Most jutottam el a magyar címlistában az "a" betű utolsó nem látott darbjához.
A Szólista
Mennyi ember mellett mehettem el eddig, aki legalább ennyire érdekes lehet, mint a főszereplő?Ez ugrott be elsőnek a film befejezése után.Persze nem leszek emberbarát, jótét lélek, de egy kicsit kizökkentett ez a mozi.
A másik dolog, ami eszembe jutott már a film elején, hogy el lehet felejteni a
"már megint toszkárra hajtanak" gondolataimat.Ki tudtam kapcsolni ezt a funkciót és egyszerűen csak néztem, és hagytam, hogy beszippantsanak az események.
Meglepett az a hatás, amit kiváltott belőlem ez a majdnem két óra.
Számítottam rá, hogy hatásvadász lesz és próbálnak meghatni ezzel a történettel a készítők, de mégsem volt szirupos annyira, mint lehetett volna.Sok mindent túlzásnak is éreztem, de nem akadtam fenn a negatívumokon, mint ahogy azt máskor tettem volna.
Robert Downey Jr. elképesztően kézben tudja tartani a dolgokat, az egész film inkább az ő változásain keresztül fogott meg engem.Mikor tudnék úgy segíteni valakin, hogy azt ne magam miatt tegyem?Hogy jobban aludjak, mert kompenzáltam egy hibámat.Ezt valószínüleg csak akkor érezhetném, ha valaki elém kerülne a fontossági listámon.(Például, ha gyerekem születne.)
Tetszett az is, hogy igazából nem lehet egyértelműen eldönteni bizonyos kérdéseket a filmben.(Ki van ténylegesen bajban?)
Viszont volt valami, amit nem tudok Jamie Foxx-al kapcsolatban eldönteni.Működne-e olyan hitelesen, mint színésztársa, ha nem alakítanák át a külsejét? Szerintem nem lenne annyira erős a változtatások nélkül.Ezért ő talán a "gyenge" pont az egészben.Kicsit másra számítottam tőle.
Sokkal több múltat bemutató részletet el tudtam volna viselni.(Érdekesek és hasznosak is voltak, mert megmagyaráztak későbbi eseményeket.)
Ettől függetlenül remek film volt, nagyszerű zenékkel.Egy másik önmagában is hatásos főszerplővel még jobb lehetett volna.(Bár lehet, hogy ezt csak azért érzem, mert nem kedvelem különösebben Jamie Foxx-ot.)
Nem egy világmegváltó mozi, de el lehet rajta gondolkozni...
Tetszett.Ajánlom.