Én is mostanában nézem újra a második évadot, és szerintem jócskán (pontosabban: jobban, mint emlékeztem) lemarad az elsőtől, és nem csak a vége miatt. Már jóval a kasza előtt, ahogy Ned apja, féltestvérei, a zsebórák és egyéb "elásott dolog" (gondolva itt főleg "CC"-re) a felszínre kerültek, zavart, hogy ezek a foszlányok csak be vannak hajítva a történetbe; olykor részekre elfelejtik őket, majd hirtelen felbukkannak. Ezek elférnének egy "kivárásra" játszó sorozatban, de itt nem igazán. A jelmezes, a díszletes és a sminkes is elfáradt, eddig maximum a mézes, a kínais meg a főzőversenyes ér fel a Dandy Lion SX bemutatójához.
Mivel a Kedvenc Hableány Kedvencek nagy kedvenceim, még az utolsó résszel sem vagyok olyan szigorú, hogy "soha", de az ujjam tutira a pause-gombon lesz...
0
2010. június 4., péntek 19:05
6697
Valahogy én is így vagyok ezzel. Vannak színészek és filmek, ahol a szinkron elválaszthatatlan számomra. Ennél a filmnél Dörner György felejthetetlen, más szerepeiben pedig Sörös Sándor :) "Ahogyan az én drága papuskám mondta..."
0
2010. június 4., péntek 18:56
86
Mad Max 3
Na végre megnézetem a trilógia záró darabját.
Lehet, hogy meg köveznek érte, de be kell valljam nekem ez a rész tetszett a legjobban. Az első remekül bemutatja a Max tragédiáját, hogy veszíti el mindenét és válik egy teljesen üres érzelemmentes emberré a másodikban van a sorozat legjobb üldözéses akció -amiket faszán igazi kocsikkal kaszkadőrökkel csináltak.
De valahogy, ezt a harmadikat éreztem a legkidolgozottabbnak. Több cselekmény volt benne mint az első kettőbe meglátásom szerint. Az elején lévő Csencsváros-os (Bartertown) részeknél volt a legjobban meg a western hangulat. A gyerek szereplők se voltak idegesítőek (érdekes régen, tudtak gyerek szálat belerakni akció filmekbe anélkül, hogy a gyerek(ek) halálát kívántuk volna - Terminator 2, Aliens). A színészek meg hozzák azt a minimumot ami egy ilyen filmhez kell. Gibson tökös mint mindig, a gonosz henchmenek barbár állatok ahogy lennie kell, Tina Turner kellően elszánt, Bruce Spence meg ugyanolyan vicces mint az előző részben abban a kis játék időben amit kap.
És végre látunk kipusztult nagyvárost is.
A film második felében lévő zene nem igazán tetszett túl komolytalan volt, de az elején-végén lévő Tina Turner szám bejött (nekem 007-ből is a Goldeneye zenéje az egyik kedvenc).
0
2010. június 4., péntek 16:53
7721
Az utolsó lemez soha többet nem kerülhet a lejátszó közelébe. Tegnap letudtam az extra kisfilmeket is, ezért felesleges lenne még egyszer előszedni.
Imádtam a karaktereket, a kosztümöket, az egész látványvilágot.Olyan kacifántos mondatokat adtak a szereplők szájába, hogy szinte minden részben volt valami, amit vissza kellett tekernem. Csalódottságot éreztem már a vásárlásnál is, mert tudtam, hogy nagyon hamar a végére jutok a sorozatnak.Ennek ellenére magát a megvételt nem bánom. A befejezés tényleg dühítő, bár tudom, hogy ez nem a készítők hibája. Nem hiszem, hogy sok kakaó volt még a történetben, de még párszor biztos megkajáltam volna ezt a visszatekerős időhúzást.Sokszor volt az az érzésem, hogy pont azokat idegesítheti ez, akik folyamatosan nézik, vagy hozzám hasonlóan egyben darálják le a szériát.Az emlékeztetők persze biztos működhetnek az új nézőknél és azoknál, akik sok sorozatot néznek heti rendszerességgel, de engem idegesített. Hülyére voltam véve, de az összes bosszantó momentumot elfelejtem, ha a két "törpillára" és Emerson Cod beszólásaira gondolok.
Butaság ennél a sorozatnál pont ezekre a dolgokra koncentrálni, de a 13. rész után csak erre tudtam gondolni.Pár év múlva azért biztos előszedem...
0
2010. június 4., péntek 15:24
1729
ez is olyan film amit már megszoktam szinkronnal és nem vagyok rá kíváncsi angolul és igen, a szinkron telitalálat
0
2010. június 4., péntek 15:22
9368
Engem egyébként érdekel Az éneklő detektív c. film (Robert Downey Jr.). Tud valaki valamit mondani róla, hogy milyen?
0
2010. június 4., péntek 15:19
9368
Emlékszem én is a szinkronra, jó szinkronja volt a filmnek, de azt kell mondjam, hogy angolul is zseniálisan jó és valahogy jobban átjön Jodie Foster karaktere is :) De lehet, hogy csak én öregedtem és jobban átjönnek a részletek a filmből :)
0
2010. június 4., péntek 15:05
1729
én a ksz-es verziót hajtom - eddig nem sok sikerrel:(
0
2010. június 4., péntek 14:58
9368
Én a feliratos (tehát nem a KSZ-es) verziót szereztem be tegnap egy könyvesboltban :) Még Warneres kiadás :)
0
2010. június 4., péntek 14:36
7926
A tavasz 17 pillanata Kicsit öreg,kicsit lassú,de roppant érdekes tele történelmi utalásokkal,tényekkel,archív videóanyagokkal.
0
2010. június 4., péntek 14:36
6697
Pár hete valami hajnali 1-kor ment a Cool-on, persze hogy muszáj voltam megnézni :D És tényleg nagyon vicces film :) Nekem is be kellene már szerezni dvd-n :)
0
2010. június 4., péntek 14:33
9368
Maverick
Emlékeztem erre a filmre kisebb koromból és most újranézve DVD-n meg kell állapítanom, hogy még mindig irtó vicces film :D
0
2010. június 4., péntek 10:16
8977
The Crazies
Nekem való, tetszetős kis horror, elég brutális dolgokkal és mondanivalóval. Aki szereti az ilyen vírusfertőzéses, utána evakuálunk (vagy kiírtunk) mindenkit dolgokat, annak mindenképp ajánlom, vannak benne emlékezetes pillanatok! (Egyébként egy több mint 30 éves film újrája, de mivel az eredetihez nem volt szerencsém, ezért hasonlítani sem tudok) Értékelés: 75%
An American Crime
Azt olvastam valahol, hogy ez a "párja" a Jack Ketchum s The Girl Next Door-nak. Való igaz, hogy rengeteg mindenben hasonlít, én ezt a filmet mégis erősebbnek éreztem. Jobbak az alakítások, jó benne a csavar a végén, jó, hogy vannak benne bírósági tárgyalási részletek. Minden tekintetben erősebb film, mint az előbb említett társa, nekem nagyon tetszett. Értékelés: 95%
0
2010. június 3., csütörtök 23:02
16458
Leépített szépség - kollégám unszolására néztem meg ezt a filmet. Lehet azért tetszett csak, mert baromi fáradt vagyok, de engem kifejezetten szórakoztatott.
Állítólag 199Ft-ért pár hónapja kihalászható volt a turikosárból, Xpress kínálatában, és a többi online bolt kínálatában sincsen, így ha valakinek van egy felesleges példánya, átvenném tőle :)
0
2010. június 3., csütörtök 22:41
2464
3 nap alatt három posztapokaliptikus filmet néztem meg! Mindhárom nagyon tetszett! Mindegyik film után megfogalmazódott bennem egy kérdés az adott filmmel kapcsolatban:
Meddig tudjuk megőrizni az emberségünket az egyre pusztuló világban ahol farkastörvények uralkodnak?
A túlélés érdekében képesek vagyunk-e súlyos döntéseket meghozni a családunkkal/barátainkkal szemben?
Megőrizhetjük-e a tudást az utókornak ha a túlélés az elsődleges feladat?
0
2010. június 3., csütörtök 22:39
7721
Befejezem a Halottnak a csók második évadát.
0
2010. június 3., csütörtök 17:01
9489
Látod, mindegyikünk megtalálja benne a neki való marhaságot.:)
0
2010. június 3., csütörtök 16:55
5023
én a francia ellenállás csávóinak a neveitől tudok röhögőgörcsöt kapni! :D de úgy jó a film ahogy van!
0
2010. június 3., csütörtök 16:37
9489
Mondtam én... Nálam még mindig a tehénes rész a nyerő, már amikor elkezdik tervezni, már akkor előre röhögök rajta ... :) De az antikvárius is fergeteges.:)
0
2010. június 3., csütörtök 16:35
7721
Örömmel jelenthetem, hogy még mindig működik a film.(kell egy ilyen bélyegző!!:) Igazából eddig azt hittem, hogy vígjátékokból csak egy-két poén marad meg igazán hosszú távon.Drámai történéseket, negatív dolgokat sokkal jobban fel tudok idézni egy filmből.Most ennek az ellenkezője történt, szinte minden eszembe jutott a 10-15. perc környékére. Néhányszor rendesen felröhögtem, pedig semmi nagy poén nem volt a filmben, inkább intenzív volt az egész.Minden percre jutott valami. A galambos részre egyáltalán nem számítottam, ott ki is készültem egy pár percre. Meg volt még egy-két kikacsintás a nézőre(szó szerint is), ezeket minden filmben nagyon szeretem. Most feldobtam magam egy picit. Jól jött ez az élmény. Tényleg időtálló...:)
0
2010. június 3., csütörtök 11:52
9489
Határozottan jól sikerült a szinkron. Pár hnapja talán a Cinemaxon láttam, én is azt hittem, már nem tudok rajta röhögni, de a vége az lett, hogy nem tudtam otthagyni ... Ezek időtálló poénok.:)
0
2010. június 3., csütörtök 11:33
7721
Top Secret! Remélem még mindig humorosnak fogom találni ezt a mozit. Néhány hasonló korú vígjáték sajnos rendesen veszített a varázsából. Szinkron sincs kizárva, mert emlékeim szerint ez nem sikerült olyan rosszul, ennél a filmnél.
0
2010. június 3., csütörtök 2:13
86
Köszönöm szépen, kerestem de nem találtam, hogy milyen makrók működnek a fórumon.
és, hogy ne legyek OFF:
Rekviem egy álomért
Most láttam először és kétlem, hogy azután nagyon gyakran megnézném.
Na nem mintha rossz film lett volna, sőt örülők, hogy megtekintettem. Kifejezetten jó filmnek tartottam. Az egész drog témát reálisan és erőteljesen dolgozzák fel. A színészek jók (főleg a Sara Goldfarbot játszó Ellen Burstyn). A az operatőri megoldások nagyon tetszettek (lassítás, gyorsítás, felezett képernyő, a rutin szerű cselekvések közeli felvételei stb...). A film zenéje meg hihetetlenül jó. Mind ezek mellet a film legnagyobb erénye az, hogy érzelmileg hihetetlenül erős tudd lenni (igaz, hogy hatásvadász vagy hogy elég egyszerűen körül írható mondani valója van de ez senkit nem zavar, mert a tálalás remek).