Végrehajtók

Nos erről a filmről azt sem tudtam, hogy létezik. Mikor megláttam, hogy Jude Law és Forest Withaker a főszereplők adtam neki egy esélyt. És milyen jól tettem. Nagyon bejött a film, érdekes volt a történet, egyáltalán nem tartom elképzelhetetlennek, hogy valamikor akár meg is történjen a való világban is. Persze lényegében egy sablonos történet de érdekes tálalásban. Akik szeretik a sci-fi filmeket azoknak nyugodtan merem ajánlani a filmet nem fognak csalódni és akkor még semmit sem mondtam...
10/8
Egy lányról
Hát erről a filmről sem tudtam mi fán fog teremni, de borító és a cím kíváncsivá tett. Mivel valamilyen könyvből van a sztori így elfogadom olyannak amilyen. Nem varázsolt el, de a fényképezés és a színészek érdekessé tették a történetet, aminek nem értem a mondanivalóját. Lehet, hogy azért, mert nem vagyok lány, és 16-sem vagyok már egy ideje, de attól még egy mondatban amolyan belső monológként hozzátehették volna, mert ezt így nem nagyon értem. Egynek azonban jó volt, és meg fogom még nézni biztosan, viszont nem a közeljövőben.
10/7
Ragadozók...avagy, Adrian a tőmondatos Oscaros!
Szerintem Spoilermentes!
Adrian Brody mint Schwarzenegger utódja? Tettem fel magamban a kérdést, amikor megtudtam, hogy a Zongorista játssza a főszerepet Antal Nimród és Robert Rodriguez új filmjében. Nem csalódtam Adrianben. Bár az első jelenet kb meg is mutatja, hogyan száll alá egy hirtelen díjazott színész karrierje annak ellenére, hogy megkapja minden színész álmát és ezzel a tuti kulcsot is minden filmszerepre. Hát nála ez nem így történt, gyakorlatilag a King Kong óta azt sem tudom játszott e valamiban.
De maradjunk a filmnél. Nem vallom be hol láttam, de sejthető. Nem bírtam kivárni. De az első héten újranézem a moziban az tuti, BD-n meg alap vétel lesz!!! Aki imádja az eredeti Schwarzi féle Ragadozót az ezt is fogja. Gyakorlatilag ugyanazt kapjuk mint az eredetiben, de mégis mást. Ugyan úgy megvan benne az amit gyerekkoromban éreztem, mikor az eredetit láttam. Persze a film használja az ilyen filmeknél megszokott klisés dolgokat, hogy a csapat tagjai etnikai, vallási és nagyszájúság szerint elkezdenek hullani mint a legyek. Adriannak, meg iszonyat jól áll a tőmondatos, egyszavas válaszok a kérdésekre, már-már Rambo és Terminátor magasságokba emeli a karakterét. Az első perctől kezdve odaszegez a képernyő elé a film és drukkolsz nekik a túlélés miatt. Van egy visszautalás, amolyan kapocsként, de megnyugtató, hogy az AVP-knek semmi köze sincs ehhez.
A "dolog" mikéntjeként a kép pocsék volt és ugye angol hang magyar felirattal, de volt az egésznek így egy hihetetlen hangulata, ami visszahozta gyerekkoromat erre a 100 percre. Olyan érzés volt, mint amikor fater nézte a videón a 20-szor átmásolt akciófilmeket alámondással, amiket persze én nem nézhettem meg csak stikában.
Antal Nimród számomra bebizonyította, hogy tényleg megérett Hollywood-ra. a Kontrollt láttam tőle, de mással ellentétben nekem az a filmje pocsék és érhetetlen, a többit meg emiatt nem néztem meg. Viszont a Ragadozók:
10/10
Jöhet a folytatás!