Keresés

Ki mit néz most?

2010. szeptember 10., péntek 12:24
Nagyon jó film. Kár, hogy már nem lehet beszerezni... :(
0
2010. szeptember 10., péntek 12:23
"Who´s the dummy?" :)
0
2010. szeptember 10., péntek 12:21
Halálos hallgatás
10/7

Végén ledöbbentem. :) Jah, hogy a Fűrész rendezőjének filmje. :D
0
2010. szeptember 9., csütörtök 12:30
Párterápia(7)

Másodszor is imádtam!
A két főszereplő valami zseniális az improvizációban.
Viszont nagy meglepetésemre a szövegek terén Tina Fey elnyomta partnerét szinte minden második jelenetben.Nem erre számítottam.
Új nem annyira szimpatikus oldaláról is sikerült megismernem a komikát.Eszméletlenül gyönyörű ebben a filmben is, de ugyanakkor olyan mocskos dolgokat mond néha, hogy az már nekem is sok volt.Korábban is hallottam poénkodni meg káromkodni, de nem ilyen sűrűségben.Persze ez csak egy picit zavart, mert ugyanúgy röhögtem az ő beszólásain is.
Az ismertebb arcok közül Marky Mark szereplésének örültem a legjobban.Az ő első találkozása az idióta házaspárral az igazi csúcspontja a mozinak.Steve Carell itt olyan arcokat vág a beszélgetés közben, hogy majdnem sírtam.
Minden működött amíg a képernyőn volt a nagy páros, de sajnos az akciójeleneteket elfuserálták.(szinte az összes autós résznél fogtam a fejem)
Szerencsére a kínos és béna helyzeteket nem is bízhatták volna jobb emberekre, ezért ezzel nem volt gond.Ahogy arra számítani lehetett Carell brillírozott, amikor csak a szemével kellett játszania.Kimondatlan poénok nagymestere, mert azt érzed, hogy mindjárt te is vele együtt "elégsz" a szituációkban.Már megláttam és nevettem, brutális ez a fickó.

Sajnos először szinkronosan láttam és azt tartottam rossznak, de most kiderült, hogy van lejjebb is.A felirat valami fordítógépes összetákolt zagyvaság.Túlétettem magam az összes rossz körülményen, mert egyszerűen szakadtam a röhögéstől.
Remélem lesz még közös filmjük, mert most bebizonyították, hogy ilyen stílusú filmben verhetetlenek.
0
2010. szeptember 9., csütörtök 11:06
pontosan.:)
0
2010. szeptember 9., csütörtök 10:57
"sajtópéldány"? :D
0
2010. szeptember 9., csütörtök 10:47
hmm:)... csak a két amazont lestem meg.
Te biztos jobban körülnézel.
Piemaker szerintem még nem vette meg a filmeket...
0
2010. szeptember 9., csütörtök 10:42
hmm... köszi.
0
2010. szeptember 9., csütörtök 10:28
szerintem ezt te is kiderítetted már.:)

franciáktól 11-ért már most a tiéd lehet a 3 film.
angoloktól a hónap végén pedig 7-ért rendelheted meg ezeket

+ posta
0
2010. szeptember 9., csütörtök 9:47
Honnan érdemes ezeket megvenni?
0
2010. szeptember 9., csütörtök 9:32
Zombieland

3x-ra. Még mindg 100%! :)
Ez az a film, amin hosszú idő után (nem is tudom megmondani, mi volt az a vígjáték, amin utoljára jól szórakoztam...) újra hangosan fel-felröhögök. Eszméletlen az egész, persze kell hozzá a horror imádata is, hogy valaki maximálisan értékelni tudja.
0
2010. szeptember 8., szerda 22:56
Az Ils,Inside,Frontiere(s) és Martyrs hatására újabb három francia horrort néztem meg az elmúlt napokban:

La Horde

Elég pörgős zombifilm ami egy befejezetlen toronyházban játszódik!
Tele van gyakással,itt senki se szarakodik.Ha elfogy a lőszer akkor puszta kézzel harcolnak tovább!
Azoknak is ajánlom akik csalódtak Romero mester mostani munkáiban.

Mutants

Ezt is ajánlom a zombifilmek rajongóinak!
Csakúgy mint a La Horde-nek,ennek is remek hangulata van.
Rideg táj,hóesés,elhagyott épület és egy menekülő szerelmespár aminek férfitagja fertőzött lesz valamilyen vírussal.
Kicsit lassabban indul be de itt is van brutalitás és vér rendesen!

Vertige

Amerikában High Lane címen fut a film.
Úgy tudnám röviden jellemezni a filmet,hogy a franciák is csináltak egy Halálos kitérőt.Legalábbis nekem ez a film ugrott be először!
Pár fiatal hegymászó túrára indul de egy balszerncsés esemény után rájönnek hogy valami/valaki vadászik rájuk!
Remek szórakozás ez is,nekem nagyon tetszett!
A végére itt egy forgatási kép a filmből:
0
2010. szeptember 7., kedd 18:59
Forrest Gump

Nincs még egy ilyen film a történelemben. Az egészet átjárja egyfajta sírós-nevetős,sírós közben nevetős és fordítva érzés,hangulat, amivel más mozinál nem találkozunk, főleg úgy, hogy már láttuk ötször,tízszer.
Egyedülálló alkotás, ami sosem volt a legnagyobb kedvencem, viszont mindig nagy hatással van rám.
Zemeckis zseni,olyan filmek alkotója,amikről sok rendező csak álmodna. Hanks és a szinkronja, a vietnám rész, a forgatókönyv és a giccs tökéletes mellőzése miatt lett ez a csoda, a 90-es évek egyik legnagyobbja!
Az meg,hogy minden 5. percre jut egy idézhető,felejthetetlen mondat, már csak hab a tortán.
"Sajnálom,hogy elrontottam a Fekete Párduc bulijukat."
"Te megtaláltad már Jézust,Gump? Nem is tudtam,hogy keresnem kellett volna."

100%
0
2010. szeptember 6., hétfő 12:03
Jennifert imádom, de emlékeim szerint ezt a filmjét én sem néztem végig, talán bealudtam rajta. Valahogy túl életszagú volt, több volt benne a veszekedés, mint a megmosolyogtató helyzetkomikum, így a vígjátéki küldetését nálam nem teljesítette. Egyébként bírom a férfi főszereplőt is, de ezt a filmjüket én sem tudtam hová tenni.
most posts by TM
0
2010. szeptember 6., hétfő 11:59
La Habitation del nino (The Baby s Room)

Ez tulajdonképpen egy spanyol TV-nek készített "sorozat", ami azt jelenti, hogy 6 horror, ami a "6 film, amitől nem tudsz aludni" sorozat része. Nem összefüggő részek, inkább az After Dark Horrofest-hez tudnám hasonlítani. Ez a rész nagyon erős, néha iszonyatosan paráztam, nagyon ajánlom minden horror-rajongónak. A többi része majd következik, azokról is beszámolok.

10/8
0
2010. szeptember 6., hétfő 11:16
Paranormal Activity

10/8
0
2010. szeptember 6., hétfő 0:22
Szakíts, ha bírsz(4)

Nem volt olyan szörnyű, de szórakozni egy filmen sem lehet, ha folyton az előítélet dolgozik bennem.
Jon Favreau karaktere és a befejezés egy picit még tetszett is.Az a fő probléma, hogy nem igazán hiszem el ezeknek a színészeknek(JA - VV) az itt bemutatott helyzeteket.
Külön-külön még biztosan megnézem őket más filmekben, de közös produkcióra már nem vagyok kíváncsi.
Egyszerűen mindenből sokkal kevesebbet kaptam, mint amennyit vártam.Poénok elvétve akadtak, a drámai részek pont a hitelesség hiányában erőtlenek voltak.
Nem akartam szeretni ezt az újracsomagolt ezerszer látott történetet.
0
2010. szeptember 5., vasárnap 21:11
A köd (Stephen King)

Minap megláttam az egyik áruház polcán elég jó áron és mivel sok jót halottam róla gondoltam beszerzem.És milyen jól tettem! Simán 10/10
0
2010. szeptember 5., vasárnap 12:57
Na, a pénteki 13.2 egy fokkal jobban indul elődjénél. Végülis csak azon a röhejes történetfolytatási anomálián kell átlendülni, hogy

SPOILER

Jason, a tóba fulladt kisfiú a második részben már nem gyerek hulla, hanem felnőtt hulla. Lehet, hogy az evilági másvilágban minél többet öl valaki, annál nagyobbra nő? Darwinnál nem olvastam erről. Ha így lenne, Jasonnek a nyócadik mesére már két mázsa felett kéne domborítani. Igaz, még nem láttam, így a feltételezett Killer Norbit-tipp simán bejöhet. Amúgy ennek is bealudtam a felénél, így a kritika is csak fél, az írója viszont még mindig nem, úgyhogy remélem, a folytatás még borzongatóbb lesz. :)
most posts by TM
0
2010. szeptember 5., vasárnap 11:51
Smith(6-6,5)
Nagyon tisztességes kis első rész volt ez.Szokásos bemutatásokkal.
Két karakteren remélem változtatnak egy picit vagy csak jobban bevonják őket a következő részekbe.Tudom, hogy már csak 6 rész van hátra...így egy kicsit nehéz lesz fejleszteni.
Jonny Lee Miller és Virginia Madsen még nem találta meg a helyét.
Szerencsére már most látszott, hogy a feleséget sem lehet sokáig kihagyni a buliból.
Külön rejtélyes szál is jutott neki, persze ez nem meglepő, mert valahogyan fel kell dobni a vigyük iskolába/óvodába a gyerekeket részt...
A másik probléma, hogy egyáltalán nem hiteles a börtönből szabadult verekedős kemény csávó szerepben ez a fickó.A többieket nagyon eltalálták.Még a szörfös gyilkos is teljesen elfogadható.Eddig csak szerethető jófiúként láttam egy-két filmben, de a szinkronhang váltás és az átállás a sötét oldalra még jót is tett a színésznek.
Nem tudom minek teszik bele az összes ilyen történetbe az "ez volt az utolsó akcióm" és "most már szeretnék kiszállni" mondatokat.Búcsúkoncertből is 30-40 szokott lenni az átlag.Teljesen felesleges ezt kimondatni a szereplőkkel.
Elég hirtelen kijátszották a meghalt egy társunk kártyát is.Nagy összenézések sejtelmes zene.Minden elemében ismerős ez a széria, de amennyiben továbbra is ilyen pörgős akciójelenetek lesznek, én biztosan maradok.Remélem az írókat nem érte váratlanul, hogy egy évad után le kellett zárniuk ezt az ügyet.Így végig tökölésmentes lehet ez a pár rész.
Nem igazán veszíthetek vele, ha végignézem az RTL-en.

Féktelenül(7)
Még mindig működik.Ezt biztosan beszerzem.
Negatívumok:
A buszt távolabbról mutatva néhányszor elég komoly alakváltozáson megy át a sofőr.
Für Anikó pár jelenetben nagyon elszállt a hangjával és kiesett a szerepből.
A  busz dobbantása.
A főellenség hirtelen meghülyülése.
Csöpögős és nem romantikus részek.(persze tudom, hogy ez kell a népnek:)
Pozitívumok:
Az első tíz percet egyszerűen imádom.
Sinkó László zseniális.
Kommandós szerkó minden filmeben veszettül jól néz ki.
Az akciók egy része még mai szemmel is ütősnek tűnik.(busz alatt csúszkálás teljesen hihetetlen, de ebből adódóan nagyon szórakoztató.)
Keanu a pályája során ebben a filmben hozza az egyik legtökösebb figurát.
A zenei részek nagyon jól működnek.
Jeff Daniels utolsó pillanatáért érdemes végignézni a teljes mozit.:)
A szinkron egy szereplőt leszámítva szerintem kellemes.
Jól tettem, hogy Dennis papa tiszteletére megnéztem ezt a filmet.
Nemsokára előszedem a Szelíd motorosokat is.
0
2010. szeptember 4., szombat 2:58
Most ért véget a Lázadás (Rising Storm) című... Hát, nem is tudom, milyen kategóriájú poszt-apokaliptikus akció-sci-fi-izé a Hálózat tv-n. Jót mulattam. Zach Galligan-en kívül talán csak John Rhys-Davies volt ismertebb szereplő.
A sztori 2099-ben játszódik, fundamentalista vallásos ország az USA helyén, néhány lázadó az uralkodó, Őszentsége  II. Jimmy Joe pápa ellen szervezkedik, palira vesznek két mezei bűnözőt, hogy megkaparintsák a leleplező videót, és bemutassák az elnyomott népnek.
Bakker, ezért megérte megnézni. Őszentsége II. Jimmy Joe, a pápa :-D
Amúgy nem ajánlom senkinek. Bár a Neon Citynél jobb. Ámbátor abban is volt pár poén.
0
2010. szeptember 3., péntek 19:22
Csak befejeztem. Nekem kicsit röhejes volt ez az első rész, próbáltam visszaminősülni tizenéves kamaszba, a film bemutatójának korába. Fene tudja, hogy a garbós ölőgép és Hanyi Istók mennyire fosatott volna be. Na de bizakodjunk, hogy a folytatás jobb lesz. Ja, és Kevin Bacont felismertem, piros pont nekem.
most posts by TM
0
2010. szeptember 3., péntek 14:14
:)
horroron szerintem a legkönnyebb bealudni! én ezért néztem szombati vasárnapi napokon reggel illetve kora este, mert már volt ilyen tapasztalatom. a kör mind a két részét bealudtam első nézéskor, a texasi láncfűrészes remakejénél, szintén. azt haver adta kölcsön, anno, hogy nézzem meg igen jó horror, de csak is este nézzem meg. én megfogadtam a tanácsát majd másnap visszavéve neki a filmet és érdeklődve az éjszakám után meglepően és furán nézett rám amikor elmondtam neki, hogy már a stoppos csaj tettére sem emlékeztem! :) pedig az talán az első 10 perc.
0
2010. szeptember 3., péntek 13:48
Ma hajnalban (megvártam, hogy péntek legyen) kezdtem elveszteni frájdéjszörtin-szüzességemet. Gondoltam, hogy esetleg már "koros" a film, így az éjszakai időpont segíthet rátuningolni az esetleges félelemre. Végülis az elején egész jól kezdtem érezni a parát amikor átimbolygott a kamera az alvó gyerekek között, meg még később is, néhány tábori jelenetnél, de aztán valamikor ott a kígyó feldarabolása tájékán menthetetlenül bealudtam. Folyt. köv. holnap hajnalban. :)
most posts by TM
0
2010. szeptember 2., csütörtök 18:17
The Expendables

Nem is tudom,hol kezdjem. Talán a végével.. a maga nemében tökéletes lett.
Körülbelül fél éve szembesülök a filmmel minden nap, amikor bekapcsolom a számítógépet, mert ez a háttérképem, állnak, feketében, protektorok a térden,fegyverek a kézben és néznek. Augusztus 13 van odaírva, de én csak várok, nem jöttek, eddig bírtam. :)
Ez a mozi minden férfiember életében különös jelentőséggel bír, aki akción nőtt fel, aki rajong a 80-as,90-es évek csodáiért, amikor a történet lényegtelen, elég ha van izom,beszólás,vér és robbanás. Ehhez Stallone kellett. Megírta,eljátszották,megrendezte.
Összeszedte a régi nagyokat (azért hagyott a folytatásra is szépen öreget), hozzácsapott pár viszonylag ismeretlen izmos kant és elindultak megdönteni a diktátor hatalmát.
Minden percéből árad a lazaság és a nosztalgia, a robbanások benzintől átitatva 20-szor nagyobbat szólnak mint kéne, az emberek szétszakadnak ("Leadok egy figyelmeztető lövést"), autós üldözés, verekedés, futás és mindenki megkapja a maga kis beszólását is.
Óriási élmény volt, idén már nem is várok mást, megkaptam az Eredetet, megkaptam a Toy Story 3-mat.. de az idei év kétség kívüli legnagyobb élménye ez a film volt.
Újra átélhettem azokat a pillanatokat, amiken felnőttem, amiket ezerszer láttam, mert a legnagyobb filmes mókák nálam mindig is a 80-as,90-es akciók voltak.
A filmtörténeti pillanat pedig, amikor a, minden kétséget kizáróan, 3 legnagyobb akció ikon találkozik a templomban, sosem fogom elfelejteni. ("Mi a baja?- Elnök akar lenni.")
Számomra 2010 legnagyobb élménye az Expendables.
A moziban újrázok.

100%
0