Keresés

Ki mit néz most?

2010. augusztus 20., péntek 12:42
A lankadatlan - A Dewey Cox sztori(7)

Ez most nagyon elkapott.
Rengeteg hiba van benne és legtöbbször nem is annyira vicces, de valamiért nagyon tetszett.Röhögtem az egész film alatt bármennyire alpári is volt néha.
John C. Reilly egyszerűen erre született.Annyira hitelesen hozza az együgyű tuskó karaktert, hogy egy darabig el sem tudom képzelni más szerepben.
Remélem a két főszereplő megkapja a legjobb filmes előjátéknak járó díjat.
Már ha létezik ilyen elismerés?
Ennek ellenére ezt sem tudom ajánlani mindenkinek.
Hangulat kell hozzá, hogy elviseld a mérhetetlen butaságokat.
0
2010. augusztus 20., péntek 12:13
Megszegtem a saját filmnézési szabályomat, hogy letudjam a Pókember-trilógiát.
Furcsának tartom, hogy semmilyen karakterfejlődésre vagy egy-egy szereplő részletesebb bemutatására nem volt idő a 3 rész alatt.
A viszonyok megváltoznak, de a figurák megmaradtak az elején felvázolt szinten.
Béna csávó +ábrándos tekintetű csaj ugyanazt csinálják végig.A mellékszereplőknél ezt megértem, mert egyszerűen a túlzsúfoltság miatt nincs idő rájuk, de a főszereplők felnőhettek volna.Bénák és hiteltelenek a párbeszédek.Kisgyerekek nem mondanak ilyeneket...Pedig egyértelműen csak őket célozták meg evvel.Az akciók élvezetesek bárki számára, de a többi már néhol nagyon idegesítő volt.Az utcán álló közönség reakciójától meg egyenesen kikészültem.A lelepleződéseket olyan szinten eltolták, hogy nem is tudom érdemes-e komolyan foglalkozni a film ezen részeivel...NEM.
Ami mégis tetszett, az az egésznek az iránya.A vázat remekül kitalálták szerintem.
Első részben még csak próbálkoztak....a másodikban ráerősítettek a drámára és a
kettős élet problémáira.A harmadikban pedig emelkedett az akciók mennyisége az ellenségek számának növelésével párhuzamosan.Kicsit eltúlozták persze, de még így is tudtam élvezni.A párbeszédeknél néha fogtam a fejem, de a csihi-puhinál minden bosszúságomat elfelejtettem.
A szórakozás nagyjából garantált a teljes szériában, ha kicsit jobban vissza tudnék vedleni 5 éves gyerekké, akkor biztos a kedvenc filmjeim lennének.
Így viszont ez csak egy közepes szuperhős mozi.
Külön nem tudnám osztályozni a részeket, mert néha nagyon mélyre zuhant szegény pókocska.Mikor az önbizalom megnőtt, akkor a filmbe is élet költözött egy pillanatra.
0
2010. augusztus 20., péntek 8:44
Kisebb haveri filmnézés volt tegnap este:

Predator

A mai napi az egyik legjobb kommandós, illetve szörnyfilm. John McTiernan remek hangulatot teremtett, a forró dzsungel klausztrofób és nyomasztó hely, tökéletes. Ehhez a hangulathoz hozzájön még Alan Silvestri zenéje, ami ugyan számomra nem volt annyira emlékezetes, hogy külön is hallgassam, de a filmhez remekül passzol és sokat add hozzá. A szereplők között nincsenek igazán kiemelkedő színészek, de fölösleges is, jobb castingolást el se lehetne képzelni. Sugárzik belőlük a keménység, és az ember el is hiszi róluk, hogy igen na az ő ellenségük nem lennék. A Predator mind külsőleg, mind eszközök tekintetében remekül lett kitalálva. A sok idézhető mondatot meg már meg sem említem. Fölösleges a sok szócséplés (és különben is most volt egy bővebb írás róla a geekzen), a 80-as évek és minden idők egyik (ha nem A) legmeghatározóbb és kultikusabb akció filmje ez.

10/10

Scary Movie

Az első klasszikus rész, még ma is vicces. Tele van remek utalásokkal és jó az utódaival ellentétben nem fáradt viccekkel. Ráadásul van egy nagyon minimális történet ami összetartja a filmet.  Jól elszórakoztatott.

7/10

Austin Powers 3 - Aranyszerszám

Meg sem közelíti a klasszikust, de a másodiknál is kicsivel gyengébb. Persze vannak benne jó poénok, és remek 007-es és pop kulturális utalások, de sajnos több lett gusztustalan poén amik, nélkül sokkal élvezhetőbb lenne a film. A legnagyobb baj, az, hogy dramaturgiailag elégé szét van esve a film. Nem  tudom, hogy a forgatókönyv vagy a rendező hibája ez. Azért így is tud szórakoztató lenni, de inkább újra nézem az elsőt.

Jóindulattal: 6/10

Commando

Swarchival nyitottunk és vele is zárunk. Az este fénypontja volt ez az önironikus akció film. Swarchi kirobbanó formában van. A forgatókönyv elnagyolt, de nem veszi magár komolyan így igazán szórakoztatóvá válik.  Látványos akciók, rengeteg humoros, idézhető egy soros. Mindezek összességéből pedig megszületett minden idők egyik legszórakoztatóbb filmje.

9/10
0
2010. augusztus 20., péntek 3:06
Xenogenesis
James Cameron legelső rendezése ez a sci-fi rövidfilm. Érződik a 60-as, 70-es évek tudományos-fantasztikus filmjeinek hatása némi Terminatoros fűszerezéssel.
Jó szórakozást mindenkinek!

Első rész:
http://www.youtube.com/watch?v=diMBfC6CzgU&feature=related

Második rész:
http://www.youtube.com/watch?v=rfepUgx9yVI&feature=related
0
2010. augusztus 19., csütörtök 1:53
Minden év augusztus 18-án ugyanaz a film kerül megnézésre, így a mai napom a lehető legjobban ért véget, hiába a végén néhány könnycsepp.
Johnny Castle újra táncolt nekem, és még sokat is fog, sajnos már csak így láthatom őt. Az évek telnek, de ez a film nem veszít semmit a varázsából. A Dirty Dancing igazán kedves a szívemnek, egy nagyszerű film, nagyszerű zenékkel, és nagyszerű színészekkel, akik közül sajnos már néhányan nincsenek velünk, de emléküket őrizzük, és életben tartjuk a filmjeik szeretetével.
0
2010. augusztus 19., csütörtök 0:01
Mai horrorfilm,Andrew1975-nek ajánlom:

Kicsit gyenge és kusza a forgatókönyv de van egy pár kízásos jelenet ami egész pofás lett!
A főszereplő csaj a Bitch Slapben is szerepelt.
0
2010. augusztus 17., kedd 19:59
Megyek aztán nézek valami "mostanit" is! :)))
0
2010. augusztus 17., kedd 19:57
Atomcsapat (1995)

Gyermekkori kedvencem mára sokat veszített a varázsából.
Egy remake-et ha kapna abból jó kis szörnyes-robotos móka kerekedne.
Egy jó rendezővel persze. :)
A CGI ami film végi csatában látható mára teljesen elavult,olyan mintha workprintet nézne az ember. :))
Azért szerettem nagyon a filmet,anno moziban nagyon ütött!
A sorozatot is néztem mindig!
Lehet,hogy innen (is) ered a scifi,de főleg a robotok iránti rajongásom?
0
2010. augusztus 17., kedd 18:06

10/8
0
2010. augusztus 17., kedd 16:33
Pán Péter(6,5-7)

Tegnap egy ilyen könnyed fantasy-hoz volt kedvem.
Másodszorra is inkább aranyosnak találtam, mint csak simán giccsesnek vagy túl egyszerűnek.
Rengetek kikacsintás van benne a felnőttekre(még szerencse, hogy én nem vagyok az...) és ezért még egy párszor biztosan megnézem.Persze a 91-es változat előrébb van a listán de ezt is nagyon tudom szeretni.
Külön kiemelendő a Smee karakterét megformáló színész, mert állandó humorforrása a jeleneteknek.Nagyon jól oldja meg a neki jutó perceket.Szinte végig nevettem, amikor ő szerepelt.
Később érdemes lesz odafigyelni a Wendy-t alakító kislányra is, mert már 12-13 évesen volt néhány színészi momentuma.A Solomon Kane-ben sajnos nem jutott neki akkora feladat.Hiába ő a katalizátora az eseményeknek.(Ennek ellenére egyre kíváncsibb vagyok a 2009-es Dorian Gray filmre.)
Nagyon ajánlom a (mindenféle értelemben) gyerekes szülőknek és felnőtteknek.
0
2010. augusztus 16., hétfő 22:06

My name is Bruce

Bruce Cambpell generációjának legnagyobb színésze, legalább is a film egyik főhőse szerint és valljuk be ha tehetség szempontjából nem feltétlenül tartozik a legjobbak közé (nem mintha rossz lenne), de kétség kívül az egyik legkultikusabb.

Ennek a filmnek a megítélése nagyban múlik azon, hogy a néző milyen véleménnyel van az említett színészről. Ha nem ismeri a filmjeit akkor ne ezzel kezdje az ismerkedést.

Ugyanis ez egy remek, önironikus paródia Bruceról (saját magát játssza és kvázi viccet csinál a karrierjéből és a filmjeiből), Brucetól (nem csak főszereplő rendező is) a Bruce rajongóknak.

A forgatókönyv teljesen klisésen indul mint a legócskább B horror és nagy fordulatok nem lesznek (kivéve a végét ahol kiparodizálja a fordulatokat), de ez is a lényeg, stílusparódia az egész és ha ezt figyelembe vesszük akkor az írással nincsen túl nagy gond.

Van pár karletépés meg lefejezés, de ez sokkal inkább vígjáték mintsem horror.

Nekem tetszett, igaz nem anyira zseniális mint az Evil Dead filmek vagy a Bubba Ho-Tep, (ez már nagyon megjelenhetne nálunk) de a rengeteg utalás, Cambpell jutalom játéka és a poénok miatt remek szórakozás.

7/10
0
2010. augusztus 16., hétfő 0:43
Az árva

Tudom, hogy nem annyira "friss" film, sokan láttátok már, és már sokan ajánlották is, de én nem vagyok nagy horror rajongó, ellenben párom az, úgyhogy tegnap este ezt néztük. De hogy maradhatott ki eddig nekem ez a film? Hatalmas nagy filmélmény volt, Isabelle Fuhrman parádézott, de a többi szereplő is nagyon a helyén volt és nagyon jól meg volt írva valamennyi karakter. Igazán eredeti, kíváló film, nem semmi fordulattal.

10/9

Ördögűzés Emily Rose üdvéért

És akkor ma délután maradtunk az ilyen kedves, aranyos műfajú filmeknél :D Ezt a filmet is régen ajánlották már, és régen szerettem volna megnézni is, erre is sor került. Mivel egyik kedvenc tárgyalótermi filmem a Legbelsőbb félelem, ahol Laure Linney nagyszerűen játszott, és itt is ügyvédkedik, kiváncsi voltam, hogy ez az igaz történet alapján készült film mennyire lesz jó. Elárulom: nagyon. Egyik kedvenc tévés színésznőm, Jennifer Carpenter nagyon hatásosan játszotta Emily Rose-t, talán ha többet kaptunk volna Emily-ből a megszállás előtt, még hatásosabb lett volna a film. Összeségében viszont még így is egy letaglozó élmény volt, A pár, általatam látott ördögűzős filmből Az ördögűző után a legmegkapóbb film volt.

10/8
0
2010. augusztus 16., hétfő 0:00
hát most, hogy mondod! :) amúgy nem.
0
2010. augusztus 15., vasárnap 22:17

a Végrehajtókat én pár napja hogy megnéztem, kellemes kis film, néhány érdekes ötlettel, egy szerintem remek Liev Schreiberrel és enyhén meglepő befejezéssel. nagyon remek szórakozás volt, egyáltalán nem bántam meg!
8/10

tegnapi film: Ausztrália

erősen nézhető, inkább finom humorral mint csöpögős romantikával telített kalandfilm, enyhén sablonos, de kedvelhető karakterekkel, szép tájakkal, egy kis akcióval.
7.5/10

mai film: Hideg nyomon

sok jót olvastam róla, de most hogy végre megnéztem, már teljességgel el is hiszem hogy Ben Affleck tud rendezni! reális, átélhető karakterek, feszültséggel teli pillanatok és nem erőltetett morális kérdés, nem egyértelmű válasszal, hadd maradjon valami a nézőnek is. tényleg meglepődtem az Affleck fiúkon, de főleg Ben biztoskezű rendezésén, tőle aztán főleg nem vártam ilyen filmet! ezután még jobban várom következő rendezését a Tolvajok városát, ami a bemutató alapján is kecsegtetőnek tűnik.
9/10
0
2010. augusztus 15., vasárnap 22:13
Észrevetted, hogy a Végrehajtókban ugyanaz a nőcske játszik, mint a Ragadozókban?
0
2010. augusztus 15., vasárnap 21:33
Végrehajtók

Nos erről a filmről azt sem tudtam, hogy létezik. Mikor megláttam, hogy Jude Law és Forest Withaker a főszereplők adtam neki egy esélyt. És milyen jól tettem. Nagyon bejött a film, érdekes volt a történet, egyáltalán nem tartom elképzelhetetlennek, hogy valamikor akár meg is történjen a való világban is. Persze lényegében egy sablonos történet de érdekes tálalásban. Akik szeretik a sci-fi filmeket azoknak nyugodtan merem ajánlani a filmet nem fognak csalódni és akkor még semmit sem mondtam...

10/8

Egy lányról

Hát erről a filmről sem tudtam mi fán fog teremni, de borító és a cím kíváncsivá tett. Mivel valamilyen könyvből van a sztori így elfogadom olyannak amilyen. Nem varázsolt el, de a fényképezés és a színészek érdekessé tették a történetet, aminek nem értem a mondanivalóját. Lehet, hogy azért, mert nem vagyok lány, és 16-sem vagyok már egy ideje, de attól még egy mondatban amolyan belső monológként hozzátehették volna, mert ezt így nem nagyon értem. Egynek azonban jó volt, és meg fogom még nézni biztosan, viszont nem a közeljövőben.

10/7

Ragadozók...avagy, Adrian a tőmondatos Oscaros!

Szerintem Spoilermentes!

Adrian Brody mint Schwarzenegger utódja? Tettem fel magamban a kérdést, amikor megtudtam, hogy a Zongorista játssza a főszerepet Antal Nimród és Robert Rodriguez új filmjében. Nem csalódtam Adrianben. Bár az első jelenet kb meg is mutatja, hogyan száll alá egy hirtelen díjazott színész karrierje annak ellenére, hogy megkapja minden színész álmát és ezzel a tuti kulcsot is minden filmszerepre. Hát nála ez nem így történt, gyakorlatilag a King Kong óta azt sem tudom játszott e valamiban.
De maradjunk a filmnél. Nem vallom be hol láttam, de sejthető. Nem bírtam kivárni. De az első héten újranézem a moziban az tuti, BD-n meg alap vétel lesz!!! Aki imádja az eredeti Schwarzi féle Ragadozót az ezt is fogja. Gyakorlatilag ugyanazt kapjuk mint az eredetiben, de mégis mást. Ugyan úgy megvan benne az amit gyerekkoromban éreztem, mikor az eredetit láttam. Persze a film használja az ilyen filmeknél megszokott klisés dolgokat, hogy a csapat tagjai etnikai, vallási és nagyszájúság szerint elkezdenek hullani mint a legyek. Adriannak, meg iszonyat jól áll a tőmondatos, egyszavas válaszok a kérdésekre, már-már Rambo és Terminátor magasságokba emeli a karakterét. Az első perctől kezdve odaszegez a képernyő elé a film és drukkolsz nekik a túlélés miatt. Van egy visszautalás, amolyan kapocsként, de megnyugtató, hogy az AVP-knek semmi köze sincs ehhez.
A "dolog" mikéntjeként a kép pocsék volt és ugye angol hang magyar felirattal, de volt az egésznek így egy hihetetlen hangulata, ami visszahozta gyerekkoromat erre a 100 percre. Olyan érzés volt, mint amikor fater nézte a videón a 20-szor átmásolt akciófilmeket alámondással, amiket persze én nem nézhettem meg csak stikában.
Antal Nimród számomra bebizonyította, hogy tényleg megérett Hollywood-ra. a Kontrollt láttam tőle, de mással ellentétben nekem az a filmje pocsék és érhetetlen, a többit meg emiatt nem néztem meg. Viszont a Ragadozók:

10/10

Jöhet a folytatás!
0
2010. augusztus 15., vasárnap 20:18
Fekete Villám(5)

Egyedibb megoldásokra számítottam.Az események hátteréül szolgáló városon kívül semmi különöset nem kaptam.
Az autó kb. öt percig érdekes csak.Úgy éreztem magam, mintha egy borzasztóan egyszerű rajzfilmet néztem volna.
A romantikus száltól elkezdve az alaphelyzeten át mindent láttam már máshol.
Ez csak azért bosszantó igazán, mert ugyanebben a formában tálalták elém korábban is.Nem adott túl sokat hozzá a készítők nemzetisége a produkcióhoz.
Kivették a hasznosnak tűnő elemeket más filmekből és nyugatiasan hagyták őket.Így biztos könnyebben eladható, de én egy kicsit mást vártam.
A forgatókönyvet leszámítva a trükkök rendben voltak néha még egy-egy poén is összejött.Az alakításokról nem tudok mit mondani, mert nagyon egyszerűek voltak a szereplők.Hangsúlyozva felolvastak egy megadott szöveget, de nem tudták feltölteni élettel a filmet.
Összességében szórakoztató, de nagyon könnyen felejthető.
0
2010. augusztus 15., vasárnap 19:46
Fay Grim(6)

Teljesen lefárasztott, mert szinte minden részletét nekem kellett kirakni.
Többet kellett belegondolni, mint amennyit valójában megmutattak.
Rengeteg nevet és eseményt hoznak fel benne és csak apró foszlányok segítenek egy picit.Nagyon lassan bontakoznak ki a dolgok és nem elég, hogy bonyolítják a történetet még ezt is furcsa kamera beállításokkal mutatják be.Folyton azt éreztem, hogy le vagyok maradva és ki is hagynak a helyzetekből.
A zenéket külön meg kell dicsérnem ,mert sokat dobnak az összképen.
A jeleneteket színpadiasnak tartottam az elején, azután meg valami táncos darabnak láttam a filmet.Különös élmény.
Parker Posey több és nagyobb lehetőséget érdemelne.Nem értem, miért csak kisebb szerepekben láthatom őt...
A végére összeállt valami az apró részletekből, de kevésnek éreztem a magyarázatokat.Hiányosnak tartom a befejezést.
Ennek ellenére élveztem a játékot, mert fokozatosan belehajszoltak ebbe a világba.
Remélem lesz folytatása, mert kíváncsi vagyok a további fejleményekre.
0
2010. augusztus 15., vasárnap 19:25

Könnyed vasárnap délutáni mozi.
Nem kell sokat várni tőle és akkor teljesen elszórakoztat!
6.5/10
0
2010. augusztus 15., vasárnap 17:15
Fair Play (6)

Érdekes volt látni a rang szerinti szívatásokat és kicsinyes játszmákat.
Megmutatták meddig megy el egy ember a céljaiért.
Eddig is azt gondoltam, hogy az "Office" Francia megfelelője lenne a legdurvább a sorozatok közül.Most másfél órában ezt be is bizonyították nekem.
A férfi szereplőket mind remekül kiválasztották, nagyjából hozták az elvárható ellenszenves figurákat.Marion Cotillard erőtlen alakítása viszont nagyon nem illett a képbe.Még csak nem is koncentrált, néhányszor csak díszletként funkcionált.
Itt csak végig ijedten nézett és ennyi.
A történetben egyáltalán nincsenek pozitív hősök, de nem is hiányoztak.
Az elvárások és az áskálódások áldozatait összezárták egy egyébként is veszélyes helyszínre.Sok jó nem sülhetett ki ebből.
A nyavalygós részeket leszámítva tényleg azt kaptam, amire előzetesen számítottam.Egy végig feszült izgalmas mozit.
0
2010. augusztus 15., vasárnap 16:49
Igen.:)
Ezt tudtam a legegyszerűbben megszerezni.
Remek film.
0
2010. augusztus 15., vasárnap 16:29
Ha rám gondoltál, akkor szívesen:).

Én mostanában inkább horrorban utazok, mint például...

Babysitter wanted

Végre a régi jó markolom-a-karfát érzés, legalább is a film első felében! Utána már hentelős, de abból is az izgalmasabbak közül való. A történet alapjai a 80-as évekből erednek, de vannak benne ötletes motívumok, kisebb csavarok, de igazán a morbid humora tette egyedivé nálam.
0
2010. augusztus 15., vasárnap 12:03
Cyborg vagyok, amúgy minden oké(8)

Nagyon köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet...
Ez nem európai embernek való, ezért az ismerőseimnek sem tudom ajánlani.Nem bírnák végignézni.Teljesen máshoz vannak szokva egész filmet figyelembe véve, de főleg a romantikus szálat illetően.
Elég sok ázsiai filmet nézek, így könnyebb volt befogadni a látványt és a különös megoldásokat.
Igazából a szereplők csak szokatlan útvonalon jutnak el a mindenki számára ismerős befejezésig.A külsőségek ellenére rengeteg hasonlóságot is felfedeztem benne pl. a Mezítlábas szerelem és a Szeress, ha mersz bizonyos részleteivel.
Na nem a szerelmi szálakban láttam egyezéseket, hanem az egymásra találásban.
Különösen érzem magam a megtekintés után.
Igazi élmény ez a mozi...
0
2010. augusztus 14., szombat 23:08
Amerikai vérbosszú(7-8)
Nagyszerűen szórakoztam.
Folyamatosan szólt valami zene és ez csak a hasznára vált a produkciónak.A jelenetek egyszerűen intenzívebbek lettek tőle.
Egy-két beállítást is sikerült eltalálni, de igazából  különösebb váratlan esemény nélkül eltelt ez a kb. 90 perc.
Régi vágású bosszútörténet bontakozott ki belőle, mindenféle zavaró üresjárat nélkül.Megérkezés, megfigyelés, nagyon pici kivárás, azután a főszereplő így vagy úgy, de elvégezte a feladatát.Egyszerűségében rejlik az ereje.
Stílusos és hangulatos az egész.
Pedig semmilyen kimagasló alakítást nem láttam a filmben.Inkább csak jól működtek együtt a szereplők, a válogatásnál valaki nagyon értette a dolgát.
Terence Stamp belépett a "teljesen hiteles tökös öregfiúk" klubjába ...Clint Eastwood és Michael Caine mellé.
0
2010. augusztus 14., szombat 3:15
Időközben megnéztem és az is 3D-s....
0