Keresés

Ki mit néz most?

2010. július 16., péntek 1:30
Elég érdekes egyébként az előadás. Sok helyen csak döbbenten lestem... :D
0
2010. július 16., péntek 1:29
Ez a DVD nekem is megvan, elég csúnya a felülete, foltos... Ez is VTCD... :S
0
2010. július 16., péntek 1:25
Mucsiékon kívül a szereplők között láthatjuk a Krétakör többi ismert alakját is, pl. Csákányi Esztert. Gyabronka Józsefet, Rába Rolandot és a zenei életben is ismert Péterfy Borit.
most posts by TM
0
2010. július 16., péntek 1:17
Az nem rövidfilm, hanem a Schilling Árpád rendezte "Feketeország" című alternatív színházfilm egyik részlete. Kb. három éve kapható dvd-n is, na persze nem itt.

Íme a fülszöveg:

A FEKETEország a Krétakör közös műve: komor, groteszk, szatirikus vízió a világról, amelyben élünk. Az előadás alapjául a rendező telefonjára érkezett SMS-ek szolgáltak, melyek 160 karakterben fogalmazzák meg a napi eseményeket. Ezek a hírek inspirálták a színészek által improvizált jeleneteket, zeneszámokat, melyekből nem hagyományos értelemben vett dráma, hanem egyfajta abszurd ünnepség, beavatási szertartás bontakozik ki.
Az előadást Budapesten felfokozott érdeklődés kísérte: a Millenáris Teátrumban 24 alkalommal zsúfolt házak előtt került bemutatásra, és beválogatták a 2005-ös Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába is, ahol a legjobb társulat különdíját kapta. Mióta a hollandiai Magyar Kulturális Évad keretében nagy sikerrel debütált, tucatnyi országban számos rangos fesztivál közönsége találkozhatott e rendhagyó ország-képpel.

Közel háromórányi extra anyag mutatja be az előadás létrejöttének körülményeit és a kort, amelyben született. Két werkfilm őrzi az előkészítő munka fázisait (Bódvarákóról és Monostorapátiból); egy kamera a színfalak mögött rögzítette az eseményeket, ebből született backstage-film; a hírek hátterét pedig egy-egy oknyomozó riport bontja ki. Az alternatív színházfilm angol, német és francia felirattal is követhető.

Szerintem a maga egyedülállóságában zseniális.
most posts by TM
0
2010. július 15., csütörtök 21:32
pontosan.
0
2010. július 15., csütörtök 21:31
na hát az kritikán aluli...
0
2010. július 15., csütörtök 21:10
Mucsi Zoltán rövidfilmeket nézegettem a youtube-on.
villanyszerelős jelenetben próbáltam összeszámolni és rendszerezni a legtöbbször használt szavakat.
teljesen elakadtam vele.
eszméletlenül alpári és ráadásul folyton sírógörcsöt kapok.
0
2010. július 15., csütörtök 16:30
Na végére értem az IT Crowd (Kockafejek) második szezonjának. Ugyan azt tudom mondani, amit az első rész után. Zseniális sorozat. Most már merem mondani, hogy jobb mint a The Big Bang Theory (Agymenők - pedig azt is szerettem, de a 3. évad már gyengébb).

Véleményem szerint a legjobb Angol sorozat a Waczak Szálló óta (nekem sokkal jobban bejön, mint Rick Gervais sorozatai).

El is kezdem ma 3. évadot, pedig rengeteg sorozattal vagyok lemaradásban (Mad Men, Justified, Deadwood, SG 1), de nem bírom ki.
0
2010. július 15., csütörtök 15:47
Ez miért meglepő?:)
Nézek én mindenféle filmeket.
Ebben nem lehet csalódni, ha nincsenek nagy elvárásaid.
0
2010. július 15., csütörtök 15:41
Alvilági játékok(8)
Ben Kingsley-t kivéve zseniális szereplőket találtak ehhez a remek filmhez, ő valamiért kilógott a sorból.
Slevin karakterének megformálásához nem találhattak volna jobb embert.
Minden helyzetben úgy viselkedik, mintha be lenne szívva.Olyannak tűnik, aki csak sodródik az árral és nem képes egy ilyen tökös filmben helytállni.
Teljesen másfajta főhős, mint amilyeneket megszoktam hasonló bosszúállós történetekben.Én is vele vigyorogtam a leghúzósabb helyzetekben is.Lazaságot vitt az egészbe.
Bruce Willis viszont eléggé meglepett.Sosem volt még ilyen félelmetes, pedig ugyanazt az arcot vágja, mint már annyiszor.
Halálosan jól állnak neki az ilyen melók.
A végső csavar meg is lepett volna, ha nem látom előre ezt az egészet a bevezetőtől kezdve.Csak abban okoztak meglepetést, hogy az egyik gyilkosságot nem az a szereplő követte el, akire számítottam.Nem figyeltem fel arra az egysoros utalásra, amit  a magyarázkodós résznél is bevágnak.
El kell ismernem, hogy fordulatosan és folyamatosan építik fel a feszültséget.
Attól működik, hogy a vége ellenére van okod izgulni, magad alá piszkítani, és nevetni a poénokon és utalásokon.
Amikor összeáll a kép, akkor olyan arcokat vágnak, hogy öröm volt nézni.
Borzasztóan élvezetes az egész.
Folyton moziba járnék, ha mindig így tákolnának össze más filmekből kiszedett elemekből egy "újat".
0
2010. július 15., csütörtök 14:27
Nahát, te még ilyeneket is nézel? :)
Ez a trilógia nálam is van, itt pihen egy ideje. Pár éve avi-ban, és most már néhány hónapja dvd-n is. Utoljára az első részt vettem meg. Mivel nem kergetett a tatár, ezért kivártam az olcsó pengét. Remélem, nem fogom vele megvágni magam! :)
most posts by TM
0
2010. július 15., csütörtök 14:00
Tegnap este a Penge 2. részét néztem meg.
Jobban tetszett, mint az első rész.Ez nagyrészt a rendezőnek köszönhető.
A humoros jeleneteken tényleg tudtam egy picit mosolyogni.A karakterek teljesen egysíkúak, de ez egy ilyen film esetében rendben van.A kardozós és sima közelharcot bemutató pillanatok rendesen lekötötték a figyelmemet.Kapkodtam a fejem rendesen, de volt egy-két olyan számítógépes trükk, ami viszont teljesen kizökkentett a ritmusból.Annyira gagyinak tűnt, hogy az nem is igaz.
Ez máskor nem szokott zavarni, hisz a kedvenc 90 előtti filmjeimben is vérlázító dolgokat hoztak össze a trükkökért felelős emberkék.
Az viszont szimpatikus, hogy a zsebkendőért nyúló nézőket(giccses utolsó előtti jelenethez persze nem kell:) a végén alaposan helyreteszik.A készítők értik a dolgukat, mert rendesen felpörgetett még most is ez a film.
Pedig nem először láttam ezt a jófajta blődlit.(Az ilyet szeretni szoktam... pl. Crank, Wanted stb.)
Kedvet is kaptam az eddig kimaradt részhez.
Bár nem tudom, hogy Jessica Biel-el és Ryan Reynolds-al felturbózott harmadik epizód mennyire üti meg a mércét(ha volt ilyen egyáltalán....)
0
2010. július 13., kedd 22:47
A szív bajnokai nekem is iszonyatosan tetszett, a Predators-t meg nem vagyok hajlandó megnézni kamerásan! :D
0
2010. július 13., kedd 19:53
A szív bajnokai - The Blind Side:

régen láttam ilyen szívbemarkoló drámát.Sandra Bullock fantasztikusat alakít,de az igazi főszereplő a film "nagy Mike" -ja,aki rendkívüli tehetséggel ,a maga egyszerű módján mindenki szívébe belopja majd magát,s a film nézése közben jövünk rá mennyire jó is önzetlenül segíteni másokon.

Megható film önfeláldozásról,bátorságról,célokról és mindenekelőtt a hitről.

10/10

Ragadozók - Predators:

Ejnye ,de csúnya dolog,hogy nem vártam meg az Augusztust,de egyszerűen nem bírtam ki,annyira bezsongtam Nimród bá új Predators mozijára,szóval maradt a kézikamerás verzió,íme a tapasztalatok...

SPOILER-es :

Kicsit "flesbekkelek",mert az jó nekem. :)

Na szóval:adott volt nekünk egy klasszikus mozi Schwarzenegger mesterrel a főszerepben ,amit követett egy némileg vegyesebb fogadtatást megért folytatás Danny Gloverrel.Tulajdonképp az első film fektette le az alapokat,nagyszerű ötlet volt a harcedzett kommandósokat a dzsungelben összeugrasztani minden idők legjobban felfegyverzett és egyben legvérengzőbb földönkívüli vadászával.A 2-ik rész is betalált,tetszett a drogbandák háborúját bemutató nagyvárosi "betondzsungel" és persze Danny Glover igazi tökös zsaru alakítása is a szeren volt.A nagydumás Bill Paxton pedig elmondhatta magáról,hogy nemcsak Alien ,hanem Predator prédájává is válhatott egyazon univerzumban(Lance Henriksen dettó). :)

Ugorjunk a jelenben.Tudom hogy sokan még nem látták a mozit,szóval megpróbálok minél kevesebb "poént" lelőni.Én amire leginkább kíváncsi voltam az-az,hogy vajon működik-e a film Brody-val is ? Nyomdokaiba léphet-e a legendás Dutch-nak vagy Harrigan nyomozónak ? Minden bizonnyal...Brody szenzációs választás volt,a profi katona szerep működik és karaktere stabil alappillére a filmnek.

Alice Braga,mint női főszereplő szintén bejött,talán ő a legemberibb karakter ,pedig egy hidegvérű mesterlövész hölgyeményt alakít.Laurence Fishburne sajnos nem kapott túl nagy teret(Danny Trejo dettó),mondhatni inkább cameozik,nincs sokat a vásznon és nekem így csalódás volt a szerepe.A többi mellékszereplő is jobban alakít nála ,kivéve Topher Grace-t aki szokásához híven semmilyen,még a Pókember 3-as Venomos alakítását is alulmúlja.

De nem is a stáb a film erőssége.Ez a film egy erős tisztelgés a régi Predator mozik előtt.A film kellően komoly,van némi utalás az első filmre is és még a főcímzenét sem sikerült kicserélni valami borzadályra.Maradt a régi. :)

A trükkök korrektek,ugyan a költségvetés nem rúghatott túl nagyra.Vannak új lények (afféle kutyáknak használják őket),illetve a klasszikus Ragadozó figurák sem maradhatnak ki.Szerencsére nincsenek újra elcsépelt mondatok,Arnie tömör beszólásai nem is igazán illenének Brodyhoz.Ellebne leszenk ismerős helyzetek ezek szintén hatnak tisztelgésnek mint újrázásnak,okos dolog volt így csinálni.

Feszültség van,akció is bőséggel,sok bődületes marhasággal sem sikerült elrontani a mozit kivéve,hogy...

SPOILER:

...miért tudnak hőseink símán lélegezni a Ragadozók bolygóján és azoknak miért kellett maszkot hordani a Földön...na mindegy. :)))

SPOILER vége

Hazánk fia megcsinálta.Két amatőr AvP mozi után újra egy ütős Predator mozit kaptunk,így a Ragadozó (most már) trilógia méltó maradt a hírnevéhez.

10/9
0
2010. július 11., vasárnap 20:32
Kimondottan kerültem az új Pink Panthert, mivel őrült nagy sellers-fan vagyok. Aztán egyszer mégiscsak belebotlottam a Steve Martin-verzióba, s azon kaptam magam, hogy szinte végigvihogom. Jó a szinkron is, emlékeztet a klasszikus régiekre.
most posts by TM
0
2010. július 11., vasárnap 19:18
2000 előtt volt egy két zseniális alakítása.
Nekem is csak 7 filmje van meg, azokat szeretem időről-időre előásni.(persze régebben csak VHS-ről)
A Baby Mama-ban mutatott valamit a korábbi elmebetegségéből.
It s Complicated-ben sokkal visszafogottabb volt.
A Shopgirl-ben meg csupa-csupa rossz döntést hoznak a szereplők.Hülyén van megírva, így senki sem tudott nagyot alakítani benne.
A "rózsaszín" és "gyerekgyártós"(ennek csak az előzetesét) filmjeit meg nem láttam.
0
2010. július 11., vasárnap 17:52
Nemtom, én valamiért nem kedvelem Steve Martint... pedig kicsi koromban szerettem A három amigo-t :) És az újkori borzalmak amikben szerepel... engem nem tudott megfogni, de megértem, ha valakinek bejön, hisz régen én is bírtam.
0
2010. július 11., vasárnap 17:47
AIR AMERICA

Most futottam bele pár napja és gondoltam rossz film nem lehet (Mel Gibson, Robert Downey Jr.) és hát nem is csalódtam. Egy kellemes és szórakoztató pilótás filmet kaptam, ami nem mellesleg háborús szatíra is egyben. No és persze a Scrubsbeli Bob Kelso is kapott egy remek szerepet :) Negatívumai a filmnek nem nagyon vannak.
0
2010. július 11., vasárnap 2:39
Utoljára a Több a sokknál break dance jelenetével nevettetett meg nagyon:

Zseniális mozgáskultúrája van, az egész testével szórakoztat. Ahogy azt már a hetvenes években a Saturday Night Live-ban bemutatott frenetikus King Tut síkbeli figurájával is bizonyította. Sajnos az eredeti adásban látható, fáraószerkóban és táncosokkal előadott verzió nincs meg, csak egy live show változat, de így is kolosszális. A felvétel mutatja, mekkora népszerűsége volt abban az időben, őrjöngtek a nézők:

Ez a paródia meg a hab a tortán. Jim Carrey sem csinálná jobban:

most posts by TM
0
2010. július 10., szombat 21:44
Köszönöm a választ!:)
0
2010. július 10., szombat 21:42
Douglas Adams
0
2010. július 10., szombat 21:41
Én már vagy ötször láttam.Nem lehet megunni
Biztos kérdezték már, de ez a fickó kicsoda a végén?
0
2010. július 10., szombat 21:36
Meryl Streep-et nem lehet félresöpörni, ő csak egyre jobb lesz.
Goldie Hawn+Sarah Jessica Parker+Daryl Hannah együtt sem tudják megközelíteni tehetségben.
Nem emlékszem már annyira az őrült városra, de mintha a felesége nagyobb szerepet kapott volna nyihahahánál.
Steve Martin sajnos mostanában már csak kiegészítő szereplőnek számít.
Régebben sokkal inkább rajta múlt egy teljes film minősége is.Elvitt pár gyengébb történetet a hülyéskedéseivel.
0
2010. július 10., szombat 20:04
Az őrült városban az ott még csak csikóarcú Jessica a női partnere, de ezt később mindig elfelejtem, annyira nem a női karakter dominál.
Az Egyszerűen bonyolultban azért már a gyengébb nem se volt gyenge. :)
most posts by TM
0
2010. július 10., szombat 20:02
Az eredetit sem láttam, amúgy mindkettő megvan.
most posts by TM
0