Szívek hullámhosszán(6)
Már elsőre sem értettem, hogy miért kell ennyi jó csajt összezsúfolni ilyen iszonyatosan béna csávókkal?Igazából csak az zavar, hogy rossz helyre születtem.:)Nekem kéne ott lennem, hisz elég béna vagyok hozzá.
A most bemutatásra kerülő "She s Out of My League" pont erre a problémára játszik rá, amit ennél a filmnél teljesen természetesnek és elfogadhatónak írnak le.Szinte végig csak ez volt a bajom a mozival, mert egyébként egy teljesen átlagosnak induló és úgy is lezárt történetről van szó.
Közte van egy jó pár csavarás, de semmi olyan, amitől leesnék a székről.Kellemes kis mozidélutánt rendeztem a szünnapomon belőle.Nem erőltettem meg magam.Letudtam egy aranyos kis filmet és kész.
Tetszik, hogy a borító nem fed fel semmi lényegeset.Meghagyják nekem a meglepetést és az élményt.
Tökéletes másolat(7)
Éjszaka közepén érdemes csak megnézni.Egy baj van csak vele, hogy igazán csak elsőre működik.Régebben nagyon tetszett, bár már akkor is súlytalannak éreztem az utolsó jelenetet.
Hiába a sejtelmes zene, már nem tudtam izgulni.Azt persze érzem, hogy tulajdonképpen ez bármikor megismétlődhet, de nem ilyen formába az tuti.
Minden színész hozza kötelezőt, de Dermot Mulroney, mint mindig most is nagyon harmatosan "játszik".
Sigourney Weaver és Harry Connick Jr. viszont életük alakítását nyújtják.Remek szórakozás és egy csipetnyi borzongás, de sokkal kisebb élmény, mint fiatalabb koromban.Eddig mindig egyedül néztem, ha sor kerül rá legközelebb biztosan a családból fűzök meg valakit a megtekintésre.
Mindenki megvan(8)
Szimpla, egyszerű, könnyen átélhető érzések.Nagyon közelinek érzem magamat ehhez a széthullott családhoz.Nálunk nem lesz ilyen befejezése az eseményeknek, de ettől függetlenül jó volt látni Shakespeare kapitányt:) végre megint valami jó szerepben.Ez persze jobban illik hozzá, de abban hasonlít a két film, hogy mindkettőben remekül megoldja a feladatát.
Jutalomjáték volt ez is és pontosan azt éreztem itt, mint a "Last Chance Harvey"-nél.Remélem még sok ilyen kedves történetet rábíznak ezekre a nagy színészekre.
A Sakál(4-5)
Rossz szereplőválasztás, nem elég fordulatos forgatókönyv, béna lezárás.Valamiért mégis már háromszor láttam.
Imádom az ilyen "előkészítős" filmeket, csak egy probléma van velük, hogy sok szórakozás után szinte mindig teljesen érdektelenül és egyszerűen zárják le.Az intelligens szereplők hirtelen meghülyülnek, nagyon ritka, hogy valamit jól tudjanak befejezni.
Ez a legnagyobb hiba.Egyébként minden jól megy egy darabig csak aztán Bruce erre születtem Willis és Richard ebben súlytalan Gere lerendezik egymás közt valami olyan csúcspontnak szánt _izében_, amin csak kacagni tudtam.Annyi jó rész és annyi hülyeség van benne, hogy egészen egyszerűen szeretni, de utálni sem tudom.
Szombat délutáni matinét gyártottak a jobbra érdemes alapanyagból.Kár érte.
Alice Csodaországban(8,5)
Imádtam.Ilyen lehet, amikor a megfelelő ember találkozik a megfelelő történettel.Voltak benne zavaró dolgok rendesen, de nem tudok haragudni még Anne Hathaway-re sem.
(Mit ki nem hoz belőlem ez a mese?:)Megmutatom egy pár embernek,de vigyázni kell, mert ez nem való mindenkinek.Egyik ismerősöm azt mondta, hogy ehhez be kell szívni, hogy élvezni tudja.
Nekem nem kellett én simán is bolond vagyok.
A "The Imaginarium of Doctor Parnassus(azt azért be kell vallanom, hogy az Alice jobban tetszett)"-nál is ez zavart be pár embert a környezetemben.Nem értékelik az ilyen agymenéseket.Tudom, hogy mindkét filmben a történet egyszerű, de olyan fantáziavilágot építenek köré, ami mindig el tud varázsolni.Ezek a rendezők erre születtek.Én meg arra, hogy folyton becsábuljak moziterembe vagy dvd-üzletbe a munkáikra.