Keresés

Ki mit néz most?

2010. február 28., vasárnap 10:58
Ezt most szándékosan nem olvasom el, mert lehet, hogy ez lesz a mai mozim és inkább utána értekeznék róla és olvasnám mások véleményét. De jó, hogy említetted, mert ahogy nézem, borult kint az ég, ami arra sarkall, hogy ebéd után mozizzak egyet - én értem a logikáját -, és mivel a mostani feszített tempójú időszakban általában egy héten csak egy film fér bele az életemebe,nagyon meg kell gondolonom, ki kap esélyt. Az A szólista az egyik.
0
2010. február 27., szombat 22:58
Most jutottam el a magyar címlistában az "a" betű utolsó nem látott darbjához.

A Szólista

Mennyi ember mellett mehettem el eddig, aki legalább ennyire érdekes lehet, mint a főszereplő?Ez ugrott be elsőnek a film befejezése után.Persze nem leszek emberbarát, jótét lélek, de egy kicsit kizökkentett ez a mozi.
A másik dolog, ami eszembe jutott már a film elején, hogy el lehet felejteni a  
"már megint toszkárra hajtanak" gondolataimat.Ki tudtam kapcsolni ezt a funkciót és egyszerűen csak néztem, és hagytam, hogy beszippantsanak az események.
Meglepett az a hatás, amit kiváltott belőlem ez a majdnem két óra.
Számítottam rá, hogy hatásvadász lesz és próbálnak meghatni ezzel a történettel a készítők, de mégsem volt szirupos annyira, mint lehetett volna.Sok mindent túlzásnak is éreztem, de nem akadtam fenn a negatívumokon, mint ahogy azt máskor tettem volna.
Robert Downey Jr. elképesztően kézben tudja tartani a dolgokat, az egész film inkább az ő változásain keresztül fogott meg engem.Mikor tudnék úgy segíteni valakin, hogy azt ne magam miatt tegyem?Hogy jobban aludjak, mert kompenzáltam egy hibámat.Ezt valószínüleg csak akkor érezhetném, ha valaki elém kerülne a fontossági listámon.(Például, ha gyerekem születne.)
Tetszett az is, hogy igazából nem lehet egyértelműen eldönteni bizonyos kérdéseket a filmben.(Ki van ténylegesen bajban?)
Viszont volt valami, amit nem tudok Jamie Foxx-al kapcsolatban eldönteni.Működne-e olyan hitelesen, mint színésztársa, ha nem alakítanák át a külsejét? Szerintem nem lenne annyira erős a változtatások nélkül.Ezért ő talán a  "gyenge" pont az egészben.Kicsit másra számítottam tőle.
Sokkal több múltat bemutató részletet el tudtam volna viselni.(Érdekesek és hasznosak is voltak, mert megmagyaráztak későbbi eseményeket.)
Ettől függetlenül remek film volt, nagyszerű zenékkel.Egy másik önmagában is hatásos főszerplővel még jobb lehetett volna.(Bár lehet, hogy ezt csak azért érzem, mert nem kedvelem különösebben Jamie Foxx-ot.)
Nem egy világmegváltó mozi, de el lehet rajta gondolkozni...
Tetszett.Ajánlom.
0
2010. február 27., szombat 22:05
Oki
0
2010. február 27., szombat 21:22

A Sárkány közbelép:

Újabb retrózás.

Utoljára moziban néztem meg(kis csóka voltam még),de 1-2 klasszikus jeleneten kívül semmire nem emlékeztem belőle.Mostani szemmel nézve Bruce Lee azt kell mondjam nem egy hűdejó színész viszont egy nagyon karizmatikus akcióhős.Egyszerűen elég az is,hogy ott van a vásznon,mert látszik hogy az életét tette fel arra,hogy edzze magát.Ellenben öröm volt John Saxon-t végre nem rendőrszerepben látni,másik főszereplőnek tökéletes választás volt Lee mellé (ő azért jobban tud színészkedni).Bolo Yeung is beugrott egyet cameozni itt még a "go" c. szó is elhangzik tőle angolul,ami akkoriban elég ritka volt a részéről.Mármint hogy beszélt a filmekben. :))

Ez a film is tökéletesen illeszkedik a Véres sport,Kickboxer,Riválisok és a többi harcművészeti viadalos film közé,igaz jóval régebbi film náluk.

A film végi tükörtermes párbajt most kétszer is megnéztem,nagyon ötletesnek találtam(erre még emlékeztem is).Ugyan Lee volt régen - gyerekfejjel - a nagy bálványom,de mostani szemmel már annyira nem tudtam mint színészt értékelni,ettől eltekintve ez mindenképp egy klasszikus filmje marad,idővel párszor meg lesz nézve még.

10/7

u.i. ezek után kicsit félnék újranézni a Nagyfőnököt és a Sárkány útját,hátha újabb filmes mítoszok dőlnének velük romba. :)
0
2010. február 27., szombat 20:19
Brynner
0
2010. február 27., szombat 19:12
Délidőben :) pedig akkor még csak Gary Coopernél kellett volna tartanod..
0
2010. február 27., szombat 18:50

A díszdoboz megvételének örömére a haverral elkezdett Rocky nézés, újranézés során elérkeztünk a hatodik filmhez.
Kezdés köbö egy fél órán belül.
0
2010. február 27., szombat 18:21
Gran Torino (2008)

Hát ez egy nagyon jó film volt, csak így szimplán.
0
2010. február 26., péntek 23:04
Épp a minap emlegettem őt. Nyílt egy új kajafutár hálózat, és az egyik pizzájuk fantázianeve az, hogy "hét mesterlövész". Mikor haverom délidőben benyitott az irodába, megkérdezte, mit eszek, én meg mondtam neki, hogy most épp a Yul Brinnert. :)
most posts by TM
0
2010. február 26., péntek 22:03

Ez nagyon bejött.Rég láttam a filmet,szinte teljesen új volt,de Yul Brinner előtt le a kalappal.Félelmetesen tehetséges színész volt.
0
2010. február 26., péntek 12:49
Alice Cooper viszont testhezálló szerepet kapott benne, de a saját maga által előadott betétdal is brutál. :D:D:D
0
2010. február 26., péntek 12:19
Carpenter filmzenéit imádtam.

Különösen a Sötétség fejedelme zenéje tetszett.A film annyira azért nem,persze eléggé elborult ez is,de valahogy nem olyan összeszedett és hátborzongató mint a régebbi munkái.
0
2010. február 26., péntek 12:16
"Na az DVD-n is rendesen oda van téve hangilag (természetesen eredetiben). :D"

Én már nyugdíjaztam a kópiámat.2 éve csak HD-DVD-n nézem az Ál/arc-ot az újrakevert DTS ES hanggal.Előtte én is azt hittem ,hogy milyen jól szól a régi 5.1-es keverés. :D

De azért csak izgat az az európai nyüves vágott Buenás kiadvány.

PCM.nyamiii.. :)
0
2010. február 26., péntek 11:40
Na, a Face/Off is hasonló tüneteket produkált moziban, a Duna Plaza akkor legnagyobb termében, főleg a legelején, amikor berobban a hangár. Na az DVD-n is rendesen oda van téve hangilag (természetesen eredetiben). :D
0
2010. február 26., péntek 11:36
"Egyébként ez a film volt az első Dolby Digital mozis élményem, jónéhányszor az volt az érzésem, mintha le akarna szakadni a mennyezet, olyan brutálisan szólt. :)))"

Nekem az Ál/arc 97-ben,az élmény hasonló volt. :)
0
2010. február 26., péntek 11:30
2000-ben...
0
2010. február 26., péntek 11:30
A Menekülés New Yorkból zenéje tényleg nagyon ütős, nekem meg is van a Soundtrackje CD-n. Muszáj volt beszerezni, évek óta kutattam, mikor kiderült, hogy 200-ben a Silva Screen kiadta remasterelve és kibővítve. :)))

A filmet is kiadta BD-n angliában az Optimum, még 2008 végén be is rendeltem. Igaz, angol felirat sincs rajta, de a dts-HD MA 5.1-es eredeti hang rendesen szól, a képe is viszonylag tűrhető minőségű, legalábbis DNR-mentes, ahogy láttam...
0
2010. február 26., péntek 11:26
Nem tagadom, amikor 1996 nyarán az Urániában megnéztem, nekem is kissé kikerekedett a szemem, hogy mi a f@sz van, Seagal karaktere meghal a filmben? Ott néztem egy jó nagyot, mert erről nem volt szó... :D:D:D

Egyébként ez a film volt az első Dolby Digital mozis élményem, jónéhányszor az volt az érzésem, mintha le akarna szakadni a mennyezet, olyan brutálisan szólt. :)))

VHS-en sajnos maradt a mono hang még akkoriban, csak 2 évvel később váltottam sztereóra. DVD-n meg sajnos nem birtoklom a filmet, mivel vágottan jelent meg mind a két alkalommal. Na, majd BD-n, ha oda már kiadják vágatlanul. :D
0
2010. február 26., péntek 11:08
Már értem miért szeretik annyian.

Még a vég pillanatában is atomnyugodt. :D
0
2010. február 26., péntek 11:07
Ez a legenda: aki pont olyan érzelmekkel hal meg, mint ahogy két órával korábban tárgyal a minisztérium asztalánál. :)
0
2010. február 26., péntek 11:06
De ha már Kurt Russel:

Tegnap este újranéztem.

Snake Pliskken még mindíg igazi aduász. :)

Foghegyről odavetett mondatai,lazasága alapján tiszta Stallone féle Cobretti.A másik főszereplő kedvenc western figurám Lee Van Cleef.

Carpenter itt még tudott remek filmeket rendezni,kellemes kis posztapkaliptikus "mentsük meg az elnököt" akciófilm a 80-as évekből(jó a zenéje is).

10/9
0
2010. február 26., péntek 11:05
SPOILER a Turbulence (Légörvény, 199?) c. Ray Liotta-Lauren Holly-filmhez:

a kedvencem mégis az volt, amikor a videotékás Éva néni úgy adta oda a kazettát, hogy "húú, ez nagyon izgalmas lesz, mert amikor a nő megöli a gyilkost, utána még le kell szállnia a géppel, de végül sikerül neki"...
0
2010. február 26., péntek 11:04
De azért keményen állta a sarat, mert rezzenéstelen arccal vákuumolódott ki a semmibe. Ez azért a színészi játék magasiskolája! :)
most posts by TM
0
2010. február 26., péntek 11:02
Nem izgulok, nemsokára A Sziklát is újra akarom nézni, de ezt a momentumot már elfelejtettem, így nem izgulok, legalábbis ezek után Michael Biehnért biztosan nem. :)
0
2010. február 26., péntek 11:02
Igazad van, de pont az előzőekben írtak miatt később már rutinná vált, hogy ha valaki Tűzparancsot akart kölcsönözni, annak kötelező volt elmondani, hogy mi lesz a copfossal, úgyhogy a SPOILER itt már eszembe se jutott. :)
most posts by TM
0