Nem régiben beszélgettünk itt sorozatokról, sokunk követjük az amerikai műsorrend szerint kedvenceinket, így gondoltam most, hogy több sorozat aktuális évada véget ért, szólnék róluk pár szót :)
Erősen SPOILER-es sorok következnek!!!
Született feleségek, 6x23
Jó hosszú évadot tudhatnak a feleségek maguk mögött, és szeptember 26-án már vissza is térnek. Fel is vezették a következő évek konfliktusait, de sokat le is zártak. Egyrészt a Bolen családért, melyet megköveteltem, főleg Angie miatt, Drea de Matteo nagyon kellett ide, az ő vagány, olasz anyukája üde színfolt volt. Az ő történetük jól kidolgozott, kellően rejtélyes és sötét volt. A lezárást éreztem csak kicsit összecsapottnak, és talán több drámaiságot is hordozhatott volna magában, de akkor az már valami egészen más lett volna, és nem a DH :) A kéjgyilkos kiléte, és hátterének bemutatása jól sikerült, ezt nagyon jól megírták az írók. A következő évadbeli fő konfliktustól előre félek, mivel egy korábbi kórházi hibáról van szó, és félek Susan-t és Mike-ot fogja érinteni :( Amit nem szeretnék, mert rendesen kijutott nekik most a rosszból. Az első két évadot nem láttam, így csak most egy baráti felvilágosítás után "ismertem" meg a visszaköltöző lakót. Mindig szeretem, ha egy régi karakter kerül vissza :) És az Ugly Betty rajongói is örülhetnek, Vanessa Williams is született feleséggé válik legalább egy évadra :) Bocsi, ha kicsit hosszú lettem :D
Fringe, 2x22-23
A második évad erősen indult, aztán egy kicsit leült, procedural sorozat lett (sablonos sztorik), a végére viszont megint odatették magukat, és nem felejtették el az első évados nagy cliffhangert Peter-rel kapcsolatban. És itt jön az, ami miatt nagyon bejött az utolsó két rész: a másik világ. Ötletesen építették fel, a különbségek kihangsúlyozása (bár azt kötve hiszem, mint amit állított Walternative, hogy van olyan terület ahol ők elmaradottabbak, nem úgy tűnt). Jah, igen, eddig is Walter volt az egyik legérdekesebb karakter, s most ellenfélnek megkaptuk a saját alteregóját, remek húzás, itt egészen denethori magaslatokra tőrhet John Noble. Leonard Nimoy-t is jó volt látni, bár alighanem ezzel ő le is tudta filmes, sorozatos karrierjét, sajnos. A végén a cliffhangert már jó pár perccel előre sejtettem, de ettől volt annyira űtös, hogy körömrágva várjam az őszi visszatérést. Határozottan az egyik legjobb sorozattá lett a Fringe a jelenlegi felhozatalban.
V, 1x12
Az egyik újonc sorozat, amely meg is kapta a második évados lehetőséget, őszintén remélem hogy élnek az ABC bízalmával az alkotók. Amiben nagyon nem erős jelenleg a sorozat, az a speciális effektek, főleg az űrhajó belsejében ordít a gyenge CGI jelenléte, ezért is csak novemberben térnek vissza a látogatók, hogy elkezdhessék a forgatást s dolgozzanak többet a látványon, remélhetőleg több pénzből is. És lenne egy javaslatom: Ty ne élje meg a 2. évad első percét :D Rém idegesítő a színész, még a karakter elmegy, kell egy ilyen, de a srác nagyon gyenge, no nem mintha a többi szereplő annyira komoly lenne. És talán itt is van az egyik szépsége a sorozatnak, nem veszik túl komolyan magukat, legalábbis én így érzem. Nekem kifejezetten retrós, 90-es éveket áraszt a sorozat, ezért is szerettem meg. No meg, az utolsó részben rendesen bekeményítették a V-k, ezek után már aligha az Ötödik Hadoszlopról, inkább a Háborúról fog szólni a második évad. A sorozat legjobb karaktere Kyle Hobbes, de a rideg Anna is jól adja magát, aki nem is egészen csak rideg volt most az utolsó pillanatokban. Sok jóra nem számíthat az emberiség.
Röviden, tömören, ennyi volna. Több más sorozat aktuális évada is véget ért, csak én azokat nem nézem, a FlashForward jövő héten búcsúzik, az egész sorozat, és az utolsó előtti rész is csak azt mutatta, hogy az írók nem tudtak ennyi szállal mit kezdeni, belekavarodtak, sajnos. Pár év múlva talán egy mozfilmet még ki lehetne hozni a sztoriból, az alapoktól fogva, jobban a regényhez igazodva. Az év abszolút meglepetés, feelgood sorozata a Glee, ők még két részt tartogatnak a nézőknek/hallgatóknak, utána kicsit lepihennek ők is. És ha jól látom, akkor az általam nagyon kedvelt Tudors holnap, azaz már ma, letudja a 4. évad s egyben a sorozat utolsó részét :(
De a legnagyobb veszteség a Lost befejezése lesz, egy 108 perces fináléval búcsúznak az eltűntek, a számomra egyik legmeghatározóbb sorozat, jelenség kap pontot a végére, vagy épp kérdőjelet? Hamarosan megtudjuk.