Keresés

Ki mit néz most?

2010. augusztus 1., vasárnap 22:33
Az időgép című film 2002-es változatát néztem meg.

Díszlet és ruhatervezőknek ez maga lehet a megvalósult álom, de én csak végigszenvedtem.
Nem mentek bele túl részletesen a lényeges kérdésekbe.A kütyükre voltam kíváncsi meg kicsit mélyebben magára az időutazásra.
Arra számítottam, hogy lesz benne 40%szenvedés+ romantikus szál.
Inkább kalandfilmet akartam látni megfelelő mennyiségű akcióval, több építkezéssel, tervrajzokkal, magyarázatokkal.
Helyette kaptam egy nem túl izgalmas és színészi játéktól mentes másfél órás valamit.Amíg futkorásztak és csak egy-egy mondatra volt idő, addig semmi gondom nem volt a mozival.
Sajnos hamar véget értek ezek a részek és hosszasan  elnyújtott borzalmas beszélgetéseket hallottam csak.
Ez a legrosszabb, ami egy kalandfilm alatt történhet....untam, ásítoztam és a végét vártam.
Most utólag rájöttem, hogy nem kellett volna ilyen rosszkedvűen nekiállni ennek a tévézésnek.
Csalódottságot érzek, amiért kidobtam rá 90 percet az életemből.
0
2010. augusztus 1., vasárnap 13:41
Imádom Stephen Chow filmjeit de ezt még csak most láttam először!
Nagyon jó szórakozás,nem csalódtam!

0
2010. július 31., szombat 21:02
Testvérbosszú 2. - The Boondock Saints 2.All Saints Day

tartalmaz SPOILER-eket is.

Jópár éve találkoztam elsőízben Troy Duffy kultikus bérgyilkolós filmjével.Ami kiemelte az átlagból,a jó poénok,a remek lassításokkal teli akciók,az ikrek (Flanery,Reedus) istenfélő és filmimádó karakterei, na és persze Willem Dafoe transzvesztita nyomozója.

A bérgyilkos ikrek (Norman Reedus,Sean Patrick Flanery) 8 évvel később újra visszatérnek,hogy újra lerendezzék a rosszfiúkat.A poénok most is harsányak, Reedus és Flanery mégha 8 évvel öregebben is,de megintcsak sziporkáznak szerepükben.Filmes idézetek,örökös cívódások sora tarkítja Duffy második Saints moziját is.

A formula megintcsak működik.Ugyan Dafoe karakerétől el kell búcsúznunk(bár poént nem hiszem hogy ellövök,szerepel ő is egy cameo erejéig a filmben),s helyét Julie Benz (Rambo 4.)veszi át,aki nagyszájú,vagány FBI nyomozó karakerével igencsak üde színfolt a moziban.Billy Connoly sajnos túl nagy teret nem kapott ,de

SPOILER ON:

...már csak az ominozús oroszrulettes kérdezzfelelek miatt megérte megnézni a filmet."Fiam.Apa dolgozik." :)

SPOILER OFF

Szóval van poén,akció,még egy épkézláb történet is,a film vége pedig ügyesen előkészíti a testvérek esetleges harmadik eljövetelét is.

Élvezetes mozi volt.

10/8
0
2010. július 28., szerda 14:40
Persze :-D
0
2010. július 28., szerda 13:04
Diary szerintem se rossz, a Survivalról meg azt mondják, hogy Hallmark horror, ami igaz is. A trükkök nagyon gázok :(
0
2010. július 28., szerda 12:42
Az 5 betű.
0
2010. július 28., szerda 12:09
Nekem speciel tetszett a Diary, de ez a Survival borzasztóan szar lett...
0
2010. július 28., szerda 2:14
Fasza? :D :D
0
2010. július 28., szerda 0:10
A texasi láncfűrészes mészárlás: A kezdet(5-6)
Ez egy nagyon tisztességes előzmény film.
A fiatal szereplők hozták, amit kell, de igazából az idősebb színészekre támaszkodhatnak a készítők.A sheriff valami zseniális.Remélem kapott díjat az "alakításáért" ebben a kategóriában.
Történetről nem érdemes beszélni, mert igazából csak egymást követik (egy rövid bevezető után) a több hektoliter művérrel nyakon öntött őrült jelenetek.
Megy a sikítozás meg a szokásos vérengzés.
Nincs benne túl sok meglepetés vagy olyan pillanat amikor tényleg megijedhetnék.
Folyamatos darálás van, a szereplőknek nincs idejük nagyon bemutatkozni.:))
Nyomasztó volt, de mégis szórakoztatóbb, mint egy átlagos kaszabolós film.
(Nagyon bírom, hogy a főgonosznak egyáltalán nincs szövege.Ez más filmekben is jól szokott működni)

Amikor megállt a Föld(5)
Az emberiség nem érdemli meg az esélyt felkiáltással álltam fel a székből a film megtekintése után. Utálom ezt a mondatot, de többet ki lehetett volna hozni ebből az ígéretes alapötletből.Faarcú Keanu tökéletes választás a szerepre, de Jennifer Connelly-t sosem tudnám elfogadni egy ilyen figuraként.Ez a tudós szerep egyszerűen nem megy neki.Bár bennem van a hiba, mert minden filmben kevésnek érzem az alakítását.
John Cleese-t viszont öröm volt látni, bármennyire is rövid idő jutott neki a képernyőn.Feldobta egy picit a filmet.
Teljesen simán tudtam szórakozni ezen a tanító szándékú popcorn mozin.
A fő üzeneten kívül egy könnyen felejthető kis esti limonádé.
Semmivel sem rosszabb, mint a többi világmegváltó látványos marhaság.
Nem tudnám mostanában újra megnézni, de nem bánom a megvételét.

Az Esemény(3)
Így képzelem a Szupervihar első és második részét a tv2-n.
Az alapötlet szinte mindig működik.Történik valami megfoghatatlan és megmagyarázhatatlan, az emberek meg szépen elkezdenek hullani.
Itt próbáltak érdekes gondolatot az egész mögé tenni, de ez most nem jött be nálam.
Igazából nem is ez volt a fő probléma.
A kiválasztott színészek túlléptek a képességeik határain.
Hiteltelenek és bénák voltak.A két főszereplőt pedig nagyon kedvelem csak nem alkalmasak egy ilyen szerepre.Még csak nem is passzoltak össze.
Bájos csajtól meg tökös csávótól ne várjunk már mélységeket meg igazi drámázást.
Megszoktam őket bizonyos szerepekben és másra nem alkalmasak szerintem.
Zooey szinte minden jelenetet hazavágott a csillogó szemével meg a kislányos mosolyával.Wahlberg-ről meg nem érdemes közeliket beadni, amikor gondolkozik...
Annyira zs kategória volt néha, hogy azt el sem tudom mondani.

Az örök kaszkadőr(6)
Óriási marhulás volt megfelelően kiválogatott mellékszereplőkkel és zenékkel.
Szeretem az ilyen kisvárosi álmodókról szóló filmeket.
Isla Fisher karakterét leszámítva egyetlen épeszű szereplő sem volt ebben az egészben.Rajta kívül mindenkit inkább gyereknek tekintettem.
Én is ilyen furcsa figurának tartom magam, ezért mindig is közel álltak hozzám ezek a történetek.Persze jócskán el volt túlozva benne minden, de nekem ez még a szórakoztató határon belül maradt.
Nem ajánlom, hogy bárki is fáradtan leüljön elé.
Ez is egy olyan film, amitől nem várhatom el, hogy kirángasson a rosszkedvemből.
Egy alap jó hangulatot viszont simán tovább tud fokozni.
Én most minden pillanatát imádtam.

Az utolsó ház balra(6-7)
Nem ismerem az eredetijét, ezért összehasonlítani sem tudom azzal.
Más filmekhez viszonyítva, viszont teljesen szokványosan már-már unalmasan indul.
Azután van egy két olyan jelenet, amit egyszerűen nem tudok elviselni.Nem a fizikai fájdalom bemutatása miatt, hanem inkább a lelki teher miatt.
Sajnos mindig belegondolok, hogy mit csinálnék azokkal a mocskokkal, akik ilyesmit tesznek.Rögtön elborulna az agyam és rövid úton egy börtönben kötnék ki emberölésért.Ez nem az a helyzet, amikor egy ember(jelen estben két szülő)leblokkol.Szar vagyok a gyors döntésekben, de most csak hátradőltem és elégedetten néztem az utolsó húsz percet.Nem csinálhattam volna szebben....
Szerintem mindenki fejében megfordul az azonnali bosszúállás, ezért bármennyire is morbid ez az egész, a film vége mosolyt csalt elő belőlem.
Ebben a kategóriában(ami semmiképpen sem a horror) soha ne lássak kevésbé "szórakoztató" alkotást!!
0
2010. július 26., hétfő 14:07
Igen, ez a Survival of the Dead lenne, csak nem figyeltem a plakátot, hogy nincs is rajta. Szerintem siralmas a film, semmiről nem szól, unalom 90 percen át.

Ha tetszett a Diary of the Dead, akkor bizonyára ez is fog, mert némileg folytatásként is fel lehet fogni, hiszen van átmenet a két film között. Mondjuk nem olyan nagy az átmenet, de azért van.

Kérdés, hogy eljut-e hozzánk majd valamilyen formában, mert Romero-rajongó lévén, megvenném DVD-n.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2010. július 26., hétfő 13:46
Ez a Survival of the Dead lenne?
Tényleg, ez ide el fog jutni valahogyan (moziba gondolom nem, de dvd-megjelenés)?

Olvastam róla jót is, rosszat is, de mivel nekem a Diary is kifejezetten bejött, nagyon érdekel ez a film.
0
2010. július 25., vasárnap 23:44
It Crowd s04e03

Hát ez zseniális rész volt. They Live és Harcosok Klubja utalás egy részben, nem semmi. Amúgy a sorozat az első résztől kezdve fergeteges, remélem még jó sok évadot megél.

Chuck s02

Az egész évad fasza volt, de ami itt évadzáró címén műveletek. Hát az valami isten király volt. A sorozat eddigi fénypontja volt az utóbbi pár rész (köszönhetően a jó sztori és akciók mellet Chevy Chase mellék szereplésének, nagyon jó karaktert hozott). Igaz, hogy TVbe néztem eddig, de az utolsó jelenet annyira remek volt (mátrix utalással), hogy nem bírom ki, hogy ne töltsem le most azonnal a harmadik évadot.
0
2010. július 25., vasárnap 23:10
arról már nem is beszélve,hogy a BUFI-s Hirtelen halál kész referenciaanyag lehetne a mostani DVD piacunkon.

tekintve a mostani "fantasztikus" felhozatalt. :)
0
2010. július 25., vasárnap 23:08
Az Ítéletnap sem rossz még tőle a Bestia mellett. :)

Azt azóta semmi értelmes.
0
2010. július 25., vasárnap 22:59
Összejön ez: A bestia... :)
0
2010. július 25., vasárnap 22:59
A bestia ismeretében jópofa, hogy a két film teljesen egyforma az alkotói koncepciót tekintve: ugyanaz a hosszas bevezető, ugyanúgy végigmegyünk a folyosókon, csak itt ugye stadion és terroristák, amott múzeum és szörny, aztán hasonlóan építették fel a bonyodalmat, majd a zűrzavart és a végjátékot. Még John Debney zenéje is tökre összekeverhető. Jópofa, hogy egy nem unásig elismert rendező is milyen következetes tud lenni és hű a stílusához.
0
2010. július 25., vasárnap 22:53
Renny Harlin helyett Peter Hyams..."enyhe" fogalomzavar. :)
0
2010. július 25., vasárnap 22:51
Hirtelen halál - Sudden Death:

Kellemes kis túszejtős akciómozi azokból az időkből ,amikor a Van Damme név jelentett valamit és Renny Harllin is minőségi filmeket hegesztgetett.

Összeségében rendkívül ötletes és élvezetes akciókavalkád.Az Időzsaru után Van Damme és Harlin párosa ismét telibetalált.

10/8
0
2010. július 24., szombat 21:37
tomboló terror (invasion usa)

chuck norris-os cannon film - nagyon király, chuck jön, lát, lő, győz - kell ennél több?

0
2010. július 24., szombat 21:15

Egyszerű és gyors leszek; a film borzasztó. Romero teljesen eltévedt a zombik világában, nem kellene már ezzel a témával foglalkoznia, inkább csináljon mást, de ne adjon ki ilyen munkát a kezei közül. Semmiről nem szól, továbbmegyek még arról sem.

Más valaki látta egyébként? Magyarországot mintha elkerülte volna a film...
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2010. július 23., péntek 2:29
A kör 2. részét tudtam le első és valószínűleg utolsó alakalommal.
Annyi volt benne a feszültség, hogy a szereplők hírből sem ismerték az elemlámpát.
Kevés minden téren ez a film, nem elég csavaros, nem elég pörgős, nem elég látványos.
Egy két remekül eltalált beállítás és komplett jelenet után, valami egészen béna képsor következett.A számítógépes trükkök színvonala nagyon ingadozó.Csak ásítoztam rajta, pedig még nem vagyok fáradt.Hömpölygött előre az egész a kiszámítható végkifejlet felé és egyszer sem lettem izgatottabb.
Nincs értelme, hogy ilyen mozikat nézzek, ha nem ijedek meg tőle.
Elfér a polcon az első rész mellett, de csalódtam benne.
0
2010. július 23., péntek 0:06
A verda horda

Teljesen pozitívan csalódtam a filmben.Utólag elolvastam pár kritikát és nem értem, hogy lehetett bármilyen részletén is komolyan fennakadni.
Marhulás volt a teljes hosszában.
Végig kínos és néhol ocsmány poénokkal feltöltve ez a hihetetlenül egyszerű kerettörténet.Mindenkinek jutott egy-egy ütős mondat.
Minden apró kis szerepben ismerős arcok osztották ki egymást.
Az előre bejelzett változást nem éreztem súlyosnak, mert utána is megmaradtak a humoros párbeszédek.
Teljesen az utolsó öt percre koncentrálták a kötelező nyálat.Azt is elviselhető szinten tartották.
Most valamiért nagyon vevő voltam erre.
Szinte senkinek sem tudom ajánlani ezt a filmet.
Egyszerűen jó hangulatban a parasztságra is felkészülve kell elkapni, mert különben nem működik.
0
2010. július 22., csütörtök 13:16
Nagyon szórakoztató lenne, ha végignézhetnék egy ilyen show felvételt vagy stúdió munkát a helyszínen.
0
2010. július 22., csütörtök 12:15
Élőben még én sem.
0
2010. július 22., csütörtök 12:00
Ennek kapcsán eszembe jutott, hogy még nem láttam élőben ezeket a színészeket a Simpson családból hangokat produkálni.

Voices Behind Simpsons !! - Funny videos are here
0