Citromfa
Nagyon át tudom érezni az alapszituációját a filmnek.Elveszteni valami fontosat a világ minden táján, mindenkinek rossz lehet.A környezet és ez a furcsa helyzet mégsem emeli ki annyira az egyszerűségből ezt a történetet.Ezt most teljesen jó értelemben kell érteni.Valamiért a Last Chance Harvey című korábban látott film szimpla nagyszerűsége járt a fejemben.
Mindig érdekesebbnek tartottam az ilyen jellegű bepillantásokat a Közel-Keletre, mint a sima izzadós, lövöldözős filmeket.Kikerülhetetlen persze a háború is, de én csak embereket láttam, akik semmiben sem különböznek alapdolgokban tőlünk.
Tetszett....ajánlom....eredeti nyelven,mert négy-öt féle nyelven beszélnek benne.
Csodás álmok jönnek
Tényleg csodaszép a látvány, még ma is annak számít, pedig láttam egy-két gyönyörű filmet mostanában.A történet elég egyszerű,de nem volt hiányérzetem.
Elvarázsolt a táj....imádtam a lila színt..... nem volt túl giccses, pedig néha minden összefolyt a képernyőn.Le is lassítottam néhányszor, hogy alaposan körbe tudjak nézni.
Eleinte azt gondoltam, hogy nagyon nyálas lesz, de bírtam a kiképzést.
Romantikus filmekből van már némi előképzettségem, ezért simán vettem az akadályokat.
Robin Williams is odacsap a végére egy vicces mondatot, két nem is apró nyálcsepp közé.Amivel oldja a szituációt egy picit.
Ez mindenképpen többször nézős.
Dilidoki kiütve
Kevin Spacey ennél sokkal jobban tudja hozni a kiégett, szerencsétlen karaktereket.Semmi éle nem volt ennek a filmnek.Egy-két ütős beszólást leszámítva semmi különös élménnyel nem lettem gazdagabb a filmtől.
A karakterek lehettek volna jobban "elfuseráltak".A készítőknek bátrabbnak kell lenniük.Mintha mindenki csak úgy összejött volna, mert éppen nincs más dolguk.
Sort kerítek még rá később, mert Robin papának örültem, Spacey is megvillant néhányszor(de nem az ő szintjén dolgozott ezen a filmen)...multis-csávó és a titkárnője is egész tűrhetően hozta a figurát.
Ez így csak közepesnél egy kicsit jobb lett, de szerencsére nem az egyszer nézhető fajtából.
Disturbia
Meglepett ez a mozi.Azt hittem idegesítőbb lesz ez a pop maszlag.
Könnyen bele tudtam rázódni a filmbe.Nem kukkolnám a szomszédokat az biztos, de kíváncsibb lennék a szokásosnál egy ilyen kényszer helyzetben.
Ez a Shia LaBeouf gyerek még mindig tenyérbemászó, de látok némi fejlődést.Az ilyen szerepek sokkal inkább próbára teszik, ebből kell többet vállalania.A szerplők hozták, amit kellett.David Morse alakításán sem lepődtem meg, mert tudtam, hogy erre számíthatok tőle.
Az ázsiai fickó nem volt szimpatikus, de megértem, hogy miért kellett bele.
A csaj is ideális a szerpre, határozottan ő a második legérdekesebb a szomszédok közül.:)(beteg-papát nem lehet megelőzni)
Az egyik autós jelenet kegyetlenül jól el volt találva.(Bevallom, hogy magam is beszartam volna.)
Ezt társaságban nézős film lesz a második alkalommal az tuti.Nem kell rá annyira koncentrálni és szórakoztat is egy picit.(A szemközti lurkók ténykedésén még mosolyogtam is egy alkalommal a teljes játékidő alatt.)