Keresés

Ki mit néz most?

2010. szeptember 2., csütörtök 15:28
ezt
0
2010. szeptember 1., szerda 20:50
Egyik legnagyobb kedvencem, ekkora (pozitív) meglepetéssel és ilyen hatással kevés film volt rám...főleg úgy hogy semmit nem vártam tőle.
0
2010. szeptember 1., szerda 20:15
Igaz, hogy nem sorozat, de esetleg bepróbálhatod a "Burning"-et. Magyarul az "Erdei Fantom". Amolyan "Péntek 12" fíling, de pl. az Én olvasatomban jobb is, mint az.
0
2010. szeptember 1., szerda 20:13
Nyomhatnál egy ilyet a Texasi láncfűrészesről is. Az újakkal együtt az is tart már vagy 6-7 résznél.
0
2010. szeptember 1., szerda 20:04
ha elkezdem a halloween-t akkor biztos, hogy megnézem az összes részt. :)

erre a sleepway camp-re lehet, hogy befizetek. köszi!
0
2010. szeptember 1., szerda 20:01
köszi neked is!

persze hogy nem írtam az utolsókról (majd pótolom, de amíg frissek az emlékek addig kell leírni), mivel nem láttam őket és ebben a dobozban nincsenek benne! :) a 9. rész "beszerzés" alatt van, a jason x meg még Xpress-nél van, és sajnos még egy darabig ott is marad. (predator fej most lenullázott)

a Halloween-re befizetnék, de látom, hogy nem éppen beszerezhetőek a részek, úgyhogy valami megoldást kell még erre találnom.

még be van rendelve ez a Hellraiser doboz (nem a kocka). kíváncsi leszek mi sül ki ebből a szöges arcú emberből. még azt sem tudom eszik-e vagy isszák! :)

Frederickkel kicsit vitatkoznék. én a 2.-at tartom legpocsékabbnak, ellenben a 4-5-6 nem mondom hogy nagyon tetszettek, de azért annyira rosszak sem voltak, mint a 2. rész. 7. rész pedig a sajátos történet miatt jó. az újat még én sem láttam.
0
2010. szeptember 1., szerda 19:45
TM! köszönöm! :)

ha lesz időd és megvan a sorozat szerintem mindenképpen nézd meg. én is "kibicként" kezdtem el és mai fejjel is tetszett amit láttam.
0
2010. szeptember 1., szerda 18:05
Ezt a nemsokára megjelenő Sleepway campot (Halál angyala) szokták ajánlani annak, akinek bejött a Péntek 13. Én még nem láttam, de az elsőre mindenképp kíváncsi vagyok.
Azt mondják egy jó táborozós horror.
0
2010. szeptember 1., szerda 17:59
"Viszont ha valaki tud Jason-höz és Freddy-hez hasonló sorozatot, akkor lehet, hogy belekezdek abba."

Az eredeti Halloween filmet John Carpentertől ajánlom. Az is egy jó pár részes sorozat, de ha engem kérdezel szerintem csak az elsőt, a másodikat és a 20 év múlva című részeket nézd meg, ha egy összefüggő és egész jó trilógiát szeretnél látni (az első rész zseniális). Ez a három Halloween alkot egységet szerintem. Én gyűjteményemnek is csak ez a három rész tagja. Az első ugye Carpenter fő műve (sokan a Dolog című filmet is annak tartják nem véletlenül), szerintem egy rendezésileg hibátlan remekmű. A Black Christmas mellett az amerikai slasher műfaj megteremtője és legjobb alkotása. A második rész már kevesebb erénnyel rendelkezik. Egy korrekt folytatásnak mondanám, ami érthetően nem akart (és nem is lett) több lenni, mint a kultikus első rész. De talán ezért nem lett rossz folytatás, mert habár akkora filmes értéket nem is képvisel viszont, ahogy összefűzték az elsővel (aznap éjszaka játszódik, ugyanazokkal a szereplőkkel) és ahogy a Michael Myers legendát tovább építik abban nagyon ügyesek voltak.
A harmadik résznek semmi köze Myers figurájához elég vacak is. A négyes-ötös szintén olyan, hogy bár el se készültek volna. Fölöslegesek, hemzsegnek a baromságoktól, tele idióta fordulatokkal, minőségük mint egy ócskább tv filmnek stb.
A hatos az egy érdekes film. Az előző két rész szektás és egyéb baromságai miatt ebben a részben is jócskán akad valami azokból, viszont a film szerintem egy feszült, szórakoztató horror lett. Nem mellesleg ez lett a sorozat legvéresebb része. Ezt talán még feltenném a polcomra a másik három mellé, ha jönne egy vágatlan verzió. A hetedik a 20 év múlva, amiben a legjobb, hogy figyelmen kívül hagyja a sok elbarmolt szálat és ott folytatják, ahol a korrekt második rész után abbamaradt. Ezúttal inkább a Sikoly féle horrorok nyomvonalán halad, ami szerintem nem ártott eme résznek, sőt. Nagyon izgalmas, pörgős film, ami szerintem a legjobb Halloween folytatás lett, ráadásul a film vége tökéletes lezárása lett volna a sorozatnak. A nyolcast nem néztem meg, nem akartam látni, ahogy szétbarmolják a sorozat befejezését. A reakciókból ítélve nem kár érte. A Rob Zombies Halloween remake filmekről inkább nem beszélnék. Szerintem annyira kritikán aluli filmek, hogy én a fos, nézhetetlen és legendaromboló jelzőkön kívül nagyon mást nem alkalmaznék rájuk.
0
2010. szeptember 1., szerda 17:50
Ajánlanám még neked a Halloween sorozatot, de az közel sem ilyen erős, kivéve az első 2 részt, az nekem óriási kedvencem. Azért egy próbát megér, hátha bejön az is. Mondjuk szerintem a Péntek 13 az a sorozat, ami a legkiegyensúlyozottabb és amelyik képes volt megújulni, és páér gyengébb rész után újra nagyon erős részeket hozni. A Rémálommal már nem vagyok elégedett, mondjuk az 1. és a 3. mestermunka, a 2. sem rossz, viszont a 4-6.-ig értékelhetetlen és unalmas számomra. A 7.-ben visszajön valami, mondjuk ott eleve érdekes a film a filmben dolog, a remake-t meg még nem láttam.
Péntek 13 kapcsán még azt is el kell mondanom, hogy az új is elég erősre sikerült, hiszen nem remake, hanem inkább egy tisztelgés a legenda előtt!
0
2010. szeptember 1., szerda 17:46
Mondjuk a 3. résznél az is rátesz, hogy 3D-ben láttam, és iszonyat jól sikerült! :) Tényleg elkaptam a fejem, amikor jött a nyílvessző felém! :D :D
0
2010. szeptember 1., szerda 17:45
NAgyon jó kis írás! Iszonyatosan tetszett, főleg úgy, hogy majdnem mindennel egyetértek benne, de azért a tetszési indexeim nekem picit eltérnek. Mondjuk a 7-8-9-X hátravan még (az utolsó kettőről nem írtál te sem), de eddig így néz ki nálam, erősségi sorrnedben:

3. és 1. rész 10/9
6. rész 10/8
2. rész 10/7
4. rész 10/5
5. rész 10/4
0
2010. szeptember 1., szerda 17:23
Ezt nevezem!
Végre valaki publikál egy nagyobb lélegzetű filmes irományt. Rég volt itt ilyen. Most már kifejezetten bánom, hogy eddig egy Pénteket sem láttam, így érdemben nem tudok hozzászólni. De már szemezgettem velük, így elképzelhető, hogy ennek állok neki és nem a Rémálom-kupacnak, ami szintén megvan és még szintén nem láttam egy részét sem. Ja, a Fűrészekről tudnék írni, de azokat meg még te nem láttad. :)
Mindenesetre nagy gratula! A bevezetőt azért elolvastam, szellemes!
most posts by TM
0
2010. szeptember 1., szerda 17:13
Ó azok a szép 80-as évek. Michael Jackson elkészíti Thriller című albumát, míg Madonna a Like a Virgint, amerikában egy színész lesz az elnök, kelet és nyugat kölcsönösen nem megy el a másik Olimpájára, elkészül a Khan haragja, Rambo végigharcolja a fél világot, elindul a Knight Rider, a Miami Vice és a Simpson család, kiadják a Commondore 64-et, a Microsoft pedig az első Windowst, közben a fél világ Rubik kockát forgat, lezuhan a Challenger, megtalálják a Titanicot, felrobban Csernobili atomerőmű egyik blokkja, erre jár a Halley üstökös, idehaza pedig, fellép a Queen, kiadják az 1000 ft-ost, áramot termel Paks, a vasfüggöny mögé robog az Forma 1, bevezetik a munkanélküli segélyt, sugároz a Danubius rádió, "Kiszedjük az első téglát a Berlini falból!", és "Egérke" Olimpiai bajnok lesz. Mindemellett megszületnek mai korunk, sportolói, színészpalántái, kedvencei, celebjei. Emellett megszülettem én, és megszületett egy legendás sorozat is. Jason legendája...

Nos, le kell szögeznem, hogy sosem voltam horrort néző ember. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy sosem engedték megnézni, másrészt szüleim nem is szerették a horror műfaját így nem is volt ilyen filmünk. Az egyetlen horror amit láttam gyerekkoromban, az Spielberg remekműve a Cápa. Nos azon film megnézésének körülményei megérnének egy másik posztot, de nem koptatom a billentyűzetet. A lényeg, hogy számomra az a "Numero Uno", a "Number One", az "Über Alles" horror film. Mivel itt a fórumon sok a horror(buzi)fan, elkezdtek érdekelni a klasszikus horror filmek. Mai szemmel már egy kicsit röhejesek a filmek, és ezen ténytől elvonatkoztatva próbáltam a Péntek 13 sorozatot végignézni...

SPOILER!!!

FIGYELEM! Az alábbi írás felkavarhatja egyes rajongók lelki világát. Ezek az sorok az én gondolataimat és egyéni magán véleményemet alkotják.

Friday the 13th

Nagy várakozással ültem le a tv elé, amikor pár hónapja megvettem az első rész szinkronos változatát. Vártam, hogy végre megismerjem, a storyt, a mészárost, a legendás hoki maszkot viselő gyilkost, egy ikont. És ennek következtében kúrva nagyot csalódtam a filmben. "Hol van Jason? Hol a maszk? Hol macséta? Ki ez a vén kúrva?" - gondolatok futottak végig az agyamon.
Csak a film végére állt össze a kép. Ez nem Jason filmje. Ez a mami filmje. Jason belefulladt a tóba, anyu bosszút áll mindenkin. Ez a film maga a megtestesült horror klisé halmaz. Vagy inkább az első horror klisé, ami alapján az összes többi horror, thriller, gyilok sci-fi készült? Nem tudom, mindenesetre Jason hiányát leszámítva, a névtelen szereplők azért hozzák a formájukat. Nagyképű sexre éhes srácok, dögös sokat pucérkodó sexre éhes tini csajok, akik szépen sorra elkezdenek elfogyni. Kell e ennél több egy tini horror filmbe? Igen kell.
A Cápa, a Psycho és a Rémálom filmek után nyilvánvalóvá vált számomra is, hogy a horror filmek egyik védjegye, a gyilkolások mellett, a sajátságos, csak a filmre jellemző, hátborzongató zene. Ezt is sikerült az alkotóknak megteremteni, ezzel a "cshi cshi cshi cshi ha ha ha ha ha" taktusokkal. Nagyon hangulatos, fokozza a feszültséget és többé kevésbé végigkíséri a sorozatot.
A befejezés tipikus folytatást sejtető befejezés, nekem tetszett. (Főleg, hogy van még 7 film amiben már fel kell tűnnie a gyilkológépnek.)
A DVD képminősége a film korához képest is kritikán aluli. Pocsék, szemcsés, durva pixelhalmaz, az egész, olyan mint egy elcseszett .avi fájl. Az angol hangsáv azért szépen szól a mono-hoz képest, hallani a háttérzajokat. Ugyanez nem mondható el a magyar hangsávról ami technikailag, még az angolt is alulmúlja. A szövegek érthetők, de a sejtelmes zenéből és a háttrézajokból semmi sem érthető emiatt elveszlik az egész film hangulata.

Nem volt ez egy rossz film, csak csalódtam abban, hogy nem Jasonről szólt a film. 10/7

Friday the 13th - PART II

Hát ilyen hosszú nyitányt és "ez történt az előző részben" dolgot még sosem láttam. Mindenesetre nem volt rossz dolog, mivel a maradék 7 részt ezen a hétvégén néztem néztem meg így néhány hónap távlatából azért jó volt egy kis visszaemlékezés az első részre.
És igen! Jason megérkezett, hogy az ő halála miatt bosszúálló és sorozatgyilkossá előlépő anyja halálát megbosszulja...WTF??? Akkor anyuci a semmiért mészárolta le a Kristály tó táborozóit? Na ez a szívás.
Viszont a klisés történet megint bejött. Táborozók, egy titokzatos gyilkos, az "Áhh ez hülyeség, hogy itt gyilkolásztak dumák", sexéhes tini fiúk és dögös pucérkodó lányok, akik nagyszájúság és libidószintjük magassága szerint megint elkezdenek hullani mint a legyek. Jason feltűnik és megbosszulja anyu halálát. De hol a hoki maszk? Mi ez a szellemcsukja? Na majd a következő részben talán.
A DVD már nem hazai kiadás, hanem az angol gyűjtemény része, de szerintem ugyanaz a lemez mint ami itthon megjelent. Meglepő módon a kép a film korához képest ellentéte az első résznek, azaz nagyon szép! A hang mono, de szépen szól, főleg a "cshi cshi cshi cshi ha ha ha ha ha" taktusok. Csak magyar felirat van a lemezen.

Méltó folytatás és jobban tetszett az első résznél, viszont nincs maszk. 10/8

Friday the 13th - PART III

Ott folytatódik ahol a 2. rész befejeződött. Azaz másnap. Szóval nem is Péntek 13.-án. Érdekes.
Rátesz még egy kicsivel az előző részre. Kicsit több benne a poén és a vicces rész, de ezek nem teszik tönkre a film horror részét. Gyakorlatilag olyan a felvezetés, hogy a kirándulókkal, mintha semmi sem történne pár "aktuson" kívül a Kristály tavi weekend alkalmával. Szintén kliséhalmaz, tinik, sex, halál (és pucér csajok). Kicsit érdektelen a motoros banda szál, de ők is megkapják ami jár nekik. Legalábbis ketten igen, hogy a kopasz fekete csávó honnan a gyetvából jön elő illetve, hogy maradt életben számomra rejtély. A bongyorhajú dagi csávó karaktere jó választás volt, mert marha jó poénjai vannak. És végre Jason megkapja a legendás hokimaszkot. NA VÉGRE! Viszont ha jól emlékszem, akkor egyetlen egy visszautalás nem volt a Jason korábbi mészárlására a főszereplőktől, csak Chris tesz említést korábbi találkozására egy ronda idegen alakkal. Sőt talán Jason nevét sem említik.
Az egyik fórumtárs jóvoltából, most már azt is tudom, hogy a filmet 3D-ben is adták anno a mozik. Ennek első nézéskor is szembeötlő tipikus 3D jelenetei adnak tanúbizonyságot. Gondolok itt a főcímnél beúszó feliratokra, a yoyo-s jelenetre, a kilőtt nyílra, és az összeroppantott fejből a nyomás hatására kicsapódó szemgolyóra.
A DVD képe még az első rész képminőségét is alulmúlja. Annyira homályos az egész, hogy hihetetlen. Az angol mono hang sem tökéletes, de mindent hallani.

"cshi cshi cshi cshi ha ha ha ha ha"

Remek folytatás az előzőt is felülmúlja, talán a legjobb rész! 10/9

Friday the 13 - THE FINAL CHAPTER

Szegény Jason-t már megszúrták, megvágták, felakasztották és egy baltát állítottak a fejébe, de nem hallt meg.
A készítők azt hiszem még egy bőrt le akartak húzni Jason-ról, ami többé kevésbé sikerült is. A folytatás a III. rész után van egyből, ahol mindenki hiszi, hogy Jason már nem öldös többet. Hát persze, hogy DE. A hullaház dolgozói azt hiszik, hogy egyel nőtt a "klienseik" száma, holott pont ők lesznek a kliensek.
A tó mellett lakó család egy cseppet ingerelt engem, egyáltalán nem voltak szimpatikusak, ráadásul megtörte az eddigi részek klisés vonalát egy cseppet. De legalább voltak a szomszédban nyaraló tinik, akik az előző részek fiataljaihoz hasonlóan, pucérkodnak, sexelnek és brutális módon meghalnak. Az eddigi részekhez képest végre felbukkan két ismerős arc. Vagyis az első részben még ott volt Kevin Bacon, de itt már kettő is van. Az egyik Crispin Glover, aki zseniálisan alakította kedvenc "Gülüszemű" doktorunk fiatal barátjának, az időben ide-oda utazgató, Marty McFly szerencsétlen apukáját, George McFly-t, akit utoljára nagy vásznon az Alíz Csodaországban láthattunk. A másik Corey Feldman aki számomra  a legmaradandóbbat Tom Hanks szomszédjaként alakította az Ami sok az sokk-ban. Amíg Crispin aránylag jól játssza a szerencsétlen csávót addig Corey-t egyszerűen bele tudnám fojtani a tóba annyira irritál a jelenléte. Az meg külön fura, hogy a gyerek anyjával nem is emlékszem, hogy mi történt. Valami vágás áldozata lehetett, mert emlékeim szerint nem hallt meg, illetve én nem emlékszem arra a jelenetre amiben megölték, és az se rémlik, hogy megtalálták volna egy szekrényben felakasztva vagy hasonló. Persze elhullik az összes tini kivéve Trish-t és Tommy-t aki enyhén bekattan a végére és kiéli brutalitását szegény Jasonon.
A film címe is arra enged következtetni, hogy be akarták fejezni, Jason és a Kristály tó történetét, de mindenesetre nyitva hagyták a történetet az utolsó snittel, akárcsak az első rész esetében.
A DVD képéről és a hangról nagyon nem tudok nyilatkozni mivel a Debrecen-Honvéd meccs miatt kiebrudaltak a plazma tv elől így laptopon néztem.

"cshi cshi ha ha"

Elég elcseszett egy folytatás jobb lett volna ha megmaradnak az eredeti felépítésnél és nem teszik bele a Jarvis családot, de főleg Corey Feldmant. 10/6

Friday the 13th - PART V: A NEW BEGINNING

Jason halott. Vajon, hogy fog feltámadni? Talán pont a nyitójelenet választ ad rá? Hát nem. Csak egy rémálom...de akkor hol van Freddy Krueger? És ki a f*szom ez a pali a kocsi ülésén?
Ja, Tommy gyerek felnőtt és be van zakkanva. Aha. Diliház meg minden, és egy rakat elme roggyant egy farmra bezárva. Hol vannak a dögös, sexre éhes tinicsajok???? Sehol. Helyette kapunk egy Jason-t, aki nem Jason hanem egy bekattant alteregó, Tommy-nak meg olyan tudathasadása meg migrénje van, hogy azt sem tudom mi az értelme a záró jelenetsornak.
A címből kiindulva a készítők új alapra akarták helyezni a Kristály tónál történteket, de a forgatás végére szerintem már maguk sem tudták, hogy mi a f*szt is csinálnak. Legalábbis erre enged következtetni, hogy mégsem Tommy a gyilkos, viszont a Jason koppintás is halott, szóval...nem értem. A filmben feltűnő diliház egyik nőnemű lakója (a csaj amelyik állandóan walkment hallgat) simán elvegyülne a ruházata és a haja alapján a mai tinik között. Nincsenek sexuálisan túlfűtött tinik (csak egy pár ami azért elég kevés), helyette van debil szomszéd, aki (számomra érhetetlen okból) felvesz dolgozni valami jött-mentet, aki kb két jelenetben tűnik fel pár másodpercre majd egy harmadikban szépen meg is hal. Ez a pali legalább nem ordítozik, meg krosszozik a verandán, mint a debil parasztasszony, még debilebb fia. A Lindás ordítós csirkevagdosásánál már a hajamat téptem. Nem is értem miért adták a pali szájába Jason mondatát, hogy "Öld meg őket mama, öld meg mindet" erre meg azt a választ kapjuk, hogy "Szállj már le arról a kúrva motorról és gyere zabálni!". Ez a sorozat meggyalázása szerintem. Lehet, hogy a paliból akartak egy következő Jasont csinálni? Ki tudja, de legalább a következő snittben elkussolnak, ÖRÖKRE. A furgonban élő néger Michael Jackson utánzatot sem értem minek kellett bele. Persze tölteléknek jó, de totál lényegtelen a jelenléte.
A DVD képéről és a hangról szintén nem tudok nyilatkozni a 4. résznél említett okok miatt.

"cshi ha"

Ritka szar folytatás, a sorozat egyik leggyengébb darabja. SZÉGYEN!!! 10/3

Friday the 13th - PART VI: JASON LIVES

JASON ÉL!!! Nem gyenge a pali feltámasztása, szegény Tommy sem gondolta ezt a dolgot végig rendesen. Ahelyett, hogy megsemmisítené inkább feltámasztja.
Nem volt rossz húzás a készítőktől egy ilyen nyitány kigondolása, mert így Jason már nem evilági, nem lehet csak egy szaros mecsétával lekaszabolni, vagy lelőni mert ezek már nem hatnak rá. Persze elő is kerül egy okkultista fekete mágiás könyv amiben elég tré megoldást talál Tommy, Jason kiiktatására. Vissza kell vinni a tóba ahol először meghalt? Hát abba Jason nagyon nem hallt bele, mert nem fulladt bele. Jasont, maga Tommy kaszabolta le, a tó melletti házban, és akkor hallt meg. Meg úgy, miért a tó? Kicsit fura és ez nem is tetszett.
Jason nem csak kapott egy másik lehetőséget a további gyilkolásra, hanem még észt is kapott. Igen agyat kapott! Ugyanis tudja, hogy a lakókocsiba hogyan jut el az áram és szépen ki is tépi a csatlakozást. Ez fura eddig nem taktikázott csak gyilkolt. A zene ebben a részben fura, kevesebb a "cshi cshi cshi cshi ha ha ha ha ha" ami van is modernizálták egy kicsit, és csak, akkor hallani, amikor Jason felbukkan, inkább betétdalokat használtak. Ez lehet, hogy van akinek tetszik, nekem nem kifejezetten. Főleg a paintballozóknál volt idegesítő másik zenét használni, mert egy régi vígjátékhoz inkább hasonlít az a jelenetsor, mint egy horror filmhez.
De legalább vannak táborozók még ha kicsik is. A két kisinas beszólásai nagyon tetszettek.
Jasont persze csak megölik, de előtte lerendez még pár embert. Pl úgy összecsukja  a rendőrfőnököt, mint Győzike a zebra csíkos kofferjét.
A DVD képe hasonlóan a 2. részhez nagyon szép és a hang sem mono már, hanem surround, ami érezhető is.

"cshiv cshiv cshiv cshiv hav hav hav hav hav"

Sokkal jobb részt mint az előző, de a hülye könyv és a zene miatt mégsem az igazi. 10/6

Friday the 13th - PART VII: THE NEW BLOOD

Szegény kicsi Tina minden erejét és mentális energiáit felhasználva az apukájára borítja a Kristály tavi házuknál lévő stéget. Ebbe persze apu könyörtelenül belehal ami kicsi Tina megzakkanásához vezet. Még egy elmeháborodott főszereplő. Bravó!!! (cinikus tapsvihar)
Na de mivel az előző részben egy villámcsapás támasztotta fel Jason-t, így ez még megbocsájtható, és így máris több misztikum van a filmben. Dilidoki segítségével kicsi Tina visszatér gyerekkori szörnyű tettének helyszínére, hogy szembenézzen apja halálával és meggyógyuljon. Persze ez nem fog sikerülni neki, mert dühében mentális energiáinak felhasználásával apu feltámasztása helyett a tóban rohadó (szó szerint) Jason-t kelti életre, aki kapva kap az alkalmon, és tovább folytatja a már megkezdett munkáját. De hogyan is kelthette volna életre aput, ha azt halála után valószínű eltemették? Érdekes. A szomszédban megint táborozó szexéhes tinik tömkelege várja a végzetét, ami plusz pont csak a IV. részhez hasonlóan kicsi Tina meg a sleppje szerintem nem kellett volna, még egy furgonnyi sexéhes tini elég lett volna.
Jason él és szintén nem fog rajta sem golyó sem sem semmi más egyéb földi halandó fegyver. Nem fog rajta a mentális erővel megzabolázott fa gyökere, nem öli meg egy leszakadó nagyfeszültségű villanyvezeték (most komolyan aki egy villámcsapás által támad fel majd megöli pár kW?), sem egy repülő kanapé, sem egy repülő virág benne egy emberi fejjel (ezen sírva röhögtem!!! :), sem egy leszakított terasztető, sem az, hogy lelökik, felkötik, bedobják a pincébe, sem egy marék szög, sem az, hogy felgyújtják és rászakad egy egész ház. Nem, ezek mind, meg sem kottyannak neki (nem is csoda hogy nem hal meg ezen gondolkozhatott kicsi Tina ha már egy áramütéstől sem murgelt meg). Jason megöléséhez kicsi Tina halott apuciját hozza elő a tóból. WTF??? Hát ezt meg, hogy. Ha aput valószínű eltemették, hogy támad fel a tóból? Vagy ha nem temették el, akkor kicsi Tina miért nem őt támasztotta fel az elején? Fura.
Jason egyébként megint okosabb lett, mert tudja hogyan kell egy motoros fűkaszát használni. Sőt azt is tudja, hogy az beindítva elég zajos és csak akkor kell beindítani amikor a kiszemelt áldozat mellett van. Tanul a gyerek.
A DVD képe megint szép lett, a hang meg a borító szerint 5.1 amivel vitatkoznék, de nem szól rosszul. Xpress adatbázisa szerint ez a film már nem jelent meg idehaza.

"cshiv cshiv cshiv hav hav hav hav"

Kicsit jobb volt az előző résznél, de apu nem kellett volna. 10/7

Friday the 13th - PART VII: JASON TAKES MANHATTAN

Nos ezt a részt nem sok választja el attól, hogy a sorozat leggyengébb darabja legyen. Ha Jason ebben a részben sem az igazi Jason lenne, akkor még az 5. részt is alulmúlná. Így vele egy szinten vergődik.
A feltámadása röhejes. Mit keres egy tóban nagyfeszültségű vezeték? Egy tengerben vagy óceánban okés a dolog, de egy tóban...semmi értelme, főleg, úgy hogy előtte nem volt ott. De már az elejétől kezdve, onnan, hogy Jason feltámad, majd az, hogy hogyan kerül a tóból ki a hajó amivel elmennek New Yorkba, majd a hajón lévő eseményeken át, egészen a kikötésig ahol érdekes módon senki meg nem kérdezi, kik ők, sehol a partiőrség, vagy a dokkban egy biztonsági őr vagy ilyesmi. Jason mászkálása a time square-en és a neonácikkal való keménykedése is szánalmassá teszi a karaktert. Gyakorlatilag a film egy mozzanata sem tetszett, de nem lehettem ezzel egyedül hiszen ez volt sokáig az utolsó Jason rész. Ha elkezdeném leírni pontról pontra mikkel volt konkrétan bajom az amúgy sem rövid írásomat megduplázná és engem meg jól felidegesítene. Úgyhogy a lényeg, hogy nagyon félrement ez a film.
A DVD képe szép és a hang is tisztességesen szól. Xpress adatbázis szerint ez a rész sem jelent meg itthon.

"cshi hav"

Kritikán aluli folytatás, nagyon nem tetszett. 10/3

Nos a nagyrészt Európa söpredékéből verbuválódott és nemzetté alakult, köztudottan buta és babonás amerikai társadalomnak, keresve sem lehetett volna jobb horrortémát kitalálni. Emlékeim szerint a 3. résztől még csak említés sincs arra, hogy az adott részek péntek 13.-án játszódnának.
Kicsit fura, mert így végignézve a sorozatot nem értettem a Freddy vs Jason című filmben, hogyan került Jason egy erdő közepére. Az imdb.com szerint nem VIII. rész volt az utolsó Jason film, hanem 93-ban készült még egy "Jason Goes to Hell: The Final Friday" is. Érdekes, hogy ez kimaradt a gyűjteményből, és nem is hallottam eddig róla. Érzéseim szerint ebben a részben kerülhet Jason az erdő közepére. Idehaza ezt a részt sem lehetett kapni DVD-n Xpress szerint, nem tudom moziban volt-e ill. VHS-en megjelent-e valaha. Amazonon mindenesetre lehet kapni, lehet, hogy teszek majd vele egy próbát. Még további 3 rész van a Jason X (be van egy ideje rendelve a következő csomagomban benne lesz) a Freddy vs Jason (ez szerintem jó rész lett, nem volt hülyeség a két gyilokgépet összehozni) és a 2009-es Péntek 13, amit, mintha láttam volna tavaly, de már nem emlékszem rá, ezért be kellesz szerezni ezt is és újra megnézni.
Azt hiszem ha van olyan műfaj amit muszáj eredeti hanggal és felirattal megnézni az a horror. Egy klasszikus szinkron lehet, hogy jó lesz hangsúlyilag, de technikailag a legvalószínűbb, hogy rossz lesz. Egy új szinkron pedig a mai trendek szerint lehet, hogy technikailag jó lesz, de a szinkronszínészek közel sem fogják annyira átélni a szerepüket, mint a régiek tették. Mind a két dolog hiánya a profi átélt szinkron és a technikailag vacak hangsávok is tönkretehetnek egy egész filmet. Ez a horrorra szerintem hatványozottan igaz.

A filmekre adott pontok átlagát véve 5,875 jön ki, ami egy kicsit igazságtalan, ennél sokkal jobban tetszettek a filmek. Azért egy 10/7-et megérdemel a sorozat.

Tavaly a Rémálom filmeket daráltam le így, idén a Péntek 13 filmeket, jövőre (ha valóban befejezik), akkor a Fűrész sorozat lesz soron, ami már ugyan mai sorozat, de csak az első 4részt láttam belőle. Azokat is csak egyszer. Viszont ha valaki tud Jason-höz és Freddy-hez hasonló sorozatot, akkor lehet, hogy belekezdek abba.

Nos így hirtelen ennyi jutott az eszembe, ha valami még beugrik le fogom írni. Végül azért beteszem a zseniális filmzenét, ami az én hallásom szerint "chi chi chi ha ha ha" valójában a „Kill her, Mommy, kill her!” egyszerűsített változata a kill és mommy szavakból keletkezett suttogást utánozva "ki ki ki ki ma ma ma ma" hallható valójában.

u.i.: az esetleges elírásokért illetve, helyesírási hibákért bocsi, de már 3-szor átolvastam és lehet, hogy nem mindent vettem észre.
0
2010. augusztus 31., kedd 13:57

Hát ez odabaszott !!! :D Az év akciómozija !!! 10/10
0
2010. augusztus 30., hétfő 2:09
Ezek szerint nem csak nekem tetszett ez a film. Némely jelenetnél bizony én is fogtam a karfát a széken. Az istállós jelenet szerintem nagyon jól lett megcsinálva és kellően paráztatós is. Szerintem nyugodtan be lehet sorolni a pszicho-horror kategóriába ezt a filmet.
0
2010. augusztus 29., vasárnap 17:39
Szellemes karácsony

Bill Murray a neki legjobban álló karakter szerepében: egy bunkó, pénzhajhász, lelketlen főnök az IBC tévétársaságnál, csak a bevétel számít neki, az embereket fogyóeszköznek tekinti céljai eléréséhez.
Aztán a Karácsonyi énekhez hasonlóan megjelenik nála a 3 szellem, és megnézheti az elmúlt, a jelenlegi, és a jövőbeli karácsonyokat.
Szóval újat nem hoz a film, de Bill Murray bohóckodása igazán emlékezetes.
Meg kell még említenem David Johansent az Elmúlt Karácsonyok Szellemeként, igazán beteg és dilinyós alak; és Carol Kane, mint a Jelen Karácsonyának Szelleme, hát ő meg nem is tudom, milyen, mint egy jókedvűen hisztis csitri, Hegyi Barbara ugyan más orgánummal bír, de telitalálat szinkronhangnak.

Szóval a film Bill Murray legjobb filmjei közé tartozik.
0
2010. augusztus 29., vasárnap 4:03
Híd Terabithia földjére
Egynéhány éve a helyi agyonszidott kábelszolgáltató kicsit bekavart magának, és vagy másfél hónapig ingyen nézhettem az hbo-t. Egy nap leültem a tv elé, és a Híd... eleje ment éppen. Hát, mondom, megnézem, és majd jól mulatok rajta, mekkora béna film. Végig is néztem, meglepődve tapasztaltam, hogy nem is olyan rossz film ez, egyszer simán nézhető maradandó agykárosodás nélkül.
Ámde aztán valahogy teltek a napok, és a fejemben folyton ott volt a történet. És rá kellett jönnöm, hogy ez egy jó film.
Az már köztudott (vagy nem?), hogy sokan mást vártak a filmtől, az előzetese egy sokadik álomországos mozit ígért, így kezdtem nézni én is. Ehelyett viszont egy barátság történetét kaptuk, két egyéni látásmóddal megáldott/megvert ifjú egymásra találását és összetartását. Így Terabithia jelkép lett a filmben, az akciójelenetek szerencsére csak másodlagos fontosságúak és rövidek, a lényeg a fiú és a lány kapcsolata (néhol ingadozik szerintem a helyzet, hogy barátság, vagy kamaszszerelem), és mindkettejük viszonya a külvilággal.
Egyszer-egyszer szerintem közel áll a film a giccshez (mondjuk AnnaSophia Robb külsőleg maga az amerikai álom, szőke, csillogó szemű, folyton mosolyog és öntudatosan kiáll az igaza mellett), talán át is billen kicsit, de megbocsátható, mert amúgy nem hivalkodó a film, nem vész el a cgi-orgiában (apropó, valóban nem a legtökéletesebbek a digitális trükkök, hm-hm, Oscar-díjas csapat ide vagy oda), minden jelenetnek helye van a filmben, 90 perc a hossza, szerintem belefért volna még 20-30 perc. Bár így legalább nincs üresjárat.
Ami nekem külön tetszett, hogy

SPOILER

Leslie halálát sikerült a néző számára is drámaivá tenni azzal, hogy gyakorlatilag ugyanannyit látunk belőle, mint Jess, tehát semmit, ugyanakkor látjuk a lányt utoljára, amikor a fiú, nincs könnyes mentési kísérlet, meg koporsó meg temetés meg stb, így aztán ugyanazt érezhetjük, amit a fiú: egyszercsak nincs valaki, aki fontos volt neki, elbúcsúzni sem tudott tőle, nyilván sok mindent szeretett volna még mondani neki, és hát lelki társak voltak.

SPOILER VÉGE

Szóval az este újranéztem, és most már azt mondom, nagyon jó film a mi Csupó Gáborunktól, érzelmes, ahol kell humoros, el lehet gondolkodni a történet jelképein és jelentésén, és nem utolsósorban többször is megnézhető. Nem feltétlenül ajánlanám gyerekeknek (12-es korhatáros), de felnőtteknek elgondolkodtató élményt ad.
0
2010. augusztus 29., vasárnap 0:22

Nagyon szavakat sem találok a film megnézése után. Az ilyen jellegű filmek nagyobb hatással vannak rám, mint az értelmetlen vérrel és belezéssel ellátott társaik. Remekül összerakott film.
0
2010. augusztus 28., szombat 21:37
Ahogy tetszik(6,5)
Imádom Kenneth Branagh munkásságát és ez a filmje is majdnem telibe talált.
Valami mégsem stimmelt.Az a baj, hogy csak színházi előadást láttam ebből korábban.Ott egyszerűen minden élt.Magával ragadó volt az egésznek a bája.
A váltások a moziban teljesen rossznak és hiteltelennek hatottak.
Most nem sikerült elhinnem a mesét.Nem is Bryce Dallas Howard-al van a gond, ő már régen kilépett apuci árnyékából és bebizonyította, hogy tehetséges egy picit.
A zenéket is külön kiemelhetem.A kosztümök is a helyükön, az ismerős színészek is hozták, amit vártam.
Nehéz a megszokottól eltérni és a színpadon jól működő részleteket átültetni egy mozifilmbe.Most ez nem sikerült tökéletesre, de szerencsére imádom ezt a stílust.
Állok elébe a további kísérletezgetésnek, hogy megint azt érezzem, mint a Sok hűhó semmiért-nél.

Az éneklő detektív(5,5-6)
Mel Gibson és Robert Downey Jr. filmbeli beszélgetései miatt megérte végignézni az egészet.Bevallom őszintén egy kicsit másra számítottam.Egyáltalán nem csak a főszereplőre volt rábízva a mulatság.Sokan járultak hozzá jó alakítással, hogy működjön a gépezet.
A visszaemlékezések nagyon kellemesre sikerültek, de a gyógyulással együtt a tűz is eltűnt a történetből.Sajnos a befejezésig elég nyögvenyelősen jutottunk el.
Kacifántosnak szánták, de inkább bosszantó lett néhol.Végig az éreztem, hogy ez a remek stílus és vizualitás nem illik a szöveghez.Vártam a számomra kedves énekes részeket és hallucinációkat, visszaemlékezéseket, beszélgetéseket.Ebből megfelelő mennyiséget osztottak szét az unalmas és hangulatromboló részek közé, hogy élvezzem a filmet.Összességében nem bántam meg.

Éberség(6)
A rendezőnek kijár a gratuláció, mert a tényleg érdekes 5 percre nagyon felépíti a történetet.
Az eleje már-már unalmas volt.Sablon szituációk és karakterek.
Ez a játék pont erre ment ki, hogy már szinte engem is elaltassanak.Majdnem sikerült is:)
Ezt leszámítva a 30-40.perctől néhányszor rendesen leesett az állam.Engem is szó szerint szíven ütött a nagy fordulat.Utólag persze megmagyarázzák, de bevallom őszintén nem gondoltam erre.
Pont ebben látom a problémát is a filmmel kapcsolatban...nagyon egyszer nézhető kategória.Még azt sem mondhatom, hogy elfelejtem és újra megnézem.
Másoknak viszont ajánlom, mert első fogyasztásra igenis alkalmas.
Sőt kellemes.

Glee első részét is megnéztem.Teljesen rosszul gondolkoztam a gimis éneklős filmekkel kapcsolatban.A HSM-ből megnézett előzetesek után előítélettel tekintettem a hasonló próbálkozásokra.Több részt ebből az évadból nem nézek meg az RTL-en, de most nagyon jól szórakoztam rajta.Amennyiben elkerülik a romantikus szálak erőltetését és azok dalba öntését, akkor még később megnézek belőle pár részt eredeti nyelven.Feltéve, ha kiadják nálunk a sorozatot...
0
2010. augusztus 27., péntek 9:51
hát remélem a jövő héten megérkezik a díszdoboz és akkor én is megnézem már ezt a Jason gyereket! eddig csak az első részt láttam meg a Freddy vs Jasont. mind a kettő bejött, pedig azt hittem hogy ha a két figurát összehozzák, akkor valami gány film fog belőle kialakulni, de kellemeset csalódtam benne. mondjuk az enyhén fura volt, hogy az összes "tini" csajnak szilikon csöcse volt, de legalább szép volt a látvány! :)
0
2010. augusztus 27., péntek 2:27
Indiai?! LOL :)

Horrokból a sci-fi vagy thriller-el elegyített változatokat szeretem, csak seggek/belek mindenhol nem köt le.
Szeretem, ha van benne megmagyarázhatatlan, ismeretlen, rettegés, de kiemelem nem ez a legnézettebb műfajom.
Ezt a szerbet nem láttam.

Nemrég néztem meg a Nyolcadik utas: a halál-t újból, immáron, először 5.1-ben.
Hát, éjszaka, egyedül nézve voltak részek, ahol paráztam :)

Horror-ból eddig az etalon nálam a Halálos Hallgatás.
Na az. Maszkos, díszlet meló, hangulat világ number one.

Neked az etalon?
0
2010. augusztus 27., péntek 2:17
Most készülök egy újabb szerb horror megtekintésére, a címe: T.T Sindrom
Ezt esetleg láttad?
Mondjuk az utóbbi időben eléggé nemzetiesedett a horror-statisztikám: görög, török, portugál, belga, szerb és most indiai horror is következik.. :)
0
2010. augusztus 27., péntek 2:15
Én is tudom, hogy csak rendezett, de igazából a gyerekekkel erőszakoskodókat élve ásnám el, ez nálam a gyenge pont.
És a film azzal a bizonyos jelenettel nálam átlépte a határt és az a pont nekem, na, bevallom, túl sok volt.

A szerb film egyéb ponton is bukik nálam, a verekedések kifejezetten viccesek és túlzottan életszerűtlenek pl. :)
0
2010. augusztus 27., péntek 2:14
Elnézést az elgépelésekért, de eléggé fáradt vagyok! :D
0