Keresés

Ki mit néz most?

2010. május 10., hétfő 1:53
Tessék nekifutni még egyszer... :)))
0
2010. május 10., hétfő 0:54
"komoly "robotos sci-finek", meg ott a Blade Runner."

ezzel azért én nem értek egyet! az Én, a robot annál ezerszer jobb, bár ezen a fórumon, csak nekem nem jött át a blade runner feelingje...biztos megakadályozta az a temérdek bagófüst! :)
0
2010. május 10., hétfő 0:46
Truman Show

Jó film, Jim Carrey élete egyik legjobb alakítását nyújtja. A többi színésszel sincs gond, Ed Harris is kifejezetten jó. Jól áll neki ez a szerep. Ráadásul ahelyett, hogy elavult volna, még inkább aktuálisabb lett. Remek szatírája napjaink médiájának, bármit a nézettségért és a pénzért.

"The show must go on..."

9/10

Én, a robot

Bárki bármit mond szerintem ez egy jó film. Az utóbbi idők egyik legjobb robotos sci-fije. Igaz szinte teljesen eltér Asimov művétől, de mivel az egy novellás kötetté ezért abból nem is igazán ehetett volna rendes 1,5-2 órás mozifilmet csinálni.

Alex Proyasnak sikerült egy látványos,(kár, hogy nem olyan stílusos mint a Dark City meg a Holló, nem rossz, de semmi különleges nincs a jövő ábrázolásban) izgalmas nem túl buta, szórakoztató filmet összeraknia. Szórakoztatni tökéletes, komoly "robotos sci-finek", meg ott a Blade Runner.
0
2010. május 10., hétfő 0:16
John Rambo:

Telnek az évek ,John Rambo pedig öregemberré lett,s vele együtt Sylvester Stallone is.Lehet fikázni a Rambo filmeket (főleg a Nagy durranás 2 után :D),de az öregúr kirobbanó formában és minden idők 2. legjobb Rambo mozijával tért vissza.

A 4. rész kegyetlenül véresre sikeredett ,viszont egy pörgős akciómozi,aminek nézése közben legalább visszazökkenhetünk egy picit a 80-as évekbe,hogy milyen is volt Rambo filmeket csodálni.

Ha a First Blood volt 10/10,akkor ez minimum 10/9

A BD kép- és hangminősége pedig meseszép volt. :)

Nyáron adják ki az USA-ban a 4. film bővített Sly által újravágott változatát,mely 9 percnyi adalékot fog tartalmazni.kíváncsi vagyok tudja-e még fokozni a jót.

Szerintem tudja...:)
0
2010. május 9., vasárnap 23:46
0
2010. május 9., vasárnap 14:59
Bizony. Ha már a Warner kotlik rajta, és még az évfordulóra sem adta ki.
0
2010. május 9., vasárnap 14:38
How I Met Your Mother? Californication? Burn Notice?:D

SupNatot én is tolom, nagy kedvenc. Sajna 1 rész van hátra.
0
2010. május 9., vasárnap 14:32
Hoppá, hoppá! Most találtam meg az Igazságosztót jó minőségben! Tavaly ismételte a TV6 és valaki volt olyan rendes, hogy rögzítette. Szerintem a nagyobb t***ent oldalokon bárki megtalálja :)
0
2010. május 9., vasárnap 3:39
Hihi :)) Ismertem már ezt a videót, de mindig jókat derülök rajta :D Szerintem most már a sorozat készítői is rájátszanak erre :)

Most ért véget a lejátszómban a Fringe 2x21... Elég hullámzó az évad, de összeségében még mindig magasan a nagyon jó sorozatok között van, ez a rész pedig nagyon hangulatosra és ütősre sikerült. Nagy finálé érkezik 13-án és 20-án, lehet jobban is fogok járni ha egymás után nézem meg őket.
0
2010. május 9., vasárnap 3:07
Lefekvés előtt egy kis Horatio paródia :D

0
2010. május 9., vasárnap 2:20
Abban tökéletesen egyetértek veled, hogy a vegasi csapat a legjobb, én is az ősidők óta néztem :) Még Jim Brass nagy arc benne, de a 3 főszereplő távozást már nem tudtam elviselni, illetve a szinkronkavarást (Cath és a Doki új hangja, borzalom). A Miami-nál már lentebb írtam, hogy nem igen tudom elviselni "egysoros Horatio" miatt :D Abban is igazat adok, megerősítem, hogy sokat változott a második évadra a CSI:NY. Az első évadot a hideg színek és sötétebb képek kísérték, utána tényleg lágyítottak rajta, és van pár kevésbé elfogadható technikai hablatty, én mégis szeretem és ebben nagy érdeme van Mac Taylor alakjának.

A három CSI mellett ott van még a Nyomtalanul és a Döglött akták. Mind az öt sorozat a CBS-nél van/volt, és én ennyi sorozatot se találtam unalmasnak egy variációra. A Nyomtalanult viszont sajnos egy éve, a hetedik évaddal elkaszálták, ha jól tudom, még tisztességes befejezést se kaptak (de szívesen fogadok cáfolatot ezügyben :D). Ellenben volt közös ügyük Grissom-ékkal, kár hogy nem figyeltek arra, hogy pl. Grissom Forgách Péter hangján szólaljon meg a Nyomtalanulban s a Vacsoracsata narrátor hangját kapta, brrr.... A Döglött akták pedig az erős női főszereplő miatt kiemelkedő, illetve az érdekes, múltbeli ügyek, a múlt stílusos megidézésése és a remek zeneválasztás tette igazán jóvá. Múlt vasárnap azonban a hetedik évaddal a "hideg ügyek" is lezárultak. Ja, és nekik a New Yorki helyszínelőkkel volt közös ügyük :) És mind az öt sorozatot Jerry Bruckheimer producerálta :)
0
2010. május 9., vasárnap 2:10
Az igazságosztót nem rég láttam a TV6-on, még mai szemmel is kurva jó sorozat, kár, hogy nem készült több rész.

Fenn van a neten 2 hangsávval. Néhány részről lemaradtam azokat letöltöttem, ha jól emlékszem a www.piretaclub.hu-n volt fönt.
0
2010. május 9., vasárnap 1:51
CSI-ügyben nálam LV, MI, NY sorrend van.

Ősrajongóként (már akkor néztem, amikor először adta a Viasat) a vegasi a kedvencem, ami jó sokat fejlődött az elmúlt tíz év alatt, és a karaktereket is sikerült megkedvelnem, főleg Catherine-t, Grissomot, és Greget (akiről például az összes sorozat az extravagáns laboros karakterét másolja, de még ő is képes volt felnőni).
Amire jött a Miami, már eltelítődtem, így annyira nem érdekelt, de vannak benne jó ügyek, a karakterek közül viszont csak Emily Procter és a "gondoskodó" halottkém tűnik ki.
A new yorkiról viszont nem sok jót gondolok. Egyszer azt olvastam, az első évad után a sorozat egy rossz ribanc lett, és mindent beáldozott a giccs és az agyonbonyolított meghökkentés miatt.
0
2010. május 9., vasárnap 1:38
Igen, a Született feleségek ebben nagyon jó, hogy sokszor lehet rajtuk nevetni, de más érdemei is vannak.

CSI... én az alapsorozattal kezdtem, szerettem meg, főleg Gil Grissom karaktere miatt. Amióta ő távozott, alacsonyabb lángon él a sorozat, de most néztem csütörtökön a tripla crossover, a tévétörténelemben most először volt ilyen, ráadásul míg USA-ban egymást követő napokon, világon először a Viasaton egymás után. Ha ezt Grissom-mal csinálják meg, nem "Morpheus"-sal akkor lett volna nagyo nagyon király, de így is jó volt. Miamit nem szeretem, Horatio és a boncdoki Alexx irritáltak, de a többi szereplő se volt szimpatikus :/ Így én azt mondom, most a NY-i a legjobb, de már akkor is jó volt, mikor még a királyi CSI-ben az alapcsapat volt, Gary Sinise sokat hozzátesz az élvezethez.

Az igazságosztót én se láttam azóta, hogy több mint 10 éve ment az RTL-en, de jó lenne ha én is találnék egy nézhető feltöltést belőle, főleg magyar szinkronnal. Maffiózókat én is csak ajánlani tudom, magasfokú HBO minőség, zseniális. Al Bundy... az Isten :D De meg tudom érteni, miért nem kedvelik sokan. Dallas... olyan 6-7 éves korom körül kezdtem el nézni, 10 éves koromra ért véget, mostanság nézem újra, és tetszik :) Nosztalgikus, és Jockey az örök kedvenc szemétláda :) Jóbarátokat kb. 3-4-szer néztem végig, mint Bundy-t, így egy időre elég volt belőlük.

Hát igen, van egy gagyi hatása a régi scifiknek, de ha ezen túl jut az ember, meglátja azt a rengeteg morális kérdés feldolgozást, izgalmas kalandot, ami miatt én szeretem :) A BSG-t nekem is erősen ajánlják, tetszett is a bevezető tévéfilm, úgyhogy én is neki akarok feküdni :) Az X-akták volt az utolsó sorozat, ami az egész családot a tévé elé ültette és kb. az utolsó is, amit apám szeret :D De megvan a maga remek feelingje :) Szóval sok szerencsét és sikert a szabadidő felszabadításához és beosztásához! :)
0
2010. május 9., vasárnap 1:34
Az általatok leírt sorozatok mellett megemlíteném a saját régi kedvenceimet, mint például a Kaméleon vagy a Pokoli szolgálat.
0
2010. május 9., vasárnap 1:07
SG1-re válasz az előző hsz. utolsó soraiban :)

A Spartacus meg részről részre jobb lesz. Komolyan mondom hatalmasat fejlődött a sorozat. Az első rész az nagyon gáz volt, pedig nagyon vártam. De szerencsére én nem kaszálok el sorozatot, úgyhogy folytattam. Nem bántam meg. Szerintem te sem fogod.
0
2010. május 9., vasárnap 1:05
Na megnéztem a videot, jól sikerült, szavaztam is :)

Amúgy ahogy elnézem van némi átfedés a listánk közt.

Valamiért én a sorozatokból nem nézek vígjátékokat ez most tünt fel. Pedig egyik-másikról egész jókat hallani. Pl. öcsém a HIMYM-t szeretni nagyon. Mondjuk én inkább leírás alapján választok magamnak sorozatot és az izgalmakra megyek rá.
Jó nagyokat nevetek pl. a Chuck-on, vagy a Született feleségeken is néha, de mégsem a hagyományos értelemben vett vígjátékok.

CSI ügyben az a helyzet, mint a Gilmore lányokkal. Délutánonként néha ottragadtam a Viasat, vagy a Cool előtt, mikor ment a CSI: MIAMI. Nekem eléggé bejött, de még nem akarom elkezdeni, mert ennek is van vagy 10 évadja :)
Egyébként szerintetek melyik a legjobb a CSI szériából? Az alapból láttam pár részt, de abban a szereplőket nem tudtam annyira megkedvelni, mint a Miamiban. Pedig abból se láttam sokkal többet.

- Az igazságosztó listán van, mert sokan dícsérték, de olyan tré minőséget találtam belőle, hogy én úgy nem kezdem el nézni.
- A Maffiózókkal a szomszédom/haverom cseszeget évek óta, hogy nézzem :D Meg is ígértem neki, de hát nem vagyok időmilliomos. Majd egyszer sor kerül rá...
- Al Bundy valamiért sose jött be :S
- Dallas...majd talán nyugdíjas koromban :DD
- A Jóbarátok is itt pihen nálam, de 10 évad...uhhh nehéz belekezdeni. Hasonló cipőben jár az X-akták. Mondjuk abból anno elég sokat láttam, mikor az M1 adta. De csak meg kéne nézni teljes egészében.
- A Tudorst majd lehet be kéne próbálni valamikor, mert a Róma meg a Spartacus nagyon tetszett. Hátha hasonló lenne ez is...

Látom nézel sci-fit is (star trek). Hát ez az a téma, ami nálam nem nagyon játszik. Persze filmekben szeretem, de főleg azokat amik viszonylag normális földi körülmények között játszódnak (pl. Különvélemény).
Ezek az űrhajón utazós, egyenruhába öltözött, gyíkfejű és különböző nyomi lények nem nagyon érdekelnek. És ezzel egyetlen rajongót sem akarok megbántani, pusztán nekem ezek valahogy nem jönnek be.
Egyik cimborám is állandóan nyomatja a Csillagkaput, hogy nézzem. Mondom MAJD, ha nagyon ráérek :D
Viszont a Battlestar Galactica-t annyian dícsérték, hogy azt lehet elkezdeném...
0
2010. május 9., vasárnap 0:40
huhh Daybreak! az jó kis sorozat volt, csak kár, hogy 1 évadot élt meg! két nap alatt lepörgettem. ideje lenne újranézni! :)

a tscc-t meg még a vége előtt befejeztem. nekem már túl elcseszett ez a Terminator univerzum. megmaradok az első 3 mozifilmnél. még Summer Glau miatt sem voltam hajlandó tovább nézni, pedig ha ő nincs már az első éved végén feladom. :)

spartacus-t a 4. résznél tettem egy kicsit félre (most erre nem jutott idő), de végig fogom nézni, bár ezek a nem éppen szokványos (50-55perc!!!) időtartamok részenként kicsit sokak egyszerre. aztán majd meglássuk mi lesz belőle, mert ahogy olvastam a főszereplő nem éppen egészséges :(.

amúgy jó kis lista, de pl: én a SG1-et hiányolom.
0
2010. május 9., vasárnap 0:36
Nah igen :D Az nekem volt kínos, az a rész :)) Meg van még pár ilyen, nekem pl. Tasha Yar szerepe se tetszett annyira. És bár mindig is tetszett a szinkron, most újrázva felirattal nézem, és így még ezek a kínos részek is jobbak lettek :) És hát ahogy te is mondtad, az ő 4 filmjük nagyon jó lett, nem is csoda, hogy csak ezek a filmek és az új film van a polcomon :)
0
2010. május 9., vasárnap 0:34
Uhh.... ha nem baj, akkor utánozlak, és én is megpróbálom, bár baromi nehéz lesz mindet összegyűjteni :D

24, Alias, Band of Brothers, Cold Case, CSI, CSI:NY, Dead Zone, Desperate Housewives, Dallas, Dexter, ER, FlashForward, Friends, Fringe, Glee, Harper s Island, House M.D., Invasion, Love and Marriage, Little House on the Prairie, Lois & Clark: The New Adventures of Superman, Lost, Pacific, Prison Break, Queer as Folk,  Sliders, The Sopranos, Star Trek: TNG, Star Trek: DS9, Star Trek: Voyager, Studio 60 on the Sunset Street, Taken, Third Watch, Tudors, Two and a Half Men, V (2009), Vengeance Unlimited, The West Wing, Without A Trace.

Ennyi ment így hirtelen :) De egy éve csináltam egy videót youtube-ra, Top30 sorozatom, bár azóta már ezen is variálnék egy kicsit, de az első 3 megingathatatlan, de az első kettőt már felcserélném.

0
2010. május 9., vasárnap 0:27
az, hogy régi és gagyik az effektek nem nagyon izgat, mert pl a TOS-ban mindegyik résznek van mondanivalója, hiába úgy néz ki az űrben az űrhajót elkapó erőtér mint egy neonzöldre festett tenyér. tehát ez nem izgatott elképzelem én ezt CGI orgiának, de mégis annyira filozófikusnak akar tűnni, hogy átesik az egész a ló túlsó oldalára.

"Én azért is tartom gyengébbnek az elejét, mert azokat a részeket még eredetileg a TOS-nak írták"

ezt akartam is írni, hogy nagyon TOS-nak akar látszani, de féltem, hogy hülyeséget mondanék vele. az a rész amikor a ferengikkel először találkoznak, azok meg közben úgy mászkálnak és hörögnek mint egy rakás majom, akkor azt hittem lefejelem az asztalsarkát. a DS9-ben és a VOY-ban látottakhoz képest mintha teljesen más faj lett volna.
0
2010. május 9., vasárnap 0:14
Csak érdekességképpen leírom, hogy eddig miket néztem végig, illetve jelenleg is nézek:

24, Alias, Angel, Avatar: The Last Airbender, Band of Brothers, Blade: The Series, Buffy the Vampire Slayer, Carnivàle, Chuck, Daybreak, Deadwood, Desperate Housewives, Dexter, Dollhouse, Dr. Horrible s Sing-Along Blog, Firefly, Fringe, Harper s Island, Heroes, House M.D., Invasion, Jericho, Journeyman, Lois & Clark: The New Adventures of Superman, Lost, Masters of Horror, Masters of Science Fiction, Prison Break, Pushing Daisies, Reaper, Rome, Sliders, Smallville, Spartacus: Blood and Sand, Supernatural, Terminator: The Sarah Connor Chronicles, The 4400, The Lost Room, The Nine, Tilt, Tin Man, Traveler, True Blood, Twin Peaks, V (2009), Vanished.

Hát ennyi lenne :) És sajnos legalább még ennyi van félretéve is, amiket majd egyszer meg kéne nézni :S
Amúgy nem igazán szoktam darálni, esténként nézek kb. 3 részt...
0
2010. május 9., vasárnap 0:06
Engem is egy ilyen viasatos adás kapott el, és tényleg László Zsolt a hangja :) Egy téli epizód volt és marha jókat vigyorogtam rajta :D Ha nekem bejött a Született feleségek, kétségtelen, hogy ez is nagyon fog tetszeni :)

District 9 nálam is abszolút nagyon jó filmnek mondható, azóta is várom a dvd kiadást... Amúgy a Sherlock Holmes és Avatar volt még utána moziélmény, mindkettő jó volt, de azért nem teljesen az igazi. Na majd talán jövő héten a Robin Hood kedvenc színészemmel :))
0
2010. május 8., szombat 23:57
A Gilmore girls-t keresztapám barátnője (mostmár felesége) nézte mindig, hát engem így látatlanban hidegen hagyott. Mondom biztos két csaj fossa a szót egész idő alatt, tiszta nyálas lehet az egész, aztán azért én is 24-en, Lost-on, Prison Break-en, stb. edződtem :D

Aztán az elmúlt 1-2 hónapban mikor reggelente (bár inkább délelőttnek mondanám:)) felkelek, hogy induljak a fősulira, azon veszem észre magam, hogy a reggelimet GG nézése közben fogyasztom :) Mindig a Viasatra kapcsolok és ha épp ez a sorozat megy, egyszerűen ottragadok. Valahogy megvan ennek is a varázsa. A főszereplő MILF-nek :D tényleg nagyon jó a szinkronhangja, valamint a kávézót üzemeltető palinak is bírom a hangját (asszem László Zsolt). Úgyhogy nyáron lehet nálam is Gilmore dara lesz :) Bár marha sok sorozat van még nekem eltárolva, nem tudom mikor jutok majd a végére...talán nyugdíjas koromban :D

Egyébként nálam is a Lost indította el ezt a sorozatmániát 2005 őszén (nem, nem az RTL Klubon:)). Akkoriban annyi jó sorozat indult, hogy minőségben felvették a versenyt a mozifilmekkel, úgyhogy inkább a sorozatokat részesítettem előnyben.
Filmeknél inkább már csak a régebbieket veszem elő, manapság az újabb kínálatban nem túl sok maradandó akad...
Legutóbbi mozis élményeim közül, ha egy igazán jó filmet kell mondanom, akkor őszig kell visszamennünk: District 9. 10/10.
0
2010. május 8., szombat 23:33
Lost darálva? Hm, meg lehet neki a hangulata :) Bár pont azért is szerettem meg mert utána mindig volt egy kis gondolkodási időm :) Bár mostanság újranézés alkalmából (most tartok a 2. évadnál) én is napi több részt nézek meg :) Darálva biztos hogy jobban fognak látszani az összefüggések :)

Prison Break, hát igen, amilyen jól indult, bár éppenséggel nekem az utolsó évad tetszett is, nálam a 3. évad volt nem nyerő, Hősöknél meg egy évad után kasza.

Meg tudlak érteni a TNG-vel kapcsolatban, főleg a Voyager után, látszik a különbség, de ne feledjük, 1987-ben indult a TNG, ahogy haladtak előre, a sztorik és a látvány is jobb lett, és a jellemábrázolás is. Én azért is tartom gyengébbnek az elejét, mert azokat a részeket még eredetileg a TOS-nak írták, amit nem komálok. Viszont például az emlékezetes The Inner Light c. epizód (5x25) az egész TNG, de talán az egész Trek univerzum egyik legjobb része. És hát itt volt Data is, az egyik legkedveltebb karakter :) Nekem Wesley-vel azért nem volt bajom, mert hát én is korabeli lehettem, mikor elkezdtem nézni (de nem voltam s vagyok ilyen okostojás :D). És Whoopi Goldberg vendégszereplései is tetszettek :) Vagy Leonard Nimoy és James Doohan vendégszereplése is emlékezetesre sikeredett. Szóval, sokat fejlődött azért a sorozat :)

Vígjátéksorozatok közül frissben csak a Két pasi meg egy kicsit nézem, eszméletlen nagy arc ez a Charlie :D De a TBBT is szeretném majd követni, sőt, köszi az emlékeztetőt, be is tervezem nyárra :) Az meg nem baj, ha a Gilmore lányok miatt magasabb fokon fogok pörögni :) Láttam nem rég egy részt belőle, akkor döntöttem el hogy néznem kell, és nagyon tetszett a szinkron, szóval azzal kellene :)
0