Keresés

Ki mit néz most?

2010. február 6., szombat 22:52
Hangyabirodalom  (1977)

http://www.youtube.com/watch?v=rDK3IT29uoQ&feature=related

"... a vetített, felnagyított hangyák egy kupacban izegnek-mozognak című (ezalatt sivítozó hangokat nyomnak a készítők), és csak a vak nem veszi észre, hogy a hangyák valami üvegdobozból lettek átvetítve a képre a festett háttér elé. Jókat lehet nevetni azon, hogy némelyik hangya (például a cukorraktárba sorakozós jelenetben) majdnem felmászik, de legalábbis csápjaival nekitámaszkodik az elvileg több tízezer kilométerre lévő kék égnek…"

Egyszer nézhető azért, nem egy tucatfilm az biztos :)
0
2010. február 6., szombat 22:42
Tényleg, kinek adtak el százmillió lemezt? Név szerint kérem, ha lehet... :))

0
2010. február 6., szombat 22:05
Höhö... Nagyon jó film mind a kettő, csak olyan erős divat fikázni őket, hogy ki meri azt leírni?? :-) Gondolom azért volt nagy siker a magyar mozikban is, mert senkinek sem tetszett!  

Mint a Modern Talking. Mindenki cikizte, hogy ilyen nyálas, olyan egysíkú, meg "hová tűnt a sok virág", na de akkor kinek adtak el százmillió lemezt??? :-)

0
2010. február 6., szombat 21:58
Amíg eldől, addig olvassátok a könyvváltozatokat, ott már van harmadik rész is -magyar felirattal. :)
most posts by TM
0
2010. február 6., szombat 21:55
az egy dolog ki adja ki az új holdat, de ki adja ki az első részt BD-n?
0
2010. február 6., szombat 21:53
És most kezdek újra bele a Star Trek-be!
0
2010. február 6., szombat 21:50
Szerintem sem rossz. Most már csak az a kérdés, ki adja ki az Újholdat, és mikor...
0
2010. február 6., szombat 21:41
Alkonyat 1-2

Egy újabb film, amit leginkább addig nem szerettem, amíg nem láttam. :)

Nyilván nem egy örök klasszikus-jelölt, de nem is annyira vészes, mint amilyennek előzetesen hittem. Lájtos mese, melyben a vámpírfogak és a lelkizős jelenetek fordított arányosságban állnak egymással. Merthogy az előbbiből egy sincs, míg utóbbi végigkíséri a teljes játékidőt. Kétszer. Bellát nem kívánnám meg szódával sem, igaz, annyira feminim emóció sem szorult belém, hogy megértsem, mit esznek a kákabelű Edward gyereken a lányrajongók. A farkascsávó és a csöcsös Jessica kapcsolatáról előbb néznék meg egy négyrészes homevideót, de hát nem én alakítom a tinik közízlését. A filmek zenéi tetszettek, s javukra legyen írva, legalább nem annyira közönséges produkciók, mint pár tinivígjátéknak cimkézett gusztustalan, gyenge borzadály.
most posts by TM
0
2010. február 6., szombat 21:35
Pontosan!
Egyébként én gyerekkoromba meg voltam róla győződve, hogy Jacki Chan-t látom a filmben! Ezért nem találtam rá olyan sokáig erre az elfelejtett filmre, mert mindig Chan imdb-s filmográfiájában kerestem. :)
0
2010. február 6., szombat 21:26
Ráadásul a másik főszereplő (Conan Lee) símán nyomta olyan jól mint Jackie Chan.

Még hasonlít is rá egy kicsit. :)

Hihetetlen milyen mutatványai vannak benne,le a kalappal.

Voltak ebben a  műfajban még nagy mágusok,nemcsak Jackie.Neki sikerült rendesen kitörnie.

Az a durva,hogy még nagyon ifjonc koromban láttam moziban (régi szép idők),de bizonyos momentumok megragadtak bennem.

Pedig eltelt jó 20 év azóta.Vagy még több. :)

De még most is nagyon tetszik.Rengeteg humor is van benne,de a verekedések és a harcjelenetek is ott vannak a szeren mindezek mellett.

Hibátlan film. :)
0
2010. február 6., szombat 21:16
Argento!

Hú, nagyon jó hogy említetted a Ninja In The Dragon s Den-t. :))) Azt hittem rajtam kívül, már senki sem emlékszik rá. 8 éves korom körül rongyosra néztem a német szinkronos Ninja Kommando címmel ellátott kazettát. Kb egy éve jutottam hozzá újra, ezúttal már magyar felirattal. És a fantasztikus nosztalgia feelingnél többet sokkal többet adott a film! Nagy élmény volt! Olyannyira, hogy bármilyen hihetetlen, talán a tavalyi év legjobbja volt nálam! :) Ki gondolta volna...
0
2010. február 6., szombat 19:12
Nálam is tuti dara lesz majd. Kijött már a full évad?
0
2010. február 6., szombat 17:48
Spartacus-Blood and Sand s01e01-02
Zöld háttér előtt forgatott sorozat amely a 300 látványvilágára hasonlít plusz hasonló belassítások is vannak benne.Kb történelmileg is annyira hiteles :)
Nekem nagyon bejött,maradok!
0
2010. február 6., szombat 17:11
Tegnap óta keleti lázban égek.Pótoltam némi gyermekkori kung-fu,ninja és akcióőrületet. :)

POLICE ASSASSINS aka ULTRA FORCE 2. (1985):

Nálunk Ultra Force 2 (ami vicces,mert Ultra Force 1 címen meg az egy évvel későbbi Royal Warriorst adták ki Európában) címen futott jó kis legális narrátoros VHS-en,mivel kiadva nem volt.Tékában pult alól,okosban. :)

Legjobb emlékeim szerint egy csomó jó akciójelenet tartalmazott,nos ez stimmel is.

Michelle Yeoh és Cynthia Rothrock kőkeményen osztják a pofonokat és a golyókat másfél órában.A film végi leszámolós részt kétszer is megnéztem,annyira tetszettek a jelenetek benne.Persze bugyutaságok is vannak benne,bőven,de azért jó volt látni Michelle Yeoh régi próbálkozásait,hogy igazán tudjam a modern filmjeit értékelni,mint az Egy Gésa emlékiratai illetve a Tigris és sárkány. :)
Aranyos volt az is hogy Cynthia ,aki egy dekát nem tud kantoni nyelven,kapott egy kantoni szinkront a film kedvéért. :)

Jó kis akcióőrület ez.

RIGHTING WRONGS aka ABOVE THE LAW (1986):

Yuen Biao-t régen nagyon bírtam,rengeteg verekedős filmjét láttam,de emlékeim szerint ez a filmje volt az egyik legjobb.Rám legalábbis ez volt a legnagyobb hatással.Ügyvédet játszik és gengsztereket nyír ki,akiket bíróságon nem tudnak elítéltetni,még valami sztorija is van nem csak pofonosztás.Cynthia Rothrock szinte már kötelező kellék a 80-as évek keleti akciófilmjeiben (állítólag ez mind közül a kedvenc filmje,amiben játszott).Corey Yuen rendező (Police Assassins) pedig itt megintcsak megmutatja hogyan is kell jó akciójeleneteket forgatni,kőkemény és látványos bunyók is helyet kaptak benne.

SPOILER:

Azért ért egy nagy meglepetés.Én ezt utoljára kb 17-18 éve láttam még videón,egy teljesen más happyendes befejezéssel.Ellenben ez a változat már az eredeti befejezést tartalmazza,amiben Cynthia meghal egy nyakonszúrás által a hangáros résznél.Yuen Biao pedig szintén haldoklik egy repülőgéppől kizuhanva a film záró képsoraiban.A tesztvetítéseken elsőkörben még ez a változat ment és kiakadtak rajta a nézők,ezért is forgattak hozzá egy pozitívabb befejezést.Pedig jó volt ez így...a DVD kiadásra már ez került rá.

SPOILER OFF

Biao egyik legjobb mozija a The Prodigal Son mellett.

NINJA IN THE DRAGON S DEN aka NINJA COMMANDO (1982):

Még egy régi kedvenc.Ezt utoljára még moziban láttam,nem emlékeztem egy csomó mindenre csak egy pár dologra.A film egyébként nagyon vicces,tele van humorral,meg látványos verekedésekkel,kardjelenetekkel.A főszereplő Hiroyuki Sanada(The Last Samurai),csak fiatal kiadásban,ő játssza a Japán Ninját,jópofa kis mozi és még mindíg megvan a maga varázsa.

Legközelebb a Royal Warriors (Ultra Force) jön.
0
2010. február 6., szombat 9:30
Bocsánat a sok hibáért.
"Semmi színészkedést nem éreztem benne."
"a jövőjük is" ez teljesen felesleges duplázás
0
2010. február 6., szombat 9:24
Befejeztem a három filmet.
Újranézések voltak, így meglepődni nem volt alkalmam.Az első filmnél a találkozást oldották meg a lehető legjobban.Imádom, ahogy Bogart teljesen hétköznapi módon reagál egy vonzó nő jelenlétében.
Semmi színészkedést nem éreztem benne, a jövőjük isTeljesen el van bűvölve a lánytól.A jövőjük ismeretében még érdekesebb az általam ismert első filmes pillanatuk.Bacall-t én is eszméletlenül vonzó és érdekes nőnek tartom, és sajnálom, hogy viszonylag kevés filmjét láttam(14).Nem volt nehéz megérteni egy férfi reakcióit.A történet kellően érdekes és izgalmas, bár igazából nem ez a legerősebb közös filmjük ilyen szempontból.Még a romantikus szál sem a legkidolgozottabb, de mindenképpen ezt akartam megnézni, és nem a Big Sleep-et.A három film közül ennek a leggyengébb a befejezése.Tulajdonképpen ezért szeretem az ilyen filmeket, mert az egymásratalálással nem vacakolnak sokat.Nincs hosszas bevezető, a nézők már az elejétől fogva a sztárokat akarják látni.Egyszerűen, ha megjelennek ezek a színészek a képernyőn nem tudok nem odafigyelni rájuk.Újabb filmeknél nincsenek ilyen szereplők, akiknél kezem-lábam törném egy mozijegyért.Csak ezért utaznék vissza az időben, hogy gagyi minőségben moziban láthassam, ezeket az "óriásokat".
Hogyan is versenyezhetne a konyhatündérrel és a leghatásosabb filmes lelépéssel a To Have and Have Not?
Szeretem azt hinni, hogy a valóságban is lehetne valami a szereplők között.Ettől működik egy romantkus film(kémiának szokták nevezni)Spencer Tracy és Katharine Hepburn között érzem ezt.Egy-egy pillantásba sokmindent bele lehet magyarázni, és itt volt belőlük jócskán.Itt a találkozásuk nem volt annyira erős, mint az első filmnél, de az utána lévő történések miatt ezt a filmet sokkal jobban kedvelem.Ma már ebből a szituációból nem csinálhatnának ekkora problémát, mert teli a padlás az ilyen filmekkel.Erős nőkről, és ezekről a berögzült elvárásokról 42-ben filmet készíteni biztos bátrabb húzás volt, mint ma ezt eljátszani.A befejezést és a behódolási kisérletet szerencsére viccesen oldják meg.Szerintem a legjobban a közös filmjeik közül.Szeretem azt az energiát Hepburn-nél, amit a szerepeiben mutat....ő az aki lendületet ad az egésznek.Tracy mogorvasága és határozottsága meg szerintem teljesen tipikus lehetett abban az időben.Néha teljesen apa figurának tűnt és nem egy sima egyszerű társnak.Teljesen az az érzésem volt, hogy ő fékezi meg a lendületes partnernőit.Ez legjobban az utolsó filmjükben jön elő.A közös munkáik közül a Guess Who s Coming to Dinner a kedvencem.Annyira jól dolgoznak együtt a kínos szituációkban.(Most kedvem is támadt megnézni.)
Az utolsó filmről, mit is mondhatnék?A kedvencem Hitchcocktól!Nagyjából ennyi.
Egyszerűen minden jelenet a helyén van.A főszereplők között vonzalmat is érezni...nem olyan jellegű szeretetet, mint az előző párosnál.Róluk nem tudnám elképzelni, hogy egymás mellett öregedjenek meg.Cary Grantről meg eleve nehéz elképzelni, hogy hűséges legyen(nem állna jól neki ez a "szerep").Imádom a hotelszobás jelenetet, amikor beavatják Alicia-t a tervbe....hirtelen mindenki komoly lett, az arcokat nagyon érdemes figyelni.A "jelentéseknél" T.R. Devlin hozza magát.A befejezést nem lehet elégszer látni.Ebben azért a feszültséget nem tudják annyira fokozni, mint a rendező más filmjeiben.Ez sajnos a második helyen van az ilyen jellegű toplistán a Rear Window után.Legalább 15 alkalommal néztem meg csak az utolsó tíz percet a filmből.Ez a legromantikusabb pillanat, amit eddig filmen láttam.Hogy hagyta idáig fajulni a dolgokat, az meg a rendező és író érdeme, nem túl romantikus a felvezetés, ezt elismerem.
Ennyi...
Nem érkezett semmilyen tipp, de nem is baj, mert úgysem tudok olyan párról, akik a nyomukba érhetnének az előbb említetteknek.
0
2010. február 6., szombat 0:05
Saw VI

Most néztem meg másodjára.Ez a rész már tényleg csak a sorozat kedvelőinek ajánlott a sok visszautalás miatt.
Tetszik benne az,hogy inkább flashbackekkel hozzák vissza a főhőst,mint hogy mindig feltámadjon valami hülye indokkal.Ha nem lenne ennyi variálás a korábbi részekre utalva akkor azt mondanák,hogy ez már nem is a Fűrész sorozat csak valami horror ami ezen a néven fut tovább.
De itt legalább nem a sokadik ember játsza el Jigsaw-t.Tobin bell még mindig John Kramer és ez jóó!
Van az első trilógia ami az életével foglalkozik,a második pedig a halálával.
A 6. rész igen jóra sikeredett.Érdemes a stáblista végét is megvárni ennél az epizódnál!
Nálam még mindig az ötös a leggyengébb rész ha választani kell.
0
2010. február 5., péntek 23:51
Nekem még csak most sikerült megszereznem DVD-n, de nagyon megérte. Hosszú idő után ez az egyik film, amit tátott szájjal néztem olykor és hát ez ritka jelenség :) Teljesen elvarázsolt. Most fogok nekiállni az extráknak :)
0
2010. február 5., péntek 23:40
Nekem is az egyik kedvenc filmem. Erre a filmre még Tarantino is elismerően bólinthat, Tony Scott nagyon ráérzett a hangulatra. Azt hiszem a forgatókönyvhöz képest, csak a végét változtatták meg, de végül QT is azt mondta, hogy így tényleg jobban működik filmen.

SPOILER

Ha ennyi szarságon keresztül ment a két főszereplő, akkor a végére mégse haljon már meg Clarence. Elég, ha a fél szemére megvakul :)

SPOILER

Amúgy a DVD-re egy új szinkront raktak. Igaz az eredeti hangok nagy része megmaradt (Patricia Arquette és Gary Oldman hangjai cserélve lettek az tuti), de azért én csak a régi videokazettát veszem elő mindig, nagyon megszoktam már a klasszikus szinkront. Egyszer megnéztem dvd-n angolul is, úgy is elég élvezetes, és még a hangzásra sem lehet panasz.

Az egyik kedvenc jelenetem a filmből:

0
2010. február 5., péntek 23:12
Halloween II (2009)

Nagyon jól indul. Aztán igen gyorsan vérciki lesz, mert ezt az erőltetett, röhejesen alpári stílust ott kéne már hagyni az út szélén. Néhány egyéb borzasztóan égő betéttől még jobban leépül a színvonal, de a közepétől történik valami, mert elkezdünk a lényegre fókuszálni végre, elmaradnak a baromságok, és a vizuálisan egyébként nagyon jól kinéző film hatására a második felére rátapadok a képernyőre. Végig pokolian durva (az unrated verzió), teljesen figyelmen kívül tudom hagyni, ki volt ez a maszkos fószer évtizedekkel korábban, és amit a végjátékhoz közeledve látok, azt rendkívül élvezem. A jellemek átalakulnak, az egész koncepció immár száz százalékosan robzombie-s, én pedig csalódottan pislogok a stáblista közben, merthogy vége.

Iszonyatosan sajnálom, hogy nem léptem fel Pestre egy mozis vetítésre, de talán ellensúlyozza a tény, hogy az unrated változat nálam kötelező vétel, és még jó párszor örömmel megnézendő.

Aki figyelemmel kísérte a korábbi Zombie-produkciókról szóló véleményemet, láthatta, hogy egyik korábbi munkáját sem neveztem filmnek, számomra ez az első filmje. Most már viszont kifejezetten szeretném, ha hátrahagyná az öncélú és bunkó keménykedést és trágárkodást, mert nagyon gáz, de a többi, amit ezúttal mutatott, számomra kedvező irányba mutat. Hajrá!

Ja, a zenék is jók (Nights In White Satin, Love Hurts), a szereplőknek pedig irtó jól állnak a Rocky Horror Picture Show-jelmezek, remek ötlet volt! :)
0
2010. február 5., péntek 23:02
Gary Oldman nagyon durván néz ki benne.Jó a dumája is. :D

Sok embernél kimaradt valahogy ez a film,pedig én már mozibemutató után nagy rajongója lettem.Az pedig már jó rég volt. :)
0
2010. február 5., péntek 22:56
Nagyon jó beszaratós oldal : http://info.break.com/static/live/v1/pages/sponsors/daybreakers/daybreakers.html    :)
0
2010. február 5., péntek 22:49
Ma a "tévés ajánló" topikban eszembe jutott, hogy mi szerint válogatom össze az esti és egyben reggeli filmeket.Nagyon jól együttműködő párosok "romantikus" filmjeit nézném meg.
Elsőre a To Have and Have Not című film ugrott be.
Második film lesz a Woman of the Year.
Természetesen az örök kedvencem a Notorious sem maradhat ki.

Mivel múltkor nagyon bejött a segítségkérés film ügyben.Most is ezt szeretném igénybe venni, ha lehet...
Újkori(mindenképpen 70 utánról) párosokra kérnék tippeket, ajánlatokat 3film-3 teljesen más páros.
Tv-s ajánlónál emlegetett  Meg Ryan és Tom Hanks nem játszanak.
Köszönöm, ha lesz javaslat.
0
2010. február 5., péntek 22:48
Tiszta románc (True Romance)

Ez a film valami fantasztikusan jó :) Nem is tudom, hogy élhettem eddig nélküle :D Egyenesen minden képkockája imádni való, a szereposztás zseniális, hiszen baromi jó színészeket láthatunk a kisebb szerepekben is. A zenéje pedig fülbemászó :) Azt hiszem, van most egy újabb kedvenc filmem :)

10/10
0
2010. február 5., péntek 11:56
Megvan a 9 lemezes Digi.Tudom ,hogy rajta van.
0