24 - Hetedik évad

(SPOILERES!!!)
Mekkora jó ez a sorozat. Bár egyre inkább elképzelhetetlenek tartom az egészet, de még így is tetszik. A készítőknek úgy látszik bejött az amit a hatodik évadban már eljátszottak. Eddig ugye az volt a tendencia, hogy egy nap alatt kellett elkapni egy terroristát, szervezetet felszámolni vagy hasonló, viszont ez a hatodik évadban hamarabb megtörtént mint a 24. óra és így gyakorlatilag az évadnak is két része volt. Úgy látszik, hogy ez tényleg bejött, mert a hetedik évadban gyakorlatilag 6-7 részenként kerül más probléma terítékre és egyre magasabb szinten. Már azt hittem a végére kiderül ,hogy az UFO-k irányítanak minden cselekményt, hogy így könnyebben elfoglalják a Földet, de szerencsére nem így lett.
Szintén jó dolognak tartom, hogy elhúztak végre Los Angeles-ből és felszámolták a CTU-t mert már kezdett nagyon idegesíteni az a betontömb. Jól jött egy új helyszín a sorozatba. Aztán belehoztak a sorozatba egy csomó új szereplőt, mind mind más karakter, emellett régiekből is akad szép számmal akikről már régen nem hallottunk semmit.
Viszont van egy iszonyatosan nagy problémám ezzel az évaddal amit nem értek. Juma-nak mi volt ebben a nagy biznisz? Amikor behatoltak a fehér házba tudta, hogy nem jön ki élve onnan. Akkor meg miért volt jó neki ez az egész cécó? Maradhatott volna továbbra is nyugodtan Sangalában és diktátoroskodhatott volna, ezt más is elintézhette volna. Nem volt így értelme nagyon a népirtásnak amiből a vírust kifejlesztették mert ha kapott is érte lóvét elkölteni már nem nagyon tudta. Így meg a hazáját a nyugati kutyák felszabadították az ő rezsimje alól. A diktátorok általában foggal körömmel ragaszkodnak a szeretett hazájukhoz és inkább addig harcolnak amíg lehet, nem értelmetlenül harcolnak mások helyett. Ez nekem egyáltalán nem tetszett, de ha van aki megmagyarázza a dolgot szívesen venném.
A másik dolog, hogy Tony-ról a sorozat végén kiderül mit miért is csinált, szerintem teljesen elfogadható, valamiért az első pertől kezdve hogy feltűnt a sorozatban volt egy gengszter feje a palinak, és legalább nyomós érveket szolgáltat a bosszújára. Én legalábbis megértettem. Mivel már megy a 8.évad és abból még egy részt sem láttam nem tartom kizártnak, hogy abban is fel fog bukkanni Jack oldalán valamilyen okból kifolyólag.
És ha már Jack Bauer. Ilyen tré befejezést még nem láttam. Most Jack-el mi van? Mivel van 8.évad gondolom életben maradt valahogy. De amit ez a pali tesz országért és ahogy eddig nagy ívben szartak a fejére mindig, ebben az évadban azért vállon is veregetik néha és már-már úgy tűnik meg is bocsájtanak neki.
A CTU helyett most van FBI, ami azért csak egy létező szervezet és a főnök karakterét is jól eltalálták, Larry Moss nagyon illett oda, hogy mindent törvényesen akart megcsinálni, amivel meg Jack-et akadályozta. Mivel nem ismeri, nem adja alá a lovat mint Bill tette a korábbi évadokban. Ami még jó az Walker ügynök teljes szemléletváltása a sorozat során (itt megjegyzem, hogy nekem ez a nő valamiért nagyon bejön pedig nem egy világszépe!). Az elején még ő is olyan mint Larry, hogy mindent a szabályok és törvények szerint hajtana végre, de az évad során rájön, hogy nem ha nem cselekszik időben akkor az életekbe kerülhet a szerettei életébe. Ahogy egyre jobban megismeri Jack-et úgy küzd saját magával, hogy mi is lenne a legjobb, mit kellene tennie, a törvényt kövese vagy hallgasson a szívére, mert itt "nem minden dolog fekete vagy fehér". Na, hogy a végén most megkínozta e palit arról fogalmam sincs, de egy nagyon jó jelenet lett, ami csak sejteti a történteket, majd a 8.évadban biztos kiderül.
Miután kiderült anno, hogy Jon Voight szerepel majd a sorozatban azt hittem, hogy valami tökös szerepet kap majd amiben egy igazi rohadékot fog játszani, de csak egy semmilyen főnököcske lett belőle. Nem a színészben hanem az általa megformált karakterben csalódtam egy csöppet ezt bárki más is eljátszhatta volna nem kellett volna ide Jon Voight. Neki inkább egy tényleg nagyfőnök szerep állt volna jól vagy egy törtető valaki aki meg akarja fúrni az elnöki széket. Sokat már nem fog szerepleni a sorozatban így a dolog lényegtelen.
Az elnökkel különösebben semmi bajom nem volt, kb. Jack karakteréhez tudnám hasonlítani, főleg az utolsó húzásából kifolyólag.
Összességében jó volt ez az évad is bár Juma-ék tettét nem értem, de még mindig leköt ez a sorozat, alig várom, hogy a 8.évad befejeződjön és darálhassam azt is! :) De őszintén szólva fogalmam sincs, hogy mit tudnak még megtámadni a terroristák, mi lehet még a fehér háznál is durvább dolog...