Keresés

Ki mit néz most?

2010. április 5., hétfő 12:17
Akkor már a MASH-t is csapd hozzá a listához :) Persze nem annyira háborús, de nagyszerű szatíra a témában :)
0
2010. április 5., hétfő 12:08
Látom nem unatkoztatok. :)

Én most háborús filmeknek kezdtem este neki ,a Dicsőség zászlajával kezdtem,folytatásként megnézem a másik Ivo Jima filmet majd jönnek a régi klasszikusok:Halál 50 órája,Kelly hősei,Piszkos 12,Híd a Kwai folyón stb....
0
2010. április 5., hétfő 12:00
Na még kimaradt 1-2 film.

Hajsza a Föld alatt

Travolta és Denzel. Megmondom őszintén, én Travoltának drukkoltam :D Nekem valahogy bejönnek Tony Scott filmjei. A videoklipes vágástechnikájával sincs semmi gondom. Gandolfini is zseniális volt ebben a filmben :D

Die Hard 3

Igen, újranéztem... néha meg szoktam nézni.

Kill Bill vol 1 és Ponyvaregény

... mivel barátnőm nem ismerte ezeket a filmeket, gondoltam megmutatom neki :)

Pokolba taszítva

... még mindig beszélünk erről a filmről, hiszen annyira jó és vicces :)

Ma este pedig: Mad Max 3 és Hetedik lesz a program.
0
2010. április 5., hétfő 11:53
Utóbbi egy hétben...

Mad Max

Olyan, mintha egy Mad Max begins c. filmet néznék. Ódivatú eredetmozi, sokkal hangulatosabb, mint más eredetmozik. Gondolok itt a Farkas filmre például... persze nem egy kategória. Az autók dübörgése, a vad motorosok ámokfutása teljesen megadja az alaphangulatot.

Mad Max 2

Ehhez képest a második rész már egy olyan világot tár elénk, ami korántsem olyan fényes... az első részben alapvetően még békés volt a világ (hiszen elmentek piknikezni, volt rendes családi házuk)... a második részben ennek nyoma sincs. Kietlen, vad, akárcsak a Vadnyugat benépesedés előtt. Az marad életben, aki erős.
Szerintem ez a sorozat legjobb darabja, a film végi ütközet mindent visz. Nem kell ide CGI, ha ilyeneket is meg tudnak csinálni kaszkadőrökkel...

Scream trilógia

Ez egy olyan horrorfilmsorozat, melynek nem romlik a minősége filmenként. A harmadik rész ugyanolyan jó, mint az első. Mivel régen láttam őket, éppen ezért nem is emlékeztem arra, hogy kik a gyilkosok. Bár a második részben volt egy sejtésem, ami bejött. Nem vagyok a főszereplő csaj rajongója, nem igazán kedvelem, de ezek a filmek jók voltak.

Con Air

No igen. Nic Cage, John Malkovich... most komolyan. Ez az egyik legjobb akciófilm a világon. Nem egy elgondolkodtató alapsztori. Egyszerű, letisztult helyzet és tömény akció.

The Rock

Egy másik baromi jó akciófilm. Igen, mostanában akciófilmeztem :) Komolyan mondom, a 90-es évek akciófilm termése hihetetlenül jó lett. A maiakkal ellentétben nem is annyira a látványra mentek rá. Persze látványos volt, de nem CGI túlzásokkal. (Die Hard 4: McClane a repülőn?)

Ál/arc

És a harmadik Nic Cage-es akciófilm. Travoltával nyakonöntve, igazán nagy színészi játékkal. Travoltát bírom az ilyen pszichopata-szociopata szerepekben :D Nagyon jól hozza. Nic Cage-ért sosem rajongtam annyira, de jó színész.

Esőember

Emlékeztem a filmre, jó volt újranézni. Dustin Hoffman zseniális, csak miatta megéri megnézni a filmet. Tom Cruise pedig olyan jól hozza a seggfejt, hogy szerintem kis korom óta ezért nem kedvelem túlzottan. (Pedig vannak jó filmjei... Coctailtől kezdve a Minority Reportig...)

Aranyszem

Megnéztem az első Brosnan-es Bond filmet, a GoldenEyet. Az életemben ez volt a legelső Bond film, amit amúgy is láttam még egész kicsi koromban. Tetszett.
0
2010. április 4., vasárnap 22:17
Jó kis film, ráadásul pont tegnap jutott eszembe, milyen régen láttam már. Örülnék egy hazai kiadásnak.
0
2010. április 4., vasárnap 18:40
Ez nagyon jó film!
0
2010. április 4., vasárnap 17:09
The Terminator:The Sarah Connor Chronicles - 2. évad:

Ma már 4 epizódon túl vagyok,íme az összkép az eddigi epizódokról (folyt köv. valamikor).

SPOILERES !!!

1. rész (Samson And Delilah):

Az első évad végén (és milyen jó kis évadzáró volt) meghibásodott Cameron (Summer Glau) védelmi programja törlődik és újra gyilkológépre vált:üldözőbe veszi John-t és Sarah-t (Thomas Dekker és Lena Headey).Jó kis pörgős évadnyitány idézve az első két Terminátor mozifilm üldözős jeleneteit.Cromartie barátunk pedig megmutatja igenis tud egy Terminátor is kegyet gyakorolni ,mikor megkíméli Ellison ügynök életét(igaz 20 kommandóst azért kivégzett az évadzáróban:D).
Az új évadban immár 4. főszereplőként csatlakozik a stábhoz a jövőből érkezett "nagybácsi" Derek Reese (Brian Austin Greene),aki egyben a sorozat legjobb karaktere is Ellison ügynök (Richard T. Jones) után.Az évadnyitóban pedig a T1000-es női utódját (na persze nem a T-X:D) Ms Weaver-t (Shirley Manson) is megismerhetjük,aki fontos szerepet fog játszani a későbbiekben.Igencsak aranyos az a bizonyos WC-s/gyilkolós jelenete,bár a T2 mozifilm kávéautomatás részét nem übereli.Persze a végén visszatér minden a "normál" kerékvágásba.Aránylag. :)

2. rész (Automatic For The People):

Újabb elég jól sikerült epizód,ami nagyobbrészt egy nukleáris erőműben játszódik,persze folyamatos utalásokkal Sarah ráktól (amit a fantasztikus T3-ban már hallhattunk) való félelmére.Kellemes meglepetés volt a Dollhouse-os Zack ward felbukkanása is,bár szerepe néhány percben ki is merült sajnos.Rosszpont a készítőknek.Ja és John pedig becsajozik végre. :)

3. rész (The Mousetrap):

Érzelmileg erős rész,de van benne izgalom is.A John-ra vadászó Cromartie (Garret Dillahunt) csapdába csalja Sarah-t és Reese-t,majd John-t veszi üldözőbe,egy mólónál,ahol ki is derül a Terminátorok gyengéje a víz.Cromartie kis monológjából pedig kiderül mekkora találmány is az egérfogó. :)

4. rész (Allison From Palmdale):

Ez a rész abszolút Summer-é lett.Kedvenc női Terminátorunk (Cameron) agya újra kihagy és azt hiszi ő Allison(akiről őt is mintázták).Kiderül a származása,elég sok flashback is vár ránk a jövőből(azért az durva hogy ő maga nyírta ki emberi alteregóját),azért végül visszatér a normál,megszokott Terminátor üzemmódba.

Hát ez az évad valami kegyetlenül jól indított,sajnálom hogy a közepére majd le fog ülni(a törlését meg főleg),mert elég ígéretes volt.Mint Terminátor ősbolond...akarom mondani rajongó azt kell mondjaem,ebben a sorozatban volt potenciál,volt története,volt logikája,több tisztelgést adott a régebbi filmeknek (T1-2) mint az újhullámos Terminátor mozik.Mindaz amit a T3 (illetve a Salvation) elvett tőlem,mint fanatikustól,úgy érzem Josh Friedman méltánytalanul mellőzött - és törölt - sorozata részben visszaadta.Egyszerűen nem tudom nem szeretni. :)

10/8 (összesítve az első 4 részt)

Még egy SPOILER:

Régi Vadak ura rajongók szerintem fognak egy jót mosolyogni George Laszlo (Garret Dillahunt szerencsétlenül járt emberi alteregója) kis TV-s szereplésén.Aranyos,na. :)

A BD változat meg egy igazi csemege ,a kép egyszerűen meseszép.Lásd:

Cromartie

Cameron
0
2010. április 4., vasárnap 1:23
A mostohaapa.
0
2010. április 4., vasárnap 1:07
Roxette fanoknak egyszerúen tökéletes :).
0
2010. április 4., vasárnap 1:03
0
2010. április 4., vasárnap 0:57
Ez nekem is megvan.Jó kis klipp gyűjtemény. :)
0
2010. április 4., vasárnap 0:07
:)))). Na jó a Max Manus-t még nem kezdtem el, éppen a Joyride megy...
0
2010. április 4., vasárnap 0:05
Érdekes lehet a kettő egyszerre.
0
2010. április 3., szombat 23:59
Zenei vonalon pedig most a következő szól:
0
2010. április 3., szombat 22:32
És rögtön a nosztalgia után ez jön:
0
2010. április 3., szombat 22:31
A mai néznivalóval visszakanyarodok egy kicsit régmúlt gyermekkorom emlékeihez. Remélem sokan emlékeztek a SUPER channel-re és VOLTRON-ra. A szóban forgó kiadványt 3 éve vettem Londonban, limitált steelbook kiadvány:
0
2010. április 3., szombat 21:37
0
2010. április 3., szombat 19:59
0
2010. április 3., szombat 17:27
Marley & Me

Nagyon kellemes, és aranyos film volt, kutyásoknak főleg ajánlott!
A barátnőm zokogott a végén, de őszintén szólva nekem is elég keményen vissza kellett fognom magam, a gombóc a torkomban óriási volt...:P
Sokkal rosszabbra számítottam.
10/7
0
2010. április 3., szombat 13:34
Ajánlom figyelmedbe nálam hozzáértőbbek véleményét is:

Gladi:

http://bluray.highdefdigest.com/2524/gladiator.html

Karib:

http://bluray.highdefdigest.com/316/piratesofthecaribbeancurse.html

Az egyik 3,5/5 a másik 5/5.

0
2010. április 3., szombat 1:48
Nekem nem tűnt fel, hogy rossz lenne a kép. Igaz, hogy még csak belenéztem egy-két jelenetbe.
0
2010. április 3., szombat 1:42
..és ez a tényen nem változtat, hogy szartak egy nagyot a transzferre!!!
0
2010. április 3., szombat 1:41
A film nagy kedvencem, meg is vettem BD-n, de azért ne mondd azt, hogy ez a követendő példa! Én nem mint FILM-eket hasonlítottam össze, hanem a kiadások minőségét! (Bár a Karib-tenger első számomra semmivel nem gyengébb film a Gladiátornál, persze összehasonlítani nehéz két ennyire eltérő műfajú filmet.)
0
2010. április 3., szombat 1:04
A GLADIÁTOR-on lehet fanyalogni, de szerintem jobb film, mint az egész Karib-trilógia. És attól, hogy sokan nincsenek megelégedve a blu-ray képminőségével, nem lesz rosszabb a film.
0
2010. április 3., szombat 0:55
Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (BD)

Végre sikerült megnéznem HD-ben is ezt a filmet! Nekem a film alapból 100%, akármikor meg tudom nézni. A BD pedig - ha lehet - még rátett az élményre. Mind a kép, mind a hang zseniális, pedig nem sokkal frissebb film mint pl. a "Radiátor". (Itt lehetne példát venni arról, milyen is a tökéletes HD-transzfer!
Persze ez a legjobb része a trilógiának, de a másik kettő is kötelező vétel lesz számomra! (A második még eléggé tetszik, a harmadik meg akkor már nem hiányozhat!:))

0