Keresés

Ki mit néz most?

2010. március 22., hétfő 11:02
Girl, Interrupted (Észvesztő, 1999)

A megjelenés korában nagyobb hatással volt rám, de tíz év után is képes lekötni a figyelmet - az első negyven perc észrevétlenül szalad el, aztán már benne is vagyunk a sűrűjében és a játékidő válik az utolsó szemponttá. Többször nem vágyom rá, de megérint ez a kis világ, elgondolkodtató az üzenete, a legjobban viszont azon lepődtem meg, amikor megláttam, kinek a könyvéből készült a film, mert ez fontos megvilágításba helyezte a történéseket.
0
2010. március 22., hétfő 10:53
Texas, addio/Texas, Adios (1966)

Tökéletes kikapcsolódás egy hétvégi délelőtt, remek paripás-lövöldözős darab, az olasz nyelv külön emeli a színvonalat, nem beszélve a (néhány szemcsés epizódtól eltekintve) álomszépen felújított transzferről. Egyszer igen ajánlott.
Az extra rövidfilm (Az utolsó pisztolylövés) is jópofa.
0
2010. március 22., hétfő 10:12
Ezt a filmet nagyon nagyon szeretem! De mily régen láttam már!
0
2010. március 22., hétfő 10:05
Dust Devil (Porördög, 1992)

Előbányásztam a videokazimat, mert legalább nyolc éve nem láttam a filmet - kicsit meg is kopott a fénye az évek alatt, de a befejezést azért még mindig nagyon szeretem, és tetszik az egyénisége, a kiszolgáltatottságot, hőséget, fizikai és lelki magányt nagyszerűen ábrázoló hangulata. A kazin a moziváltozat van, de érzéseim szerint nekem ez elegendő is, a szinkron (Rátóti Zoltán - Kocsis Mariann) sem sikerült rosszul.
A rendezőtől kíváncsi vagyok a két évvel korábbi, Hardware c. filmjére.
0
2010. március 21., vasárnap 23:54
0
2010. március 21., vasárnap 19:14

0
2010. március 20., szombat 14:44
Alice Csodaországban 3D.

Még jó, hogy pár perc a Corvin, nekem nagyon bejött a film, megérte az árát. Tim Burton beteg. Ezért szeretjük :)

A szülői felelőtlenségről meg inkább csak röviden: egy anyukának halvány lila fingja sincs mire viszi az 6-8 éves gyerekét -.
0
2010. március 20., szombat 11:12
Én pont fordítva, csak a Brotherst láttam...de így utólag elgondolkodva lehet jobb lett volna először az eredetit megnézni, mivel a remake-et látva semmi ösztönzést nem érzek hogy megnézzem a dán előzményt.
A Brothers pedig egy korrekt film jó alakításokkal, mondanivalóval, de nekem túlontúl biztonsági játéknak tűnt az egész rendezés.
0
2010. március 20., szombat 11:09
Meglátom és aztán meglátom.:)
0
2010. március 20., szombat 10:37
Hiába a Dán kultusz én pld. a Nightwatch-ot ugyanannyira tudtam szeretni,mint az eredetijét (igaz ott sokat hozzátett a dologhoz,hogy ugyanaz a rendező).
0
2010. március 20., szombat 10:35
Nem láttam az eredetit,nem is tudtam,hogy remake a film.:O

Ahhoz képest születetett a 10/10 ,hogy sem Maguire-ért sem Gyllenhaal-ért nem vagyok oda,nem tartom őket nagy színészek hiába a Donnie Darko körüli nagy kultusz  ésatöbbi...de önmagukhoz képest itt jól alakítanak.

Főleg az ex-Pókember.Őt pedig aztán tényleg nem tartom másra jónak csak a Raimi filmekbe hálót szőni. :)
0
2010. március 20., szombat 10:25
Az a Brothers eredetije. Én egyelőre csak azt láttam, tán a hétvégén megnézem a Brotherst is. Aztán firkantok a kettőről valamit. Aki mindkettőt látta, azt mondja, a Brothers olyan gyenge a dán eredetihez képest, hogy csak na. Ezért kérdeztem, hogy a 10/10 mi alapján született. Kiváncsi vagyok, én majd mit mondok, ha már megvolt mindkettő, bár attól tartok, a dánt nem lehet felülmúlni.
0
2010. március 20., szombat 10:17
Nem.Miért ?

Az is jóféle ? :)
0
2010. március 20., szombat 10:15
2012

10/8
0
2010. március 20., szombat 9:56
Az A testvéred feleségét láttad?
0
2010. március 20., szombat 9:29
Ninja Assassin:

Látványos darabolás és akciók tömkelege a V For Vendetta rendezőjétől.Vérre érzékeny nézők messzire kerüljék el.

10/8

Shutter Island:

DiCaprio és Scorsese sokadik közös munkája sem unalmas sőt.A film egy szimpla nyomozós filmként indul,de a végére több,mint érdekessé válik.Egy érett és újabb komoly alakítás a Titanic-al méltánytalanul beskatulyázott Leotól.

10/10

Brothers:

SPOILERES

Hát régen láttam ilyen szívhez szóló drámát.Bátyus (Tobey Maguire) a katona a frontra megy,míg ex-sittes öcsikéje (Jake Gyllenhaal) próbál a börtön után új életet kezdeni.Felesége (Natalie Portman) hamarosan értesül férje haláláról.Öccse próbál segíteni neki és 2 lányának ,s idővel egyre közelebb kerülnek egymáshoz,ám később előkerül a halottnak hitt testvér.Ő viszont már rég nem az-az ember,akit a film elején megismertünk,mert nehéz lelki terhet cipel.

Komoly alakítások és egy remek film.

10/10
0
2010. március 18., csütörtök 22:46
Kb 6-7 filmet tudok berakni a 10/10-es listába, ma végre sikerült ezt megnéznem, hát elég kellemes meglepetésként ért.
0
2010. március 18., csütörtök 19:05
Egy véleményen vagyunk. :)
0
2010. március 18., csütörtök 18:55
SPOILER!

igen. azt először nem tudtam hirtelen hova tenni. ugye a ryanben az volt amint kinyíltak a rámpák egyből szórták őket. itt meg semmi. nem értettem. az előttük partraszállók meg ott pihiznek. hol az ellenség? aztán beugrott a Fegyverek szava amikor lyukról lyukra nyírják ki a japókat és azok meg milyenek. ugye mint az a pali amelyik még élt és nála volt a gránát. nem szarozott. ez tényleg egy másik front. azért várom nagyon a többi részt! ha meg kiadják majd dvd-n remélem a szinkron erről már nem fog lemaradni!!!
0
2010. március 18., csütörtök 18:21
Térden állva jövök hozzád (In ginocchio da te) 1964    10/10
0
2010. március 18., csütörtök 15:20
Újabb tartalmas retrózás legutóbbi őrszolgálatomban. :)

The Unborn:

Karen Black jópofa Kannibál bébire hajazó szörnyes/újszülöttes horrorfilmje.Egynek jó volt,bár ezt a bébihorror vonalat azért nem kéne már erőltetni. :)

10/6

Dolls:

Stuart Gordon/Brian Yuzna párosától kicsit jobb filmet vártam,a főszereplőnek választott kislány már-már idegesített annyira bamba feje volt szerencsétlennek, a két Punk rockercsajszi meg a legamatőrebb színészi játékot is alul tudta múlni.Stuart mester ,mi volt itt veled,lázas voltál ? Hol a bejáratott stáb ?? :DD

Ha már babás horror akkor inkább a Gyilkos bábuk sorozat első része,azt nem tudom megunni,ez még egy megnézést sem igazán ért meg.

10/1

Wax Mask:

Most tényleg belecsaptam a lecsóba ,mert válogatott **ar filmekkel raktam tele a PSP-t. :))

Argento és Fulci neve már némi garancia kéne legyen arra,hogy azért egy minőségibb horrort kapjak.Erre fel letámadtak egy Vincent Price/House Of Wax utánzattal.Miért ?? :(

SPOILER:

A gyilkost meg a film végén egy fémvázas Terminátorrá degradálják...édes istenem.Ez egy ritka elbasz...öhömm...szóval "nagy" ötlet volt.Cameron forogna a sírjában ...ha már meghalt volna,így maximum csak csuklik. :)))

From Beyond:

Még így gyorsan a DVD megjelenés előtt felfrissítettem.Na viszont ez egy jól összerakott Lovecraft adaptáció.A csapat a régi.Yuzna és Gordon dirigálja Barbara Crampton-t meg az újraélesztés nagymesterét Jeffrey Combs-t,Ken Foree a kultikus zombiírtó (dawn Of The Dead) is jópofa Bubba szerepében.Itt aztán keveredik minden,a tudományos fantasztikum,szado mazo elemek és még a Society deformált lényeihez hasonló szörnyeteget is kapunk.Király. :))

Ebben viszont nem csalódtam,még mindíg végig bírom ásítozás nélkül ülni.

10/9
0
2010. március 18., csütörtök 13:52
Szerintem a kiképzés azért is hiányzott, mert egy részt szeretnének elszakadni a BoB-hoz való hasonlításokban, másrészt, itt már eleve tisztek a szereplőink, megkapták a kiképzést, már csak be kell vonulniuk. Mondjuk Eugene (Joseph Mazello) ugye nem, lehet hozzá kapcsolódóan lesz még kiképzés. Hát igen, sisakban nem igen lehet különbséget tenni, de azért már most emlékszek pár szereplőre.

SPOILER
Az is mekkora volt, hogy készülnek a csapatszállítóban a partra szálláshoz, Ryan-szerű ütközetet várunk, és semmi. Remek feszültségkeltés, és hát ugye, ez még csak nem is az írók munkája, hanem így is történt. Durva lehetett átélni azért.
0
2010. március 18., csütörtök 10:02
Ami lemaradt, bár Scorsese többször elnézést kér, hogy a "szűkös" játékidő nem ad lehetőséget hogy bizonyos dolgokban mélyebbre ásson, így is elég komplex anyagot tár elénk.

A "Journey" az 226 perces , míg a "Voyage" az 242 perces.
0
2010. március 18., csütörtök 10:00
Nem tudom ismeritek-e, vagy hogy éppen már mutattam-e ezeket a filmeket, de jobb kétszer mint egyszer sem... :)  Szekrény pakolás közben akadtam rájuk a minap. Két személyes kalauz az amerikai és olasz filmművészet, filmtörténet vizein nem más mint Mr Scorsese tolmácsolásában... szerintem fantasztikus filmek...

0
2010. március 18., csütörtök 0:04
nekem kicsit olyan furának tűnt. nekem hiányzott egy pár perc a kiképzésből (mert jó hogy a BoB-ban ezt bemutattákde gondolom itt azért erősen másra képezték ki őket főleg 2 évvel a D-day előtt) és olyan mintha erősen meg lett volna vágva. meg a nagy problémám, hogy a rohamsisakkal a fejükön nekem minden szereplő ugyanolyannak tűnik (ez a legtöbb háborús filmnél nekem előjön). még jó hogy nem japánokról szól a film mert akkor lennék igazi bajban! :) viszont a vége nagyon tetszett amikor boldog szülinapot kívántak a srácnak! :D
0