The A-team (2010)... avagy, ezen még Michael Bay is csak pislogna...

Szerintem Spoilermentes!!!
Na majd kapok én, hogy hogyan néztem meg, de mind egy, még friss az élmény le kell írnom.
Nos. Ha ha abból a szempontból nézzük a filmet, mint a Transformers és G.I. Joe filmeket és elvonatkoztatunk attól a ténytől, hogy ennek a filmnek volt egy sorozata, akkor ez a film a nyár egyik nagy popcorn mozija, igazi agykikapcsolódás. Viszont ha úgy nézzük végig, hogy szerettük a sorozatot, és valami hasonlót várnánk, akkor csak a fejünket fogjuk csapkodni két percenként.
A film egyetlen jelenetsora tetszett a legjobban, mégpedig az első 2-3 perc. Na akkor még azt hittem, hogy egy rendes mozifilmet kapunk, de sajnos nem ez történt. Az elején kapunk egy kvázi felvezetést, átdolgozva a mai korra az eseményeket, hogy hogyan is találkoztak az A-team tagjai, ami szerintem teljesen felesleges. Az ezután következő történet szerintem olyan ósdi és kitalálható, hogy már 10 éve ciki ilyen főkonfliktust beletenni egy moziba. A film kb. 100 perce végig akció. Nincs üresjárat. És ezt komolyan mondom, hogy nincs. Sok akció meg látványfilmnél a kritikusok ellövik ezt a szöveget, de itt ez már már átcsap a zavaró kategóriába, mert a sok robbanás meg aláfestő hangulat zenétől már fájt a fejem a végén, pedig nem szokott.
Az először kijött pár másodperces trailernél még bizakodtam, de amiben már a tankos dolog volt, ott már gyanítottam, hogy kilóg a lóláb, de erősen. Higgyétek el ez a pár mp csak a jéghegy csúcsocskája, még semmit sem láttatok.
A színészekkel különösebben nincs semmi gond, mindegyiknek jól áll az adott szerep (Sharlto Copley azt hiszem meg fogja vetni a lábát Hollywoodban, marha jól állt neki Murdock szerepe). Még a rendezéssel sem lenne nagy baj, csak az egész olyan, mintha minden jelenetet csak egymás után pakoltak volna és egy rakás robbanást meg lövöldözést kaptunk volna. És emiatt tettem a cím után azt a szöveget. Szegény M. Bay-t szidják itt sokan, hogy csak digitális effektekből meg látványos robbanásokból állnak a mostani filmjei. Az A-team, után egy Bay film már csak egy romantikus filmecske.
Viszont van benne egy nagy poén, ami miatt nem adok 2-es pontszámot a második pontozási koncepciómnál.
Ha elvonatkoztatunk a sorozattól akkor ez nálam: 10/7
Ha nem: 10/3,5