A dupla DVD-n rajta van a mozis és a rendezői változat is. Egyébként ezt a harmadikat szabták át a legjobban a négyből. Finoman szólva nagyon. :)
0
2010. február 5., péntek 11:50
6264
Ezt az AvP 1-2-ben még gyorsabban lezavarták.Nem nagyon volt lappangási fázis. :D
0
2010. február 5., péntek 11:42
14599
SPOILER:
Biztos tovább tart, amíg kifejlődik a királynő, mint egy mezei Alijen. :)))
SPOILER OFF
0
2010. február 5., péntek 11:11
8977
SPOILER:
Azért az is érdekes, hogy míg Kane-ból pár óra múlva kikelt az idegen, Ripley-ben napokig benne volt. Akkor hogy is van ez? A nőkben tovább bírják? :D:D:D
0
2010. február 5., péntek 11:01
6264
Az sajnos a legrosszabb húzás volt. :(
SPOILER:
A királynős/acélkohós jelentre gondolsz.A mozisban mutatják ahogy kirobban az embrió,a DVD-re készült változatban már nem.
SPOILER OFF
Elsőkörben még a mozipremier idején olvastam el a regényváltozatot (Alan Dean Foster) ,ami gyakorlatilag ennek a változatnak felelt meg(a befejezése is).De valahogy regényben jobbra sikeredett (jobban átjött) és kevésbé vontatottra,mint végül így készen a DVD-n láthattam.
Este ezt a változatot néztem meg,pedig áltlában a mozisat szoktam,de már beugrott hogy miért is azt.Nem érzem kevésbé teljesnek,igaz ezek a plusz adalékok tettek hozzá a történethez mégsem emelték nálam továbbra sem a filmet az első két Alien mozi mellett idobogóra.De egy aránylag korrekt lezárása lett egy trilógiának.Meg egy korszaknak.
Utána azért még megtoldották eggyel.Nem bírták ki hogy ne... :).
0
2010. február 5., péntek 10:53
7076
Igazad van. És a film legvégén is van valami változtatás, ami nem tetszett, de nem akarok spoilerezni, meg így hirtelen nem is emlékszem pontosan.
0
2010. február 5., péntek 10:47
6264
Símán jobb,de ott meg elsikkadnak a karakterek, egyszercsak eltűnnek a filmből pld, Junior vagy Golic(utóbbit a betegszobában látjuk utoljára),akiknek a "bővített"-ben jut némi szerep.Főleg ez utóbbinak,ami viszont a bővített verzió egyik legjobb jelenete volt.
Ha emlékszel volt még az a rész a mozisban mikor beszélgetnek arról,hogyan ejtik csapdába a lényt,még az előkészületek is megvoltak.
Csak a lényeg nem.
Ettől független a hosszú változat csak hosszú és elég sok benne az üresjárat.A visszarakott jelenetek egy jó része maradhatott volna a vágóasztalon.Pld még az a plusz 2-3 istentisztelet (semmi bajom a vallással) egyszerűen vontatottá tette ,főleg a 2. felétől.
0
2010. február 5., péntek 10:41
7076
Na, például ebből is jobb a moziváltozat.
0
2010. február 5., péntek 10:37
6264
Esti:
Végső megoldás:a halál - Alien 3
Hát ez nem valami vidám mozi...
Ripley harmadik találkozása az Idegennel igencsak elborultra sikeredett.Fincher első rendezése merész és a a folyamatos beleugatások ellenére is képes volt élvezhető filmet összedobni.A börtönbolygó lehangoló atmoszférájához remek kísérőzenéket írt Elliot Goldenthal,emellett a kamerakezelés is ügyesen lett megoldva jópár helyen.
Ugyan én továbbra is ezt tartom a sorozat leggyengébb részének,Finchernek mégis sikerült új dimenziókat nyitni az Alien univerzumban.Érdekes volt látni,hogy a 2. részben látott Cameroni űrháború hogyan fordul át kétségbeesett meneküléssé egy büntetőtelepen,ahol még fegyverek sincsenek.Itt először találkozik ember és idegen úgy,hogy előbbinek még esélye sincs nagyon megvédeni magát.
Élvezhető mozi,de továbbra sem ez a kedvencem.
10/8
0
2010. február 5., péntek 10:04
8977
:) Ez igaz, de most szerintem az az 5 már megvan, a várhatóan bele fog szólni az esélyesek dolgába! :) Valahogy nem hiszem, hogy az Up in the Air, esetleg a Precious kapja meg a díjat!
0
2010. február 5., péntek 9:34
7076
Máskor is csak ötöt kellett pótolnod. :)
0
2010. február 5., péntek 9:11
8977
Most már csak 5 filmet kell pótolnom az idei 10-es Oscar listáról! :) Ilyen sem volt még, hogy ennyit sikerüljön megnézni a díjátadó előtt!
0
2010. február 4., csütörtök 23:17
6264
Cameron mester megalomániájánál már csak a házasságainak a száma nagyobb.Suzy Amis még elég kitartó is,vele már elég régen együtt vannak. :D
0
2010. február 4., csütörtök 23:12
5023
ugye-ugye! Cameron úgy látszik elvetett néhány magot az exnejében, hogy ilyen zsír filmet csinált! :O
0
2010. február 4., csütörtök 22:41
8977
The Hurt Locker
Na, ez aztán egy tökös kis film! Imádom a háborús filmeket, annak minden aspektusát. Most egy új formában nyerhetünk bepillantást a borzalmakba a bombaszakértők szemén keresztül. Nagyon feszült, végig izgi, jó kis film ez! Szeretem! :D
0
2010. február 4., csütörtök 22:02
52685
Rainbownak csak az fáj, hogy nem ő törte be Butlert, különben a történet második feléért lenne oda, de nagyon. :))
most posts by TM
0
2010. február 4., csütörtök 21:28
14599
Az égvilágon semmi, nekem elhiheted, csak sokaknak nem jön be a film második fele. Nem értem, miért... :)))
Az éttermi jelenet meg odaver, mint állat, bár egy kb. 20 évvel korábbi filmből nyúlták le...
Azóta megnéztem, mennyi is a Bűn árfolyama, hát elég magas, már ami a tetszési indexét illeti. :)))
0
2010. február 4., csütörtök 20:49
5042
The Road (2009)
Mondtam már hogy szeretem az apokaliptikus filmeket? John Hillcoat filmje a műfaj egyik gyöngyszeme! Jópár ilyen filmet láttam már, de azthiszem ennél sötétebb képet még egyik film sem festett a világról: Tíz évvel az apokalipszis után (talán nukleári háború? Kit tudja...) a civilizációnak vége, az állatok, és a növények is elpusztultak. A maroknyi éhező túlélő, kannibalizmusra vetemedik. Erkölcs, már csak nyomokban lelhető fel ebben a világban, ahol Apa, és tíz éves fia látszólag céltalanul vándorol a civilizáció romjai között. Igazából maguk sem értik hogy mi értelme az életnek ezek után, csak egy ősi ösztön tartja őket életben, az apa minden útolsó erejével meg akarja védeni a fiát minden rossztól. Az éhhalál ellen azonban semmit sem tehet. Mindössze két töltényük maradt, amit maguknak tartogatnak. A teljes kilátástalanságban mégis kitűznek maguk elé egy célt: Délnek tartanak, az óceán partjára. Nem tudom miért remélik hogy ott jobb lesz, de amíg úton vannak él a remény. Nagyon mély érzelmek vannak a filmben, az élet értelmét keresi a lehető leg kilátástalan helyzetben is. Te mikor jutnál el odáig hogy feladd? Milyen érzés lehet végignézni a világ végét? Viggo Mortensen alakítása hibátlan, Robert Duvall epizódszerepe pedig igazán emlékezetes! 95%
0
2010. február 4., csütörtök 19:42
9489
Én már leírtam, amit gondolok róla. Nekem nem jött be.
0
2010. február 4., csütörtök 19:40
5023
ezt én se vágom mi a baj a csúf igazsággal!
0
2010. február 4., csütörtök 19:35
9489
Butlert én is bírtam, 40 percig. Tudod, nincs közös mozizás.... :)
0
2010. február 4., csütörtök 18:00
14599
Most lett vége a Szellemirtók-nak BD-n, nagyon jó kis filmecske. Újabb lemaradást pótoltam be klasszikusokból, pedig a második részét annó jópárszor láttam. Az elsőhöz viszont nem volt eddig szerencsém...
Előtte lelepleztem egy Csúf igazság-ot is. Nem értem, miért szidja mindenki, nekem kimondottan bejött. Gerard Butler-t amúgyis bírom, de Katherine Heigl is hozza a formáját, pont azt, amiért annyira imádom. :)))
0
2010. február 4., csütörtök 17:42
13392
Akkor tudod, mit kell tenned a megtekintésük után. :)
0
2010. február 4., csütörtök 17:40
7151
Fulci-gyűjteményem nagyon gyarapodásnak indult, így például az általad említett HOUSE OF CLOCKS mellett egy erotikus paródia és a MURDER ROCK című műve is befutott a többi mellé. Mondjuk ez a mostani (Quando Alice ruppe lo specchio) pont nem...
0
2010. február 4., csütörtök 17:27
13392
Quando Alice ruppe lo specchio/Touch of Death (1988)
Fulci késői tévéfilmes korszaka hááát... Az egy évvel későbbi The House of Clocks meglepően szórakoztatóra sikeredett a maga alapötletével, a rendkívül költségtakarékos, de kellemes ódon hangulatot árasztó helyszínével és a cselekményt jópofán és fulcisan lezáró történéseivel. A Touch of Death viszont félkomédia létére nagyon pofátlan merénylet a rajongók ellen, borzasztóan rossz lett. Humora nagyon gagyi, és ez elmondható minden összetevőjéről. Tök felesleges, átléphető.