Szabadjék nekem is pár szót ejteni az általam nézett friss sorozatokról :D A Glee abszolút az újoncok közül a legjobb, fantasztikus hangulatot áraszt, a sokat leszólt Madonna epizód is nagyon tetszett :)) Bár egy hangyányival tényleg gyengébbek a szünet utáni részek. Sue Sylvester-t pedig válasszák már meg Elnökasszonynak! :D Nagyon nagy szükség volt már egy ilyen feelgood, de nem ostoba, sokkal inkább okos sorozatra.
A Fringe továbbra is a kedvencek között van, az éneklős epizód se volt rossz :D De tényleg csak most jön a java, és örülök, hogy lesz 3. évad. Nem valószínű viszont, hogy akár a 2. évadot is megéli a friss FlashForward és a V.
Előbbi jó ötletre épült, de kicsit nagy az össze-visszaság, és nem hittem volna, hogy pont Joseph Fiennes lesz az egyik leggyengébb láncszem. Jó hír, hogy az eredeti regény szerzője szerint forgattak le alternatív véget, arra az esetre, ha nem kapná meg a 2. évados rendelést.
A V ugye eleve egy feldolgozás, nagyon mini-sorozat hangulata van, néha nagyon gyenge CGI-vel és egy borzalmas tini szereplővel (Ty), no meg a szájbarágós, idióta párbeszédek se segítenek rajta, pedig igéretes lenne a sztori. Azért egy 2. évadot szívesebben vennék ebből, mint az FF-ből.
A Született feleségek továbbra is remek, és jól felépítették most egy régebbi karakter háttértörténetet, ügyes húzás volt és az idei konfliktusok is jók. A legutóbbi részben Susan és Gabrielle férj szivató estje nagyon nagy volt :D
Sajnos idén véget ér a Tudors. Igaz, hogy szép, korhű díszletek, remek színészek játszanak benne, de a történelmi hűség így sem erőssége a sorozatnak, de mégis egy igazán jó történelmi (vagy sokkal inkább szórakoztató) sorozatként fogok rá visszaemlékezni, és talán egyszer még a polcra is felteszem a 4 évadot.
Lassan végéhez ér a The Pacific, amely lassan indult és nem is érte el a nagy testvér, a Band of Brothers szintjét. De ez szerintem csak azért lehet, mert egyrészt nekünk európaiaknak kevésbé ismert a környezet és maga a történelem ezen fejezete, és főhőseink se egy alakulatban harcolnak. És nem mellesleg, számos fórumon olvastam, hogy ez vagy az az esemény miért nem korábban lett bemutatva? Hogy a fenébe mutatták volna be korábban, ha időrendbe haladnak? Ha egyszer ez így megtörtént. Na mindegy, ez a sorozat mindenképp a BoB fémdobozom mellé kerül (remélhetőleg szintén fémben), de olyan sokszor nem fogom azért megnézni.
Hm, mi maradt még? Hát persze, a Lost :) 2005. januárjában ismerkedtem meg a sorozattal az AXN-en, és ősztől már az amerikai műsorrend szerint követtem az eseményeket. A sorozatjunkie tevékenységem oka, és nem hiszem hogy valaha lesz még rám ilyen hatással egy sorozat. Évről évre okosabb, tartalmasabb lett a Lost. A sorozat nagy érdemei közt tartom számon a közösségépítő jellegét. Nagyon sok fórum, rajongói portál, klub alakult az indulás óta, egymástól teljesen más életkorú, társadalmi csoportú embert hozott össze a Sorozat, fejtegették a titkait, próbálták kitalálni a következő lépést. Én magam is több, remek emberrel ismerkedtem meg az évek folyamán, és maradunk is kapcsolatban május 23-a után, amikor is a sorozat elbúcsúzik, a szereplők szétszélednek és maguk mögött hagyják ezeket a nagyon emberi, nagyon szimpatikus, vagy nagyon gyűlölt karaktereket. De még van két hetünk, amikor még jelenben beszélhetünk róla :)