen hihető történet, elképesztő hangulat, lassításokkal, zenével, pisztolypárbajjal. De ami miatt az évtized egyik legjobb akciója, az a két főszereplő. Archer Archerként telitalálat, de Archer Troyként tökéletes és ugyanez fordítva. Nagyon nagyot játszanak, egy akciófilmhez már már túl jót. Ehhez jön még az úgymond kötelezően hibátlan szinkron és dumák. Legnagyobb kedvenc:"Csüccs.Ide.Közelebb.Ha virágot akarnék küldeni, milyen címre...neem, hagy fogalmazzak másként. Ha megengedném, hogy bekapd a nyelvemet, megköszönnéd nekem?"

Ez az úgymond trilógia fiatalabb korom nagy kedvence, kevés akciót szeretek ezeknél jobban, de azok is szinte mind ebben az időszakban készültek.

Emlékekkel együtt, 100%.
0
2010. szeptember 12., vasárnap 21:00
Hibrid

Ez most nagyon betalált nálam!
Nagyon-nagyon jó lett!
10/10
0
2010. szeptember 12., vasárnap 1:02
Michael Collins

Eszméletlen pörgős történelmi dráma. Nagyon tetszett, kiváló színészek, nem nagyon lehet mit hozzá fűzni. A pörgősségével volt egy kis bajom, mert maga a film 2 óra de olyan mintha 1,5 óra alatt lezajlott volna az egész. Egy kis üresjárat sem volt benne, de szerintem pont egy ilyen filmbe nem ártott volna. Az egyetlen negatívum az Julia Roberts jelenléte, ezt a szerepet bárki eljátszhatta volna nem kellett volna ezért a Pretty Womant leszerződtetni.
A DVD már a Pro Video féle, nem riszájklinges tokban van és nincs gyászkeret is bár kezdem hiányolni :). A DVD képe nem rossz, de lévén hogy warner biztos, hogy szebbet is ki lehet majd a BD-re hozni. A szinkron kicsit fura volt, Liam-ot nem hallottam még ezzel a hanggal, inkább Alan Rickman szinkronjaként szoktam meg, de túltettem magam rajta.

Picit lassabb folyással még jobb lett volna.

10/7

Mona Lisa mosolya

Nos ha ezt és az előző filmet össze lehet hasonlítani (már miért ne lehetne hiszen mind a kettő celluloidra készült és Julia Robert is egy kapocs), akkor ez a film szöges ellentéte az előzőnek.
Úgy meséli és ábrázolja két órában a háború utáni "tipikus" amerikai család és nevelésmodellt, hogy az leírhatatlan. Egyszerűen tökéletes. Minden típusra kapunk egy megfelelő karaktert és Julia Roberts remeket alakít a filmben. A többi hölgyeményeket alakító színészek sem vallanak szégyent bár elég nehéz egy részükről elhinni, hogy még az iskola padot koptatják, de ez a legnagyobb hibája a filmnek. Remek a fényképezés és az egész milliő. Nekem nagyon tetszett.
A BD képe a film korához képest elég olyan semmilyen. Szerintem rendezői koncepció lehet a háttérben, mert néha iszonyatosan homályos és rosszul fókuszált, máskor meg maga a gyönyör. Az angol hang szépen szól, de ettől a filmtől ne várjunk faldöngető hangorkánt, mert a film struktúrája sem olyan, viszont a zenés táncol résznél nagyon rendben van minden.

Nem egy sokszor nézős darab, de 2 évente kötelező a film megnézése!

10/8

Nőies játékok

Nos Claire Danes tényleg tud játszani. Már a Romeo+Juliaban is tetszett, de a T3-ba valamiért nem illett bele nekem. Itt viszont valami zseniális. Nem különben Billy Crudup aki talán még őt is lejátssza a színpadról. Vagyis fordítva! :) (aki megnézi érti majd mire gondoltam)
Remek korrajz, nagyszerű kosztümök, jól kitalált karakterek. Londonból keveset mutatnak inkább csak utcákat, de azért a Tower Bridge-t nem hagyták ki, ami nem is néz ki gagyinak. Érdekes a sztori, a cím alapján erre nem számítottam, de nagyon tetszett, mondjuk a BBC nem is szokott szemetet kiadni a karmai közül, bár sokat nem is láttam tőlük. És azért igen jó poénokat tettek bele (nem sokat de akad) amik azért sírva röhögősek! :D
A DVD képe nem rossz, de egy BD-nek örülnék. A magyar hangot nem tudom milyen mert eredeti hanggal néztem, hiszen Shakespeare darabokat adnak elő a filmben és tudjuk jól, hogy "Shakespeare eredeti nyelven az igazi...Klingonul!" :) A feliratban van néhány hiba betű kimaradás és hasonlók, de max 2-3 db.

Látatlanba vettem meg és nem csalódtam, mert k*rva jó filmet láttam!

10/9
0
2010. szeptember 12., vasárnap 0:13
0
2010. szeptember 11., szombat 23:42
A gödör(4)
(Azzal kell kezdenem, hogy  Keira Knightley-nak az ilyen jellegű dolgokat megengedni szerintem hiba volt.Nem súlyos az amit megmutatnak csak megkérdőjelezhetővé teszi a szülei elmeállapotát.)
A férfi szereplőket is bénán választották ki, nem volt kinek szurkolni.
(ebben hasonlít a következő filmre)Ezt láttam a fő hiányosságnak.
Hiába kedvelem Thora Birch-et nem képes egyedül elvinni a hátán egy filmet sem.
Annyi potenciál volt ebben a filmben, hogy nem tudom megérteni miért kellett így elrontani.Izgalmasan indul és a folyamatos kibontása a történetnek is jól sikerül egy bizonyos pontig.Mikor felfedték a valódi szándékokat, akkor elkezdtem csalódottságot érezni.Ez az érzés egészen az utolsó percig kitartott.Viszont vigyorogva álltam fel a tv elől, mert mégis volt benne valami.A befejezés kegyetlenül szórakoztatónak tartottam.Főleg az utolsó pillantásokat.Addig sajnos olyan kacifántosan és bosszantóan jutottak el, hogy nem bírom szeretni ezt a filmet.

A texasi láncfűrészes 2003(5)
Ugyanaz történt, mint a 2006-os változat megtekintésekor.Az idősebb színészek jól vizsgáztak a többiek meg mentek a levesbe.Annyira nem szimpatizáltam a fiatal férfi szereplőkkel, hogy bizonyos szempontból jó megoldásnak éreztem az értelmetlen lemészárlásukat.Nem jó ez így, hogy a gonoszokat kedvelem egy ilyen jellegű filmben.Továbbra sem lesz kedvenc ez a sorozat, mert egyik részben sem aggódom a szereplőkért, nem élem bele magam igazán.
Trancsírozós kikapcsolódásnak viszont remek, ezért örülök, hogy megvettem őket.
(Jessica Biel nagyon sportosan és szexisen néz ki, jó volt legeltetni a szemeimet rajta, de nagyjából ennyi írható a fiatalok oldalára.)

Születés
Sajnos nem bírtam végignézni.Ez a helyzet nekem most túl beteg volt.Nem voltam vevő rá.Tulajdonképpen a zenéje idegesített a legjobban.Ez a folyamatos pumpálós szötymörgés.Még akkor is ezt hallottam, amikor éppen nem ment.
Később még megpróbálom, mert a felvétel még megvan.
Biztos hangulatfüggő ez is.(Eredeti nyelven kellene megnéznem.)

Smith
2.részt is letudtam.Tetszett ez a külön akció, remélem alkalmazzák a következő pár epizódban ezt az elemet.Feldobták vele a most unalmasra sikerült főszálat.
Felvarrt szemhéj Johnny egyre unszimpatikusabb, nagyon béna főnök.Folyton hülye megbeszéléseket vezényel, nagyon keménynek szánt egymondatosokkal tömi a társait, de ez eddig nem jött be nálam.Elkezdett a feleség is komolyabban áskálódni, de még mindig nem az igazi.Még nem borult ki a bili.
Amíg a családi életet nem pörgetik fel vagy csökkentik le a bemutatására szánt időt, addig nem lesz igazán élvezetes a sztori.
Az első részben feltűnt problémákat szerintem nem tudják orvosolni ilyen rövid idő alatt, ezért hozzászoktattam magam Tom és Annie bénázásaihoz.A feleség és a motoros/szörfös csávó karakterében sokkal több lehetőség rejlik, de a maradék öt(vagy mennyi?) részben már itt sem számítok csodákra.Egy-két kisebb akció/rész és én elégedett leszek.
0
2010. szeptember 10., péntek 18:06
Moziban is nagy élmény volt. :)
most posts by TM
0
2010. szeptember 10., péntek 17:35
Gonosz halott 2
Tegnap jött meg és most nézem meg harmadjára.:) (ezúton is köszönöm samspade-nek)
Végre sikerült beszerezni ezt a részt is. Már nagyon hiányoltam az 1. és a 3. közül.:)
0
2010. szeptember 10., péntek 12:26
Bizony, kár. :S
0