Keresés

Ki mit néz most?

2010. január 25., hétfő 12:20
Sorority Row (2009):

Újabb feldolgozással sikerült gyarapítani a tinihorror kategória amúgy is széles választékát.A film semmivel sem rosszabb (sem jobb) ,mint elődfilmjei a Tudom mit tettél sorozat,Sikoly filmek,Rémségek könyve és társai.

Túlságosan nagy meglepetéseket nem fog okozni a gyilkos kilétét illetően,így túl már a sok ezredik horrorfilmen,első tippem máris helyesnek bizonyult,persze azért próbálják csűrni-csavarni,hogy ne legyen annyira egyszerű a képlet.Klisé ,klisé hátán,de nem túl zavaró,ha nem folyton a hibákat keressük benne.

A gyilkosságok kivitelezése korrekt(tetszik a gyilkos fegyvere :D),folyik a vér ezerrel,a főszereplő hölgyek között van 1-2 igencsak jó bőr,ami tovább emeli a film élvezeti faktorát.A SW fanok is örülhetnek,mert Carrie Fisher is felbukkan egy kisebb szerepben. :)

Egyszeri megnézésre tökéletes,de Oscar-t valószínű nem fog kapni .

10/7
0
2010. január 25., hétfő 11:18
Kínzó közelség nálam is megvolt péntek éjjel, nagyon bejött. A feszültség szinte kézzel fogható volt végig, bár a vége szerintem is lehetne jobb. Nem bántam meg a vételt. Megint bebizonyosodott, hogy a kicsit komolyabb filmeket nem mutatják be nálunk moziban...
0
2010. január 25., hétfő 11:08
A Magyar Helytelenül Írás Szabályai tizenegyedik kiadását használom.
0
2010. január 25., hétfő 11:05
Képlet
Ettől a rendezőtől bármi jöhet, senki és semmi nem tudja elrontani az eddigi filmjeit.Egésszen a Nyál-tengerig fordulatos és izgalmas.A zseblámpa lenyelését nem egészen értettem és azokat a köveket sem tudtam hova tenni.Biztos nálad kellett lennie, hogy halld a hangokat.A kislány az elején rendesen a frászt hozta rám.Nagyon érdekesnek tartom az alapötletet....sosem bírtam a matekot, de ez a számos, jeles, kódolásos filmek bejönnek.Cage úrnak bármilyen hihetetlen is, de ezek az alkoholista és vagy tudományos szerepeket találták ki.Egyáltalán nem idegen ebben a szerepben.Sok ilyen filmet eltudnék még viselni....a végét meg egyszerűen el kell felejteni.

Kínzó közelség
Az már biztos, hogy sose költözök zsaru mellé.Amint mellém költözik egy rögtön lelépek.Nem vagyok olyan ember, aki kezelni tudná ezt a helyzetet.Imádtam azt a félmosolyt az arcán, amikor keresztbe tett "fehércsókának".Erre született, nagyon félelmetes volt a szerepben.A végére számítottam, mert ugye mindenkinek van gyenge pontja és többször utalnak is rá.Ennek ellenére a befejezés gyenge volt.Ilyen nehezen(néző számára élvezetesen) jutnak el odáig és ilyen egyszerűen és főleg gyorsan zárják le.Nagyon tetszett a film és örülök, hogy megvettem, de egy picit csalódott vagyok.Mindentől függetlenül az alaphelyzet fordítva és így is érdekes és érdemes rajta elgondolkozni.

Közös titkunk
Elolvastam Niwrok kritikáját és teljesen megnyugodtam.Tudtam, hogy ez a film kell nekem és tetszeni is fog.Egyébként az én családom is ilyen emberekből áll, akik magukba folytanak egy csomó mindent.
Mondanom se kell, hogy magamra ismertem néhány figurában.Imádtam a filmet, mert már a kezdeti képsoroknál beszippantott..Williem Dafoe nagyot alakít, egyszerűen gyűlöltem.(ez jót jelent:).Julia Roberts is megállja a helyét.
A gyerekszereplők igazából, akiken le lehet mérni a család problémáinak súlyosságát és elcseszettségét.Rengetegszer éreztem, amit a szereplők is.
A befejezésért külön pirospont a készítőknek, nem volt annyira erőltetett, mint más filmekben.Semmi cukormázat nem vettem észre, de biztos elvakított az az érzés, amit az egész film adott.
Új ideiglenes kedvencem lett ez a film.Nagyon ajánlom!!!
0
2010. január 25., hétfő 9:59
Mondjuk az a másik, akinek SPOILER! k.b 2 perc szereplés után kifolyik a bele SPOILER VÉGE! sokkal jobban tetszett! :D:D
0
2010. január 25., hétfő 1:28
Az utolsó mondatra jó cáfolat az Álom.net:).
0
2010. január 25., hétfő 0:36
Van egy-két jópofa video a youtube-on, pl. amikor Miley "hánámontáná" Cyrus véletlenül összefut ezzel a kis színészpalántával egy rendezvényen (aranyos kis fél perc), de az interjúk is jópofák a lánykával. És még csak nincs is orosz akcentusa. :)
0
2010. január 25., hétfő 0:32
Orphan - Az árva

Áááá nem szeretem, ha gyerekek a főszereplői egy horrorfilmnek legyen az a tettes vagy az áldozati oldal, mert a gyerekekről azt képzeli az ember, hogy ártatlanok és kis angyalkák és hát végül is azok, de a horror műfajának ezen szegmense pont erről szól, hogy totál beteg dolgokat állítson elénk. Jó, két órás beszaratós film, amit szépen, lassan bont ki azért, hogy a végén az ember pofájába vágja az egészet, és úgy bámuld az utolsó 15 percet, mintha az AVATAR-t néznéd először 3D-ben, csak nézel, és ülsz egy zabszemmel a seggedben és várod, hogy mi lesz. Totál befostam tőle, nem is tudom, hogy fogok aludni, valószínű egy hétig kerülöm a környékbeli kölyköket!!!! (némelyik amúgy is furán néz ki!)
0
2010. január 25., hétfő 0:21
Supernatural 5x11

Messzemenően az egyik legizgalmasabb sorozat az Odaát. Amit műveltek az évek során, az tetszik. Amerre halad a sztori, az is tetszik. A 2 hónapos szünet után most egy egész jó résszel tértek vissza. Helyszín: diliház. Csak egy szó: PUDIIIING! :D
0
2010. január 25., hétfő 0:11
De legalább Piemaker előtt tisztul, miért nem kutatom az After Dark-filmeket. :)
Ja, fent a szereplők felsorolásánál aranyos a poén. :)
0
2010. január 25., hétfő 0:09
Perkins´ 14 (2009)

A gyerekrablás csak a kezdet.

Igen jó ötletek egy förtelmesen szar filmben. Annyira szenvedtem a másfél óra alatt, hogy arra nincs is szó: katasztrofális alakítások, rettenetes forgatókönyv, szar rendezés, minden borzalmas. Simán a tavalyi év legrosszabbja.
0
2010. január 25., hétfő 0:04
Killing Birds - uccelli assassini/Zombie 5: Killing Birds (1987)

Szeretem, ha fiatalok a ´80-as években a természetben bóklásznak és egy elhagyatott házra találnak. Na most azért nem kell elájulni, sokkal klasszabb dolgok is kisültek már a fenti alapötletből, mint itt, történetesen nem is igazán értettem, mi a támadások forrása. Egy fickó vadászkéssel megdöf néhány személyt az első percekben, majd néhány agresszív fejű madarat látunk, meg Robert Vaughn mászkál vakon, a fiatalok bóklásznak, aztán nagysokára előtörnek ilyen masszív fejű lények. Ennyi a film nagyjából, de bármennyire is amatőr, nem esett olyan nagyon nehezemre élvezni - kellemesek a mészármaszkok, tűrhető a hangulat, elment.

Azért az USA "The Zombie Pack"-ból nyilván ez a leggyengébb - a Zombi 3 félig Fulcitól, félig Fragassotól és Matteitől kifejezetten szórakoztatott, az After Death kisebb kedvenc lett a remek helyszínével és zenéjével, de a szóban forgó Killing Birds is elfér mellettük.
0
2010. január 24., vasárnap 23:52
Nem tudom, én is elvoltam a Laid to Resttel, pedig igazán nem nagy durranás, sőt. Meg aztán, az a kis béna színésznőcske kellemes társaság volt másfél órán keresztül. :)
0
2010. január 24., vasárnap 23:15
Én is ! XD
0
2010. január 24., vasárnap 23:06
Kedvet kaptam hozzá! :D:D
0
2010. január 24., vasárnap 22:49
Nem hittem volna, hogy éppen ma fogom látni életem talán legocsmányabb filmjét, amely tavalyelőtt készült GUTTERBALLS címmel. Ehhez képest a Freddy bácsival fémjelzett rémálmok andalító esti mesék, Jason mészárlásai gyerekes túlkapások, a Cannibal Holocaust pedig maga a nagybetűs MŰVÉSZET. Már a főcím előtt egy meglehetősen brutális jelenet látható, és ez szó szerint csak a kezdet. Következik egy igen durva és hosszadalmas nemi erőszak, amelynek befejezéseként egy tekebábu nagyon nem az eredeti rendeltetési helyén köt ki. A film egyébként gyakorlatilag egy tekebárban játszódik két este (éjszaka) alatt. Mondanom sem kell, hogy a tekebábuban rejlő lehetőségeket a fentiekkel még egyáltalán nem merítette ki a rendező. Ebből a filmből tudtam meg, hogy a 69-es póz a szexben nemcsak hogy veszélyes, de akár halálos is lehet. És ne gondoljuk, hogy a kamera csak sejteti, hogy mi okozza a női résztvevő fulladásos halálát. (Uncut version előnyben: nekem ahhoz volt szerencsém.) Hogy hányféleképpen és főleg milyen változatosan lehet megölni az embereket, azt ez a film igen részletesen és érzékletesen bemutatja. Tocsogunk a vérben, görögdinnyeként freccsenek szét a fejek stb. stb. Hogy minden második szó a „fuck”, az igazából szót sem érdemelne. De hogy mi volt az igazi horror a számomra? A vége főcím, amely hosszasan sorolja, kiknek köszönhetően jött létre ez a film. No comment. Nyilván vannak, akik az ilyen alkotásokra mondják, hogy „kemény”, meg „ütős”, nekem szimplán csak a belem fordult ki.
0
2010. január 24., vasárnap 22:12
Mai, érdekes párosítású kombóm! :)

Laid to Rest

(500) Days of Summer

Két elég eltérő stílusú film! :)
Mégis mindkettő tetszett! Az első elég brutális és nyers mivolta miatt, a második pedig a történet miatt!
Ha pontoznom kéne, akkor a horror 70%, a romantiksu vígjáték pedig 80%-ot kapna!
Soha rosszabb filmeket ne lássak!
0
2010. január 24., vasárnap 19:13
Jeanne d Arc - Az Orléans-i szűz

Nem vagyok vallásos, így ezt a fanatizálást és jelenéseket sosem fogom megérteni.Én az a fickó lennék a történetben, akit már az elején a saját társai vágnának le, mint egy disznót.Azon gondolkoztam közben, hogy ki tudta volna még eljátszani a főszerepet rajta kívül.Folyton az ötödik elemben nyújtott "alakítása" jutott az eszembe.Dustin Hoffman és Vincent Cassel viszont már megint remekül oldották meg azt a kevés lehetőséget, ami jutott nekik.
A történetet hallottam már sokszor, így semmi különös pluszt nem adott ez a film, de a csatajelenetek(kivéve, amikor ráközelítenek Milla Jovovich-ra az egyszemélyes lovasroham alatt) nagyon rendben voltak.A film utolsó fél órája mindenért kárpótol.Ezt még megfogom nézni.
0
2010. január 24., vasárnap 15:35
Ishtar
Az a típusú musical, amit nem kedvelek.A típus alatt SZAR-t értek.:)
Fogalmam sincs, hogy mikor fogom újra megpróbálni megnézni ezt a filmet.
Egyszerűen 35percig bírtam.Ne csináljon az zenés éneklős filmet, aki egyiket sem tudja alapszinten sem.Ez egy vígjáték akart lenni, de nem tudtam úgy nézni.
Nem is emlékszem, mikor kapcsoltam ki utoljára filmet?:)
Fujj...most megint szünetet kell tartanom.:(
0
2010. január 24., vasárnap 12:06
"gyilkossági ügytől"
. helyett ?
Kár részletezni a helyesírást.:)
Bocsánat.:)
0
2010. január 24., vasárnap 12:03
Beugratás
Erről a történetről, szereplőkről akarok még olvasni.Rögtön ez jutott eszembe a film megnézése után.Imádtam, ahogy kiderítettek egy csomó mindent erről a fickóról....Richard Gere végre megint egy csavaros, jó szerepben látható, ennek nagyon örültem.Egyből a hazugsággyáros ugrott be róla, nem tudom miért, pedig egy csomó "hivatalos" adat alapján dolgoztak a filmbeli írók.
Akiktől viszont több kellett volna, az Hope Davis(bár az ő karaktere nem engedett túl sokat) és Alfred Molina....teljesen rutinból hozták a figuráikat.Nem számítottam ennyire figyelemfelkeltő mozira.Sajnos velem a szokásostól eltérően a film után kezd el érdekelni a könyv és nem fordítva.Ez van....a filmet ajánlom...

Elit halálosztók
A képi megvalósítás és a helyszín jobban lázba hozott, mint maga a drámaiság a cselekmény.Ez rosszat is jelenthetne, de nálam ezek a dolgok elvitték az egész filmet a hátukon.Megmondom őszintén, ha nem itt játszódik fel sem figyelek JSZ ajánlására.
Nem tudnék semmi rosszat mondani a színészekről sem, de ennél a filmnél valamiért nagyon zavart, hogy csak és kizárólag a feliratra kell hagyatkoznom.Ez  persze hülyeség, mert a portugál nyelv különlegesebbé tette az egészet.
Jó volt, de nem mostanában nézem újra.A másik két film izgalmasabb....

Frequency
Az előbb fejeztem be és arra gondoltam, hogy az utolsó két percet leszámítva új film kerülhet a kedvencek listára.
Nagyon élveztem, főleg az első gyilkosággi ügytől kezdve.
Ugyanúgy jártam ezzel a filmmel, mint a Sebezhetetlennel.Vagyis hülyeségnek tűnt elsőre, azután nagyot koppantam(pozitívan).Ahogy belerázódtam és ki tudtam zárni a buktatókat, egyszerűen magávalragadott az élmény.Magamat is meglepve izgulni tudtam, egy olyan filmen, aminek kitalálhattam a befejezését.

Holtak földje
Mi kell egy jó mozihoz.Azt hittem ismerem a recept egy részét.Végy egy jó színészt(öld meg támaszd fel!!)
Eddig azt gondoltam, hogy minden filmbe kell legalább egy.Páran már rámcáfoltak.Ez is egy ilyen mű volt.A szereplők megoldják a feladatukat és kész.:)
A sminkek tetszettek, de egy zombis filmről semmit nem tudok leírni.Még a történeten sem fontos.
A twinpack másik darabja a Holtak hajnala minden szempontból jobban tetszett, de ez se volt kutya, ha csak a szórakozás faktort nézem.
Hétésfélhétnyolcésfélhat....
0
2010. január 24., vasárnap 10:55
Pasik és csajok (Girls and Boys)

Egész jó kis rom-kom. Vannak benne haláli poénok :) Bírom ezt a filmet. Régen láttam, most örültem, hogy újra néztem. Lazán 10/7-es film.
0
2010. január 24., vasárnap 3:15
Én tudom, de anno amerikainak aposztrofálták a filmet, ezért hagytam így. :)

Node van egy még érdekesebb infóm is, nevezetesen az, hogy miért is ez volt az első amerikai/angol sci-fi, melyet a magyar mozik is játszottak.
Két szerencsés dolognak volt ez köszönhető:

1. 1969-ben indult hazánkban a Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozat, melynek főszerkesztője a néhai Kuczka Péter volt.
Kuczka Péter(író, költő, műfordító)nagy kedvence volt ez a film, ezért kijárta a MOKÉP akkori igazgatójánál a film hazai átvételét, mitöbb igen gyors bemutatását is.
2. Akkoriban kezdték el vetíteni hazánkban a Hosszú, forró nyár(The Long Hot Summer)című amerikai sorozatot, mely igen népszerűvé vált hazánkban, olyannyira, hogy a Magyar Televízió 1973-ban még egyszer műsorára tűzte a sorozatot.
Nomost, eme sorozat és a sci-fi mozifilm főszereplője egyaránt Roy Thinnes volt, akit a sorozat miatt annyira megszerettek a magyar nézők Ben Quick-ként, hogy aztán ez a jó kis amerikai(angol)sci-fi is hatalmas sikert aratott a honi mozikban(majd 1979-ben a tv-ben is).
0
2010. január 24., vasárnap 1:10
Igen, ismerem az érzést! :) Volt már példa társasági trash-nézésre, de ott nagyobb volt az élmény. Szóval kicsit lehetett volna rosszabb a film, hogy még jobban szórakozhassak, de kétségkívül megértem az emlékezetes mivoltát. :)
0
2010. január 24., vasárnap 1:07
Igazából ezt a filmet társaságban jó nagyon megnézni! :)))
Ja, és vígjátékként kell tekinteni rá! :) Egy igazi trash gyöngyszem!
0