The Expendables
Nem is tudom,hol kezdjem. Talán a végével.. a maga nemében tökéletes lett.
Körülbelül fél éve szembesülök a filmmel minden nap, amikor bekapcsolom a számítógépet, mert ez a háttérképem, állnak, feketében, protektorok a térden,fegyverek a kézben és néznek. Augusztus 13 van odaírva, de én csak várok, nem jöttek, eddig bírtam. :)
Ez a mozi minden férfiember életében különös jelentőséggel bír, aki akción nőtt fel, aki rajong a 80-as,90-es évek csodáiért, amikor a történet lényegtelen, elég ha van izom,beszólás,vér és robbanás. Ehhez Stallone kellett. Megírta,eljátszották,megrendezte.
Összeszedte a régi nagyokat (azért hagyott a folytatásra is szépen öreget), hozzácsapott pár viszonylag ismeretlen izmos kant és elindultak megdönteni a diktátor hatalmát.
Minden percéből árad a lazaság és a nosztalgia, a robbanások benzintől átitatva 20-szor nagyobbat szólnak mint kéne, az emberek szétszakadnak ("Leadok egy figyelmeztető lövést"), autós üldözés, verekedés, futás és mindenki megkapja a maga kis beszólását is.
Óriási élmény volt, idén már nem is várok mást, megkaptam az Eredetet, megkaptam a Toy Story 3-mat.. de az idei év kétség kívüli legnagyobb élménye ez a film volt.
Újra átélhettem azokat a pillanatokat, amiken felnőttem, amiket ezerszer láttam, mert a legnagyobb filmes mókák nálam mindig is a 80-as,90-es akciók voltak.
A filmtörténeti pillanat pedig, amikor a, minden kétséget kizáróan, 3 legnagyobb akció ikon találkozik a templomban, sosem fogom elfelejteni. ("Mi a baja?- Elnök akar lenni.")
Számomra 2010 legnagyobb élménye az Expendables.
A moziban újrázok.
100%