Shadow of the Vampire (A vámpír árnyéka, 2000)

Ez egy nagyon jó film volt! Arra emlékeztem, hogy különleges hangvételű, rendhagyó tartalmú moziról van szó, ezért annak idején örömmel vásároltam meg videón, azt azonban nem gondoltam volna, hogy így fogom élvezni! Hiába, egy történet- és párbeszédalapú film sokkal hamarabb levesz a lábamról, mint egy olyan, mely csak a látványra gyúr (ebből kitalálható, hogy aki fröcskölős vámpírhorrort vár, az ne itt keresse). John Malkovich jelenlététől soha nem vagyok különösebben oda, ehhez képest mindig nagyon élvezem, amikor játszik, de természetesen a címszerepben látható Willem Dafoe sem piskóta, még Catherine McCormack kisebb szereplése is igazolja, hogy csodás színészek segítségével válik hitelessé a korabeli legenda.
Hátborzongatóan hatásos a film alapötlete, ehhez igazodván nem is válhat valami csatakos őrületté, de ez egyáltalán nem baj, sőt. Megfontolt tempója, nagyszerű filmzenéje egy klasszikus hangulatú művet eredményezett, melyet még sokszor fogok élvezni és értékelni.
A sokat és sokszor dicsért Hellraiser-kocka mellett/előtt ismételten köszönet illeti meg a Navigátor Filmet a tartalmas és kivitelében is fantasztikus kiadásért, az előrendelő vásárlóknak pedig azért, hogy örömmel adtak 6990 Ft-ot e megismételhetetlen termékért.