Keresés

Ki mit néz most?

2010. május 23., vasárnap 11:56
Én személy szerint jobban örültem volna egy újabb Schwarzi vs Biehn felállásnak. :)
0
2010. május 23., vasárnap 11:55
"Abban Leo lett volna Peter Parker."

Ezt rosszul tudod.Nem sokkal a Mélység titka után tervezte megcsinálni.Michael Biehn lett volna Parker és Schwarzi az ellenfele.Azt hiszem ebbe az ORION vagy a CAROLCO (már nem tudom melyik finaszírozta volna a kettőből) csődje szólt bele.

A Leos projekt ötlete jóval újabb volt,immár a Titanic sikere után.

0
2010. május 23., vasárnap 11:48
Nem.Csak tervezési sztátuszban volt.De Én személy szerint örülök neki.Látva Cameron szarjait...  :) /Nem a Terminátorra gondolok./
Abban Leo lett volna Peter Parker.Kapi állítólag Brad Pitt lesz,de még ez sem biztos.
A Pókember 4-ben Malkovich lett volna Vulture.Na azt sajnálom,hogy nem készült el.
0
2010. május 23., vasárnap 11:42
Ennél nagyobb kult már csak az lett volna ,ha elkészül Cameron mester Pókembere. :)

Egyáltalán leforgattak abból valamit ?
0
2010. május 23., vasárnap 10:40

Végre sikerült megnéznem.A korához képest nagyon jó kis szórakoztató film.Nem is értem miért nem jutott el hozzánk.Igaz hogy elfogult vagyok a témában,de mindenképp ajánlom a szuperhős film kedvelőknek.Már csak a Fantasztikus Négyes Corman féle verzióját kéne megszereznem valahonnan,de az halott ügynek tűnik.
Megkezdtem az alapozást az új Cap filmre és az Avengers múvira. :)
0
2010. május 23., vasárnap 9:50
SPOILER!

SzülFel:
A SzülFel szezonzáró szerintem hihetetlenül lapos volt. A Bolen család hiányozni fog, igen, Angie miatt. A kéjgyilkos sem volt olyan "hú de nagy", Lynette szülése egyenesen röhejes volt. Jaj, valami a nyakára tekeredett a gyereknek,  majd a gyilkolászós srác szülészeket megszégyenítve simán megoldotta a bajt. Aztán már köldökzsinór sem volt, hisz minek is az. Tom meg szinte nem is aggódott várandós feleségért. Pff...
Paul Young visszahozása sem szólt akkorát nálam. Minek? Susan-Mike és a rém ellenszenves kisgyerekük távozását viszont tapssal jutalmazom (Teri Hatchert  kedvelem, de ez a szerep már baromi idegesítő).
Egyébként kaptafa a sorozat, család jön - család megy. Egyszer-kétszer poén, na de mindig? Lehet az lesz a csavar, hogy nem Mike a kissrác apja, hanem a festőgyerek (A fiúk a klubból Brian szereplője), bár már nem emlékszem annyira a sorozatra, hogy lehetne-e. De! Ha Susan leégett házából megmenekült az a léc, amin a lánya és a fia növekedését bejelölte, akkor miért ne lehetne? Mert ugye Susan háza leégett, mégis azt mondta Mike-nak, hogy ez a ház mennyire fontos neki, mert hogy mennyi emlék fűződik hozzá stb. stb.

Nagyon szeretem ezt a sorozatot, de nagyon laposodik, kellene egy kis frissítés. Vanessa Williams tutira felrázza a Lilaakác köz lakóit, nagyon örülök neki, hogy új szereplőként felbukkan, az Ugly Bettyben az egyik legjobb karakter volt az általa alakított Willie. Kyle MacLachlan viszont búcsúzik, egy-két rész után végleg.

Fringe:
Hát, Veled ellentétben nekem ez a szezonzáró sem tetszett. Ezzel a sorozattal az a bajom, hogy nagyon hullámzó, több volt az ásítozós rész, mint az, ami hozná a sorozattól elvárt szintet. Az első évad zárórésze sem tetszett, és ez sem. Ha nem kapják össze magukat, szerintem lelövik a sorozatot - pláne úgy, hogy a Sorozatjunkie-n azt olvasom, hogy odakint visszazuhant a sorozat.

Odaát is elbúcsúztatva. Nyáron úgy látszik előszedem azon sorozatokat a polcomról, amiket szeretek: Rejtélyek városa, Ugly Betty, Doc Martin, Csengetett Mylord?, Full House, A fiúk a klubból. Ezekkel tudom csillapítani a sorozatéhségemet, és ez kitart majd szeptemberig :)
0
2010. május 23., vasárnap 2:50
Nem régiben beszélgettünk itt sorozatokról, sokunk követjük az amerikai műsorrend szerint kedvenceinket, így gondoltam most, hogy több sorozat aktuális évada véget ért, szólnék róluk pár szót :)

Erősen SPOILER-es sorok következnek!!!

Született feleségek, 6x23
Jó hosszú évadot tudhatnak a feleségek maguk mögött, és szeptember 26-án már vissza is térnek. Fel is vezették a következő évek konfliktusait, de sokat le is zártak. Egyrészt a Bolen családért, melyet megköveteltem, főleg Angie miatt, Drea de Matteo nagyon kellett ide, az ő vagány, olasz anyukája üde színfolt volt. Az ő történetük jól kidolgozott, kellően rejtélyes és sötét volt. A lezárást éreztem csak kicsit összecsapottnak, és talán több drámaiságot is hordozhatott volna magában, de akkor az már valami egészen más lett volna, és nem a DH :) A kéjgyilkos kiléte, és hátterének bemutatása jól sikerült, ezt nagyon jól megírták az írók. A következő évadbeli fő konfliktustól előre félek, mivel egy korábbi kórházi hibáról van szó, és félek Susan-t és Mike-ot fogja érinteni :( Amit nem szeretnék, mert rendesen kijutott nekik most a rosszból. Az első két évadot nem láttam, így csak most egy baráti felvilágosítás után "ismertem" meg a visszaköltöző lakót. Mindig szeretem, ha egy régi karakter kerül vissza :) És az Ugly Betty rajongói is örülhetnek, Vanessa Williams is született feleséggé válik legalább egy évadra :) Bocsi, ha kicsit hosszú lettem :D

Fringe, 2x22-23
A második évad erősen indult, aztán egy kicsit leült, procedural sorozat lett (sablonos sztorik), a végére viszont megint odatették magukat, és nem felejtették el az első évados nagy cliffhangert Peter-rel kapcsolatban. És itt jön az, ami miatt nagyon bejött az utolsó két rész: a másik világ. Ötletesen építették fel, a különbségek kihangsúlyozása (bár azt kötve hiszem, mint amit állított Walternative, hogy van olyan terület ahol ők elmaradottabbak, nem úgy tűnt). Jah, igen, eddig is Walter volt az egyik legérdekesebb karakter, s most ellenfélnek megkaptuk a saját alteregóját, remek húzás, itt egészen denethori magaslatokra tőrhet John Noble. Leonard Nimoy-t is jó volt látni, bár alighanem ezzel ő le is tudta filmes, sorozatos karrierjét, sajnos. A végén a cliffhangert már jó pár perccel előre sejtettem, de ettől volt annyira űtös, hogy körömrágva várjam az őszi visszatérést. Határozottan az egyik legjobb sorozattá lett a Fringe a jelenlegi felhozatalban.

V, 1x12
Az egyik újonc sorozat, amely meg is kapta a második évados lehetőséget, őszintén remélem hogy élnek az ABC bízalmával az alkotók. Amiben nagyon nem erős jelenleg a sorozat, az a speciális effektek, főleg az űrhajó belsejében ordít a gyenge CGI jelenléte, ezért is csak novemberben térnek vissza a látogatók, hogy elkezdhessék a forgatást s dolgozzanak többet a látványon, remélhetőleg több pénzből is. És lenne egy javaslatom: Ty ne élje meg a 2. évad első percét :D Rém idegesítő a színész, még a karakter elmegy, kell egy ilyen, de a srác nagyon gyenge, no nem mintha a többi szereplő annyira komoly lenne. És talán itt is van az egyik szépsége a sorozatnak, nem veszik túl komolyan magukat, legalábbis én így érzem. Nekem kifejezetten retrós, 90-es éveket áraszt a sorozat, ezért is szerettem meg. No meg, az utolsó részben rendesen bekeményítették a V-k, ezek után már aligha az Ötödik Hadoszlopról, inkább a Háborúról fog szólni a második évad. A sorozat legjobb karaktere Kyle Hobbes, de a rideg Anna is jól adja magát, aki nem is egészen csak rideg volt most az utolsó pillanatokban. Sok jóra nem számíthat az emberiség.

Röviden, tömören, ennyi volna. Több más sorozat aktuális évada is véget ért, csak én azokat nem nézem, a FlashForward jövő héten búcsúzik, az egész sorozat, és az utolsó előtti rész is csak azt mutatta, hogy az írók nem tudtak ennyi szállal mit kezdeni, belekavarodtak, sajnos. Pár év múlva talán egy mozfilmet még ki lehetne hozni a sztoriból, az alapoktól fogva, jobban a regényhez igazodva. Az év abszolút meglepetés, feelgood sorozata a Glee, ők még két részt tartogatnak a nézőknek/hallgatóknak, utána kicsit lepihennek ők is. És ha jól látom, akkor az általam nagyon kedvelt Tudors holnap, azaz már ma, letudja a 4. évad s egyben a sorozat utolsó részét :(

De a legnagyobb veszteség a Lost befejezése lesz, egy 108 perces fináléval búcsúznak az eltűntek, a számomra egyik legmeghatározóbb sorozat, jelenség kap pontot a végére, vagy épp kérdőjelet? Hamarosan megtudjuk.
0
2010. május 23., vasárnap 1:12
Köszi, meg is tekintem hamarosan! :D
0
2010. május 22., szombat 21:32
függetlenül
most posts by TM
0
2010. május 22., szombat 21:31
Demjén Rózsit. :)
Az előbb elmentem a színpad elé, hogy lefüleljem az esetleges playbacket, s meglepetésemre kiderült, élőben megy a dolog, szinkronban volt a szájmozgás, a zihálás, még hamis is volt, nem egy helyen. Ettől függően látszik, hogy igyekszik megfelelni a nagyérdeműnek. A sok félbemaradt, elmaradt, botrányba fulladt műsora után ez nem is kevés. Viszont iszonyat roncs az ember, valamelyest szánni való is, de hát nálunk a tiszteletet érdemlő kivételektől eltekintve a reflektorfényből egyből a sírgödörbe zuhannak sztárjaink. Összességében pozitív csalódás, mégha nem is annyira az én zenei világom. A múltja miatt mindenképp elismerést érdemel.
most posts by TM
0
2010. május 22., szombat 8:26
Nézd meg tőle a Kék bársonyt, vagy a Veszett a világot.
Vagy, ha méginkább fogyasztható filmet keresel tőle, akkor az Elefántember. Ez sokkal fogyaszthatóbb az átlag Lynch-filmnél, de amúgy komoly és nehéz film, a mondanivalóját tekintve.
0
2010. május 22., szombat 2:41
A sötétség útja - Mulholland Drive

Az első igazi David Lynch film amit láttam (eddig csak a Dűnéhez volt szerencsém).  Láttam már elvontabb filmeket (Donnie Darko - nem a kedvencem, de értettem, Terry Gilliam filmjei: Az Időbanditáktól a Dr. Parnaszusig mindegyik filmjét nagyon szerettem), de ez feladta  a leckét. Nem volt rossz film, mert végig izgalmasnak találtam, a színészek is jól játszottak és az egésznek a hangulata tetszett. Viszont a második felétől egyre jobban kezdtem elveszteni a fonalat és egyre kevésbé értettem. Még, most sem tudom, igazán, hogy a két történet a filmben, hogy kapcsolódik (film a filmben, alternatív valóság, a 2. az 1. előzménye, illúzió az egész). Egyáltalán nem bántam meg, de nem is fogom isteníteni, csak azért mert  nem értem. Nem tudom, hogy Linch többi filmje menyire érthető, de ez alapján egyelőre nem nekem valóak a filmjei (ki tudja, lehet, hogy idősebb fejjel jobban értem majd).  

Pár év múlva elképzelhető, hogy újra megnézzem, de addig maradok az egyszerűbb alkotásoknál amiket az én primitív filmrajongó fejem is képes feldolgozni.
0
2010. május 19., szerda 23:55
Most nézem csak,hogy mit írnak a trailer alatt az egyik kommentben:"It looks like Hostel on a Train!! "
Másnak is ez jutott eszébe mint nekem! :)
0
2010. május 19., szerda 23:49
Creepernek és Andrew1975-nek ajánlanám ezt a filmet!

Röviden úgy jellemezném,hogy olyan mintha a "Motel"-t felpakolták volna egy vonatra! :))
Klisék is akadnak bőven de szerintem jó kis horror volt!

http://www.youtube.com/watch?v=Ej8jaARbYkk
0
2010. május 17., hétfő 17:58
Solomon Kane kapcsán. Remek film. Ismét bizonyítást nyert, hogy a jó fantasykat manapság nem a moziban (Titánok harca) hanem a dvd polcon (ez, a Terry Pratchet filmek, sőt nekem az Outlander is bejött, de az már tényleg b kategória)   kell keresni - már ahol a kijön.  Minden a helyén van a látvány egészen elképesztő (nem csak az effektek, de a díszletek, jelmezek is nagyon jók illetve az egész borongós, esős Anglia remek hangulatot kölcsönöz a filmnek már alapból is).  Klaus Badelt zenéje is teljesen jó, habár nem sikerült olyan jellegzetes és nagyszerű zenét írnia mint a Karib tenger kalózaihoz, de a film hangulatához jól illeszkedik és aláfestésnek tökéletesen megfelel.

A történettel semmi baj, habár még nem olvastam eredeti Robert E. Howard sztorikat szóval, nem tudom, hogy menyire mond ellent a novelláknak, de nem is érdekel mert a film önmagában jól van megírva.  Nem kapkodja el a dolgokat, mentes a logikai bakiktól.

Ezt a James Purefoy srácot meg remélem még több hasonló filmben láthatjuk, hisz sármos, tökös legény és ráadásul nem is rossz színész. A mellékszereplők is rendben hozzák a kiszabott szerepüket.

Patrick Tatopoulos meg az Outlander után ismét szállított nekünk pár igazán fasza lényt, kár, hogy a Balrog szerűséggel nincsen nagyobb harc a végén.

Remélem elkészül a tervezett trilógia másik két része is.  Remélem itthon is lát benne valaki fantáziát, hogy kiadja DVD-n.
0
2010. május 16., vasárnap 21:42
10/10
0
2010. május 16., vasárnap 21:42
Rabid Dogs (1974)

Rendezte: Mario Bava

Egyszerűen hihetetlen, hogy hazánkban ennyire nem foglalkoznak Mario Bava munkásságával. A rajongók és pár tájékozott kritikus azok, akik itthon is időnként kritikát írnak filmjeiről.
Ez az ember egy zseni volt. Filmes jelentőségéhez csak Hitchcock mérhető. Annyi emberre volt hatással munkássága Dario Argentotól kezdve Tim Burtonig.
Szerintem Bava filmjei intenzitásban, hangulatban, izgalmasságban sőt meg merem kockáztatni, hogy rendezésileg még túl is szárnyalja Hithcockot jópár filmjével. Ez a film a Rabid Dogs is olyan, ha egy ismert amerikai vagy angol rendező mutatja be angolul, akkor tananyag lenne és rendszeres visszatérő klasszikusként tárgyalnák a thrillerek és krimik között.
A történet röviden:
A film elején egy banda elrabol egy jelentős pénzösszeget, majd a rendőrök elől menekülve túszul ejtenek egy nőt, majd egy autót vezető férfit a gyerekével. A film nagyrészt a nő és a férfi kálváriáját mutatja be, ahogy terrorizálják őket a kegyetlen bűnözők, akik ide-oda furikáztatják a  férfit.
Szerintem a rendezés egészen páratlan. Olyan atmoszférája van a filmnek, hogy az ember tényleg lerágja a 10 körmét mire a film véget ér. Egyszerűen a film tényleg mestermunka.A film zenéje is nagyon jó, a színészek szintén. Játszik a filmben George Eastman mindenki kedvenc emberevője (Anthropophagous, Absurd) :)
Ezért szomorú, hogy Mario Bava munkásságát itthon teljesen hanyagolják a DVD kiadók. Egy zseni volt. Egy igazi művész. Amihez nyúlt arannyá választott. Horrorfilmjei, gialloi, krimijei, thrillerjei mind ékkövei az európai filmgyártásnak.
A Black Sunday című horrorfilmje is olyan hangulattal bír, hogy nem véletlen nyilatkozik róla mindenki szuperlatívuszokban. De ezt el lehet mondani a Black Sabbathról is, Blood and Black Lace-ről is, de ott a Kill, Baby... Kill!, a A Bay of Blood, a tárgyalt Rabid dogs és egy személyes kedvencem a Hatchet for the Honeymoon. Mindegyik remekmű.
Remélem egyszer megérem, hogy egy kiadó felkarolja és kiadja nálunk minimum ezeket a filmjeit. Tehetné mondjuk az Ultrafilm, a Corner vagy a Navigatorfilm is:)

http://www.imdb.com/title/tt0071275/

trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=sCKt9LoFDBM
0
2010. május 15., szombat 15:36
Aranyos vagy, köszönöm. Összekapom magam, utolérem magam, effélék és remélem, végre újra lesz időm filmeket nézni is, és írni is róluk.
0
2010. május 15., szombat 14:37
Nálunk is volt egy kis "művész mozi" szórakozóhely és egyetemista találkahely lett belőle.Igazából ilyen már kettő is van a régi mozijainkból.Tényleg van benne valami hogy nem éri meg mozit üzemeltetni.
0
2010. május 15., szombat 14:32
Volt már rá példa, hogy olyan filmet néztünk, amit egyikünk se látott még és új szerzemény volt, de persze nem ez a jellemző. Általában olyan filmet nézünk, amit egyikünk már látott egyszer. Inkább barátnőmmel szoktam megnézni az új szerzeményeimet, amiket még én se láttam.
Moziban sosem szoktam enni, néha veszek egy kólát, hogyha esetleg megszomjaznék film közben. (Előtte nem érdemes inni.) A magam részéről általában a MOM parkba szoktam járni mozizni (vagy Mammutba), viszonylag kevesen vannak és viszonylag kulturált a moziközönség. Eddig még nem csalódtam. Persze az ilyen moziünnep dolgokat általában kikerülöm, mivel elég sok a primitív barma ilyenkor a mozikban. Nekem az a kikapcsolódás, ha kizökkentés nélkül tudok végignézni egy filmet.
Én se vagyok egy gyakran moziba járó, ebben az évben én is háromszor voltam eddig. Ennyi fért bele az időmbe.
Egyébként az a legjobb film, ami úgy el tudja varázsolni a néző közönséget, hogy mindenki belemerül elejétől a végéig :)
0
2010. május 15., szombat 14:25
Én a késő esti időpontokat jobban szeretem.(valamiért jobban tudok koncentrálni)
Vagy eleve kisebb moziba megyek.
Szerintem sokan vannak így ezzel a szórakozási formával.
Egy két címre tolonganak csak az emberek...nem hiszem, hogy nyereséges üzlet ma mozit üzemeltetni.
0
2010. május 15., szombat 14:18
én is várom már az írásaidat.:)
kettő film különösen érdekel a március-május időszakból.
0
2010. május 15., szombat 14:13
Én is így vagyok vele.Ha mindenáron moziban akarom megnézni,akkor az első nap első előadást.Kevesen vannak és Én meg kiveszek egy nap szabit.Utálom ha körülöttem sokan vannak.Nem is gondoltam volna,hogy más is van így ezzel.
0
2010. május 15., szombat 13:54
Újranézel egy filmet, akkor az első mondat nálam is igaz lehetne.Maradjunk annyiban, hogy az ismerőseim néha rávesznek közös mozizásokra.
Nem szeretek most már sok emberrel együtt filmet nézni.Régeben nagyon moziba és színházba járó emberke voltam, de a valóságban a fingós poénok már nem olyan viccesek...és a legújabb technikai kütyük moziteremben való kipróbálása sem érdekel annyira.A legtöbben szórakozni és táplálkozni járnak oda, nem akarnak feltétlenül odafigyelni a filmekre.Tudom, hogy ezt hívják kikapcsolódásnak, de egy jó filmből nem akrom magam kizökkenteni, ezek a negatív dolgok pedig csak ezt érik el nálam.Nem tudom rendesen átélni a "varázslatot".Marad az itthoni dvd-zés.(most jut eszembe, hogy kéne egy jobb hangrendszer)
Moziban is megpróbálok olyan időpontot választani, hogy a lehető legkevesebb zavaró tényező legyen.Szoktam járni csak most már ritkábban.Idén kétszer voltam.
"sörözős éjszaka" filmjeit előtte vagy utána nem nézn(t)ed meg külön, egyedül?
Korábban említetted, hogy az ilyen alkalmakra a jól bevált filmeket részesítitek előnyben.(mint szerintem mindenki:)

Én is tartok 5-10 perc szünetet filmenként.
0
2010. május 15., szombat 13:08
Szerintem én rontok el valamit, de nekem mostanában alig jut időm filmekre, de ami sokkal jobban bosszant, az írásra sem. Hatalmas lemaradásban vagyok az írással is és a nézéssel is. A mai napom percre beosztva és sajnos megint nem szerepel benne egyik sem. Reménykedem abban, hogy holnap összejön a dolog, úgyis gyalázatos időt mondanak ....
0