Keresés

Ki mit néz most?

2015. július 14., kedd 11:02
Nedves tájak - Készen állsz Helenre? / Feuchtgebiete

Nekem a Nedves tájak érdekesebb és szórakoztatóbb volt, mint amilyen undorító tudott lenni... pedig azért elég undorító. Van benne társadalomkritika, családi dráma, személyes problémák feldolgozása, jó a stílusa, és arra, hogy közben ott van Helen, most inkább nevetéssel, mint dühösen reagáltam.

Bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t12p720-niwrok-irasai#5769

8/10
0
2015. július 13., hétfő 11:04
Angol fogócska. - ARABESZK villámkritika:

http://filmekapolcrol.blog.hu/2015/07/13/villamkritika_arabeszk
0
2015. július 11., szombat 2:56

Második esély

Két nézőpont, ugyanarról. Még meleg :) :

http://filmforum.hungarianforum.com/t87p385-r2-d2-irasai-2-0

KÜLSŐ LINK

0
2015. július 11., szombat 2:53

http://kepkezelo.com/images/j982inwukco5yg5ztae9.png

Második esély

Két nézőpont, ugyanarról. Még meleg :) :

KÜLSŐ LINK

KÜLSŐ LINK

0
2015. július 7., kedd 0:12
Ez így már sokkal jobban hangzik köszi :) Egy külföldi weboldal leírásában találtam a 29 perces időkorlátot. Ezek szerint téves a kiírás.
0
2015. július 6., hétfő 19:43
Utánaolvastam a leírásban, ami azt írja, hogy az aksi 80 percet bír. Erről a 29 perces dologról viszont nem tudtam és nem is találtam semmit, ezért inkább kipróbáltam. Meglepő módon 2 óra 10 percet tudtam vele rögzíteni egyhuzamban(töltés meg miden nélkül :O ). Annyi van, hogy 45 perces videókra bontja szét automatikusan. Tehát nem áll le a felvétel. Szóval ha felveszel egy 90 perces videót mondjuk, akkor az két darab 45 perces felvételként lesz jelen, ami igazából nem olyan nagy gond, videó szerkesztővel össze lehet ollózni.
0
2015. július 6., hétfő 15:25
Jó a zene az első rész alatt!! :)
0
2015. július 6., hétfő 12:21
Köszi most utánanéztem. Azt írják 29 perc a maximális felvételi idő utána automatikusan leáll. De újra lehet indítani egy következő periódus rögzítésére.  29 percet meg biztosan kibír az aksi egy töltéssel. Akkor ez valószínűleg 1-1 tevékenység felvételére lett alapvetően kitalálva, a leírt tulajdonságai alapján arra maximálisan az egyik legalkalmasabb.
Én hosszabb túrákat szeretnék rögzíteni, akkor arra mást kell keressek.
0
2015. július 6., hétfő 12:05
Köszi!
Én ezt használom:
http://www.digitalko.hu/index.php?ak=1&id=goxtreme_wifi_control_sport_kamera&kat=kamerak&alkat=sport_kamera
De mindenképpen fontos tudni, hogy ehhez még kell venni egy memóriakártyát is, az úgy + 8-10 ezer. Azt hogy az aksi mennyit bír üzem közben igazából nem tudom, nem mentem még vele olyan sokat, de tervben vannak ennél jóval hosszabb utak is, ott majd kiderül. Működés közben viszont nem tölthető, csakis kikapcsolt állapotban, usb-s kábellel rákötve a számítógépre.

Az első videónál a fekete-fehér és a színes közötti váltás igazából rendezői koncepció. :) A videó közben hallható paint it black című számhoz ,,illeszkedve". Néha még a szöveg bizonyos részei is egybevágnak a képpel. :D Az első tulajdonképpen mondhatjuk, hogy csak egy próbafelvétel volt. Emellett látható is, hogy már naplemente van, szóval kissé már rossz fényviszonyok, stb. Ezzel a váltással viszont néha sikerült ezt kiküszöbölni.
0
2015. július 6., hétfő 11:28
Nekem is az lett. Sőt egyelőre a lista élén áll. De várjuk ki a végét azért a franciák vagy a spanyolok minden évben meglepnek engem egy-két számomra értékes alkotással.
0
2015. július 6., hétfő 11:21
Ez tetszett :) Elég jó képek készít. Az első felvételnél néztem, hogy néha vált fekete-fehér és színes között, de a másodiknál már nem volt ilyen - gondolom beállítás kérdése. Érdekelne egy ilyen engem is, tudsz adni egy linket milyen fajta kamerát használtál? Meg az aksi üzemideje érdekelne még és hogy menet-működés közben tölthető-e.
0
2015. július 6., hétfő 2:50
Pár hónapja vettem egy kerékpár kormányra rögzíthető kamerát, amit nem sokra rá vihettem is vissza az üzletbe, ugyanis hibás volt. (jellemző, nekem az ilyen dolgokra mindig sikerül belenyúlnom. :) ) 1 hónap után végül cserélték is, ez már működik rendesen( kopp-kopp ), szóval csináltam is néhány felvételt. Aki nem járt még Mohácson, vagy csak régen, annak most itt a lehetőség:

https://www.youtube.com/watch?v=pfevnDfbuUo&list=PLmWFX0-bqq4dIxO8jf9vKviiYLav06r0Z&index=1
0
2015. július 4., szombat 4:00
Na, örülök, hogy láttad és hogy tetszik! :) Egyik idei kedvencem!
most posts by TM
0
2015. július 4., szombat 1:19

Adaline varázslatos élete

Örülök, hogy ilyen filmek is készülnek. Érdekes, értékes és rendhagyó történet egy kapcsolat körítésébe burkolva. Igazából bármennyire is hihetetlennek tűnik maga a metódus (én mondjuk el is hiszem a lehetségességét :)), tekintve kicsit mindenki keresi a hallhatatlanságot ezért nem nehéz azonosulni és kicsit ki is zökkent az idő ránk rótt korlátai alól. Több kritikát olvastam ahol a kihagyott lehetőségek tárházát róják fel a műnek, nekem szinte egész volt így is.

90%
0
2015. június 26., péntek 12:27
Bemelegítésként a harmadik "fejezetre: Insidious és Insidious: Chapter 2.:
http://filmforum.hungarianforum.com/t12p705-niwrok-irasai#5720
0
2015. június 20., szombat 15:11
Nekem egy kicsit A tanú szeme, az Incognito de leginkább a Femme Fatale hangulatát idézte a film, amelyeket szintén jónak tartok. Tehát ehhez mérten tessék kezelni az értékelésem :)
0
2015. június 20., szombat 14:59
Alexandre Aja
0
2015. június 20., szombat 14:47
95%-os krimi:)?! Mivel már a "jó" krimiket is lepkehálóval kell fogni, ezt biztos megnézem.
0
2015. június 20., szombat 12:46

Az amerikai

Moziban láttam utoljára és habár a kiadás a megjelenés óta megvan csak tegnap este került a lejátszóba. Már a moziban is elragadott a film hangulata, most sem csalódtam. Anton Corbijn aki kíváló fotográfus és a Depeche Mode videó klipjeit is művészien megalkotta zseniálisan nyúlt a témához. Egy művészien kivitelezett krimi, mely lassabb a manapság megszokott tempónál -  éppen ezért tud mélyebb maradni - mégsem unalmas vagy vontatott. A szépen fényképezett film felépítésében jól visszaadja a regényt, nem csábúl el hollywoodi klisékbe. Clooney-nak nem kell brillíroznia ezt a figurát rutinból hozza, ennek ellenére semmi kivetnivalót nem találtam a játékában.

95%
0
2015. június 7., vasárnap 18:01
.
Eva

Alex tehetséges mérnök a robotika területén, azon belül is az érzelmi intelligenciájának tervezésében, aki 10 év távollét után tér vissza a szülővárosába a korábbi mentora felkérésére, hogy egy új androidhoz készítsen programot. Az azonban gyorsan kiderül, hogy nem mindenkinek öröm ez a viszontlátás, a tíz éve hátrahagyott konfliktusok és érzések pedig gyorsan visszatérnek, amikor Alex találkozik régi szerelmével, Lanával, aki azóta hozzáment Alex bátyjához, Davidhez. A felkavarodó érzelmek ellenére Alex kénytelen a munkájára figyelni, ehhez azonban először is egy mintára lenne szüksége, ami alapján megtervezheti a programot, de a számára kijelölt alanyok helyett a választása Evára esik, akivel egyszerűen az utcán találkozik, és duplán is meglepődik, amikor kiderül, hogy Eva Lana és David lánya...

Még a Celda 211 után találtam rá az Evára (Davidet az ottani főszereplő, Alberto Ammann játsza, és ha már színészek, Alexet Daniel Brühl), aztán elfelejtődött, és csak az Ex Machina után bukkant fel megint, a robotos kapcsolat miatt. Elsőre a gyönyörű képek ragadták meg a figyelmem, a helyszín és a rengeteg robotos CGI és kapcsolódási pont is rengeteg lehetőséget teremt a szép fényképezésre, legyen szó akár Alex macskájáról, akár az Alex alkalmazta tervezési módszerről, akár a hóval borított hegyi városkáról. Ebből az utóbbi önmagában is valami rejtélyt áraszt...ana, ha a film nem lőné le a keretes szerkezet menekülésével a feszültség felét, a másik felét meg nem áldozná fel az első órában, amíg Alexhez hasonlóan lassan (NAGYON lassan...) felépíti az érzelmeket, és az ügyesen félrevezetős, de eléggé kamaradarab jellegű drámáját.

Sokáig azt hittem, jó kiegészítése lesz az Eva az Ex Machinának, kicsit belemenve abba milyen nehéz lehetett Nathannak összehoznia Avát, filózva a tapasztalatok hatalmán és az érzelmi hálónk törékenységén, de ezekre csak címszavak jutnak, a lassan kibontakozó szerelmi háromszög viszont túlságosan elvitte a filmet, így a legnagyobb érzelmi hatást két mellékszereplő, Max és Gris kapcsolata váltotta ki belőle, mert az legalább megnevettetett. Még a finálé drámája is csak a második helyre szorult, ahogy a film is az Ex Machina mögött.

7,5/10
.
0
2015. május 19., kedd 15:22
Dreyfuss szerepére meg Patrick Stewart volt esélyes. Hát, azt a leosztást is megnéztem volna.
0
2015. május 19., kedd 11:16
Egyik kedvenc vígjátékom, kíváncsi voltam más miként látja. Teljes egyetértésben olvastam a sorokat. Ezt nem is tudtam, hogy eredetileg Robin Williams volt a kiszemelt.
0
2015. május 19., kedd 10:53
Bill Murray apró léptekben tesz idegronccsá. - ISTEN NEM VER BOBBAL kritika:

http://filmekapolcrol.blog.hu/2015/05/19/isten_nem_ver_bobbal_172
0
2015. május 18., hétfő 0:57
Eddig csak pfújoló véleményeket láttam (olvasni nem akartam), ezért örvendetes, hogy ezt most ideírtad, nagyobb kedvvel kezdek bele, aztán majd elolvaslak. :)
most posts by TM
0
2015. május 17., vasárnap 15:25
Kossuthkifli

"Vadromantikus road movie", hirdeti magát a Kossuthkifli a saját honlapján, de szerintem pontosabb lenne a "szabadságharcos kaland-fantasy" megnevezés. Még emésztenem kell ezt a kategóriát, de pár rövidebb szakaszt leszámítva igazából jól éreztem magam közben. Technikailag is szokatlanul jó volt (tudjátok, citrom, de a miénk), leszámítva pár CGI-t (a kísértetek és az a tűzszellem borzasztó), meg a hangkeverést, ami hol visszhangzik, hogy az utószinkrontól steril, néha meg egyszerűen csak váltakozik a hangerő. De ne hagyjuk ki azt sem, hogy egy újabb műfaj tévés feltámasztására tettek vele kísérletet, remélhetőleg akadnak még ilyen ötletek a tarsolyban, mert egyelőre azoknak is szívesen szavaznék bizalmat és időt.

7/10

Bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t12p685-niwrok-irasai#5593
0