A szív bajnokai - The Blind Side:
régen láttam ilyen szívbemarkoló drámát.Sandra Bullock fantasztikusat alakít,de az igazi főszereplő a film "nagy Mike" -ja,aki rendkívüli tehetséggel ,a maga egyszerű módján mindenki szívébe belopja majd magát,s a film nézése közben jövünk rá mennyire jó is önzetlenül segíteni másokon.
Megható film önfeláldozásról,bátorságról,célokról és mindenekelőtt a hitről.
10/10
Ragadozók - Predators:
Ejnye ,de csúnya dolog,hogy nem vártam meg az Augusztust,de egyszerűen nem bírtam ki,annyira bezsongtam Nimród bá új Predators mozijára,szóval maradt a kézikamerás verzió,íme a tapasztalatok...
SPOILER-es :
Kicsit "flesbekkelek",mert az jó nekem. :)
Na szóval:adott volt nekünk egy klasszikus mozi Schwarzenegger mesterrel a főszerepben ,amit követett egy némileg vegyesebb fogadtatást megért folytatás Danny Gloverrel.Tulajdonképp az első film fektette le az alapokat,nagyszerű ötlet volt a harcedzett kommandósokat a dzsungelben összeugrasztani minden idők legjobban felfegyverzett és egyben legvérengzőbb földönkívüli vadászával.A 2-ik rész is betalált,tetszett a drogbandák háborúját bemutató nagyvárosi "betondzsungel" és persze Danny Glover igazi tökös zsaru alakítása is a szeren volt.A nagydumás Bill Paxton pedig elmondhatta magáról,hogy nemcsak Alien ,hanem Predator prédájává is válhatott egyazon univerzumban(Lance Henriksen dettó). :)
Ugorjunk a jelenben.Tudom hogy sokan még nem látták a mozit,szóval megpróbálok minél kevesebb "poént" lelőni.Én amire leginkább kíváncsi voltam az-az,hogy vajon működik-e a film Brody-val is ? Nyomdokaiba léphet-e a legendás Dutch-nak vagy Harrigan nyomozónak ? Minden bizonnyal...Brody szenzációs választás volt,a profi katona szerep működik és karaktere stabil alappillére a filmnek.
Alice Braga,mint női főszereplő szintén bejött,talán ő a legemberibb karakter ,pedig egy hidegvérű mesterlövész hölgyeményt alakít.Laurence Fishburne sajnos nem kapott túl nagy teret(Danny Trejo dettó),mondhatni inkább cameozik,nincs sokat a vásznon és nekem így csalódás volt a szerepe.A többi mellékszereplő is jobban alakít nála ,kivéve Topher Grace-t aki szokásához híven semmilyen,még a Pókember 3-as Venomos alakítását is alulmúlja.
De nem is a stáb a film erőssége.Ez a film egy erős tisztelgés a régi Predator mozik előtt.A film kellően komoly,van némi utalás az első filmre is és még a főcímzenét sem sikerült kicserélni valami borzadályra.Maradt a régi. :)
A trükkök korrektek,ugyan a költségvetés nem rúghatott túl nagyra.Vannak új lények (afféle kutyáknak használják őket),illetve a klasszikus Ragadozó figurák sem maradhatnak ki.Szerencsére nincsenek újra elcsépelt mondatok,Arnie tömör beszólásai nem is igazán illenének Brodyhoz.Ellebne leszenk ismerős helyzetek ezek szintén hatnak tisztelgésnek mint újrázásnak,okos dolog volt így csinálni.
Feszültség van,akció is bőséggel,sok bődületes marhasággal sem sikerült elrontani a mozit kivéve,hogy...
SPOILER:
...miért tudnak hőseink símán lélegezni a Ragadozók bolygóján és azoknak miért kellett maszkot hordani a Földön...na mindegy. :)))
SPOILER vége
Hazánk fia megcsinálta.Két amatőr AvP mozi után újra egy ütős Predator mozit kaptunk,így a Ragadozó (most már) trilógia méltó maradt a hírnevéhez.
10/9