Egy hulla, egy falafel és a többiek (He Died With A Felafel In His Hand)
Hát a film magyar címe valami borzasztó. Nyilván mindenki sejti, mire próbáltak utalni a magyar cím kiötlői, mármint a címgyárosok.
Véletlenségből nem tudtam, mi a film címe, ami elé leültem, de a felütése nagyon tetszett. Aztán végignéztem, ha már így esett.
Adva van pár fiatal Ausztráliában, albérletről albérletre járnak, mivel zűrösek. Szóval igazi csóringerek. A lazán kapcsolódó eseményeket Noah Taylor (Danny) személye köti össze. Írónak tartja magát, persze lövése sincs, mit írjon. Pénze nincs, csak a fura barátai, és egy lány (Sammy - Emily Hamilton), akivel ő maga sem tudja, hányadán áll. A lány szintén nem tudja, hogy áll Dannyvel, de azt sem tudja, Anyával (Romane Bohringer), a folyton feketében járó, és a patriarchális társadalom ellen lázadó nővel mi az ábra.
Csomó fura alak színesíti a képet (az albérletben sátorozó bankár, a telihold alatt holdozó narkós, a military-mániás barát a náci haverjaival, a heterofasiszták elnyomásától szenvedő homoszekszuális, stb).
A film a történet végével nyit, így ad keretet a történetnek... pontosabban az események laza láncolatának. Mert hát valódi történet igazából nincs (hacsak a furán romantikus/nak nevezhető/ szálat nem vesszük annak).
Egyik albérletből ki, a másikba be, össze-vissza keverve a lekvárt, míg végül a rendőrség is Dannyt keresi (édesanyjáról nem is beszélve).
A filmben szellemes párbeszédek, idézhető poénok
"Danny: Bocs, Taylor, de a te mentősereged történetesen nem nácikból áll, ugye?
Taylor: Hát... én inkább politikailag bornírtnak nevezném őket."
, zűrös alakok, remek zenék, szóval amolyan kultfilm-féle készült az ezredfordulón Ausztráliában, olasz segédlettel.