Utóbbi egy hétben...
Mad Max
Olyan, mintha egy Mad Max begins c. filmet néznék. Ódivatú eredetmozi, sokkal hangulatosabb, mint más eredetmozik. Gondolok itt a Farkas filmre például... persze nem egy kategória. Az autók dübörgése, a vad motorosok ámokfutása teljesen megadja az alaphangulatot.
Mad Max 2
Ehhez képest a második rész már egy olyan világot tár elénk, ami korántsem olyan fényes... az első részben alapvetően még békés volt a világ (hiszen elmentek piknikezni, volt rendes családi házuk)... a második részben ennek nyoma sincs. Kietlen, vad, akárcsak a Vadnyugat benépesedés előtt. Az marad életben, aki erős.
Szerintem ez a sorozat legjobb darabja, a film végi ütközet mindent visz. Nem kell ide CGI, ha ilyeneket is meg tudnak csinálni kaszkadőrökkel...
Scream trilógia
Ez egy olyan horrorfilmsorozat, melynek nem romlik a minősége filmenként. A harmadik rész ugyanolyan jó, mint az első. Mivel régen láttam őket, éppen ezért nem is emlékeztem arra, hogy kik a gyilkosok. Bár a második részben volt egy sejtésem, ami bejött. Nem vagyok a főszereplő csaj rajongója, nem igazán kedvelem, de ezek a filmek jók voltak.
Con Air
No igen. Nic Cage, John Malkovich... most komolyan. Ez az egyik legjobb akciófilm a világon. Nem egy elgondolkodtató alapsztori. Egyszerű, letisztult helyzet és tömény akció.
The Rock
Egy másik baromi jó akciófilm. Igen, mostanában akciófilmeztem :) Komolyan mondom, a 90-es évek akciófilm termése hihetetlenül jó lett. A maiakkal ellentétben nem is annyira a látványra mentek rá. Persze látványos volt, de nem CGI túlzásokkal. (Die Hard 4: McClane a repülőn?)
Ál/arc
És a harmadik Nic Cage-es akciófilm. Travoltával nyakonöntve, igazán nagy színészi játékkal. Travoltát bírom az ilyen pszichopata-szociopata szerepekben :D Nagyon jól hozza. Nic Cage-ért sosem rajongtam annyira, de jó színész.
Esőember
Emlékeztem a filmre, jó volt újranézni. Dustin Hoffman zseniális, csak miatta megéri megnézni a filmet. Tom Cruise pedig olyan jól hozza a seggfejt, hogy szerintem kis korom óta ezért nem kedvelem túlzottan. (Pedig vannak jó filmjei... Coctailtől kezdve a Minority Reportig...)
Aranyszem
Megnéztem az első Brosnan-es Bond filmet, a GoldenEyet. Az életemben ez volt a legelső Bond film, amit amúgy is láttam még egész kicsi koromban. Tetszett.