Keresés

Ki mit néz most?

2010. április 30., péntek 2:15
Öreg hiba...a 2.Scanners számomra maradandóbb és többször nézettebb volt:)))
0
2010. április 30., péntek 2:13
MARIO BAVA
BLACK SABBATH 01

A második film, a "BLACK SABBATH" , mely 3 történetet mesél el egy filmben, bevallottan is Bava kedvence saját filmjei közül. Az első, a "THE TELEPHONE", mely tulajdonképpen az első giallo-filmnek is tekinthető, és melyben egy nőt telefonon hívogat és gyilkossággal fenyeget börtönből frissen szabadult ex-szeretője. Anélkül, hogy a csattanót lelőném, elárulom, hogy a sztori pusztán egyetlen helyszínre, a nő lakására korlátozódik, és van egy sejtésem, hogy Wes Craven innen vehette az ötletet a Sikoly első zseniális 10 percéhez. Bava itt is lenyűgöző képekkel ajándékozza meg a nézőt, figyelemreméltó a színek és fények összjátéka, maga a sztori nemkülönben.

A második történet, mely a "THE WURDALAK" címet viseli visszatér a gótikus-kosztümös horrorok birodalmába, egy szláv vámpírtörténetet mesél el Boris Karloff vérfagyasztóan jó alakításával. Az első történettel ellentétben itt már többször és intenzívebben érezzük a félelem jelenlétét. Romantikus-gótikus horror családi drámába öntve a Bava-tól megszokott gyönyörű képekkel kombinálva, talán így lehetne összefoglalni a "The Wurdalak"-ot.
0
2010. április 30., péntek 2:12
MARIO BAVA
THE MASK of SATAN

Az 1960-as évek a gótikus-romantikus horror szárnyalásának időszaka volt. Gondoljunk csak például a több tucat Hammer filmre, vagy Peter Cushingra, Christopher Lee-re, Terence Fisher-re. Ám e derék angol úriemberek mellett volt ennek az időszaknak egy másik ikonikus alakja, aki egyenesen Olaszországból érkezett, és első, önálló rendezésével, a "THE MASK OF SATAN"-nal rögtön meg is hódította Amerikát. A filmben egy több száz éve halott boszorkány bosszúszomjas szelleme tér vissza a sírból, hogy a rá megszólalásig hasonlító leszármazottjának testét birtokolva újra e világra tehesse a lábát. Bava maximalizmusa a film egész szerkezetét átjárja, a gyönyörű képkompozíciók legapróbb részletétől kezdve, a fény-árnyék mesteri használatán át, a különleges, rémisztően-romantikus atmoszféra megteremtéséig. A néző pedig a mozi megtekintése után, - habár 50 év telt el a film készítése óta,- mégis valami egészen különlegeset látott, érzett, kapott.
0
2010. április 30., péntek 1:48
...és ha már itt tartok: azt kell mondjam, a magyar szinkron egyszerűen jobb, mint az eredeti. Nagyon jól lettek kiválasztva a hangok (a katonaparancsnok magyar hangja pl. sokkal durcibb, mint az eredeti), de ami a lényeg, hogy sokkal ízesebb, szellemesebb a magyar szinkronfordítás, mint az eredeti szöveg (amit a felirat fordítása egyébként követ).
0
2010. április 30., péntek 1:34
0
2010. április 28., szerda 10:41
Black Friday (Fekete péntek, 1940)

Inkább egy természetfeletti motívumokra épülő bűnügyi/maffiafilm, mint klasszikusan borzongató horror - ezt nem árt tudni előtte. Nem ez a film, mely kedvenccé válik, mindenesetre Karloff remek, Lugosi mellékszereplőként is fene mód szórakoztató, a film pedig komolyabb, minőségi munka, egyszer érdemes megnézni.
0
2010. április 27., kedd 15:47
The Burning (Az erdei fantom, 1981)

Első ízben két éve egy össznépi laptopozáson láttam, kb. ennyi maradt meg, meg a sövényvágós nagyjelenet, meg az, amikor Bálint barátunk, megpillantván a gyilkost, közölte: "ott jön a Burning!". :)
Iszonyatos foggörcsök és egy kellemes foghúzás között is szórakoztató élmény, sikerült Holly Huntert kiszúrnom, aki tulajdonképpen csak statiszta, nincs felépített karaktere, csak néha ordít, mutogat, meg röhög a tömegben, nincs is feliratozott szövege.
A film pedig kellemesen véres, "nyolcvanas táborozós" hangulatú, egy hasonló "tábor" időpontjának közeledése folytán különösen jópofa.
0
2010. április 27., kedd 15:37
Én nagyon örülnék neki, mert ezzel kapcsolatban sem tudtam várni - az angol változat maximálisan kielégítő (a folytatásokat egyébként még én sem láttam).

A Porontyok is isteni film, nagyon szeretem - a Gáti Oszkár-Vándor Éva szinkron pedig bámulatosan jó lett.
0
2010. április 27., kedd 0:42

Jó film, az angol futball huligánok mindennapjairól. Életszerű karakterek akiket remek színészek játszanak el. Igazi angol fekete humor. A zenét is kifejezetten jól választották ki. A rendezői megoldások is jól, olyan "tipikus poszt-Blöff angol filmes" (több szálon futó cselekmény, visszaemlékezések...)

A Harcosok klubjára (egyik kedvenc filmem) emlékeztető kezdést és a belső narrációt meg különösen szerettem.

Egyszer mindenképpen megérte megnézni.
0
2010. április 26., hétfő 1:37
007 - Tomorrow Never Dies (A Holnap Markában) :  A Goldeneye kijelölte az utat egy akció centrikusabb modernebb, Bond felé. A TND pedig szépen halad is rajta. A komcsik helyet most egy médiacézár (Jonathan Price) az ellenség, aki 3. vh-t robbantana ki, csak azért, hogy ő legyen az 1. számú média hatalom. Így a történetben a hidegháborús propaganda helyét egy valósabb 21. századi probléma veszi át (a média manipulációja), de azért nem túl komolyan.

A látvány és az akció sokkal kiforrottabb már mint az első részben. Pierce Brosman nem a legjobb Bond, de szerintem itt még semmi különösebb baj nem volt vele. A Bond-lányok pedig sokkal szebbek, közel sem olyan irritálóak mint az előző részben.  Kütyük is vannak, mi kelhet még. Különösen nagy logikai bakit sem találtam, de lehet, hogy csak elfogultságból nem arra figyeltem.

Szerintem nagyon alul van értékelve ez a rész van olyan jó minimum mint a Goldeneye,  nekem az egyik személyes kedvencem.
0
2010. április 25., vasárnap 22:40
Mondjuk a folytatásokat nem nézem meg. Azok nem Cronenbergek:)

Szerinted kiadják itthon? Ha kijönne még a Porontyok akkor teljes lenne a hazai Cronenberg filmállomány. A Fast Companyt viszont nem ismerem, de az nem horror tudtommal. Valami autóversenyzős film. Bár én azt is megvenném ha megjelenne:)
0
2010. április 25., vasárnap 22:37
Örülök, hogy tetszett, én is le voltam anno taglózva, "nagyon Cronenberg"! :)
0
2010. április 25., vasárnap 22:05
Scanners / Agyfűrkészők

Szenzációsan jó film David Cronenbergtől. Most láttam először és lenyűgözött ez a Cronenberg mozi is.

10/10

Remélem ez is megjelenik nálunk DVD-n.
0
2010. április 25., vasárnap 21:27
The Genius Club

Mínusz két óra az életemből. Az író/rendezőnek ennyi ideig tartott, amíg a világról alkotott gondolatait a közepes színészek zagyvaságain keresztül belehányta a világ filmtermésébe. Lehetett volna egy szimplán közepes thriller, de ehelyett a problémákról, az életről, Istenről és a megváltásról papoló katyvasz. Nincs olyan aspektusa, ami nálam nem minősül környezetszennyezésnek.

10%
0
2010. április 25., vasárnap 17:09
Il y a longtemps que je t aime

Remek dráma, részemről újabb jó pont a francia filmek mellett. Jól tudom, hogy DVD-n még nem tervezi senki?
0
2010. április 25., vasárnap 13:04
Bár nem pont most, hanem tegnap este, de gondoltam ezt a filmet érdemes megemlíteni ebben a topicban, és ha jól emlékszem a nem túl sok ebben a topicban írt hozzászólásom közül volt már egy ami ezt a filmet ajánlotta...  Most ismét ezt teszem és nem csak a Doctor Zhivago megjelenése kapcsán...

Lean utolsó műve és mesterműve...  A blu ray meg valami csodálatos, de ezt minden teszt is alátámasztja. Igen, tény hogy a hasonló játékidő ellenére itt lassabban telik az idő mint az Avatar alatt, de a kincsekért meg kell küzdeni...  
0
2010. április 24., szombat 21:31
Így van.
0
2010. április 24., szombat 21:17
Pedig pont azt törölték és forgatták újra,nem ?
0
2010. április 24., szombat 21:15
Na ezt nem hiszem el!Pont azt nem láttad.
A Dominium volt az a kettő közül,ami szerintem sokkal jobb. :)
Sőt a kezdetek nem is igazán maradt meg,újra meg kéne nézni ezeket is.
0
2010. április 24., szombat 21:11
Moziban megnéztem a Kezdeteket.A CGI-s gagyi trükkök rontották csak el egyébként jobb volt mint az előzőek (2,3).

A Dominiumot nem láttam.

DVD-n az első 4 van meg (tehát a Dominium nincsen),de főleg az elsőt szoktam nézni.
A 3. számomra elég kusza és érthetetlen volt.Nem tudott felnőni az alapfilmhez.

A 2. részt meg inkább hagyjuk.Szív TV-re való kacat. :)
0
2010. április 24., szombat 21:07
Valahogy a 2. rész nem lett az igazi.A 3. tetszett.
Az újabbakkal hogy állsz?
0
2010. április 24., szombat 20:39
Az Ördögűző nekem is a "legbecsokizósabb" élményem volt/maradt.Egyedül nem is szeretem már nézni. :D
0
2010. április 24., szombat 20:37
Ne is mondd!
Mikor megvettem az Ördögűzőt,abszólút nem voltam rá felkészülve hogy a menü alatt beszéd van....
Kicsit becsokiztam mikor a hátam mögött megszólalt valaki.
Ma azért már óvatosabb voltam. :)
0
2010. április 24., szombat 20:20
Horrorozgatunk kolléga ?? jó is az. :))
0
2010. április 24., szombat 19:16
0