Keresés

Ki mit néz most?

2010. február 12., péntek 22:39
Mátrixhoz kapcsolódóan: a második rész végén az építész arra akarta rávenni Neot, hogy tegyen úgy, mint a többi kiválasztott: alkudjon meg és tegye a dolgát, válassza ki a következő Zion lakosságát. De Neo élt a szabad akarat lehetőségével és nemet mondott. Igazából erről szól a harmadik rész, hogy ez a döntés, amit Neo meghozott, hogyan befolyásolja a "történelmet" (vagyis a jövőt) :) Szerintem ez így teljesen jó volt és a harmadik rész szükséges volt, hiszen rengeteg dologra ott kapunk magyarázatot. (Többek közt a kislány szerepére is, akivel Neo az állomáson találkozott.)
0
2010. február 12., péntek 22:31
Dobermann (1997)

De kár érte!! Nagyon tetszett az eleje, és érdeklődéssel néztem nagyjából a feléig, mert bejött a látvány és a kamerakezelés, és noha elismerem, hogy van jónéhány megismételhetetlen pillanata, a játékidő második fele számomra mindenestől átfordult érdektelenségbe és ripacskodásba, már-már idegesítő módon. Arra a néhány remek jelenetre emlékezni fogok talán, de erről sajnos ennyit.
0
2010. február 12., péntek 11:37
Legközelebb kacsacsőr /b kacsacsőrrel zárt le ott, ahol abba akarod hagyni a félkövérítést.
0
2010. február 12., péntek 1:18
Ki mit néz(ett) most(hétfőn)?

Másodszorra, de nem utoljára. Kicsit furcsa volt úgy nézni egy hónappal az első megtekintés után, hogy a Soundtrackjét naponta meghallgatom és szinte az összes dallam a fülemben volt a film alatt. Az a helyzet, hogy másodszorra sem csalódtam a filmben. Ugyanis nem lehet. Vagyis én képtelen lennék rá, mert ez egy annyira jó film. A legnagyobb hibája csak a nem eredeti képarány, de azon már túl tettem magam. Sokan fanyalognak, hogy "Jaj, tiszta Pocahontas!" meg "ÓÓ-e má tiszta Farkasokkal táncoló!" és "Dikk, ezerszer megcsinált sztori!" és hasonlók. Szerintem én is aggattam rá ilyen jelzőt mert az tény, hogy így van. Na itt kérdeznék vissza...ÉS??? Miért baj az, hogy a story ezerszer megcsinált? Ilyen alapon minden háborús film szar, mert ugyan arról szólnak. Emberek egymást gyilkolásszák, a végén meg az egyik fél nyer. Az a baj, hogy ki lett nyalva a seggünk olyan filmekkel, amiknek nem csak látványban hanem történetben is odavertek rendesen (Tökéletes trükk, Batman Begins, Iron man, Tégla, stb.).
Ha belegondolunk Cameron eljátszotta azt amit anno a Terminator első részénél csinált. Fogott egy történetet, abból kivett minden lényegeset, majd a filmben elhintett egy-két apró információt és már kész is volt a film. Az embereknek tetszett. Majd jött a T2 és azt a néhány elhintett infót szépen kidolgozta, megmagyarázta, ergo a szánka rágta, hogy bizony így és így történt az ítélet napja, ekkor meg akkor (meg is mutatja Sarah Connor rémálmában), ez meg ez a felelős, ki kell nyírni a négert, Pont. Sokkal többet megtudtunk az egész pusztulás mikéntjéről. Na, James itt, ugyanezt eljátszotta. Elmondja, hogy miért vannak ott az emberek, hogyan lehet az ásványt megszerezni, hol van a sok ásvány, rossz a diplomácia az ott élőkkel, és gyakorlatilag ennyi. Semmi konkrétumot nem mond el, sem évszámot (mondjuk ez Jake videónaplóján megnézhető), sem mennyiséget, sem azt mióta vannak ott, miért kellett a Földről eljönni emiatt, mire is jó az az ásvány, hogy leltek erre a helyre, miért romlott meg a kapcsolat az emberek és a Navik között, mi is van most a Földdel (itt is csak említ valamicskét), gyakorlatilag lefektette egy út alapját amit majd később le kell aszfaltozni (2. rész!!!). Szóval szerintem nem rosszabb vagy jobb mint a T1. Vagy ha egy másik példát hoznék, Wachowski-ék ott rontották el a Mátrixokat, hogy a 3. részre nem maradt szinte semmi fontos megmagyaráznivaló. A Duracell-es duma kellett volna a második végére, a vén fószer a szobában meg a 3. rész végére.
Az enyhe utalások pedig nagyot ütöttek számomra a premier idején. Gondolok itt arra, amikor a Navik Otthonfáját ledöntik, majd másnap azt látom a híradóban, hogy a Klímakonferencián nem bírnak megegyezni a hatalmak, előtte pedig Jake-nek a könyv kukába csapásos jelenete és zseniális mondata, majd pár hétre rá jön a hír, hogy Obama nemhogy befejezné a háborúkat (ahogy ígérte) hanem még több embert vezényelnek ki. Bár lehet, hogy én látok bele ilyeneket a filmbe, de jó kis fricskák.
Számomra sem teljesen tökéletes ez a film, mert sok hibát felfedeztem, de el tudom nézni őket. Olyan ez mint egy mese és úgy is kell kezelni, nem kell olyan véresen komolyan venni, tele van szerethető karakterekkel, csodás környezettel, élővilággal, mindenki által érthető poénokkal, és zseniális zenével. James Horner lehet, hogy magától lopja a zenéket, de ebben a filmben a zene és a látvány olyan összhangban van, ami csak nagyon kevés filmnek adatik meg. Én most úgy vagyok vele, hogy ha tavaly egy (általam nem szeretett, (a BB nek drukkoltam!!!)) cukormázzal és nyállal leöntött, cigógyerekekkel kooperáló "mese"film kaphatott 8 Oscart, akkor azt hiszem ebben az évben az én mesém a kék emberekkel is megérdemelne legalább ennyit! Én drukkolni fogok az AVATAR-nak.

0
2010. február 12., péntek 1:18
Ki mit néz(ett) most(hétfőn)?

[img]"http://mozinezo.hu/abc-filmek/a/avatar/avatar-626-1.jpg>

Másodszorra, de nem utoljára. Kicsit furcsa volt úgy nézni egy hónappal az első megtekintés után, hogy a Soundtrackjét naponta meghallgatom és szinte az összes dallam a fülemben volt a film alatt. Az a helyzet, hogy másodszorra sem csalódtam a filmben. Ugyanis nem lehet. Vagyis én képtelen lennék rá, mert ez egy annyira jó film. A legnagyobb hibája csak a nem eredeti képarány, de azon már túl tettem magam. Sokan fanyalognak, hogy "Jaj, tiszta Pocahontas!" meg "ÓÓ-e má tiszta Farkasokkal táncoló!" és "Dikk, ezerszer megcsinált sztori!" és hasonlók. Szerintem én is aggattam rá ilyen jelzőt mert az tény, hogy így van. Na itt kérdeznék vissza...ÉS??? Miért baj az, hogy a story ezerszer megcsinált? Ilyen alapon minden háborús film szar, mert ugyan arról szólnak. Emberek egymást gyilkolásszák, a végén meg az egyik fél nyer. Az a baj, hogy ki lett nyalva a seggünk olyan filmekkel, amiknek nem csak látványban hanem történetben is odavertek rendesen (Tökéletes trükk, Batman Begins, Iron man, Tégla, stb.).
Ha belegondolunk Cameron eljátszotta azt amit anno a Terminator első részénél csinált. Fogott egy történetet, abból kivett minden lényegeset, majd a filmben elhintett egy-két apró információt és már kész is volt a film. Az embereknek tetszett. Majd jött a T2 és azt a néhány elhintett infót szépen kidolgozta, megmagyarázta, ergo a szánka rágta, hogy bizony így és így történt az ítélet napja, ekkor meg akkor (meg is mutatja Sarah Connor rémálmában), ez meg ez a felelős, ki kell nyírni a négert, Pont. Sokkal többet megtudtunk az egész pusztulás mikéntjéről. Na, James itt, ugyanezt eljátszotta. Elmondja, hogy miért vannak ott az emberek, hogyan lehet az ásványt megszerezni, hol van a sok ásvány, rossz a diplomácia az ott élőkkel, és gyakorlatilag ennyi. Semmi konkrétumot nem mond el, sem évszámot (mondjuk ez Jake videónaplóján megnézhető), sem mennyiséget, sem azt mióta vannak ott, miért kellett a Földről eljönni emiatt, mire is jó az az ásvány, hogy leltek erre a helyre, miért romlott meg a kapcsolat az emberek és a Navik között, mi is van most a Földdel (itt is csak említ valamicskét), gyakorlatilag lefektette egy út alapját amit majd később le kell aszfaltozni (2. rész!!!). Szóval szerintem nem rosszabb vagy jobb mint a T1. Vagy ha egy másik példát hoznék, Wachowski-ék ott rontották el a Mátrixokat, hogy a 3. részre nem maradt szinte semmi fontos megmagyaráznivaló. A Duracell-es duma kellett volna a második végére, a vén fószer a szobában meg a 3. rész végére.
Az enyhe utalások pedig nagyot ütöttek számomra a premier idején. Gondolok itt arra, amikor a Navik Otthonfáját ledöntik, majd másnap azt látom a híradóban, hogy a Klímakonferencián nem bírnak megegyezni a hatalmak, előtte pedig Jake-nek a könyv kukába csapásos jelenete és zseniális mondata, majd pár hétre rá jön a hír, hogy Obama nemhogy befejezné a háborúkat (ahogy ígérte) hanem még több embert vezényelnek ki. Bár lehet, hogy én látok bele ilyeneket a filmbe, de jó kis fricskák.
Számomra sem teljesen tökéletes ez a film, mert sok hibát felfedeztem, de el tudom nézni őket. Olyan ez mint egy mese és úgy is kell kezelni, nem kell olyan véresen komolyan venni, tele van szerethető karakterekkel, csodás környezettel, élővilággal, mindenki által érthető poénokkal, és zseniális zenével. James Horner lehet, hogy magától lopja a zenéket, de ebben a filmben a zene és a látvány olyan összhangban van, ami csak nagyon kevés filmnek adatik meg. Én most úgy vagyok vele, hogy ha tavaly egy (általam nem szeretett, (a BB nek drukkoltam!!!)) cukormázzal és nyállal leöntött, cigógyerekekkel kooperáló "mese"film kaphatott 8 Oscart, akkor azt hiszem ebben az évben az én mesém a kék emberekkel is megérdemelne legalább ennyit! Én drukkolni fogok az AVATAR-nak.

0
2010. február 11., csütörtök 23:21

Szexis,mocskos és akciódús.Röviden így tudnám jellemezni ezt a filmet.
Nekem nagyon bejött! 9/10
0
2010. február 11., csütörtök 20:43
Áhhá,"tudtam", hogy elcseszem :( De legalább akkor mindenki jobban látja :D Bocsika.
0
2010. február 11., csütörtök 20:43
Elmúlt 24 órában egy kis Spielberg-etapot tartottam :)

Első körben az 1977-es Harmadik típusú találkozások került a lejátszóba. Nem is csalódtam emlékezetembe, mert még kisgyerekként láttam legutoljára, de már akkor a frászt hozta rám és imádtam és még most is :) És megfigyeltem, hogy a Jelekben mennyi kis finom tisztelgést nyomtak le a film előtt. Richard Dreyfuss hatalmas a kispolgári életeté élő Neary szerepében, azt hiszem ezért is érezheti a karakterét magához közel az ember. Nem egy amerikai vadászpilóta, nem az elnök, és nem is tudós, csak egy kis ember, nagy problémával. A kapcsolatfelvétel is egészen rendkívüli, bizsergető érzést vált ki az emberből. Kihagyhatatlan, hamisíthatatlan spielbergi klasszikus.

Másodikként ugrottam egy kicsit az időben, majdnem kerek 30 évet, hogy ismét egy harmadik típusú, elnézést, dimenziójú találkozásnak legyek tanúja az Indiana Jones és a Kristálykoponya királysága által. Nagyon hálás vagyok a Spielberg-Lucas-Ford triónak, hogy megcsinálták ezt a filmet, világéletembe irigyeltem azokat, akik az ostoros régész-professzor kalandjait a mozivásznon láthatták a nyolcvanas években. De ez a lehetőség immár nekem is megadatott, ráadásul még benyomták a filmbe egyik kedvenc színésznőmet, Cate Blanchett-et és egy számomra szimpatikus ifjoncot, Shia LaBeouf-ot. A negyedik felvonás igenis egy igazi Indiana Jones film, csak már vegyítve a hidegháborús tébollyal. Sziporkázó kaland egy még mindig fess Indiana-val, a cserfes Marion-nal és társaikkal. Imádom!

De ha imádom az Indy 4-et, akkor hogy viszonyulok a Jurassic Park-hoz? A harmadik kalandom a dzsungelbe, letűnt korok óriásai közé vezetett. Ugyancsak kissrácként láttam, mint az 1977-es scifit, annyi különbséggel, hogyha számolnám, egész biztosan toronymagasan a legelső lenne a legnézettebb filmek sorában az őslénykaland. Lehetetlen megunni, minden percét ismerem, a sajátoménak érzem. Mai napig eláll a lélegzetem a Tyrannosaurus rex közeledése okozta félelemben, vagy épp Ellie-n izgulok, hogy ezúttal is átjusson a dzsungelen. Kétségtelen, a filmek iránti szeretemet, rajongásomat, a Jurassic Park váltotta ki, és tartja mai napig a felszínen, de egyszerűen képtelenség lenne, hogy valaha is más filmet válasszak az abszolút Első Számú Kedvencnek. És nincs mese, ha jön BD-n, nincs más lehetőségem, nekem is fejlődnöm kell.
0
2010. február 11., csütörtök 20:12
Nem ,de legalább eljutott Hollywood-ig. :)
0
2010. február 11., csütörtök 20:10
Abban már ő a címszereplő?
most posts by TM
0
2010. február 11., csütörtök 19:46
Rögös volt az út a "nagysikerű" Múmia 3-ig. ;)
0
2010. február 11., csütörtök 19:44
Ázsiai Linda.
most posts by TM
0
2010. február 11., csütörtök 19:42
Az az alsó egy nőőő? :D:D:D
0
2010. február 11., csütörtök 18:12
Royal Warriors aka Ultra Force (1986)

Újabb klasszikus keleti akciófilm a 80-as évekből Michelle Yeoh-val a főszerepben.Szokásos rendőrsztori,bosszúállás,gyilkosság még egy repülőgép eltérítési kísérlet is belefért.De talán az egyik legkomolyabb hangvételű filmje az akkori felhozatalból.Másik főbb szerepben Hiroyuki Sanadát láthatjuk.

Az akciójelenetek ebben a filmben is nagyon látványosak,párszor vissza kellett pörgetnem újranézés céljából őket.

Drape:

Sztori megerősítve.Ez az a film.

Ja és Michelle Yeoh tényleg nagyon csinoska volt akkoriban. :)

0
2010. február 11., csütörtök 13:03
A Royal Warriors aka Ultra Force aka In the line of Duty aka Police Assassin aka Wong ga jin si végül az a film amit régóta kerestem. Köszi Argento!
De jó lesz ma este újranézni. Michelle Yeoh még most is csodálatosan szép, de fiatalon kimondhatatlanul gyönyörű volt.
0
2010. február 11., csütörtök 10:45
[REC] (2007)

Másodszorra is nagyot üt, rendkívüli hitelessége miatt kiemelkedő mozi, hatalmas összerezzenésekkel, fotelből kiugrálásokkal - ízlés szerint, nem beszélve a meggyőző végjátékról. Nagyon várom már a második részt.
0
2010. február 9., kedd 15:09
A Police Assassins nem arról szólt.Az Ultra Force 2 nevet csak a Németek ragasztották rá,onnan jött be a ragyogó minőségű VHS narrátoros verzió,amit lehetett nyüstölni az akkori felültöltős szalagos masinákban. :)

A Royal Warriors-t még nem néztem meg,de a napokban sort kerítek rá.

Így 20 év távlatából nem merem megerősíteni a sztoriját,de mintha tényleg ennek a végén lenne a gyártelepes csihipuhi.

Majd utólag megmondom. ;)
0
2010. február 9., kedd 13:37
Hoppá Argento! Lehet, hogy most megint nagyot alkottál? Ezer éve gondolkodom, hogy mi volt a címe gyermekkorom egyik kedvenc filmjének. Ahogy elolvastam a hozzászólásod végén, hogy Ultra Force, kigyulladt egy lámpa. Segíts kérlek! Ez az a film amiben a rendőr családját felrobbantják, Ő jól végignézi és aztán a végén valami gyártelepen megy a végső leszámolás?
Ha ez nem az Ultra Force, akkor mondjátok meg legyetek oly kedvesek, hogy mi a címe ha ráismertetek.
Ha igen, akkor segíts tovább és áruld el honnan a túrósból lehet ezt megszerezni? Kerestem torrentet de nem nagyon találtam.

Köfinger!
0
2010. február 9., kedd 10:33
Rosszat akarsz nekem? Bár a Prom Nightnál meg a Long Weekendnél (ez még a Prom Nightnál is nagyobb huilladék) rosszab nem hiszem, hogy jöhet!
0
2010. február 9., kedd 10:31
Ja, nem a Dario-ra gondoltam, hanem a mi hungarikum Argento-nkra :D:D
0
2010. február 9., kedd 10:27
"Argento 2 svéd horrorjánál" - ezen egy pillanatig gondolkoznom kellett. :)

A-a, ne vedd ki a tervedből!! :)
0
2010. február 9., kedd 10:24
Pedig ez az én terveimben is benne volt, de akkor inkább maradok Argento 2 svéd horrorjánál! :D:D
0
2010. február 9., kedd 10:11
Még Zombie 3-nak is csúfolták (bár erre volt még vagy 15 film:). Igen, a plakátok számos esetben nagyon hatásosak, és gyakran előfordul az is, hogy a világon semmi közük a filmhez. :)
0
2010. február 9., kedd 10:09
Pedig a szlogenek igen meggyőzőek a plakáton. :)

Futott egy pár címen ez is úgy látom.
0
2010. február 9., kedd 10:02
Le notti del terrore/Burial Ground - The Nights of Terror/The Zombie Dead (1980)

Uhh. Ez nem volt egyszerű. Azt vártam, hogy egy alacsony költségvetésű, félamatőr, holtegyszerű történetű, de szerethető zombis-menekülős film lesz kellemes hangulattal (számos olasz kiskedvencemhez hasonlóan), de a legvadabb rémálmaimban sem számítottam arra, mi is ez. Ez a filmkészítés katasztrófája, könnyen lehetne a horrorfilmek Plan 9 from Outer Space-e, persze ahhoz nincs elég kultusza (csak egy kicsike). A zombik sárga-zöld egyenruhában masíroznak, és akinek már nem jutott egyébként a Fulciéra hajazó fejmaszk, annak nemes egyszerűséggel kicsit összemaszatolták a haját, és már mehetett is útjára. De ez csak egy észrevétel a játékidő teljes egészét végigszövő szörnyűségek közül - a legemlékezetesebb jelenetek a bizonyos Peter Bark-szegmensek, amikor a szerep a szerint tizenvalahány éves fiúcska, valójában 25 éves színész a legnagyobb zombulási veszély kellős közepén támadja le szerelmi vallomásával a saját anyját, fogdosással és smacizással egybekötve...
Na szóval, ez a film egyszerűen rettenetes, iszonyatos, de mint szórakoztató anyag, egész értékelhető, társasági szórakozásra megteszi, bár én inkább azoknak vetíteném le, akikkel ki akarnék cseszni.
0