Keresés

Ki mit néz most?

2010. március 15., hétfő 0:51
Nem is volt poén.
most posts by TM
0
2010. március 15., hétfő 0:36
Szaggatott? Nem. Ő... Attól tartok, nem értem a poént... Asszem, megyek is aludni...
0
2010. március 15., hétfő 0:24
Hát, ha tényleg végigülted a 3 bővítettet, akkor te meg a végbélgyűrűk ura vagy! :))
most posts by TM
0
2010. március 15., hétfő 0:13
Hatalmas élmény komolyan!
Mikor kikapcsoltam mindent, húsz percet "csak úgy" ültem a fotelben :D
0
2010. március 15., hétfő 0:05
Na és nem szaggatott a kép? :)
most posts by TM
0
2010. március 14., vasárnap 23:37
a LOTR maratont már énis régóta tervezem, de még nem juottam el odáig, hogy rábírjam magam. :D
0
2010. március 14., vasárnap 23:28
Citromfa

Nagyon át tudom érezni az alapszituációját a filmnek.Elveszteni valami fontosat a világ minden táján, mindenkinek rossz lehet.A környezet és ez a furcsa helyzet mégsem emeli ki annyira az egyszerűségből ezt a történetet.Ezt most teljesen jó értelemben kell érteni.Valamiért a Last Chance Harvey című korábban látott film szimpla nagyszerűsége járt a fejemben.
Mindig érdekesebbnek tartottam az ilyen jellegű bepillantásokat a Közel-Keletre, mint a sima izzadós, lövöldözős filmeket.Kikerülhetetlen persze a háború is, de én csak embereket láttam, akik semmiben sem különböznek alapdolgokban tőlünk.
Tetszett....ajánlom....eredeti nyelven,mert négy-öt féle nyelven beszélnek benne.

Csodás álmok jönnek

Tényleg csodaszép a látvány, még ma is annak számít, pedig láttam egy-két gyönyörű filmet mostanában.A történet elég egyszerű,de nem volt hiányérzetem.
Elvarázsolt a táj....imádtam a lila színt..... nem volt túl giccses, pedig néha minden összefolyt a képernyőn.Le is lassítottam néhányszor, hogy alaposan körbe tudjak nézni.
Eleinte azt gondoltam, hogy nagyon nyálas lesz, de bírtam a kiképzést.
Romantikus filmekből van már némi előképzettségem, ezért simán vettem az akadályokat.
Robin Williams is odacsap a végére egy vicces mondatot, két nem is apró nyálcsepp közé.Amivel oldja a szituációt egy picit.
Ez mindenképpen többször nézős.

Dilidoki kiütve

Kevin Spacey ennél sokkal jobban tudja hozni a kiégett, szerencsétlen karaktereket.Semmi éle nem volt ennek a filmnek.Egy-két ütős beszólást leszámítva semmi különös élménnyel nem lettem gazdagabb a filmtől.
A karakterek lehettek volna jobban "elfuseráltak".A készítőknek bátrabbnak kell lenniük.Mintha mindenki csak úgy összejött volna, mert éppen nincs más dolguk.
Sort kerítek még rá később, mert Robin papának örültem, Spacey is megvillant néhányszor(de nem az ő szintjén dolgozott ezen a filmen)...multis-csávó és a titkárnője is egész tűrhetően hozta a figurát.
Ez így csak közepesnél egy kicsit jobb lett, de szerencsére nem az egyszer nézhető fajtából.

Disturbia
Meglepett ez a mozi.Azt hittem idegesítőbb lesz ez a pop maszlag.
Könnyen bele tudtam rázódni a filmbe.Nem kukkolnám a szomszédokat az biztos, de kíváncsibb lennék a szokásosnál egy ilyen kényszer helyzetben.
Ez a Shia LaBeouf gyerek még mindig tenyérbemászó, de látok némi fejlődést.Az ilyen szerepek sokkal inkább próbára teszik, ebből kell többet vállalania.A szerplők hozták, amit kellett.David Morse alakításán sem lepődtem meg, mert tudtam, hogy erre számíthatok tőle.
Az ázsiai fickó nem volt szimpatikus, de megértem, hogy miért kellett bele.
A csaj is ideális a szerpre, határozottan ő a második legérdekesebb a szomszédok közül.:)(beteg-papát nem lehet megelőzni)
Az egyik autós jelenet kegyetlenül jól el volt találva.(Bevallom, hogy magam is beszartam volna.)
Ezt társaságban nézős film lesz a második alkalommal az tuti.Nem kell rá annyira koncentrálni és szórakoztat is egy picit.(A szemközti lurkók ténykedésén még mosolyogtam is egy alkalommal a teljes játékidő alatt.)
0
2010. március 14., vasárnap 19:44
Megnéztem a 2012-t.
SPOILEResen összefoglalom.
Itt a világvége, a nagy és hősi Amerikai Egyesült Államok a világméretű (és korrupt) mentőakció élére áll. De kicsit gyorsabban jön az enyészet. Jön John Cusack is. Csak a családja érdekli. Elvált. De megbánta. Író. De csak egy sz.ar könyvre futotta. Kevesebb, mint 500 darab fogyott belőle :-D Felfogja az amerikai agyával, hogy itt a nagy end. Menekíti a családját: a nagyon jófej új aput a még mindig lavli volt feleséggel, a két kölökkel, akik idegesítően rinyálnak a bajban. Csatlakozik még az orosz milliárdos a két mocsok ikerkölkével és a cuncimókus bébijével. Veszély! Izgalom! Hősiesség!
Autóval összeomló csupaüveg irodaházon keresztül! Jet kontra metró! Lakókocsi kontra szupervulkán! Gigászi orosz teherszállító szuperrepülőgép kontra bánatom-sem-emlékszik-rá-így-másfél-két-óra-távlatából-mi-a-csuda! Tömeghalál! Mérhetetlen anyagi károk!
Hősök, szépek, jófejek kontra korrupt államiak rekontra a népfia amerikai elnök (elgázolja a partravetett John Kennedy repülőgéphordozó).
Manapság divatos cunami 1500 méter magas hullámokkal!
Az elején csak hüledeztem a bombasztikus képek láttán, de az utolsó kb fél óráig eljutva elvesztettem az érdeklődésem aziránt, hogy mi lesz a szereplőkkel.
Látvány óriási, történet buta, színészek játszottak a filmben. Roland Emmerich ismét csinált egy filmet, nőtt a lista.
Miről fog szólni a következő? Univerzum-kollapszus vagy micsoda?
0
2010. március 14., vasárnap 16:36
"Jobbak voltak a zenék, sötétebb a hangulata, és Paris Hilton is egész normálisan játszott benne! :D"

Jobban mint a House Of Wax-ban ? Azt csak nem überelte. :D
0
2010. március 14., vasárnap 16:28
Repo! The Genetic Opera

Tök jó kis film volt ez! Ha valamihez hasonlítanom kéne, akkor a Sweeney Todd, de ez nekem jobban bejött! Jobbak voltak a zenék, sötétebb a hangulata, és Paris Hilton is egész normálisan játszott benne! :D
Biztos még jópárszor előveszem a BD-t!
Nálam 85%!
0
2010. március 14., vasárnap 15:01
Látod ezért indult Nálad az esélytelenek biztos nyugalmával a The Descent. ;)

Azért írtam egyébként pont ezt a 2 filmet,mert ezeket még szeretem is,akármennyire is bugyuta,tucat "láttunkmársokilyet" filmek.Nem is akarják megváltania világot,de már csak a remek filmzenék miatt is kedvencek.

u.i.
valóban képregényrajongó főhősnőnk palija a Sakáltanyában. :)
0
2010. március 14., vasárnap 14:57
Na azokat sem láttam!
Pedig a ST-ban van egy képregényrajongó srác ha jól tudom.De nem csikálnak az ilyen filmek.
0
2010. március 14., vasárnap 14:52
Hát én messziről kerülöm őket.
0
2010. március 14., vasárnap 14:51
Speciel a Halálos fegyver és a Die Hard filmeknek pont ez az erőssége. :)
0
2010. március 14., vasárnap 14:44
Szóval nem jönnek be a csajfilmek,mi ? :D

Legközelebb akkor a Sakáltanyát és a Honey-t elemzem. :)))
0
2010. március 14., vasárnap 14:42
Én személy szerint képtelen vagyok megnézni bármilyen horror vígjátékot. Az akciófilmekben is mindig útáltam amikor beszólós poénokkal rontják el a jelenetet.
0
2010. március 14., vasárnap 14:40
Nem azt mondtam hogy az az színésznő jobb,hanem hogy maga a film jobb.Az a 6 vagy 7 vagy hány csaj volt benne, végig úgy volt idegesítő, ahogy volt.De ez az Én véleményem.
0
2010. március 14., vasárnap 14:32
"Mindenkinek ajánlom a LOTR maratont!"

Nemrég megvolt.Bár nem egyben. :)
0
2010. március 14., vasárnap 14:31
Tegnap/ma Gyűrűk Ura bővített maratont tartottam :) 17:30-kor kezdtem, 06:30-kor kapcsoltam ki a rendszert :D Elképesztő. Ami még elképesztőbb, hogy láttam már kb 10 alkalommal a trilógiát (így egyben először) de egy percét se untam!!! A közel 12 óra után egyáltalán nem éreztem túlzásnak a Király Visszatér fél órás zárását, így tökéletes az egész ahogyan van! A bővített jelenetek véleményem szerint mindenhol csak szolgálják a történet érthetőségét, nagyobb betekintést nyújtanak Középfölde világába, vagy éppen a szereplők jellemébe.

Mindenkinek ajánlom a LOTR maratont!

0
2010. március 14., vasárnap 14:30
"Ne bántsd a Bohócokat! :)"

De igenis bántom.Ebben a témában volt egy sokkalta jobb film ,méghozzá a Clownhouse. ;)

The Cave ?? Hát Piper Perabo sem egy nagy színésznő...Igaz sokat nem szerepelt benne. :D
0
2010. március 14., vasárnap 14:29
királya
0
2010. március 14., vasárnap 14:27
Ne bántsd a Bohócokat! :)
Szerintem annyira nem élvezhetetlen.A zene nálam pedig nagyon betalált. :)
A New York király tényleg 100%-os.Tuti benne Walken,mint mindenben.A Seek and destroy-t is kiadhatná már valaki,óriási film.
A Descent 2,bár már elért hozzám is még nem néztem meg,nekem a Cave jobban bejött.Ebben idegesítőek a csajok. :)
0
2010. március 14., vasárnap 14:10
Film maraton (ezért jó az őrködés. :))

Gyilkos bohócok az űrből - Killer Clowns From Outer Space:

Másfélórás szó szerinti bohóckodás,iszonyú amatőr kivitelezésben.Ezúttal gyilkos földönkívüliek támadnak bohóc kinézetben ,persze a félamatőr szereplők csak még tovább rontják az egyébként sem magas színvonalat.

SPOILER:azért amikor popcorn-al lövöldöztek már fogtam a fejemet,de a fürdőszobás/WC-s résznél is.

10/0

A Barlang 2. - The Descent 2

Hozzáteszem elöljáróban ,hogy már az első rész sem érte el a kívánt hatást nálam,de egy színvonalas mozinak tartottam.A szoriban nincsene újdonságok gyakorlatilag onnan folytatódik ahonnan abbamaradt,van 2 megmaradt szereplőnk,ők visszatérnek a folytatásban is.A kivitelezés remek,a vérengzős jelenetek a helyükön,kicsit ugyan féltem a rendezőváltás miatt,de ez nem vált a film hátrányára.Némileg alacsonyabb élvezeti faktor,de egy élvezhető folytatás.

SPOILER :a  befejezéssel nem vagyok egyedül kibékülve.Minek rángatják vissza szerencsétlen túlélőnket a Barlangba,hogy aztán az ott szenvedő és bujdosó Juno-val együtt kibelezzék őket a szörnyek a végén ? Oké,hogy horror,de így sok értelme nincsen,kérünk szépen egy új befejezést forgatni. :))

10/7

New York királya - King Of New York:

Abel Ferrara gengszterfilmjét is újranéztem.Christopher Walken megint szenzációs (a gengszeterszerep rá van szabva) és szinte hihetetlen hogy David Caruso és Wesley Snipes régen ilyen színvonalas mozikban játszott,míg előbbi elment hosszú évekre TV helyszínelőnek utóbbi meg gyártja a videóra készült hulladékokat.laurence Fishburne persze Walken mellett ellopja a showt előlük,kivételesen negatív szerepben láthatjuk őt.

A sztori kissé elcsépelt,hisz Al Pacino Sebhelyesarcúja illetve a Keresztapa filmek után már sokat nem lehet a gengsztereposz témához hozzátenni,de ebben a moziban azért sikerült kissé más oldalról is bemutatni a dolgot.Ferrara remekül rávilágít arra mennyire könnyű átlépni a törvény oldalát és lesüllyedni a bűnözök szintjére.

Ez egy ritka jó mozi.Még mindíg.

10/10

Társadalom - Society

Yuzna régi kultfilmje,már csak emlékeimben volt kult.kamaszként még tetszett most már csak szenvedtem rajta.

SPOILER

azért a film végi emberkifordítós rész és az a bizarr orgiával egybekötött táplálkozás ritka beteg lett.

10/2

Stendhal szindróma:

Argento bácsi pszichothrillere kissé zavaros volt elsőre,aztán később kitisztult a kép.

Hát a rendező úr korábbi filmjeihez (Suspiria,Phenomena,Inferno,Trauma,Profondo Rosso) sehol sincs,de annyira nem rossz film.

SPOILER:

Kezdek rájönni K-nak valami igaza lehet abban,hogy kedvenc direktorom kissé beteg elméjű.Drága kislányát vagy 2-szer is megerőszakolja benne a sorozatgyilkost játszó Thomas Kretschmann.Vagy nagyon szereti, vagy nagyon utálja szegényt... :)

10/5
0
2010. március 14., vasárnap 12:21
Chase

Idióták fegyverrel is lehetett volna a címe.90 percből egy óra csak lötyögés volt, a végére azért persze felpörgött egy picit.Korához képest egész élvezetes volt, de nem volt elég...
A főszereplő nő valamiért Uma Thurman-t jutatta eszembe a Kill Billből.Néhányszor elég megszálottan tudott nézni.
Az "egynek elment, de nincs kedvem újranézni" kategória újabb taggal bővült.
Nem tudok a filmről írni, mert ajánlani sem tudnám.
0
2010. március 14., vasárnap 12:14
Az Eden Log és a Dante 01 megér egy megnézést? (Vagy többet?)
0