Keresés

Ki mit néz most?

2010. március 14., vasárnap 12:13
Ne bízz meg feltétlenül az értékelésemben :p De pl amikor az űrhajó repül, nagyon Xénia-láz érzésem volt :-D
A kaszabolós trükkök jók, bár a screamerek is gagyik, amiket számítógéppel csináltak meg. Na, és a színészek...
0
2010. március 14., vasárnap 12:03
Ámde. Megtekintettem a Rec-et is. Na, az viszont tényleg remekül megcsinált horror. Egy nem túl eredeti ötlet majdnem tökéletesen kivitelezve (azért csak majdnem, mert 1-2 dolog nekem szemet szúrt, nem technikailag, hanem a történetben. De ez nem ront az összhatáson).
Szóval összezárt emberek és az ismeretlen ellenség.
Nem igazán szeretem a horrorokat, de ez valóban tetszett (bár nyomasztó rendesen...).
0
2010. március 14., vasárnap 11:57
Én is szemezgettem vele, de így helyette inkább felelevenítem az első részt. :)
0
2010. március 14., vasárnap 11:56
Eden Log (A titokzatos faj, 2007)

Az alaphelyzetből a Kocka, néhány további eleméből a Pandorum, a hangulat ábrázolásáról a Dante 01 ugrott be, mégsem egy összelopkodott katyvasz, hanem egy rendhagyó hangvételű, minőségi, félapokaliptikus tudományos-fantasztikus film született. Szoktam szeretni a képi villódzásokkal és hangeffektekkel operáló, akár egyes szám egyes személyből ábrázolt rémálomszerű műveket, de inkább megmaradok a kedvenceimnél, bár egyszer ez is érdemes és ajánlott néznivaló.
0
2010. március 14., vasárnap 11:49
Megtekintettem Az elhagyott bolygó 2.-t. Hát mit is mondjak. Azzal adták kölcsön, hogy azta, és hogy ismeretlen színészgárda, de jók, és a trükkök sem gagyik.
Na, ehhez képest egy halom trágya az a film. Kiszámítható, logikátlan, a színészek borzasztóak, a trükkök meg... Azta, hát az űrhajós jeleneteknél nagyon durván kilóg a lóláb... Pár év múlva talán majd találkozhatunk a filmmel a Hálózat tv műsorán a Don The Dragon Wilson és Cynthia Rothrock és Lorenzo Lamas filmek társaságában.
0
2010. március 14., vasárnap 11:48
Silver Bullet (Ezüst pisztolygolyók, 1985)

E Stephen King-adaptációt a héten elhunyt Corey Haim tiszteletére vettem elő, aki a mozgáskorlátozott kiskölyköt, Marty-t játszotta a filmben, mellesleg nem is emlékeztem, hogy a Silver Bullet elnevezés elsősorban az ő motoros tolószékére utal. A produkció egyértelműen a jobb farkasember-filmek közé sorolható, mégsem lett kedvenc sem videón, sem most, de az általam kedvelt kisváros-hangulatot remekül elkapta, és persze a jelenet, amikor kiderül, ki a hunyó, eszméletlen jó lett.
0
2010. március 14., vasárnap 9:51
Bronson

Egy végtelenül kedves, konfliktus kerülő ember története...
Egyébként ez a legkevésbé sem igaz.:)Ilyen művészi erőszakos filmet nem is tudom mikor láttam utoljára, ha egyáltalán volt ehhez hasonló az életemben.
A főszereplő és a zenékért felelős személyek zseniális munkát végeztek.
Remélem kiosztanak valami díjat, ezért a fáradozásért.Nem mondom azt, hogy el kell terjednie ennek a mozinak, mert ez egyáltalán nem való magyar átlagnézőnek.Totális bukta lenne szerintem.
Leszinkronizálás meg külön rosszat tenne neki.
Nagyon tetszett, de ez valami szűk rétegnek ajánlott csak fogyasztásra.
Körbe sem tudnám írni, hogy kiknek is pontosan...
[Akiknek nem okoz problémát egy kis  "csokoládés" arcpakolás.:)]
0
2010. március 14., vasárnap 2:47
A sereg nem enged

Az juttott eszembe már az elején, hogy mekkora biznisz már ez az egész.
"Csinálni" is meg forgatni is egy háborút.Mindenki vevő a vérre meg a drámára.
Ennek a filmnek minden pillanatát láttam még a play gomb lenyomása előtt.
Mégis sikernek könyvelem el, hogy nem unatkoztam rajta.Az egészben teljesen érthető emberi reakciók követik egymást, kiszámítható még az érdekesebbnek szánt befejezés is.Vártam valami extrát a rendezőnő miatt, de ehhez a filmhez nem volt szükség semmire.Összerakta a más moziknál bevált építőkockákat, és rábízta a dolgot pár tehetségesebb színészre.Milliószámra hallani ilyen elcseszett életekről, ezért forgatókönyv se kellett hozzá.
Szokásos, megdöbbentőnek szánt kiírások a végén.Hozzászoktatnak a rémhírekkel ehhez az állapothoz.Természeti katasztrófáknál felkapom a fejem, de ilyen amerika újra lecsap, mert az érdeke úgy kívánja híreket már eleresztem a fülem mellett.Amennyiben nem itt lövöldöznek az utcánkban, már tovább is lendülök a számokon.Aggódom egy darabig, de jön a következő hír...
Igazából el sem tudom képzelni a helyzetet, hiába látom ötvenszer(lassítva műholdas kapcsolással), hogy meghal valaki egy háborúban.
Sajnos nem csak saját magukat, de az egész világot behülyítették...
Mindig érdekelt, hogy mit várnak a készítők egy ilyen filmtől?
Megdöbbenést? Hogy felnyitják a szememet?Változást?
(Ugyan már...)
Ez egy közepes munka volt.Egyszer-kétszer meg lehet nézni, de a témában nem ez az első opció, ha mozizásra kerül a sor.
0
2010. március 13., szombat 23:06
A PÉNZNYELŐ (1986)
0
2010. március 13., szombat 23:05
A Csodás álmok... könyvben erősebb, viszont isteni vizualitása van. Ritkán nézem meg, de nagyon szeretem.
most posts by TM
0
2010. március 13., szombat 23:02
Erre a hétvégére bekészített(felfedezésre váró) filmek.
A sereg nem enged, Bronson, Chase, Citromfa, Csodás álmok jönnek, Dilidoki kiütve, Disturbia, Egy levél három asszonynak, Ez itt Anglia, Fanboys - Rajongók háborúja
0
2010. március 13., szombat 14:59
Metallica - Francais Pour Une Nuit (BD) - Ide is beteszem! :D:D:D

A kép valami pazar, a hang meg iszonyatosan ütős. Nagyon profi felvételek, jó vágás, és a srácok mit sem vesztettek abból a nyers erőből és lendületből, ami jellemezte őket akár 20-25 évvel ezelőtt. Rendesen odatettek mindent, ami kell. Az új albumról (szerencsére) csak 4 számot játszottak, az összes többi a Fekete Album vagy az az előtti időkből származott! (Ez nekem nagyon jó hír!) Nagyon várom már, hogy május 14-én élőben is megnézhessem őket!
0
2010. március 13., szombat 14:35
Ezzel Én is így vagyok.Nagyon szeretem ezt a könyvet!Magával ragadó,alig tudtam letenni.Azt hiszem ezek után nekiállok újra,már rég olvastam. :)
0
2010. március 13., szombat 14:13
:-D A Hozsánna néked...-től én mindig lelkesedem. Persze másnak nemigen. Furcsán néznének rám :-D
0
2010. március 13., szombat 14:08
Ezt nem hiszem el hogy ennyire ugyanaz a véleményünk,hogy még ugyanabban az időben is írtuk! :)
0
2010. március 13., szombat 14:04
Ja, a ) lemaradt.
0
Uramisten! :)
Ezt jól összefoglaltad!Na ez tuti Oscar esővel lenne jutalmazva.A történet meg megy a levesbe.Hát talán jobb is, ha nem nyúlnak hozzá,legalább megmarad nekünk egy jó könyv története.
0
Inkább tényleg ne legyen film belőle. Marad a tökéletes könyv (zárójelben jegyzem meg, valaki a folytatásra is gondolhatna, még ha azt nem is Walter M. Miller Jr írta, de az ő útmutatása alapján született meg.
0
2010. március 13., szombat 14:00
Hát nézzük csak.
Will Smith mint Francis Gerard testvér talál a sivatagban egy atombunkert. Még pislákol az élet a fullhd monitorokban, és a nokia N97 is működőképes (egy kósza szikra indítja be). Könnyes mobilvideós felvétel az atomtámadásról 2011-ből, az alkaida támad. Szomorú vonós muzsika (tuti Oscar). Aztán Will Smith menekül a 3d-s mutáns elefánt-kutyák elől, akik 4 szitakötőszárnyon repülnek utána. És mondjuk valami automata harci sugárfegyver megmenti.
A 2. részben lehetne tényleg szeksz. Pl az első új-vatikáni női pápa kámaszutra-gyóntatása.
A 3. rész pedig egyértelmű. Plazmafegyverek, fúziós reaktorokkal hajtott sztratoszféra-vadászok és félig robot-félig pvc pszeudojárókelők lézer-szemkisütős tömegmészárlása...
Na, erről ennyit.
0
2010. március 13., szombat 13:03
Jajjj!Csak azt ne!Akkor inkább ne is legyen megfilmesítve!El bírod képzelni hogy Francis testvér nagytotálban,belassítva ütemes zenére lépked feléd?Brr...Mert Bayből ez lenne.A második fejezet bemutatásakor már beleépíthetnének némi szexet,de ha könyvhűre csinálnák kevesen néznék meg az tuti.Hacsak nem  3D-be forgatnák,abba van mindenki most belebuzulva.
Pedig tényleg nagy lehetőségeket rejt a könyv.Azért is lepődtem meg a hozzáállásodon mert magam is sokat gondolkodtam már rajta miért nem filmesíti meg már valaki?De ha nekünk kettőnknek eszünkbe jutott,talán egy rendező is lát majd benne valamit.Csak ne a szpilberg mert akkor abból blockbuster lenne,néger főszereplővel. :D
0
2010. március 13., szombat 12:35
Az a kedvenc könyvem. De hát sajnos tényleg félő, hogy vacak lenne a film. Vajon hogy lehetne átírni egy szerzetesrend történetét úgy, hogy legyen benne akció, női mellek, pár fakk...? :-D
Ráadásul a Nokia sem adhatja a nevét mellé :-D
Michael Bay biztos megoldaná.
0
2010. március 13., szombat 12:31
Na,azt Én is várom.Hát nem gondoltam volna hogy másnál is ilyen sikereket ért el az a könyv.Óriási.Az ilyen könyveket senki nem filmesíti meg,pedig micsoda anyag lenne!Bár talán jobb is.
0
2010. március 13., szombat 12:20
Én is kíváncsi vagyok. Szeretem a posztapokaliptikus filmeket, de nem a Neon City-féle izéket. Kevés igazán jó ilyen film van. És azokat sem adják ki nálunk :-(
A regény jó?
Mondjuk, én igazán várok egy jó feldolgozást a Hozsánna néked, Leibovitz!-ból. Nálam még mindig az "A" posztapokaliptikus regény.
0
2010. március 13., szombat 2:14
Ten Inch Hero

Legyen elég annyi, hogy egy baromi sz*r nap végére legalább ez a film adott egy kis életkedvet. Vígjátéknak mondanám, de nem a megszokott fajta. Egyszerűen csak örül az ember, hogy ilyen filmeket is nézhet.
Aki nem feltétlenül pörgős akcióra, vagy fingós poénokra vágyik, annak őszintén ajánlom ezt a nagyszerű filmet.

10/8
0
2010. március 12., péntek 13:26
Nagyszerű!
0