Keresés

Ki mit néz most?

2010. április 18., vasárnap 12:04
Én marha, nem kezdtem el nézni, aztán mire odakapcsoltam, már jócskán tartott, viszont az a pár perc, amit azért megnéztem belőle, elég meggyőző volt. Talán felbukkan még az m2 esti kínálatában valamikor.
0
2010. április 18., vasárnap 4:20
Titánok harca: ez nagyon bárgyú volt... Mondjuk majd a gyereknek biztosan fog tetszeni, valahol az ő szintje ez. Az első, ami eszembe jutott: jé, Jack Sully tud járni.. aztán meg hogy nemcsak az olifántokat lehet megülni, a végén meg az, hogy Jack Sparrow krakenje kedvesebb volt... Kb ennyi, ami megmaradt, pedig négy órája láttam..
0
2010. április 18., vasárnap 0:35
Menjünk holnap moziba
Azt hiszem, tv-film. Ha pedig így van, akkor azt kell mondanom, a lengyelek szinte mozi minőségű filmet készítettek 3 jóbarátról, akik 1938-ban érettségiztek, aztán bevonultak (illetve egyikük alkalmatlan volt a katonai szolgálatra). A történelmi események egyre inkább előtérbe kerülnek, és természetesen a 3 barát sem tud kitérni a háború elől.
És azt is kell mondanom, hogy jó lenne, ha nálunk is lennének ilyen minőségű filmek...
Nem egy mélységesen mély film, de tartalmas, nőknek romantikus, férfiaknak kicsit katonás.
0
2010. április 17., szombat 1:13
Még friss az élmény:

Titánok harca (2D): Nem volt jó film, tele volt dramaturgiai bakikkal, köze nem volt a mitológiához, de élvezetes volt. Tipikus egyszer nézős felejtős film. Nem bántam meg mozijegy árát, de soha többet nem nézzem újra. Aki azt mondja, hogy unalmas vagy nem látványos az hazudik, mozi élmény, nem több. Viszont, ha kedvem jő egy jó fantasyhez akkor maradok inkább a Conan-nál, 300-nál, Beowulf-nál vagy esetleg a Disney Herkulesnél. Gyenge 5,75/10. Csak akkor ha nincs jobb dolgot, ki tud kapcsolni az agyad 2 órára és nézd moziban.

A Hullám: Hát ez mindenképp érdekes film volt, de sokkal többet most így este nem tudok róla mondani.
0
2010. április 16., péntek 11:18
Pont így voltam vele én is. Szinte mindegyik rész(let) ha nem is egész estés, de a ténylegesnél jóval hosszabb játékidőért kiált. Mire kezdtem beleélni magam egy sztoriba, már vége is lett. Olyan hatású a lemez, mintha valami demóféleség lenne, s ezek a történetek külön-külön lemezeken rejtőznek valahol. :)
most posts by TM
0
2010. április 16., péntek 10:59
Batman: Gotham Knight (Batman: Gotham lovagja, 2008)

Nem tudom, miért (előítélet?), de sokkal gyengébb grafikájú produkciót vártam, ehhez képest már az első másodpercekben elégedetten bámultam a tévére. Nekem még az első kis epizód is tetszett, nagyot is néztem a fejlevágós résznél :) de az árny-Batman is baromi jól áll, ez az ötlet hangsúlyosabb is lehetne még máshol, valamint örülök, hogy később pl. a szuperhős sebezhetőségére, a fájdalom túlélésére, az állóképesség megőrzésére is kitértek.
Egy bajom van: örömmel néztem volna ugyanezeket a történeteket részenként minimum félórás játékidővel, mert ez a 11-12 perc egy-egy nagyon jó ötlet, remek látvány, vagy egy-egy Batmanről/Wayne-ről szóló fontos ismeretanyag közvetítésére jó csupán.
Szóval ide nekem egy slipcase-verziót! :)
0
2010. április 15., csütörtök 10:19
White Noise - The Light (Fehér zaj 2: A fény, 2007)

Meglepődtem, amikor egy kiváló téma különösen csúfos megerőszakolásának abszolút nem sok jót ígérő folytatását nemcsak nézhetőnek, hanem egyenesen szórakoztatónak titulálták, ennél pedig már csak az a meglepőbb, hogy magam is azt mondom, remekül elvoltam vele.
Igaz, hogy a forgatókönyv onnan lop, ahonnan nem szégyell, a színészek nagy része semmilyen (bár a kis szőke szerintem nagyon jó volt... játék szempontjából is), a trükkök pedig csapnivalóak - könyörgöm, ahol elvileg vér folyik, ott miért nincs egy csöpp sem? - mégis élvezhető lett, mert a dolog feszesre vágott, a történések jól felépítettek, és egye fene, talán még a bepotyorászásra is nyílik néhány alkalom. Meglepő, hogy mozifilm volt, mert minden érzékszervemmel úgy látom, mintha egy jól sikerült tévéfilm lenne, legalább az első részhez az égegyadta világon semmi köze nincs (szerencsére) - a legjobban akkor jártunk volna, ha a forgatókönyv kis módosításokkal jobb kezekbe és kicsivel több pénz közelébe kerül, de így is simán élvezhető egyszer.
0
2010. április 14., szerda 13:42
A Fringe jól indult, aztán a néző felül a hullámvasútra. A szezonzáró tragédia, és a második évad is eléggé gyengén indul. Aztán fel-le-fel-le...
0
2010. április 14., szerda 13:36
Hell Ride (Pokoljárás, 2008)

Motorosoknak ajánlom kizárólag, de nekik is csak max egy kocsmába a kivetítőn, hang nélkül, mert ez az a film, aminek a körülményei és az elgondolása alapján igen jónak illett volna lennie, ehhez képest úgy néz ki, mintha egy normális forgatókönyvvel rendelkező moziból ideollózták volna a kisebb történéseket, felváltva azokkal a töltelékjelenetekkel, melyek semmilyen módon nem viszik előre a sztorit. Grindhouse-feelinget, B-kategóriás tisztelgést igér a reklám, ebből semmi nem érvényesül. Céltalan, holt üres, rémunalmas, nagyon rossz film, óriási bukta.
0
2010. április 14., szerda 13:30
La maschera del demonio/The Mask of Satan/Black Sunday (1960)

Egy igazi klasszikus Mario Bavától, az atmoszférája erős, kastélyhorrorként kiemelkedő (bár a Roger Corman rendezte A kút és az inga marad nálam a trónon), bár hozzá kell tennem, a várakozásokkal ellentétben nem varázsolt el, nem igazán kötöttek le a történések. Bő tíz éves nyilatkozat szerint viszont ez Tim Burton egyik kedvenc horrorfilmje.
0
2010. április 13., kedd 22:33
Még annyit, hogy ez tényleg nem egy Lost, 24, House szintű cucc, amiből simán ledarálsz egy teljes évadot egyhuzamban.Külön jól jött ki, hogy általában 3-asával vannak a részek a lemezen(nem is férne több rá valószínűleg:).6 nap alatt néztem meg a 20 részt, szóval nem szögezett a képernyő elé.Nem rágtam le a körmöm, csak egyszerűen jólesett egy teljes film helyett megnézni 2-3 részt ebből.
Nagyon kíváncsi vagyok a második évadra, mert ez tényleg egy minőségi sorozat, ha nem számolok bele kb. 3 epizódot az összegzésnél.
0
2010. április 13., kedd 22:23
Most fejeztem be a Fringe című sorozat 1. évadát.
Az első rész valami kegyetlen jól sikerült.Tulajdonképpen csak ez miatt vettem meg a dvd-kadást.Szinkronnal láttam, de még úgy is ütött.Most eredeti nyelven pedig teljesen beszippantott a pilot-epizód.
De az egészről már ez nem mondható el....
Olyan minőségingadozások voltak benne, hogy öröm volt nézni.Azt sejtettem, hogy a legelső és legutolsó rész ki fog emelkedni a többi közül, de nem számítottam rá, hogy ennyire.
Rengetegszer felmerült bennem az a kérdés, hogy ezt most tényleg komolyan gondolták?
Simán túltettem magam azon a furcsaságon is, hogy a főszereplő hölgy teljesen máshogy reagál az eseményekre, mint azt a hasonló sorozatokban megszoktam.
Ez egy érdekes pluszt ad az egészhez.
A két férfi főszereplő egyszerűen ellopja az élvezetes jeleneteket.
John Noble és Joshua Jackson díjat érdemlően segítenek megoldan az ügyeket.
A 17. részt viszont semmi nem menti meg nálam.30mp hasznos anyag van a teljes epizódban.Ilyet még nem is láttam, hogy valami ennyire elüssön egy szérián belül az átlagminőségtől.
Ezt a mély gödröt figyelmen kívül hagyva, az összkép mégis nagyon pozitív, mert általában remekül szórakoztam.Az epizódok felépítése hasonló, de egy percre sem jutott eszembe, hogy elgondolkozzam a problémákon/logikátlanságokon.
Szórakoztatni akartak és semmi több, és ezt nagyon szerettem.
Jól döntöttem, hogy csak egy részt ismerve megvettem ezt a sorozatot.
Simán újranézhető, szigorúan a töltelék részek kihagyásával.
0
2010. április 12., hétfő 21:57
:)
0
2010. április 12., hétfő 21:50
miért nem vagyok meglepve ? :)
0
2010. április 12., hétfő 21:44
Nekem van egy! :)
3 lemezes az elsőn van Magyar felirat is,booklet és egy kihajtogathatós digipack.
0
2010. április 12., hétfő 21:33
A 3. volt a szamurájos ? hát annak már azért eléggé TV filmes beütése lett. :)))

persze egy trilógia pakknak nem tudnék ellenállni.akkor már legyen teljes.
0
2010. április 12., hétfő 21:30
Igazából a 3. is nézhető,és akkor már a primal directives is jöhetne. :)
Ha már kiadták a filmsorozatot,jöhetne a rajzfilm is.
A második valahogy tényleg nem követi az első vonalát,szegény Miller ezt a forgatókönyvét is elcseszték,nem csoda hogy a Sin cityvel eddig várt...De megérte!
Egyébként szerepel is benne Miller,kicsit bizarr hogy minden filmjében erőszakos halált hal.Robo2,Sin City,Daredevil,Spirit. :)
0
2010. április 12., hétfő 21:24
Igen tény,hogy a 2. korongot néztem.az a rendezői. :)

De azért nagyon durva film volt ám ez akkoriban.A 2. rész meg még ennél is durvább lett,bár azt annyira nem szeretem.Persze Tom Noonan miatt kötelező. :))

Azért kiadhatnák DVD-n a 2. részt is,nem egy rossz mozi.
0
2010. április 12., hétfő 21:15
Bár Én nem a moziban,hanem hangalámondásos kazettán láttam videón,de abban benne volt.Egyébként így van,mert rajta van a véresebb verzió is.Mármint a DVD-n.A régiről lehagyták azt a jelenetet mikor Miguel Ferrer a két nővel kokózik,az újon ez is rajta van,de a VHS-en amit láttam olyan  88- 89  körül ez is benne volt.Emlékszem a képregényben az elején vállon lövi a fickót,aki meg akarja erőszakolni a szőke nőt.Az újság elején pedig virít a nagy felirat,a film hiteles változata. :)
0
2010. április 12., hétfő 21:07
Én ezt anno láttam moziban,de

SPOILER

sztem az nem volt benne ,mikor Kurtwood Smith szétlövi Weller kézfejét,de mintha az irodaházas félresikerült robotos bemutató áldozata is véresebb halált halna ebben. :O
0
2010. április 12., hétfő 21:01
A legjobb.Tele drámával,az egyik leghatásosabb cyberpunk mozi!
0
2010. április 12., hétfő 16:18
Nahát, már várom A dobozt.
Nekem is tetszett a Southland Tales, bár a képregényeket hiányolom...
0
2010. április 12., hétfő 16:12
I vampiri/The Devil´s Commandment (1956)

Riccardo Freda és Mario Bava közös munkája kicsit megvezetett, mert első ránézésre valamiféle vámpírfilmre számítottam ódon-modern keverésben, olasz köntösben, ehhez képest kaptam egy természetfeletti történésekkel megfűszerezett krimit, ahol senki nem próbál magharapni senkit. Sebaj, egyszer nézhető, de az bizonyos, hogy nem ez Bava legjobb munkája.
0
2010. április 12., hétfő 16:06
The Box (A doboz, 2009)

A mára kikerülhetetlenné váló Donnie Darko mellett nekem a Southland Tales is tetszett ugyan, de elismerem, hogy Richard Kelly túl messzire lőtte a nyílvesszőt, nem csoda, hogy a világ inkább egy nagy blöffnek látta, ezért érthető, hogy vissza kellett kicsit vennie, de attól a The Box újfent eszméletlenül richardkelly-s lett. Óriási teljesítmény egy filmkészítőtől, ha nem is annyira a történések, hanem a melléjük ügyesen szórt direkt vagy tudatalatti érzelmi ráhatás miatt nincs kedvem a film után senkivel beszélgetni. Bármit is válaszolnék, úgysem értené senki, de ez nem is igazán érdekel, mert ahogy Lynch-nél vagy Cronenbergnél, Richard Kelly filmjénél sem működik másként a recept: érezni kell, ha pedig van kulcs, az a nézőben magában van, nem a vásznon - ha ez megvan, meg lehet az élmény, de aki szigorúan értelmi szempontból, kívülállóként hajlandó közelíteni egy filmhez, annak egyáltalán nem ajánlom.
0
2010. április 12., hétfő 11:00
Robocop:

"Nice shooting son.Whats s your name ?"

"Murphy"

Paul Verhoeven ritka erőszakos ,utópisztikus akció sci-fije nálam még mindíg nyerő.

10/9
0