A texasi láncfűrészes mészárlás: A kezdet(5-6)
Ez egy nagyon tisztességes előzmény film.
A fiatal szereplők hozták, amit kell, de igazából az idősebb színészekre támaszkodhatnak a készítők.A sheriff valami zseniális.Remélem kapott díjat az "alakításáért" ebben a kategóriában.
Történetről nem érdemes beszélni, mert igazából csak egymást követik (egy rövid bevezető után) a több hektoliter művérrel nyakon öntött őrült jelenetek.
Megy a sikítozás meg a szokásos vérengzés.
Nincs benne túl sok meglepetés vagy olyan pillanat amikor tényleg megijedhetnék.
Folyamatos darálás van, a szereplőknek nincs idejük nagyon bemutatkozni.:))
Nyomasztó volt, de mégis szórakoztatóbb, mint egy átlagos kaszabolós film.
(Nagyon bírom, hogy a főgonosznak egyáltalán nincs szövege.Ez más filmekben is jól szokott működni)
Amikor megállt a Föld(5)
Az emberiség nem érdemli meg az esélyt felkiáltással álltam fel a székből a film megtekintése után. Utálom ezt a mondatot, de többet ki lehetett volna hozni ebből az ígéretes alapötletből.Faarcú Keanu tökéletes választás a szerepre, de Jennifer Connelly-t sosem tudnám elfogadni egy ilyen figuraként.Ez a tudós szerep egyszerűen nem megy neki.Bár bennem van a hiba, mert minden filmben kevésnek érzem az alakítását.
John Cleese-t viszont öröm volt látni, bármennyire is rövid idő jutott neki a képernyőn.Feldobta egy picit a filmet.
Teljesen simán tudtam szórakozni ezen a tanító szándékú popcorn mozin.
A fő üzeneten kívül egy könnyen felejthető kis esti limonádé.
Semmivel sem rosszabb, mint a többi világmegváltó látványos marhaság.
Nem tudnám mostanában újra megnézni, de nem bánom a megvételét.
Az Esemény(3)
Így képzelem a Szupervihar első és második részét a tv2-n.
Az alapötlet szinte mindig működik.Történik valami megfoghatatlan és megmagyarázhatatlan, az emberek meg szépen elkezdenek hullani.
Itt próbáltak érdekes gondolatot az egész mögé tenni, de ez most nem jött be nálam.
Igazából nem is ez volt a fő probléma.
A kiválasztott színészek túlléptek a képességeik határain.
Hiteltelenek és bénák voltak.A két főszereplőt pedig nagyon kedvelem csak nem alkalmasak egy ilyen szerepre.Még csak nem is passzoltak össze.
Bájos csajtól meg tökös csávótól ne várjunk már mélységeket meg igazi drámázást.
Megszoktam őket bizonyos szerepekben és másra nem alkalmasak szerintem.
Zooey szinte minden jelenetet hazavágott a csillogó szemével meg a kislányos mosolyával.Wahlberg-ről meg nem érdemes közeliket beadni, amikor gondolkozik...
Annyira zs kategória volt néha, hogy azt el sem tudom mondani.
Az örök kaszkadőr(6)
Óriási marhulás volt megfelelően kiválogatott mellékszereplőkkel és zenékkel.
Szeretem az ilyen kisvárosi álmodókról szóló filmeket.
Isla Fisher karakterét leszámítva egyetlen épeszű szereplő sem volt ebben az egészben.Rajta kívül mindenkit inkább gyereknek tekintettem.
Én is ilyen furcsa figurának tartom magam, ezért mindig is közel álltak hozzám ezek a történetek.Persze jócskán el volt túlozva benne minden, de nekem ez még a szórakoztató határon belül maradt.
Nem ajánlom, hogy bárki is fáradtan leüljön elé.
Ez is egy olyan film, amitől nem várhatom el, hogy kirángasson a rosszkedvemből.
Egy alap jó hangulatot viszont simán tovább tud fokozni.
Én most minden pillanatát imádtam.
Az utolsó ház balra(6-7)
Nem ismerem az eredetijét, ezért összehasonlítani sem tudom azzal.
Más filmekhez viszonyítva, viszont teljesen szokványosan már-már unalmasan indul.
Azután van egy két olyan jelenet, amit egyszerűen nem tudok elviselni.Nem a fizikai fájdalom bemutatása miatt, hanem inkább a lelki teher miatt.
Sajnos mindig belegondolok, hogy mit csinálnék azokkal a mocskokkal, akik ilyesmit tesznek.Rögtön elborulna az agyam és rövid úton egy börtönben kötnék ki emberölésért.Ez nem az a helyzet, amikor egy ember(jelen estben két szülő)leblokkol.Szar vagyok a gyors döntésekben, de most csak hátradőltem és elégedetten néztem az utolsó húsz percet.Nem csinálhattam volna szebben....
Szerintem mindenki fejében megfordul az azonnali bosszúállás, ezért bármennyire is morbid ez az egész, a film vége mosolyt csalt elő belőlem.
Ebben a kategóriában(ami semmiképpen sem a horror) soha ne lássak kevésbé "szórakoztató" alkotást!!