Keresés

Ki mit néz most?

2010. február 28., vasárnap 22:31
Az Én, a kémet nézem! Úristen, milyen hülyeségeket csinálnak benne! Az a rendőrautó, ami elvitte Eddie Murphy-t a börtönbe, meg a rendőrruhák! Aztán meg a bokszmeccsen a táblamutogató csaj nagy hónaljkutyával! Mintha itt Magyarországon hónaljkutyás ősnők lennének. A külföldiek megnézik ezt a filmet, és azt hiszik, hogy ősemberek laknak ebben az országban.
0
2010. február 28., vasárnap 21:07
Egy picit számítottam erre a csillaghullásra.:)
Úgy látszik jobban tűrtem a "vontatottságot" ennél a filmnél, mint Te.
Most csak az derült ki, hogy jobban is fel lehetett volna használni az erre a hétre félretett (házi)mozijegyedet.
0
2010. február 28., vasárnap 20:52
lehetett volna úgy is csinálni, hogy a részek sokkal összefüggőbbek legyenek mint a lost vagy a 24 című sorozatok. így meg, mondom olyan mint a barátok közt, ha két évig nem látok egy részt se belőle akkor is tudom, hogy hol tart a történet. ugyan ott ahol az elején.
0
2010. február 28., vasárnap 18:05
Érdekes, mennyire mást szűrtél le belőle, vagy tán csak ugyanazt máshogy.
Hosszabban az adatlapon értekeztem, most itt csak annyit, hogy nem hiába vaciláltam, hogy látatlanban megvegyem -e...
0
2010. február 28., vasárnap 18:01
Öcsém jóvoltából már megint a Die Hard 3-részét kell néznem...
De azért jó szeretem ezeket az akcióbombákat!!!
0
2010. február 28., vasárnap 17:41
:)
Az Úttalan út-ban Pókemberrajongó srácot játszik.A Smallville-ben pedig több szuperhős karakter is feltűnik. :)
Egyébként tényleg nem nagy szám a Smallville.Nekem se nagyon jön be.Unalmas,hogy minden részben az ellenfelet kryptonit sugárzás éri.Egykaptafára megy az összes karakter.Semmi eredettörténet.Bár igaz az nem férne bele 45 percbe.
0
2010. február 28., vasárnap 17:26
ja jól van leesett! :DDD amúgy nem tűnt fel! az x-menben meg végig napszemcsit visel.
0
2010. február 28., vasárnap 17:22
az ki?
0
2010. február 28., vasárnap 17:08
Az fel sem tűnt,hogy Küklopsz az élettársa Loisnak? :)
0
2010. február 28., vasárnap 16:46
Superman visszatér - SPOILER-es!!!

Egy kis kitekintő a film előtt:

Hmmm..., mikor anno láttam az első részt, az a film egyből elvarázsolt. Miután a tv-ben lement és uncsitesóm másnap áthozta kazin nem volt elég egyszer megnézni, kétszer néztük meg aznap. Hát igen, egy ember aki tud repülni, akin nem fog a golyó, lesprinteli a vonatot, lézer szemei vannak, és még az imádott nő bugyijának a színét is meg tudja mondani, hát milyen más szuperhős is kellene egy kis srácnak!? Semmilyen.
Tulajdonképpen erről a szuperhősről szinte csak annyit tudok amennyit az 5 filmből illetve a Lois és Clark-ból, pár Smallville részből, valamint néhány rajzfilmrészből tudok. Azaz szinte semmit. Nem tudom, hogy kik a főellenségei (Lex-en kívúl csak van más is), nem tudom, hogy összejön e valaha is Lois-al ténylegesen, és gyakorlatilag fingom sincs, hogy Superman történetei hova tartanak. Lehet, hogy a saját butaságomnak köszönhető és ezért nem értem, de összességében olyan szinten katyvasz van nekem ebben az univerzumban, mint a Terminator filmekben összességében (pedig itt még időutazás sincs, ha nem számítjuk a 78-as film utolsó perceit).
Valójában az első rész után az összes többi dolog (sorozat,film) szinte csak csalódást okozott nekem. A második részt sosem szerettem egyrészt, mert gyerekként olyan furcsának tartottam (ma erre azt mondom, hogy buzis), a harmadik rész egy vígjátéknak felel meg, míg a negyedik rész amit talán egyszer láttam kb a szánalom kategória. Mai napig nem értem, hogy vállalta el Reeve és Hackman a szerepet. A Lois és Clark sorozat hozott anno hétköznap délutánonként valami kis felüdülést, de azt sem értettem, hogy hova fog tartani. A Smallville-t kifejezetten utálom, mert akárhányszor látom, kb a Barátok közt című magyar szenzációhoz tudnám hasonlítani. Tulajdonképpen szinte az összes rész ugyanarról, szól, hogy Clark szerelmes Lana-ba, de ő ezt nem mondja el neki, Lana sír mert elrabolják, Clark megmenti, Lex áll közvetve, vagy közvetlenül az egész mögött, Clark majdnem elmondja, hogy mi a szitu, de aztán mégsem, és Lana megint sír egy kicsit, de most örömében mert még él, majd Clark meg magában sír mert Lana sír örömében és azért, mert nem tudja mi van Clark-al. Az egyetlen pozitívum abban a sorozatban az Kristin Kreuk, mert legalább dögös. Egyébként semmi. Egyszerűen dög unalom és már 9 éve megy. Ja ás amin marhára röhögtem először, hogy Clark anyját az az Annette O Toole játssza aki a Superman III-ban pont Lana szerepében tetszelgett (az meg külön érdekes, hogy az összes ismerősöm közül ez csak nekem tűnt fel...). Na de ennyit a kitekingetésről nem ez a film címe, lássuk a filmet.

A filmről egy két apróság:

Amikor hallottam, hogy jön film azt kívántam, hogy legalább a második rész színvonalát megüsse (amit ahogy írtam, nem szeretek, de az még nézhető) és akkor már boldog leszek. De csalódnom kellett. Mégpedig pozitívan kellett csalódnom. Ez a film az első rész színvonalát is eléri. Hogy miért? Mert nem akar többet mutatni, nincsenek benne felesleges párbeszédek, nincs benne több megmentés mint ami kell egy ilyen filmbe, nincs benne több akció vagy több érzelem. Pont annyit adagol, amennyit kell, és akkor amikor kell. Nem többet és nem is kevesebbet. Szerintem Brandon Routh egy remek választás volt, egyrészt mert nagyon hasonlít Christopher Reeve-re, másrészt meg nagyon jól hozza mind Clark esetlen karakterét, mind a kívülről szinte sebezhetetlen és mégis érzelmileg összetört Superman szerepét. Kate Bosworth mint Lois Lane és mint anyuka szerintem nagyon eltalált a szerepre főleg, hogy szinte mindig szőke dögös kis csajokat alakít...barna hajjal még dögösebb. Kevin Spacey-vel sincs semmi bajom, bár a magyar szinkron szerintem nem passzolt hozzá egyáltalán, de még így is elhittem neki, hogy ő Lex Luthor.
A történet se kutya bár erősen kilóg a lóláb, mint az összes szuperhősös filmben lévő fő gonosz tervénél, de ez sem nagyobb hülyeség, mint két atombombával a Szent András törésvonalat felrobbantani és Kaliforniát az óceánba küldeni. Itt legalább nagyban játszik és az egész fejlett nyugati társadalmat el akarja pusztítani.
A filmben (és az összes ezt megelőzőben) az a különös, hogy szinte soha senkinek nem tűnt fel, hogy Clark Kentet Superman-től csak egy szemüveg válassza el, és érdekes ez csak a fiának tűnt fel, neki viszont egyből. (Itt jegyzem meg, hogy a mai paranoidos világban az arcfelismerő szofteverek miatt ez az álca már nem lenne életszerű!!!) A fia egyébként nekem valahogy nem jött be, én nem ilyen félig emós gyereket képzelnék el a fiának, bár egy hajvágással ezt el lehetett volna intézni. Amikor először láttam a filmet nem tudtam hova tenni a dolgot hogy Supermannek gyereke van hiszen úgy tudtam nem lehet neki földi asszonytól. Aztán rá vagy két évre újra láttam azt a filmet amiben ennek a dolognak a definícióját meghallottam és rájöttem, hogy kamu az egész(köszönöm Kevin Smith, hogy olyan zsír filmet csináltál aminek köszönhetően 2 évig zavart ez a dolog! :) ).
Gyakorlatilag az első perctől az utolsóig kész felüdülés a film, hiszen csak egy Superman filmet néz az ember, ami eléri azt a hatást mint anno azt az első rész tette. Nagyon jók azok a kicsi poénok amit betettek az új részben: mint mikor White, Olsen, és Lane Jimmy pocsék képet nézik Superman-ről és találgatják mi lehet rajta. Az ilyen apró célzások is emelik a film értékét.
A DVD pozitívuma, hogy most elég olcsón hozzá lehet jutni, viszont a képe, a pocsék fogalmát is kimeríti (homályos és mosódott az egész csakúgy mint a legtöbb WB filmnek) örülnék egy BD változatnak (hahó Pro Video!), az extráit nem néztem meg. Szinte egy filmnél sem szoktam, pedig érdekelnek ezek a dolgok csak lusta vagyok megnézni őket. A neten utánaolvasva szinte csoda, hogy elkészült végre egy Superman film, ahhoz képest amennyi változat kigondoltak és tettek a kuka mélyére örökre. Most nem tudom, hogy örüljek e annak, hogy Bryan Singer rendezte ezt a filmet. Mert tudni illik az X-men 3-at azért nem vállalta, hogy ezt elkészítse. Nem tudom mi lett volna jobb, még egy pocsék Superman film, vagy egy zseniális X3 film. Végül is az X3 is termelt rendesen csak koránt sem voltak olyan jó visszajelzések, mint a 1. 2. résznél (véleményem szerint a 3. rész alsó hangon is szar). Asszem a legjobb az lett volna, ha mind a kettőt megcsinálja...

A film egy cameo-val nyit az első rész történéseivel majd egyből következnek a megszokott feliratok amik ide oda szállnak és alatta John Williams megszokott dallamai köszönnek vissza (mintha más lenne egy kicsit, de mégis ugyanaz). A vége is a megszokott jelenetsor, amikor kiszáll az űrbe és a kezdődallamok szintén felcsendülnek, majd szépen elrepül. Szerintem nincs ember akit a film első nézésénél legalább ez a két jelenetsor, ne töltötte volna el jó érzés és jelent volna meg egy két könnycsepp a szeme sarkában. Amúgy van egy pici 2001 Űrodosszeia érzése a kezdésnél a zenének, de lehet hogy csak én érzem. Mindegy is kevés olyan film van a világon aminek ha a dallamát meghallva még az átlag ember is egyből tudja, melyik filmhez is tartoznak az adott dallamok, szuperhősös film meg szerintem nincs is köztük. Csak néhány: Cápa, Indiana Jones, Star Wars, Vissza a jövőbe, Jurrasic Park, Rocky, Mission Impossible, James Bond...érdekes ezeknek egy részének a zenéjét pont ő szerezte. Na mindegy záródjon ez az írás az John Williams újjáhangszerelt klasszikusával.

0
2010. február 28., vasárnap 15:32
Death Race (Halálfutam, 2008)

Nagyszerű volt, remek a képi világ és a hangzás is, a sztori és a pörgés pont olyan, amilyennek az ember elképzeli. Ráadásul a DVD minősége is tökéletes, a transzfer álomszép.
0
2010. február 28., vasárnap 13:18
Ah, igazán megerőltethetné magát valamelyik kiadó, és kiadhatná végre a Feltámad a vadnyugatot. :-(
0
2010. február 28., vasárnap 12:27
A kritikusok James Spader alakítását emelték ki, úgyhogy még nem veszett el minden. :)
0
2010. február 28., vasárnap 12:26
Andie MacDowell, Peter Gallagher

Két szereplő, akiket sosem tudok megkedvelni... nálam emiatt marad ki ez a film az idők végezetéig. Nem mondom, hogy ez jó dolog, dehát ez van :)
0
2010. február 28., vasárnap 12:25
Mad Max (1979)

Hát igen, ezt a korában kellett volna látnom, mert mai szemmel távolról sem teljesített úgy, ahogy azt kult létére vártam. Számomra idegen, nem igazán tetszetős vágástechnikával rendelkezik, Brian May (utó-)zenéje szerintem hírből sem illik a látottakhoz, az előzményekről semmit nem tudunk meg, a történet vezetése és a karakterek átlag alattiak. A motoros részek viszont nagyon jók lettek és az apokaliptikus hangulat is különlegessé teszi a filmet.
0
2010. február 28., vasárnap 12:18
sex, lies, and videotape (szex, hazugság, videó, 1989)

Engem meglepett, de ez a film valóban szexről, hazugságokról és videoszalagokról szól. :)
Meglehetősen élveztem Soderbergh bemutatkozó filmjét, a meggyőző színészi alakítások hitelesen tálalják a történetet, de ettől függetlenül is érdeklődéssel figyelem azt a filmet, ahol a szex egyfajta kifejezési forma vagy kulcsfontosságú eszköz egy nagyobb cél elérése érdekében. Nem nehéz film, de elgondolkodtató és minőségi.
0
2010. február 28., vasárnap 12:03
+a
0
2010. február 28., vasárnap 12:02
A Collateral-ban szerintem jól jött az áltlad említett középszerűsége.
A többi maximálisan igaz.
(Azt azért el kell ismernem, hogy a másik két film nem Jamie Foxx-on múlt.
Gyengék voltak maguktól is.:)
0
2010. február 28., vasárnap 12:01
Nekem a Csali című filmje tetszett.kissé Közellenség utánérzet,de nem volt egy rossz film.

Kiugrott rap sztároktól nem várok nagy csodákat (lásd még:LL Cool J,Ice Cube és T). :)
0
2010. február 28., vasárnap 11:59
A Rayen kívül gyakorlatilag talán sehol sem játszott. Jobban elmegy statisztának, mint színésznek.
0
2010. február 28., vasárnap 11:58
Azért a Lopakodóban nem sokat játszott. :)
0
2010. február 28., vasárnap 11:57
Hát most komolyan. Ha megnézed a Miami Vice-t, kész vicc... Lopakodó kész vicc. Collateral egyedül Tom Cruise miatt volt értékelhető, de gyorsan el is adtam azt a filmet dvd-n...
0
2010. február 28., vasárnap 11:54
Én is ezt gondolom róla.:)
Szerintem is csak felkapott lett a Ray miatt.
0
2010. február 28., vasárnap 11:16
Sosem jövök rá, hogy mit lehet kedvelni Jamie Foxxban. Számomra ő egy teljesen középszerű színész. A Ray c. film után felkapták, hogy hű, mekkora színész meg milyen jól játszik, aztán azóta nem volt egy jó szerepe sem... már akkor tudtam, hogy ez a hype csak pillanatnyi...
0
2010. február 28., vasárnap 11:04
és Julie :)
most posts by TM
0