Keresés

Ki mit néz most?

2010. május 29., szombat 21:34
Nagy zűr kis Kínában

John Carpenter a horror koronázatlan királya egy roppant szórakoztató fantasy-kaland filmet rakott le az asztalra. Nálam a kínai varázslatos háttér miatt eleve plusz ponttal indul a film. Ha meg hozzá vesszük azt, hogy Kurt Russel a fősszereplő akkor már sejthetjük, hogy jó filmmel lessz dolgunk.

Nem is csalódunk, Kurt remekül hozza a nagyszájú, laza kamion sofőrt aki önakarata ellenére kerül, az ősi gonosz kínai démon ember világ uralomra törő tervei útjába.

Az akció, mellett a humor is jól, van adagolva szerencsére nem veszi túl komolyan magát  a film. Ráadásul nyálasan romantikus lezárást sem kapunk.

A végén viszont, a végső leszámolás lehetett volna hosszabb is.
0
2010. május 28., péntek 2:54
Armageddon  

SPOILER-t tartalmaz, de aki még nem látta, hát az meg...

Ma belecsapódott a kosaramba a BD változat. Csak néhány szót róla. A kép a korához képest nem rossz, vannak benne nagyon pocsék snittek, mint pl.: az Air Force One, és a Nasa épületének egy totálja, de kb ennyi. A magyar hang persze az eredeti a DVD-n is lévő szinkron, nem rossz, de csodát nem tesz, ellenben az angol hang azért odaver. Extra mindössze két előzetes és az Aerosmith videóklipje. Ugyan nincs fél éve, hogy megnéztem a film DVD változatát, de már akkor is örültem volna egy BD-nek. Na most itt van és a robbanásoknál és porfelhőknél nem kockásodik be a kép. És ahhoz képest, hogy 12 éves a film azért az effektek ott vannak a szeren még most is. Bay bácsi már akkor is figyelt ezekre.

A film azért már ennél kicsit bonyolultabb. Vagy éppen, hogy egyszerűbb? Ugye ez ember függő is, hogy kinek mi jön be. Nos az alaptörténet egyáltalán nem rossz, sőt annyira nem, hogy 98-ban a Deep Impact-ban is meteor akart minket elpusztítani (ott sikerült...nagyrészt). A 2000. évhez közeledve, azért ezek a filmek kellettek. Csak míg ott az emberi érzelmekre van kihegyezve a film és próbál drámai lenni, addig az Armageddon nem szarozik, és látvánnyal kooperál. Szerintem nem is rosszul. Maguk a képsorok a vágások, a színvilág és a zene teremti meg azt a drámai hatást, aminek a segítségével a néző azonosulni tud a karakterekkel, megérti, hogy ez a pár ember az emberiség utolsó reménye és e miatt szurkol nekik 140 percen keresztül. A karakterek nem rosszak, helyenként viccesek vagy őrültek, de azért teszik szépen a dolgukat. Nagy jellemfejlődés a pörgés miatt nem nagyon van és nagy tanulságokat nem kell a filmben keresni, mert nem igen vannak. Viszont vannak poénok amik azért elég viccesek (pl Harry célbalövése AJ-re, AJ és Oscar beszélgetése, hogy ki lenne Han Solo, a kérések a kormány felé vagy Rockhound lovaglós bemutatója az atombombán meg egyéb beszólásai). Ugye a látvány annak idején elképesztő volt és most sincs oka panaszra.

A film többi része már azért ennél furább. Hogy is mondjam. Azért tele van időproblémával a film. De először is. Az égbolt 3%-ának a megfigyelésére van pénze a NASA-nak? Persze amikor a Hubble-el a fene tudja hány ezer fényévre lévő naprendszerekről csinálnak fotókat. Hiszi a piszi. Visszatérve az időproblémákra. Tehát, hogy AJ elég hamar alapít céget, főleg, hogy talán már két nap is eltelt mióta Harry kirúgta, nem beszélve arról, hogy a többi skac azért ennyire gyorsan hogy tudott lelépni és szétszéledni. Az meg persze nagyon valószínű, hogy ezt mind a Dél Kínai tengerről ilyen gyorsan megtegyék.
A Tatu nevű bolygójáró átalakítása olyan A-team módjára azért elég vicces és nekem tetszett ("Mi ez talán műanyag fagylaltos kanál? Belekerült vagy 300 dollárba!"), főleg, hogy nem egy pár csöves rakta össze valószínűleg. És ha már Tatu. Ki a f*szom tervezett rá helikopter-kaszáló-sorozatlövő-Schwarzenegger stukkert? ÉS MINEK??? Féltek E.T.-től vagy mi? Arra jó volt mondjuk, hogy AJ kilője magát a roncsból de másra nem.
A kis bemutató a fapálcikákra erősített hajókkal és fellógatott bolygóval nekem kifejezetten tetszett, hogy nem egy gagyi lebutított 3D-s animációt használtak erre, hanem modelleket. Ez olyan befogadóbbá tette az egész magyarázatot.
Az Apollo 13 óta tudjuk, hogy a kilövés előtt semmilyen kontaktus nem lehet még a családtagokkal sem, nem hogy kimenni Night Club-ba meg hasonlók, nem beszélve arról, hogy AJ hogy ölelgeti Grace-t a szkafander ruhájában meg táncol vele a beszállás előtt közvetlenül.
Lev. Basszus legalább végre egy olyan amerikai film amiben az oroszt nem Vlagyimirnak, Ivannak, vagy Jurijnak hívják. Ettől már falra lehet mászni, hogy ha van egy orosz szereplő az akkor tuti ezen 3 név valamelyikét fogja viselni. Az persze itt is érdekes, hogy az orosz 11 hónapja van fenn az űrben és a hirtelen létrehozott mesterséges gravitáció hatására ő csak úgy ide-oda rohangál, mint akinek ez tök természetes. A vörös csillagos sapkát Lev fején és a CCCP-s pólót nem nagyon értem akkor már nem volt Szovjetunió.
Na most, hogy megtankolják folyékony oxigénnel a két hajót okés, de nem értem miért nem vitték magukkal? Meg miért van ennyi folyékony oxigén egy űrállomáson? Az állomás felrobban és Lev elmegy AJ-ékkel. Ööö nem tudom, hogy hány személyesre terveznek egy űrsiklót, de azért az érdekes, hogy honnan vettek még egy széket. Mert gondolom nem vették elő a "pótszéket" Lev-nek mint ahogy Dicaprionak a Kapj el ha tudszban, amikor potyautaskodott.
A Columbia katasztrófájánál készült felvételekből megállapították, hogy egy leváló szigetelődarab ami kb 1kg-ot nyomott levállt, és kilyukasztotta a szárny egy részén a burkolatot aminek következtében az kigyulladt a nagy hőtől és felrobbant. Na itt össze vissza ütköznek (oké hogy azt mondja titániumburkolat de akkor is) és semmi baja a hajónak egész úton, holott úgy szállnak le az aszteroidára, hogy már gyakorlatilag lezuhannak ők is. A következőre sok megfigyelési lehetőség nincs, de érdekes, hogy amikor leszállnak az aszteroidán akkor ilyen talpakon csúsznak, amikor meg visszatérnek a földre sima kerekeken gurulnak. Biztos megvan ez oldva valahogy, de szinte ugyan onnan jönnek ki ezek a talpak és a kerekek is.
A NASA beindítja az atombombát. De miért csak az egyiket? Az tudják, hogy lezuhant a másik hajó az aszteroidára csak azt nem hogy hova. De az atombomba akkor is rajta van. Ugye ekkor Chick kiakad Sharp-on hogy minek neki fegyver az űrbe. És a k*rva Tatu-ra minek egy Terminátor kaszáló??? Az úgy nem tűnt fel neki?
AJ-ék kimászása a roncsokból is érdekes, mert körülötte ég egy csomó dolog. Az űrben. Persze. Aztán a "Grand Canyon" átrepülése is fura, és nem maga a repülés hanem, hogy amikor landolnak nekimennek jó pár sziklának ami szerintem Lev-nek nem sok jót tenne. Erre fel semmi baja.
A cuccokat odakint csak úgy ide oda dobálják, holott kicsi gravitációnak kéne lennie, mert ugye, ha Medvét Watts tökön rúgná, akkor ugye elszállna. Arról nem beszélve, hogy az űrben nincsenek hangterjedés mert nincs közeg ami továbbítja, de ezt már a Star Trek-ben eltolták, úgyhogy ez lenyelhető.
A bomba behelyezése számomra kínai de valahogy biztos leért. Főleg ha 800 lábon van lent, akkor nem értem hogyan lehet azt manuálisan felrobbantani. Rákötöttek 800 lábnyi vezetéket és így engedték bele vagy mi?
Harry önfeláldozásánál nem hiszem, hogy csak nekem szorult el egy kicsit a szívem, hiszen Bruce-tól természetes hogy megmenti a világot, de úgy hogy ő életben marad. Hát most ez nem így történt, de eléggé szívbemarkoló jelenet amikor AJ-t visszarántja a liftbe és közli vele, hogy vegye el a lányát.
Lev hajó megszerelése egyszerű és zseniális, a történelem során már én is tapasztaltam ennek a módszernek a hatékonyságát.

Tehát a film olyan amilyen. Hatásvadász, tele van "hibákkal" és túlzásokkal, mégis szórakoztató és szerethető. Hiába no, ez akkor is egy jó film, hiába sorolom a hibáit, ez akkor is többször nézős agykikapcsolós popcornmozi. Aki ismeri Michael Bay munkásságát az tudja, hogy mit várhat tőle. Ez a film ezt az elvárást maximálisan kielégíti. Annyira pörgős, hogy 140percet az ember észre sem veszi el is röppent.

Ha értékelni kellene akkor ez még ma is:

10/8

Végül ugye említettem a szerintem szenzációs filmzenét, így akinek ha van kedve hallgassa meg:

0
2010. május 27., csütörtök 23:04
Nőstényördög (Filmmúzeum, most:)).
0
2010. május 27., csütörtök 2:05
007 - Gyémántok az örökkévalóságnak (Diamonds are forever)

Nem rossz, de közel sem a legjobb Bond film. Connery visszavette még egy utolsó küldetésre a szmokingot és a kütyüket (amit sajnos elég keveset használ ebben a részben). Igaz itt már öregebb és egy kicsit vesztett is a lendületéből, de számomra még így is hihetőbb Bond mint Moore. Sajnos a Moore korszakra jellemző "campyness" már itt is meg jelenik nyomokban. Gondolok itt a holdjárós üldözésre vagy a két bérgyilkosra (akikkel nem lenne semmi baj, ha nem lennének a filmben az utalások arra, hogy b*zik - semmi bajom a melegekkel, de kézen fogva ugrándozó profi bérgyilkosok egy Bond filmben, ez nem nagyon hiányzott az is inkább burleszk filmbe illő, ahogy Bond megöli őket). Szerencsére azért kapunk szexi Bond lányt és a sorozat egyik legkarizmatikusabb és kultikusabb fő gonosza ismét tiszteletét teszi (igen, Blofeldre gondolok, kár, hogy olyan méltatlanul hal meg a Szigorúan Bizalmasban). A forgatókönyvvel nincs különösebb gondom, megfelel a Bond elvárásoknak. Összességében nem rossz, de nincs is benne semmi különös. Minden bizonnyal ez Connnery legengyébb filmje.

6-7/10
0
2010. május 26., szerda 2:08
Igen, sok igazság van abban, amit leírtál, de látom, neked is hiányzik valami... :D
Azért nem rossz a film, simán többször nézős, és elgondolkodtató, lehet, hogy második... sokadik megnézésre jobban tisztul a kép!
0
2010. május 26., szerda 0:14
SPOILER! a Triangle (2009) c. filmhez:

Szerintem amit kérsz, az nem létezik, és mindjárt megérted: látjuk, Jess csak úgy mentheti meg a fiát, ha újra és újra és újra felszáll a hajóra, és megpróbálja manipulálni az eseményeket, de nagyon sokszor kudarcot vall: ezt láthatjuk a kupac papírból, nyakláncszívecskéből, női hullából, madárból... Mi csak egy komplett idősíkba nyertünk igazi betekintést, de nekem az az érzésem, hogy ez az a csapda, melyből valószínűleg soha nincs kiút. És itt jön be a görög istenség története, amely a hajó névadója (biztos emlékszel, amikor a szereplők beszélnek róla): Jess küszködése, hogy megmentse az életeket, pontosan ugyanolyan hiábavaló, mint ahogy az istenség lökdösi fel a hegy tetejére a sziklát, de az minduntalan visszagurul felé.

Nincs tehát eleje, kiindulópontja, hiszen a történet egy komplett, bezárult kör, és mint ilyennél, nem lehet megmondani, hol kezdődik, és hol végződik. Bár ebben lehet, hogy tévedek, és valójában mondjuk három pólusa van a történéseknek, csakúgy, mint egy háromszögnek...

Engem az zavar, illetve még nem látom át, hogy van egy Jess, de ki a másik (legalább) kettő, vele egyidőben, mi ez a fordulás ("akkor fordul egyet, amikor mindenki halott" - na de várjunk csak, nem mindenki halott, Jess él, többsoron is! akkor meg?), és ha ő nem olyan, különböző idősíkból való példány, mint az Időbűnöknél, akkor miért pont ő "válik szét", a többiek miért nem? Talán, mert neki van igazi küldetése? Valami tényleg hiányzik.

A legésszerűbb magyarázat nekem mégis az, hogy Jesst az akárkicsoda erre az értelmetlen, hiábavaló küszködésre kárhoztatta, mondjuk talán azért, amiért nem úgy bánt a fiával, ahogy kellett volna. Fiával való kegyetlenségére egy ponton ugyan maga is rádöbben, kijutni mégsem lehet.
0
2010. május 25., kedd 21:26
Community s01e24-25

Véget ért a tavalyi év egyik legjobb sitcomja. Szerencsére lesz következő évad. Sokat nem akarok mondani, mert már leírtam korábban milyen remek szórakozást nyújt számomra ez a sorozat a rengeteg utalással (a 24. rész Good Will Hunting parafrázisa zseniális volt szvsz) és a remekül kitalált karakterekkel. A minőséget az egész évad alatt tartotta és remélem a másodikban sem hagyj alább a lendület. Viszont el kell ismerni, hogy elégé rétegsorozat és nem biztos, hogy mindenkinek bejön a széria által képviselt humor, nekem igen.
0
2010. május 25., kedd 11:55
Nem, az amcsin tényleg van, bocsi!
0
2010. május 25., kedd 11:25
A BD borítója szerint van angol felirat. Ezek szerint még sincs (mondjuk engem a DVD érdekel :) ).
0
2010. május 25., kedd 11:24
Az r1-en van angol felirat most látom. A DVD-n :)
0
2010. május 25., kedd 11:05
Sajnos angol felirat egyiken sincs, csak spanyol az amerikain!
0
2010. május 25., kedd 11:04
Amiknál Régió 1-es, szóval a britektől. Mármint ha a BD-re gondoltál! DVD-t nem tudom!
0
2010. május 25., kedd 11:02
Ezt honnan érdemes megrendelni? Amcsiktól vagy a britektől? Köszi
0
2010. május 25., kedd 10:42
Triangle

Hmmmm.... elég érdekes és feszült film, de valahogy a végén órási hiányérzetem volt. Nem kaptunk választ arra, hogy vajon...
SPOILER!
... miért is történt mindez? Miért ragadtak a hajón, miért ismétlődött minden újra? Tudom, hogy sokan szeretik a nem szájbarágós történeteket, de azért ez egy kicsit kusza volt számomra. Ha valakinek van értelmes magyarázata, szólhatna! :D Sokkal jobban tetszett például az Időbűnök című spanyol thriller, azt értettem, annak volt értelme. Ez a film csak úgy elkezdődött, a végén ugyan a saját farkába harapott, de nem volt észszerű magyarázat semmire!
SPOILER VÉGE!

Számomra így csak egy közepest érdemel, mert a hangulat és a feszültség az nagyon rendben volt!
0
2010. május 25., kedd 2:34
[f]Lost s06e17 - The End[/f]

Megértem azt aki csalódott, válaszokat várt, nem kapott vagy akit nem izgatott a flashside. Én nem vártam válaszokat, mert ez a sorozat nem (csak) a rejtélyekről, hanem a karakterekről is szólt. Persze én is kíváncsi voltam dolgokra, de nem éreztem, szükségét, hogy minden apróságot megválaszoljanak. Engem kielégített a befejezés, nem is tudom, hogy láttam-e már érzelmileg ilyen erős lezárást.

Szerintem gyönyörű volt a befejezése, méltó lezárása, az utóbbi évek egyik legnagyobb hatású (és ezt még az ellen szimpatizánsok sem tagadhatják, akiknek nem tetszett a sorozat) sorozatának.

[f]Őrület (Frantic)[/f]

Izgalmas, jó tempójú thriller Roman Polanskitól.  Harrison Ford jól játssza a főszerepet, ezt az "átlag ember aki véletlenül veszélyes ügyekbe keveredik és magának kell a végére járnia" (lásd még: Szökevény) mint ha ráöntötték volna. Ennio Morricone ia, hozza a tőle elvárható magas minőséget. Nincs Polanski legjobb filmjei között (senki ne számítson Chinatownra), de komoly gond nincs vele. Egyszer-kétszer megnézhető és élvezhető.

Örülők, hogy rátaláltam a tv újságban.  7/10
0
2010. május 25., kedd 1:02
Az Angol beteg
0
2010. május 24., hétfő 23:41
Sikoly maraton:

Hosszú 2-3 év kimaradás után ismét visszatértem Woodsboroba.

SPOLIERES!!!

Sikoly:

Nálam az első film ütött be a legjobban.Már a nyitánya is emlékeztes.Drew Barrymore élete egyik legrövidebb szerepében tűnik fel,mégis erre a filmjére fogok a legtovább emlékezni.Craven tisztelgése a régi horrofilmek előtt,egyben sok humorral és öniróniával (elég csak a suliban megnézni a takarítót milyen maskarában van és hogy hívják :D) fűszerezett tinihorrorja kétségtelen mérföldkőnek számít immár.Útjára indította az akkor már méltánytalanul elfeledett horror műfaj másodvirágzását.Neve Campbell megkapta élete leghíresebb szerepét Sidney karakterével,de David Arquette (Dewey) és Courteney Cox (Gale) is a Sikoly franchise szerves részévé váltak.A Sikoly egy kellemes, fordulatos és kellően véres horror ,tele a műfaj minden kliséjével,alapszabályával és egy remek szereplőgárdával.Wes Craven merem állítani a Rémálom első része óta nem rendezett ilyen jó filmet.

Ami pedig Matthew Lillard és Skeet Ulrich film végi alakítását illeti:2 hihetetlenül beteg pszichopata került velük a vászonra a film utolsó fél óráját külön is sokszor néztem végig régebben. :)

Ennél jobb már csak Randy (Jamie Kenendy) kiselőadása a videotékában. :D

Alapfilm.

10/10

Sikoly 2:

Az első folytatás.A bevált formula ismét működött.Craven újra direktorkodott ,Kevin Williamson pedig megint írt egy ütős forgatókönyvet.A négy életben maradt woodsboroi túlélő (Sidney,Randy,Dewey,Gale) visszatér ,ezúttal egy iskola ad helyszínt a késelés újabb fejezetének.A humor itt is végig jelen van,folyamatos utalgatások filmekre,az előző részre,így elég sok a kapcsolódási pont is.Itt pld már Cotton Weary,a tévesen megvádolt ex-fegyenc (Liv Schreiber) is szerepet kap,az első filmben csak egy villanásnyit játszott,őt gyanúsították meg Sidney anyjának meggyilkolásával(tévesen).A további szereplők között is találhatunk pár később ismertté vált nevet úgy ,mint Joshua Jackson,Sarah Michelle Gellar vagy Timothy Olyphant.

A nyitójelenet ismét meglepett.A mozis gyilkos nyitányban a kaszás ezúttal Jada Pinkett-ért és Omar Epps-ért jön el.A WC-s jelenet hatalmas,ilyen késelést sem mindennap látni. ;)

Egy szó mint száz: a Sikoly 2-őt egy nagyon jó filmnek tartom:remek fordulatos tud hozzátenni az első filmhez,én csak a végére vártam némileg nagyobb csattanót(Mickeyre már szinte az első pillanatban rá lehetett jönni),talán ezért nem értékeltem annyira mint az első filmet.Ellenben hatalmas húzás volt az egyik legeredetibb karaktert Randyt (Jamie Kennedy) kivonni a forgalomból.Így ez a mozi is megkapta a kis drámáját.

10/9

Sikoly 3:

Íróváltás pont a záróepizódhoz ? Nos ez hiba volt...Ehren Kruger NEM Kevin Williamson ez látszik is a filmen.De nem csak az írók a szereplők filmszerpe is megváltozott,itt már Gale és Dewey került előtérbe,Sidney már csak a kötelező 3-ik hősként/kellékként funkcionál,s ismétli el ugyanazt a depis/harcos szerepet.

A nyitány ismét elkaszál egy szimpatikus ismerőst:Cotton Weary (Liev Schreiber) halála kétségkívül meglepő,de egyben logikus lépés volt...A bíztató kezdés után a film sajnos sok üresjáratot hoz.A humor is mintha túl lenne erőltetve benne (a Leia hercegnős már kifejezetten fájt,akárcsak Jay és Néma Bob cameoja).A gyilkosságok hatásosak,de szimpatikus új karakterek hiján (engem Parker Posey kifejezetten idegesített) nem fogunk könnyeket hullatni értük ,az egyszer biztos.

A végkifejlet kiszámítható ellenben korrektül elvarrja a szálakat ,sőt sok mindenre választ is ad.Ezen a filmen látszik hogy annak jegyében készült,hogy végre lezárják a trilógiát,élvezhető mozi,de közel sem annyira ,mint az első két film volt.

Így is értékelem.

10/7

Jövő Április közepén pedig végre folytatódik eme kellemes "családregény":jön az új Sikoly trilógia nyitánya. :)
0
2010. május 24., hétfő 23:33
Kick-Ass

A sok jó kritika hatására én is megnéztem.
Zseniális mozi, minden percét élveztem! Jöhetne nálunk is egy kék színű korongon! :D
0
2010. május 24., hétfő 20:24
Stargate SG1 - 5.évad
0
2010. május 24., hétfő 20:10
Én a nyáron Sliderst újrázok meg ledarálom a Firefly-t!
Ja meg persze júniusban jön Sookie Stackhouse legújabb kalandja! :))
0
2010. május 24., hétfő 19:59
Nekem is ők a kedvencek, no meg Hurley, Charlie, Juliet, Penny, és még lehetne sorolni :) Mindenkit szerettem, és a 4. évad 5. részének, a Constant-nak a vége, az a bizonyos telefonhívás, az volt az érzelmi csúcspont nálam.

Tegnap ment le szintén a Tudors utolsó része, még maradt 1-2 Glee, egy FlashForward, és megint várhatok őszig, de már kevesebb kedvencre :( Nyáron azért le szeretném tudni a lemaradásom a 24-el, minimum :)
0
2010. május 24., hétfő 19:39
Az én kedvenceim Desmond, Locke, Kate, Claire, Hurley, Jack és Sawyer voltak. És persze Ben! :D

Amúgy kár, hogy vége. Elnéztem volna még két évadon keresztül csupán ezekkel a karakterekkel...

Amúgy nyári sorozat: Burn notice (Minden lében négy kanál)... Bruce Campbell rajongóknak ajánlott és azoknak, akik csak egy kis könnyed mókára vágynak :) Most jön az új évad.
0
2010. május 24., hétfő 19:11
Nekem tetszett a befejezés, most, hogy már tudom, mit hol és hogyan kell kezelni.

Úgy ám, mindjárt itt a vb, bár én reménykedek abban, hogy talán munka miatt mégse látok minden meccset, aminek azért örülnék :)
0
2010. május 24., hétfő 19:10
LOST - A finálé

Nehéz spoileresen bármit is szólni, de lehet anélkül is. Több, mint 5 éve követtem figyelemmel a sorozatot, e nagyszerű, szerethető, vagy épp gyűlölhető, karaktereket, rendkívül sokat adott a sorozat, és a fináléval sem volt semmi bajom, ha csak nem annyi, hogy kicsit érzékenyen érintette a látószervemet. Felemelő, méltó, szép befejezés. The. Best. Show. Ever.
0
2010. május 24., hétfő 18:16
Legend of the Seeker s02e22

Újabb évad finálé, ami most sorozat finálé is. Nem volt rossz, kicsit naiv de összességében méltó lezárása a sorozatnak. Aminek két éves fen állása alatt csupán annyi hibája volt, hogy kicsit hosszabb évadok voltak a kelleténél (13-16 rész ideálisabb pergősebb lett volna), így a főszállal való foglalkozás helyett túl sokszor kaptunk ahhoz nem kapcsolódó filler epizódokat. Ennek ellenére is szerintem végig élvezetes maradt mert kaptunk szépen kivitelezett harcokat, tévé szinten remek effektekett amikhez hozzájönnek a szép tájak, (tehát a látvány 5*) eye candy csajokat, varázslatot, karizmatikus gonoszt. Nem tudom, hogy mit változtattak meg a könyvekhez képest (Terry Goodkind - Az igazság kardja sorozat), de nem is érdekel. A sorozat önmagában is remekül megállta a helyét és hiánypótló alkotás volt, sajnos most, hogy véget ért nem marad helyette kardozós-varázslós fantasy sorozat. Remélem a sorozat elkaszálása nem veszi Sam Raimi kedvét és pár éven belül összedob egy hasonlóan jó fantasy sorozatot.
0