Keresés

Ki mit néz most?

2010. július 21., szerda 9:32
Ez így van.
Az egy fokkal jobb is, mert Simon jobban uralta a helyzeteket már kezdettől fogva.
Nekem is tetszik, ezért is nehezebb az ilyen szériáknál eldönteni, hogy megvásároljam vagy nem?
Eddig inkább olyan sorozatok kerültek a polcomra, amiknek rögtön kíváncsi voltam a következő részére is.
0
2010. július 21., szerda 1:55
A mentalista tök jó! Simon Baker nagyot játszik benne.
most posts by TM
0
2010. július 21., szerda 0:34
Castle

Teljesen olyan, mint a Mentalista.
Leülsz elé és elnézegeted fél óráig, azután gond nélkül kihagyhatod a teljes évadot.
Véletlenül megint elkapod a tv-ben valamelyik új részét vagy esetleg az ismétlést és leragadsz előtte.Nem ránt be magával, de egy-egy alkalommal nagyon szórakoztató tud lenni.
A főszereplőn kívüli karakterek teljesen egysíkúak és érdektelenek.Nem vagyok kíváncsi a háttértörténetükre.
Így első ránézésre a kemény csaj levadászásával elevickélhet egy darabig a sorozat.
Bírom Nathan Fillion-t és drukkolok neki, hogy jó sokáig kihúzza ez a munkája.
Nagyon jól megy neki ez a szerep.
Szeptemberben indul a harmadik évad, ezek szerint a világ bekajálta ezt az egészet.

(Az újonnan indult sorozatok közül már csak a péntek esti tinigyötrelembe kéne belenéznem.)

0
2010. július 20., kedd 17:36
Elkezdem a 24. ötödik évadát.
0
2010. július 20., kedd 17:21
mondjuk sok szinkronos rész nincs is benne. :)
0
2010. július 20., kedd 15:17
Most értem a Légió végére.
Szerintem senkit nem érdekel a véleményem róla. :-D Különösen, hogy 4 betűvel ki lehet fejezni.
0
2010. július 20., kedd 1:20
Erre rájönnöm se kellett, mert alapból az eredeti hangot választottam. :D
0
2010. július 20., kedd 1:10
Ez (is) az a film, amit bűn sziknronnal nézni!
0
2010. július 20., kedd 1:06
Még tegnap este néztem ugyan...

Inglourious Basterds / Becstelen brigantyk

Már nagyon bánom, hogy moziban annó kimaradt, pedig Tarantino nem a kedvenc rendezőm, a Jackie Brown-t nem bírtam végignézni, ellenben a Kutyaszorítóban zseniális, a magnum opuszt (Ponyvaregény) még nem láttam tőle (rebesgetik a madarak, hogy jön BD-n, így kivárom már).

Ez a film viszont brutál. Hans Landa karakteréért nem véletlenül kapott Oscar-t Christoph Waltz. Elképesztő alakítást nyújt, de ez a többiekre is simán elmondható.

Ami viszont feltűnt, hogy a zenék minősége nem valami jó. Recsegnek, pattognak, zúgnak, mintha bakelitről digizték volna be őket direktben. Gondolom ez rendezői koncepció lehetett, mert a beszéd és az effektek példamutatóan szólnak az angol dts-HD MA 5.1-es sávon...

A képminőség totális referencia-munka, ezzel asszem mindent elmondtam... :D Az eredeti 2.35:1-es arányokkal, 1080/24p AVC kódolásban...
0
2010. július 19., hétfő 16:18
The Time Traveler s Wife

Ez jó kis film volt! Mindig is szerettem az időutazós filmeket, és ez úgy volt megható, hogy szerintem cseppet sem volt csöpögős! Nekem nagyon tetszett!
90%

All the Boys Love Mandy Lane

Na, ha ebben a filmben nem let volna Mandy, akkor utáltam volna! :D Sablonos, kiszáítható horror, még a gyilkok sem jók!
Csak Mandy miatt: 30%

0
2010. július 19., hétfő 16:09
Én hajnalban, és az előbb az Alien vs Predator, illetve az Alien vs Predator: Requiem című művekkel palléroztam az agyam. Persze ez hülyeség, erre a bő 3 órára egyszerűen kikapcsoltam elmém.

SPOILER

Az első részt anno moziban láttam, az volt a benyomásom, hogy a kevés pénzt gyors vágásokkal ellensúlyozták, de a néhol gagyinak ható trükkök sajnos erősen visszavetik a színvonalat. Most nem mozis körülmények közt újranézve nem is tűnik annyira vészes filmnek. Bár a történet gyenge. Antarktisz és Predator? Emlékeim szerint különösen fülledt években jönnek... Tenyésztik az idegeneket...  Na, mindegy. Mennek az emberek, levadásszák őket az idegenek vagy a ragadozók. Az idegen-katonák már percek alatt kelnek ki az emberekből, már az sem szükséges, hogy éljen a delikvens, szóval zajlik a történetevolúció (vagy kontra-).
Aztán megnéztem a folytatást. Jujj. Az alapötlet jó, jön egy ragadozó, hogy megbosszulja a társ halálát. Aztán lesz az alapötletből egy Everybodry vs Everybodry film, a különböző variációkat nem is érdemes felsorolni, ki ki ellen próbálkozik. Sötét van, már megint hideg, az idegenek elszabadulnak a városban, már-már komikus hatást kelt, ahogy mindenhol másznak, fogynak az emberek. Erőltetett fordulatok (pl az ajándék éjjellátó készülék a kislánynak, csak azért, hogy meglássa az idegent, de aztán másra nem is használja senki), szükségtelenül ismételt idegen-támadások mindenfelé, idegesítő üldözöttek, ostoba seriff, gonosz katonák, és talán a két leginkább értelmetlen jellemző a mutáns idegen (félig ragadozó), aki egy nemzedék alatt évmilliókat átlépett, és az a rengeteg utalás az Alien-filmekre, a kislány és a katonanéni, a páncélozott csapatszállító jármű, a konkrét kézifegyveres harc az idegenekkel, az atomerőműben történő vadászat, Dallas (eh...), a medencés jelenet, mintha valami gyenge utánzat lenne az egész... És minden éjszaka játszódik.
Az AVP2 így tényleg gáz lett.
Azt hiszem, az első rész egy korrekt középkategóriás sci-fi-horror-akció, a második rész meg egy... Bocs a rajongóktól, de ez egy zavaros tömegcikk, amelyik merít mindkét franchise-ból, de önkényesen és meggondolatlanul, s így azt az érzetet kelti, igyekeztek még egy bőrt lehúzni egy már eleve közepesen induló reklámcikkről.
Remélem, folytatás nem lesz.
Részemről nem tartozik a két film sem az Alien, sem a Predator sorozathoz, inkább egy rosszul sikerült (evolúciós) zsákutca.

SPOILER VÉGE
0
2010. július 19., hétfő 2:35
Buhersereg (Buffalo Soldiers)

Be kell vallanom, kicsit csalódtam a filmben. Noha, nem volt nézhetetlen, de sokkal több poénra számítottam, azért volt néhány egészen jó fekete/morbid humorral átszőtt jelenet, azok tényleg viccesek voltak.

Joaquin Phoenix jól játszott, de szerintem a film legjobb alakítását Ed Harris nyújtotta.

A film sztorija, a szállak összeérésével lesz igazán izgalmas, sajnos ez az utolsó 20 percnyi leszámolás csupán, addig a katonai bázis és az abban történő seftelés illetve unaloműző módszerek szatirikus bemutatása dominálna egy kis drámával. De, humorból mint mondtam nincs elég és a dráma sem súlyos.

A vége és a film háború ellenes tanulsága viszont kifejezetten tetszett (igaz az általam korában látott Fegyvernepper is szinte ugyanezt a poént süti el, így nem lepett meg)

Köszönhetően a jó színészeknek, a nem sok, de tényleg humoros résznek és a végének, nem bántam meg, hogy megnéztem. Egyszeri szórakozásnak jó volt, de nem nyújt maradandó élményt.

6/10

Szatirikus "seftelős" témában nálam továbbra is a Fegyvernepper, szatirikus katonás filmek közül meg a megunhatatlan Kelly hősei a kedvenc.
0
2010. július 19., hétfő 2:28
Végső állomás(5)
Színészmentes, de ettől függetlenül szórakoztató filmecske.
Viszont csak a halálnemek változatossága tartogat izgalmakat.
A szereplők közül senkivel sem tudtam szimpatizálni.
Idióta csávókkal és jó csajokkal bármennyiszer eljátszható.
Ez egy tipikusan moziban nézendő és fél óra múlva elfelejthető film.
Ráadásul csak egyszer működik igazán.
Mindentől függetlenül megnézném a következő részt is.
0
2010. július 19., hétfő 0:51
The A-team (2010)... avagy, ezen még Michael Bay is csak pislogna...

Szerintem Spoilermentes!!!

Na majd kapok én, hogy hogyan néztem meg, de mind egy, még friss az élmény le kell írnom.
Nos. Ha ha abból a szempontból nézzük a filmet, mint a Transformers és G.I. Joe filmeket és elvonatkoztatunk attól a ténytől, hogy ennek a filmnek volt egy sorozata, akkor ez a film a nyár egyik nagy popcorn mozija, igazi agykikapcsolódás. Viszont ha úgy nézzük végig, hogy szerettük a sorozatot, és valami hasonlót várnánk, akkor csak a fejünket fogjuk csapkodni két percenként.
A film egyetlen jelenetsora tetszett a legjobban, mégpedig az első 2-3 perc. Na akkor még azt hittem, hogy egy rendes mozifilmet kapunk, de sajnos nem ez történt. Az elején kapunk egy kvázi felvezetést, átdolgozva a mai korra az eseményeket, hogy hogyan is találkoztak az A-team tagjai, ami szerintem teljesen felesleges. Az ezután következő történet szerintem olyan ósdi és kitalálható, hogy már 10 éve ciki ilyen főkonfliktust beletenni egy moziba. A film kb. 100 perce végig akció. Nincs üresjárat. És ezt komolyan mondom, hogy nincs. Sok akció meg látványfilmnél a kritikusok ellövik ezt a szöveget, de itt ez már már átcsap a zavaró kategóriába, mert a sok robbanás meg aláfestő hangulat zenétől már fájt a fejem a végén, pedig nem szokott.
Az először kijött pár másodperces trailernél még bizakodtam, de amiben már a tankos dolog volt, ott már gyanítottam, hogy kilóg a lóláb, de erősen. Higgyétek el ez a pár mp csak a jéghegy csúcsocskája, még semmit sem láttatok.
A színészekkel különösebben nincs semmi gond, mindegyiknek jól áll az adott szerep (Sharlto Copley azt hiszem meg fogja vetni a lábát Hollywoodban, marha jól állt neki Murdock szerepe). Még a rendezéssel sem lenne nagy baj, csak az egész olyan, mintha minden jelenetet csak egymás után pakoltak volna és egy rakás robbanást meg lövöldözést kaptunk volna. És emiatt tettem a cím után azt a szöveget. Szegény M. Bay-t szidják itt sokan, hogy csak digitális effektekből meg látványos robbanásokból állnak a mostani filmjei. Az A-team, után egy Bay film már csak egy romantikus filmecske.
Viszont van benne egy nagy poén, ami miatt nem adok 2-es pontszámot a második pontozási koncepciómnál.

Ha elvonatkoztatunk a sorozattól akkor ez nálam: 10/7
Ha nem: 10/3,5
0

Na majd kapok én, hogy hogyan néztem meg, de mind egy, még friss az élmény le kell írnom.
Nos. Ha ha abból a szempontból nézzük a filmet, mint a Transformers és G.I. Joe filmeket és elvonatkoztatunk attól a ténytől, hogy ennek a filmnek volt egy sorozata, akkor ez a film a nyár egyik nagy popcorn mozija, igazi agykikapcsolódás. Viszont ha úgy nézzük végig, hogy szerettük a sorozatot, és valami hasonlót várnánk, akkor csak a fejünket fogjuk csapkodni két percenként.
A film egyetlen jelenetsora tetszett a legjobban, mégpedig az első 2-3 perc. Na akkor még azt hittem, hogy egy rendes mozifilmet kapunk, de sajnos nem ez történt. Az elején kapunk egy kvázi felvezetést, átdolgozva a mai korra az eseményeket, hogy hogyan is találkoztak az A-team tagjai, ami szerintem teljesen felesleges. Az ezután következő történet szerintem olyan ósdi és kitalálható, hogy már 10 éve ciki ilyen főkonfliktust beletenni egy moziba. A film kb. 100 perce végig akció. Nincs üresjárat. És ezt komolyan mondom, hogy nincs. Sok akció meg látványfilmnél a kritikusok ellövik ezt a szöveget, de itt ez már már átcsap a zavaró kategóriába, mert a sok robbanás meg aláfestő hangulat zenétől már fájt a fejem a végén, pedig nem szokott.
Az először kijött pár másodperces trailernél még bizakodtam, de amiben már a tankos dolog volt, ott már gyanítottam, hogy kilóg a lóláb, de erősen. Higgyétek el ez a pár mp csak a jéghegy csúcsocskája, még semmit sem láttatok.
A színészekkel különösebben nincs semmi gond, mindegyiknek jól áll az adott szerep (Sharlto Copley azt hiszem meg fogja vetni a lábát Hollywoodban, marha jól állt neki Murdock szerepe). Még a rendezéssel sem lenne nagy baj, csak az egész olyan, mintha minden jelenetet csak egymás után pakoltak volna és egy rakás robbanást meg lövöldözést kaptunk volna. És emiatt tettem a cím után azt a szöveget. Szegény M. Bay-t szidják itt sokan, hogy csak digitális effektekből meg látványos robbanásokból állnak a mostani filmjei. Az A-team, után egy Bay film már csak egy romantikus filmecske.
Viszont van benne egy nagy poén, ami miatt nem adok 2-es pontszámot a második pontozási koncepciómnál.

0

0
2010. július 19., hétfő 0:01
Taxi 3.(5)
Néhány bántóan béna trükköt leszámítva ez tényleg elfogadható szórakozás volt.
A poénok és az autók összetörése változatlanul működik.
A folytonos bénázáshoz már hozzászoktam korábban, ezért ennél a filmnél ezt teljesen el tudom fogadni.Máskor/más mozinál ez idegesítene.
Daniel és Lilly civódásából sokkal többet kellene belerakniuk a történetbe.Külön filmet is el tudnék képzelni belőle.Engem ez jobban lekötne.
Az autók sajnos nem érdekelnek annyira, de el kell ismernem, hogy a  kaszkadőrök nagy munkát végeztek már megint.
Az eltúlzott jelenetek jól állnak ennek a filmnek.Nem fogtam a fejem közben, pedig volt egy-két a korábbiakhoz képest is hihetetlen dolog benne.
Úgy általában végig mosolyogtam rajta.Egyszer még nevetni is tudtam egy bicajos jeleneten.
A legjobb felvételeket a végére tartogatták.Imádom az ilyen helikopterről felvett képeket.
Az utolsó két perc totális csőd, de addigra már nem érdekelt semmi.
Bírtam a filmet és kész.
Dvd-n nem lesz meg, de nem bánom, hogy az első három részt láttam egy-egy alkalommal.
(A 12-es karikát néhol kevésnek éreztem.:)
0
2010. július 16., péntek 2:22
A FEKETEország már a YouTube-on is kiverte a biztosítékot. Letiltották a hozzászólásokat, nem lehet máshová beágyazni a videót. Iskolapéldája annak a helyzetnek, amikor egy a valóságnak görbetükröt tartó, eltúlzott világú darabból olyanok ragadnak ki maguknak jelmondatokat, vagy véres kardként körbehordozható rettenetet, akik a kikarikírozott mikro-makrokörnyezet különböző oldalaiba vannak ökölrázogatósan begyepesedve. Na most nekik abszolút nem való a film, mások számára viszont lehet akár jó is. Való igaz, hangulatfüggő is a dolog, egy a lényeg, egyáltalán nem szabad komolyan venni, ugyanakkor mélyen el lehet gondolkodni rajta.

Magyar vér
most posts by TM
0
2010. július 16., péntek 1:50
Nem is a káromkodás maga az, ami dominál, az csak egy eszköz a megrökönyödtető elemek közül. Az egész produkció az elvontnál is elvontabb, csak erős idegzetűeknek ajánlott. Azt is szoktam mondani, hogy akit a legjobban utálsz, lepd meg egy Feketeország, pontosabban egy FEKETEország dvd-vel. :)

Az előadás az uniós csatlakozás évének eseményeit örökíti meg, az Örömóda hangulata azonban a legkevésbé sem illik ezekhez a történésekhez. 2004 egy-egy SMS-nyi szövegbe sűrített hazai híreit provokatív és bizarr helyzetgyakorlatokkal, változatos zenei kísérettel kommentálják a társulat tagjai. Elegáns és mégis komor korrajz ez. Tágas, steril közegben, rengeteg ajtó és néhány támla nélküli szék, a falakon rózsaszínű szőrmeborítás, a színen pedig olyan szorongató igazságok, mint hogy 2004-ben a lakosság egyharmada létminimum alatt élt, vagy hogy egy megyés püspök megbocsátható botlásnak minősítheti egy pap pedofil kilengését.
Régen az ilyesmit tévéjátéknak hívták, de azokban nem láthattunk meztelen férfiakat. Itt minden harmadik hírre jut egy pőre hímnemű színművész, ez lehet a fő oka a szigorú korhatárnak.
Nagyon pihenten, befogadásra készen, túlcsorduló toleranciával felvértezve ajánlott a megtekintése. :)
most posts by TM
0
2010. július 16., péntek 1:43
A villanyszerelős rész már-már "kultikus" :)
0
2010. július 16., péntek 1:42
:)
Túl sűrű ez nekem, pedig azt hittem, hogy bírom a durvulást meg a káromkodást.
0
2010. július 16., péntek 1:35
Szívesen!
Na most képzeld el, hogy ez a jelenet még az egyik legszolídabb a 100 perces műben. :)
most posts by TM
0
2010. július 16., péntek 1:34
Nem :)
0
2010. július 16., péntek 1:33
Azt hittem ez valami teljesen különálló kisfilm.
Köszönöm a kicsit a részletesebb leírást/felvilágosítást.
Ettől függetlenül nekem ez a villanyszerelős részlet túl sok volt.
0
2010. július 16., péntek 1:31
Ez minden, amit mondani tudsz róla? :)
most posts by TM
0