Keresés

Ki mit néz most?

2010. április 2., péntek 21:46
SPOILER a The Astronaut´s Wife - Az asztronauta c. filmhez:

Engem nagyon zavart, hogy szinte egy az egyben annak a bizonyos klasszikusnak az átirata s csak alig több (?) annál. Úgy érzem, sokkal többet kellett volna ebből kihozni, gondolva itt akár az öngyilkosságokra, vagy hogy mi is volt az a két perc, mi költözött a férj testébe és miért, stb.
Nagyon zavaró, hogy itt egy újabb terhes asszony, akiről, akárcsak Ira Levin történetében, a játékidő nagy részében gondolhatjuk azt is, hogy igazak a képzelgései, de azt is, hogy korábbi hajlamai és a megszállott ex-NASA-s hisztériája miatt (hisz aki őrületet keres, az őrületet talál) tévelyedik el. Ebben a kettősségben zseniális volt Polanski látásmódja, viszont ez a film végül állást foglal, ami ebben a formában borzasztóan rossz dolog, de legalább hatásos lett.
Az pozitívum például, hogy nem traktáltak minket mindenféle kiképzéses, felszállós, lebegős, űrhajós jelenettel, mindenesetre szerintem egy jó történetből, jó ötletből csináltak végül egy nagy semmit a töketlen forgatókönyv.
0
2010. április 2., péntek 12:13
Vitatkoznék Veled: szerintem igenis többszörnézős. :-) Irgalmatlan hangulattal bír, s noha valóban hajaz egy bizonyos klasszikusra, én nem vagyok képes megunni. Most hirtelen egy olyan jelenete ugrik be, amely első megnézése óta az agyamba égett: ahogy Ms. Theron áll a szimulátor által közölt kép előtt, s csak a sziluettje látszik, miközben a monitoron landol az űrrepülő. Brrrrrr!! :-)
0
2010. április 2., péntek 11:49
Il fantasma di Sodoma/Sodoma´s Ghost (1988)

Így jár az, aki Lucio Fulci kései tévéfilmes korszakában tovább vájkál. Ez is beleillik a sorba. Igen, olyanba.
0
2010. március 31., szerda 12:13
The Astronaut´s Wife (Az asztronauta, 1999)

Tudnám hasonlítani ehhez-ahhoz, de nem teszem, mert nem kívánom elrontani annak a szórakozását, aki esetleg még nem látta. Elsőre, még egy évtizede csak az unalom maradt meg ebből a filmből - nos, ásítás most is akadt bőven, de a befejezés nem volt rossz. Egyszernézős - mondom így másodszorra.
0
2010. március 31., szerda 12:07
Minimum. :)
0
2010. március 30., kedd 20:49
Kellene csinálni mondjuk egy Légy résen! Avagy a cserkészzombik támadása című filmet :-D
Vagy esetleg Az úttörő zombik támadása? :-D
0
2010. március 30., kedd 20:27
Død snø/Dead Snow (Náci zombik, 2009)

Az első három perc nagyon jó, de összegészében nem volt túl nagy dobás, mert szinte semmilyen poént nem hoztak, ami tálcán kínálná magát a témából kiindulva, és ez bosszantó, ha már ezt választjuk - ezzel az erővel a támadók lehettek volna gárdisták, vörösingesek, fideszes vénasszonyok, vagy akár a Kuomintang követői. Hentelés viszont van, ezért érdemes egyszer megnézni, de lényegét tekintve bármelyik, jobban sikerült akciódús vámpír-/zombimozi többet nyújt (alapvetően már azzal, hogy nem kínál olyan különlegeset, amit nem teljesít).
0
2010. március 30., kedd 20:12
Christina, princesse de l´érotisme/A Virgin Among the Living Dead (1973)

Jess Francoval ismerkedtem, de felemás a kép, mert a címmel ellentétben a rendező eredeti elképzelése szerint ebben egy árva élőhalott nincs, helyette látunk egy gyönyörű főszereplőnőt, jó sok meztelenkedést, vérivó hajlamokat, sok rémálmodást, szép zenét és kellemes (?) befejezést. A Jean Rollin által forgatott szegmensekkel kitoldott produceri változat viszont már tartalmaz néhány zombibotorkálást, ami nem az igazi, szerintem elég hatástalan, pontosabban nevetséges lett. Franconak különleges stílusa lehet, legalábbis itt a nyitányban olyan tetszetős hangulatot fest fel, melyet máshol nem láttam még, úgy tud baljós lenni, hogy nem történik semmi konkrét, ezért is visszafogott, ami nem lenne gond, de az a bajom a dologgal, hogy ez az eseménytelenség kitart későbbre is, vagyis a világon semmi nem történik. Látunk, érzünk, érzékelünk dolgokat, de cselekmény nincs. Nem mondanám rossz darabnak (annak ellenére, hogy van olyan felsorolás, amely szerint ez minden idők egyik legrosszabb tákolmánya), de nem árt úgy leülni elé, hogy sztorit vagy húscafatot itt nem keresünk, helyette egyéni hangulatot, szép képeket, exploitation-elemeket kapunk.
0
2010. március 30., kedd 17:32
A VADAK URA:KARD ÉS VARÁZSLAT (THE BEASTMASTER):

A fantasy/kaland ami még a Conant is überelte.Na jó,nagyjából egy szint a 2 produkció ,legalábbis igen nehéz lenne választani. :)

Don Coscarelli Vadak urája egy nagyon jól összerakott 2 órás mese,remek zenékkel,egész jó trükkökkel és a régi V sorozat "sztárjával" Marc Singerrel a főszerepben(plusz ott van még a gonoszt játszó Rip Torn,valamint John Amos és Tanya Roberts is szerepelnek a filmben).

Kár,hogy a folytatások már levitték a színvonalat - hogy a TV sorozatot ne is említsem - ellenben az első Beastmaster mozit nem lehet elégszer megnézni.

10/10

u.i.

Mikor adják ki végre ? Illene már,mert alapfilm.
0
2010. március 30., kedd 14:33
Ahogy elnézem, mai kedvenc szavam a "teljesen" :-D
0
2010. március 30., kedd 14:29
Külön öröm, hogy sem a filmben, sem Rainbowban.:)
0
2010. március 30., kedd 14:16
Öngyilkos szüzek
Sofia Coppola első mozija egy családról, ahol apa és anya szigorral neveli 5 lányát. Miután a legkisebb lány öngyilkosságot kísérel meg, a pszichiáter tanácsára a szülők változtatni próbálnak. Az első, szülők által szervezett házibulinak tragédia vet véget, s ezután már helyreállíthatatlanul kisiklik a család élete.
Nos, nekem tetszett a film, pedig nem volt teljesen azonos a színvonal, de semmi különösen elrontott részlet nincs. A színészek teljesen jól játszanak, Kathleen Turner a szigorú anya, James Woods a szórakozott és engedékenyebb apa, Kirsten Dunst a lány, aki a a határokat pedzegeti erősen (kis negatívum, hogy szerintem nem igazán emelkedik ki a lányok közül, pedig hát végülis ő az egyik központi szereplő), és Josh Hartnett, aki (el sem hiszem, hogy ezt mondom :-D ) két szempontból is emlékezetes belépőt produkál az ifjú szívtipró szerepében: a frizurája valami borzasztó - de természetesen megfelel a 70-es évek divatjának, és mindezt a Heart együttes Magic Man című számának kíséretében - nem is tudom, komolyan, szinte beleborzongtam, annyira jól sikerült így a jelenet, ez a zene totális telitalálat, nagyon ritkán érzem ezt filmes betétdal kapcsán. Talán mintha erre írták volna ezt a számot.
Sofia Coppola, úgy látszik, jól választ zenéket (amúgy is, a filmben remek muzsikák vannak). De a többi szereplő is teljesen rendben van, Hanna Hall hátborzongató tekintete igazán emlékezetes a legifjabb lány szerepében, Leslie Hayman Theresét alakítja, nagyon jól, pedig még csak nem is színész (a rendező barátnője).
Szóval teljesen rendben van ez a film...
Külön köszönet Rainbownak az ajánlásért, ismét nem kellett csalódnom :-)
0
2010. március 29., hétfő 22:07
The Pacific Episode 3
0
2010. március 28., vasárnap 22:18
Ma délután.

Nagyon.
0
2010. március 28., vasárnap 21:18
Bajos csajok.

Tipikus csajmozi, de azért mindenkinek ajánlható aki egy felhőtlen másfél-két órára vágyik!

Szerencsétlen Lindsay Lohan karrierje(?) azóta zuhanórepülésbe váltott, persze becsúszott még egy jobb alkotás a Robert Altmann rendezte Az utolsó adás de aztán már tényleg semmi különös! Én az utóbbi egy évben nem is hallottam Lindsay nevét egy film kapcsán sem.

Számomra aki viszont tényleg nagy meglepetés volt a filmben az Rachel Mcadams (ráadásul róla nem is hallottam a bajos csajok elött) szépen ívelteti karrierjét felfelé, olyan remek filmekkel öregbiti hirnevét mint az Éjszakai járat, A dolgok állása, és Az időutazó felesége,söt még jobban is néz ki! Nekem ő lett az új kedvenc.
0
2010. március 28., vasárnap 21:11
Nálunk ezt praktikusabban oldódott meg :D Vagy "nem éreztem jól magam", vagy megkértem anyukámat, hogy ugyan pénteken még 11 óra alatt vigyen haza oviból, így láthattam a dél előtti részt, de este is megnéztem persze :D :)) Hát igen, ez a sorozat Larry Hagman miatt lett kult, de kellett hozzá Kránitz Lajos orgánuma (és egyébként, az egész sorozat szinkronja mestermű).

Egyszer jó volna eljutni Fort Worth-be, vagy a román ranch-re, aminek a tulajdonosa egy az egyben lemásolta Southfork-ot :D
0
2010. március 28., vasárnap 20:45
Az előbb értem a Paranormal Activity végére.
Ha lehet ilyet mondani, nekem tetszett. Megjegyzem, nem láttam a The Blair Witch Projectet, sem a Cannibal Holocaustot, szóval nem vagyok otthon a "home-made" és "amatőr" horrorfilmek témakörében. Igazából ez nem is horrorfilm, inkább thriller.
Szóval. Igazi paratéma. A jön a szörny és szétkaszabol mindenkit-féle horror nem igazán köt le, de az ilyen láthatatlan ellenség szerintem nagyobb para, mint az előbbi.
Nem látszik az ellenség, de ijesztő, amiket csinál, a kopogástól a... Ennyire nem akarok spoilerkedni.
Szóval jól játszik a két színész, szerintem a jelenségek ijesztőek (bár nyilván alacsony az ingerküszöböm a horrorok és thrillerek terén), és ahogy az imdb-n írta egy tag, ennél a filmnél nem megoldás a "nem nézek oda", mert a lényeg inkább csak hallatszik.
Szóval ja.
A filmnek 2 befejezése van, én pont az alternatív változatot láttam. Nincs különbség a lényeget tekintve.
Szóval jó kis film, ahogy olvastam, készül a folytatás, hááááát...
0
2010. március 28., vasárnap 19:50
*az első rész után... :)
0
2010. március 28., vasárnap 19:50

A sárkánynevelős téma miatt átrakták egy számmal kisebb terembe, de mit sem vesztett a varázsából, minden másodperce újra fantasztikus élmény volt! Találkozunk a bővített változat bemutatásakor (talán kibírom, hogy nem ülök be rá addig, bár...:)
0
2010. március 28., vasárnap 19:45
Crank: High Voltage (Crank 2: Magasfeszültség, 2009)

Kb. ezt vártam az első részt, iszonyatosan pörgős és totálisan eszement szórakozás, nekem abszolút nem volt csalódás. Nem élek-halok egy harmadik részért, de jól elvoltam ezzel a két elmebetegséggel.
0
2010. március 28., vasárnap 17:55
Jockey volt a legjobb arc a sorozatban.Mindíg vártam az epizódok végén azt az ördögi vigyort. :)))
0
2010. március 28., vasárnap 17:52
Jockey-t mindenki komálta! :) anno ugyan mit nézett volna mindenki péntek esténkét ha nem a Dallast? azt csak akkor nem szerettem nézni ha pénteken nem kellett oviba vagy később suliba menni, mert délelőtt leadtak egy részt este meg azt megismételték. ilyenkor muszáj volt Dallast nézni este, nem lehetett videózni, mert akkor csak egy TV-nk volt és a szüleim a meló miatt kihagyták délelőtt. :)
0
2010. március 28., vasárnap 16:59
Duffy legjobb filmsorozata az Ember az Atlantiszról volt. :-D
http://nocadlee.sfblogs.net/2008/09/19/havi-retro-ember-az-atlantiszrol/
Bocs, hogy nem link...
0
2010. március 28., vasárnap 16:54
Lassan előbújik minden Patrick Duffy rajongó.Gyorsan dobjunk össze neki egy Topikot.Lehet túl sokat néztük a Dallas-t ? Bár én abban Jockey bácsit jobban komáltam. :)))
0
2010. március 28., vasárnap 16:37
Meg az "Ember az Atlantiszról" is ő volt.
0