Keresés

Ki mit néz most?

2010. június 27., vasárnap 17:53
USA-ban az MGM adta ki DVD-n, angliában viszont független. Talán a Fantasy Film-nek be lehetne ajánlani...
0
2010. június 27., vasárnap 16:17
Örök hála Valkyrnek, újra megnézhettem a Másnap (The Day After) című filmet.
Ugyan a film végleges verziója alig hosszabb az eredeti változat felénél, de még így is nagy hatású film, nem véletlen, hogy sokan mondták, anno nagy hatással volt rájuk (állítólag Ronald Reagan maga is említette a naplójában).
Szóval  82-83, Reagan és a csillagháború, némi éleződése a hidegháborúnak. Kelet-Berlin miatt háborús konfliktus robban ki a NATO és a Varsói Szerződés között, igazából lényegtelen, ki kezdte, gyorsan véget is ért (ahogy az egyik szereplő meg is jegyzi, még mielőtt becsapódnának a rakéták, hogy a háborúnak vége).
A film elsősorban Kansasre koncentrál, a hétköznapi emberre.
A Kansasnek szánt rakéta becsapódik, iszonyú a pusztítás, megindul a menekültáradat, az elsődleges pusztítást túlélő embereket a radioaktív sugárzás betegíti meg, ami nem látszik, nem érezni, de áthatol mindenen. A civilizáció kezd lehámlani az emberekről, a kormány ugyan túléli a csapást, de a rend felbomlik, rögtönítélő bíróságok, fosztogatók, földönfutók...
A 27 évvel ezelőtti bemutató óta ez a film nem veszített hatásosságából. A trükkök hatásosak, az ember hátán végigfut a hideg, ahogy előbb a levegőben, majd az atomrakéták silói közelében a föld felszínen felrobbannak a nukleáris töltetek... Anno megkapta a legjobb speciális effekteknek járó Emmy-díjat, most is megállja a helyét, persze nem cgi látványosság, de kellően hatásos.
A sugárbetegség bemutatása is riasztó, halottak, sérültek mindenfelé, a földeken elpusztult háziállatok, elhullott madarak, a készítők alaposan elmélyedtek a témában, katonai felvételeket is használtak, a hosszabb verzióból a cenzúra miatt pár részt ki is kellett vágni, ami a cenzorok szerint túl durva lett volna.
Szóval... Mai szemmel is nehéz film, nekem furcsa is, hogy a nagy ámerikában nincs korhatárhoz kötve...
Kedvenc témám kedvenc feldolgozása filmen.
Annak idején (tán  84-ben) a Képes Újság hátoldalán volt egy kép a filmből, egy röntgenfelvétel-szerű kép egy nőről (amikor a becsapódó rakéta felrobban) és valami rosszalló kommunista szöveg arról, hogy az amerikaiak ilyen filmekkel riogatják az embereket. Emlékszem, 9-10 évesen mennyire félelmetes volt ez a kép. De újranézve a filmet, most is hátborzongatóak a filmben látottak. Hát ja, talán sokakat szembesített anno ezzel a problémával a film.
És hát csak úgy utólag idebiggyesztem, hogy valaki igazán kiadhatná nálunk is...
0
2010. június 27., vasárnap 2:59
Öröm az ilyen szülő (The In-Laws)

Kellemes, szerethető vígjáték, ami leginkább a két főszereplő (Peter Falk, Alan Arkin) összhangja miatt működik. A 2003-as remake Michel Douglassal fölösleges volt, a film a mai napi szórakoztató és nem is sikerült olyan jó az újra, mint az eredeti.

6/10

Gengszterek sofőrje (The Driver)

Walter Hill második rendezése. Nem a rendező legjobbja és nem is különösen fordulatos, de fasza film. Végig izgalmas, nincsenek benne sallang részek a cselekmény nem ül le végig érzeni a feszültséget. A színészek helyt állnak. Az autós üldözések teszik igazán emlékezetesé a filmet, remekül sikerültek.

6/10
0
2010. június 23., szerda 16:39
Morgan Freeman maraton.

A gyűjtő:

Régi kedves moziélmény.Igen tisztában vagyok vele,hogy nem egy "hűderedeti" alkotás,mégis sorozatgyilkosos témában a jobbak közé sorolom.Ashley Judd és Morgan Freeman kettőse símán elviszi a filmet,na és persze jó volt újra az elhanyagolt Cary Elwes-t (aki már játszott együtt Freemannel az 54-ik hadtestben) is normális mozfilmben látni.

Kellemes kis thriller,kiszámítható csavarral.

10/9

A pók hálójában:

A Gyűjtő "folytatásában" újra visszatér Morgan Freeman,a női főszerepet ezúttal Monica Potter alakítja.Alex Cross második kalandja már nem volt épp egy telitalálat.Thrillernek gyengécske,egy síma emberrablásos krimi,a film egyetlen pozitív csalódása számomra Michael Wincott jelenléte,aki egy rendkívül okos emberrablóként próbál Freeman ellenfeleként helytállni.

SPOILER!!!

Az ahogy Soneji-t (Wincott) kiírják a filmből viszont egy vicc.ilyen amatőr húzást egy olyan ember aki 2 évig tervezget egy emberrablást nem követne el...A másik baki az ultragagyi CGI autós baleset a film elején...no comment.

SPOILER vége

Gyenge folytatás,1-2 jó pillanattal ,de igen hamar felejthető.

10/6

Tiszta ügy:

Ashley Judd és Morgan Freeman a Gyűjtő utáni egy bírósági thrillerben állt újra össze.Freeman ezúttal csak másodhegedűs(bár jól hozza a lecsúszott alkesz jogászt),a film főhősnője Judd,aki férje (James Caviezel)ártatlanságát próbálja bebizonyítani.

SPOILER !!!

Ha a billiárdos jelenet nem lett volna benne,ahol kiderült Caviezelről,hogy kétkezes,kevésbé lett volna kiszámítható a mozi vége.

SPOILER OFF

Ashley Judd és Morgan Freeman párosa megintcsak meg tudott lepni. :)

10/8
0
2010. június 22., kedd 18:58
The Big Bang Theory s01e00-unaired pilot

Ebben a részben még csak Sheldon és Leonard szerepel.
Összeismerkednek az utcán egy Katie nevű csajjal!Elég jó poénjai voltak,vele is el tudnám képzelni a sorozatot.
Viszont Raj és Wolowitz helyett egy "kocka" csajt képzeltek el az alkotók.Na ő
rohadtul idegesítő volt!
Jim Parsons figurája is emberibb volt picit ami nagyon érdekes volt!
A képi világ sötétebb és barnás színű,sehol egy élénk szín.
Chuck Lorre szerint ez egy béna próbálkozás volt de a két karakter működött,így megszületett a Big Bang Theory! :)
Azért éerdemes megnézni ezt a részt is!
0
2010. június 20., vasárnap 22:24
aha! ha egyre gondolunk akkor vele én is szívesen fürödnék! :P:D
0
2010. június 20., vasárnap 22:00
:D Majd egyszer nekifogok a sorozatnak, mert még csak 1-2 részt láttam, pedig nagyon dicsérik. Nyári dara lesz belőle szerintem, ha lecsengett a vb láz.
0
2010. június 20., vasárnap 21:16
Lesz még valaki az évadban aki megdobogtatja a "kocka" szíveket! :))
0
2010. június 20., vasárnap 21:12
igen ő az! :) saját magát játssza és Sheldon próbál rajta bosszút állni! :D én sem kedvelem a karaktert, de itt meglepetés volt látni.
0
2010. június 20., vasárnap 21:10
igen ő az! :) saját magát játssza és Sheldon próbál rajta bosszút állni! :D én sem kedvelem a karaktert, de itt meglepetés volt látni.
0
2010. június 20., vasárnap 20:53
Wesley Crasher zászlós, izé Will Wheaton :D Állítólag az egész trekkie világ egyik legutáltabb karaktere volt az övé, én bírtam, talán mert mikor először kezdtem el nézni a TNG-t, Wesley annyi idős volt kb. mint én, egy kicsit olyan volt, mintha én lennék ott, leszámítva hogy én nem okoskodok :D
0
2010. június 20., vasárnap 20:10
amúgy meccset nézek, de két mérkőzés közé befér egy-egy rész a TBBT 3.évadából. nagyon komoly ez az évad is bár az elején tartok! az ötödik rész eddig torony magasan az évad legjobbja! Star Trek fanokra kíváncsi vagyok felismerik-e az illetőt:

0
2010. június 18., péntek 2:35
TRON

A 80-as évek egyik sci-fi klasszikusa ami, akkoriban hatalmas bukás volt. Ma viszont már tisztán látszik, hogy korszak alkotó műről van szó még, ha nem is egy közel hibátlan mestermű (mint az ugyan abban az évben megjelent Blade Runner).

A színészek nem rosszak, de igazán kiemelkedő játékot senki sem nyújt. A cselekmény folyása (attól eltekintve, hogy a kibertérben játszódik,) megfelel a "hagyományos" kaland filmeknek, nincsenek nagy meglepetések. Igaz van néhány gyengébben megvalósított rész, de összességében a történések logikusak (már, ha eltekintünk attól, technikailag az egész egy nagy humbug) és szórakoztató.

A film két dologban korszakalkotó: Az egyik a látvány világ ilyen ambiciózus és teljes egészében számítógéppel generált világot addig nem láthatunk filmen. Igaz mára elavult, de a stílusa a mai napi egyedi.

A másik pedig az a téma ami a főtörténet hátterében búj meg. Azaz az önmagát fejleszteni képes szuper komputer ami öntudatra ébred. Ne felejtsük el ez a film 2 évvel a Terminátor előtt lett bemutatva és sok-sok évvel a Mátrix előtt. Akkoriban ez teljesen elképzelhetetlen volt, éppen, hogy megjelentek az első IBM PC-k.

Ez és az akkori nézőnek 100%-ban idegen látvány vezethetett a bukáshoz.

Ősszegésében aki képes szemet hunyni az elavult technika felett annak kellemes másfél órában lehet része, igaz a mondanivaló csak annak mond újat aki az elmúlt 20 évet a civilizációtól távol töltötte, de ez nem  a film hibája.

Az idén bemutatásra kerülő Tron Legacyt várom, látványosnak mindenképpen az lesz és, ha a történetet is jól megírják akkor nem lesz gond.

Az értékelést valahol 6 és 7 közé tenném, de mivel szórakoztatónak találtam és végig lekötött, legyen 7/10
0
2010. június 16., szerda 13:25
The Big Bang Theory - Season 2

Istenem ez a sorozat k*rva jó! Egyrészt mert 98%-ban értem miről beszélnek a szereplők, másrészt pedig tele van filmes utalásokkal és poénokkal. De a legnagyobb arc az Sheldon Cooper. Basszus ennél nagyobb "tudós-gyík" karaktert ki sem lehetett volna találni. Eszméletlen beszólásai vannak. Amikor Penny ajtaján kopog azon még mindig tudok röhögni. De a szobatársa Leonard se kutya. Ahogy a mellékszereplők Raj és Howard is igazi "gyík"-ok. Főleg Raj csajozása :D. Ez az évad rátett egy lapáttal az elsőre. A kedvenc részeim az amikor Penny megajándékozza Sheldon-t karácsonykor (besza-behu!!!!!!!) és amikor Leonard anyukája meglátogatja őket, de a legállatabb amikor San Francisco-ba vonatoznak! :DDD az már nagyon beteg rész...

Aki teheti szerintem nézze! Ja és ez az egyetlen sorozat a Jóbarátok után aminek a főcímét nem tekerem át! Igaz nem ilyen hosszú, de attól még zsír!

0
2010. június 16., szerda 2:32
Most értem végére a John Rambónak.
Megnéztem mind a 4 részt. Marad az első a kedvenc, a film végi monológgal (amihez, meg kell jegyeznem, Gáti Oszkár szinkronja hozzá tudott tenni).
A 4. rész zenéje ismét "líraibb" (hasonlóan az elsőhöz), az akciók brutálisan véresek és realisztikusnak tűnnek (remélem, soha az életben nem fogom megtudni, mennyire, mindenesetre a híradókban látott túlélőket nézve...), a történet tényleg vékony, de az volt a lényeg, hogy az idegekre és az érzelmekre hasson a film (talán itt azért szóba jöhet a túlzott brutalitás).
Szóval a film a tényleg brutálisan erőszakos jelenetek miatt nehéz, de méltó az első részhez, a középső kettő pedig szórakozásnak tökéletes.
0
2010. június 15., kedd 23:05
True Blood s03e01-Bad Blood

I Love Sookie :)
0
2010. június 15., kedd 21:29
Én is hasonló véleményen vagyok plusz ezért fizettem elő az Hbo-ra! :))
0
2010. június 15., kedd 12:39
A jelenlévők mindig kivételek, úgyhogy ne vedd magadra, az a véleményem, hogy aki még mindig kereskedelmi tévét néz, az meg is érdemli, hogy mindent vágottan dugjanak az orra alá.
most posts by TM
0
2010. június 15., kedd 1:08
Deadwood 1. évad

Csak azt tudom elmondani amit az első részről is. Úgy jó az egész ahogy van, remek színészek (főleg Ian McShane) és jól kitalált karakterek, jól megírt részek, igazi mocskos vadnyugat hangulat. Benne van az évtized legjobb sorozatai között az biztos.
0
2010. június 15., kedd 0:56
Kb. 10 éve nem nézek tv-ben egyetlenegy filmet sem! Többek között ezért!
Még jó hogy a polcon 1000-nél is több sorakozik, mindig van miből válogatni! :D
0
2010. június 15., kedd 0:52
A Hatodik érzék folytatólagos kiherélése miatt én is megajánlom az RTL-Klubnak az Erőspistás Süncsalád Díjat...
0
2010. június 14., hétfő 23:19
Most tudtam meg,hogy Larry Cohen 1974-es Kannibál bébi születik című filmjét feldolgozták 2008-ban!
Anno az eredeti mindhárom részét láttam!A VHS korszakban még Gyilkos csecsemők-ként futott a film.
Ez a film nagyban hozzájárult ahhoz hogy megszeressem a horrorfilmeket!Iszonyú félelmetesnek találtam akkoriban pedig nappal néztem! :))
A remake-re kíváncsi vagyok de nem várok sokat tőle!Sajnos kevés feldolgozás sikerül jóra!
0
2010. június 14., hétfő 23:00

Vörös Hajnal (Red Dawn)

Remek III. világháborús film. A történet egy csendes amerikai kisvárosban kezdődik, a szovjet megszállás kezdetével. Egy maroknyi fiatalnak Patrick Swayze vezetésével sikerül megszöknie a támadók elől és a hegyekbe menekülnek. Az ő történetüket követi a film.

Minden bizonnyal ez John Millius  legambiciózusabb filmje és sajnos a 80-as évek egyik leg alul értékeltebb filmje. Pedig egyáltalán nem rossz film. Megkapunk mindent ami egy jó háborús filmhez kell a látványos akciókon át a háborúból kiábrándult katonán át egészen a drámai befejezésig.

Basil Poledrius (Robocop, Conan) szokásához híven remek zenével kényezteti fülünket.

Sajnos sietnem kell és amúgy sem akarom tépni itt a szám inkább linkelem a remek Geekzes kritikát Lehota Árpád klaviatúrájából:  http://geekz.blog.hu/2010/01/29/voros_hajnal_1

Kíváncsi leszek majd a remakere.

Fun fact: Az első film amit 13-as korhatár besorolással mutattak be.

8/10
0
2010. június 14., hétfő 2:38
A hatodik érzék (The Sixth Sense)

Ez egy remek thriller. Sajnálom is, hogy nem láthattam jó 10 éve bármilyen előtudás nélkül (irigylem aki, az internet korszakában képes elkerülni a klasszikusok spoilerjeit). Ugyanis a film legnagyobb erénye a jó színészi játékok (Willis végre bizonyíthatta, hogy több min egy másnapos akcióhős, Haley Joel Osment meg olyan alakítást hozz aminek számos felnőtt színész örülne, ha ilyet tudna játszani) mellett, A zseniálisan megírt forgatókönyv amiben végig kapunk utalásokat a végére mégsem egyértelmű teljesen, de elkerül minden logikai buktatót. A film első fele kelően feszültség dús , a vége pedig érzelmileg nagyon erős. Lehet rá mondani, hogy az egész, csak a végső csavarra van kihegyezve. De olyan jó lett, hogy még így is, hogy tudtam a végét nagyon jó volt.

8/10

Az RTL meg külön rohadjon meg, hogy képesek megvágni egy este 10-kor kezdődő 16-os filmet, ha kivágják a "durva" részeket akkor miért nem adják 20.00-kor vagy rögtön reggel 6-kor a gyerekek matinéjában?
0
2010. június 9., szerda 14:01
Inglorious Basterds

Immár 3x. Ez a film egyre jobb lesz minden egyes megtekintéssel. Mondjuk tényleg sajnálatos, hogy a Brigantik előélete nincs kidolgozva, de reménykedjünk egy előzményfilmben! :D

Nálam 100%, Tarantino legkomolyabb és legjobban sikerült munkája!
0