Terminátor filmként nem volt kielégítő, ezt abból érzem, hogy egy hasonló film után azért van egyfajta fejem, most pl. olyat kéne vágnom, hogy "íííí, láttam a T4-et!", de csak úgy érzem magam, mint aki egy baromi hangos és azért szórakoztató akcióorgiát látott. Nem gond, legfeljebb egy bármikor elővehető, nagyon ütős törés-zúzásként lesz a polcon, nem mint vérbeli Terminátor-film.
0
2010. január 24., vasárnap 0:37
5042
Jim Sheridan - Brothers (2009)
Az alapsztori gondolom mindenkinek ismerős, a Tesdvéred feleségét amerikai remake-jéről lenne szó. Az előzetes viszont nagyon felcsigázott, a színészek, és hát ugye a rendező miatt. Tobey Maguire remek színész! Csak ezt már lassan el is felejtettük, a Pókembereknek köszönhetően. Szerintem simán élete legjobbját nyújtja a háborútól megcsömörlött katona szerepében. Hihetetlen milyen beteg tekintetei vannak! De Gyllenhaal, és Portman is elég jók! Pattanásig feszült családi dráma, ami teljesen a színészi alakításokra van kihegyezve! És ezért már szerintem simán megéri megnézni!
A Bedford incidens Nem igazán voltam jó közönség, mert baromira untam a felvezetést.Az első 45-50 perc lehetett volna kicsit érdekesebb, bár értem én ,hogy fel kell építeni a hangulatot.Most már a film ismeretében érthetetlen számomra, hogy miért egy Sidney Poitier doboz részeként van meg ez a film és nem egy Richard Widmark neve alatt kiadott gyűjteményben.Lemosott mindenkit a színről.Végig húzták az idegeimet...vártam a nagy összecsapást a két főszereplő között, mert egy thriller-ről van szó.Néhány összezördülésen kívül nem sokat kaptam.Inkább ilyen folytonos feszültség volt a hajón...ezt viszont jól oldották meg...a befejezés viszont telitalálat volt.:)
A csúf igazság Jól indul és közepes vagy még kicsit rosszabb a befejezés.Nagyjából ennyit tudtam a filmről mielőtt elolvastam róla egy élménybeszámolót.Ott dőlt el, hogy nekem ez kell....és marhára nem bántam meg....a tökönrúgással egyenértékű befejezés ellenére sem.Imádtam az első felét...egyszerűen mindannyiunk példaképe csak úgy kéretlenül is osztogatta a tanácsokat.Végigvigyorogtam a tévés bejelentkezéseit és a szemtől-szembe megmondott aranyköpéseket.Azután mivel jól felkészítettek az utolsó félre....nem tudta az összképet lerombolni az sem, hogy a "bulldogbólpincsikutya" lett.Ez kell a népnek, ezt kaptam.Szeretném, ha legalább egyszer dvd-n kiadnák egy olyan filmet, ahol végig tartja magát a szereplő a kezdeti figurához.Csak csodálnám és úgy hagynám ott a filmet, hogy "ez igen, ő tudja mi a .....van".Én persze ebből semmit nem tudok megvalósítani a saját életemben, de ettől függetlenül jó volna látni.
A Wendell Baker balhé Luke Wilson csinált magának egy filmet, amiben egy lúzernek végre összejön valami.Nagyjából az ő életét is így képzelem.Belefoghatott egy csomó mindenbe és aztán a filmezésnél megtalálta a helyét. Ez a vidéki álmodozó suttyóság közel áll hozzám és nagyjából a készítőket szereplőket is kedvelem.Más nem is kell.Biztos ízekre lehetne szedni ezt a filmet ,de minek.Rengeteg felesleges apróság van benne, én mégis végig egy kis mosolygással néztem.A totálisan blődli boldog befejezés sem készített ki, mint máskor.Az egész egy kellemes utazás volt.Ez ilyen szombat délutáni lazulós film.Rosszkor néztem, de a hatást kiváltotta.:) Hatésfélhatésfélhatésfél....
0
2010. január 23., szombat 20:14
2464
Law abiding citizen 10/10 Kedves Gerard Butler!Ezzel a filmmel jóvátetted azt a Gamer nevezetű bakidat! Tudom,hogy felkapott színész lettél,de azért ne vállalj el minden sz*rt! Nemsokára megnézem a Katherine Heigl-lel készült mozidat is. Vígjátékban még nem láttalak. :))
0
2010. január 23., szombat 16:23
644
Már elérte a felnőtt kort a sorozat, innentől kezdve minden évad ajándék. De egyébként szerintem is 7-8 körül lesz vége. Ted anyjának kiléte meg már régóta nem érdekes, az egész sorozat Barney-n áll vagy bukik.
0
2010. január 23., szombat 14:49
9368
Manapság ez az új Jóbarátok... mondjuk úgy...
0
2010. január 23., szombat 14:44
7721
Tesókódexből olvastam, de többet nem tudok a sorozatról.
0
2010. január 23., szombat 14:42
9368
Szerintem utána jön majd a vádli :) Egyébként fárad a sorozat. Szerintem 7-8. évadnál le fogják lőni, mert kezd kicsit unalmas lenni. De azért még el lehet mosolyogni rajta. Főleg Barney Stinson-on :D
0
2010. január 23., szombat 14:41
7721
A rajongóknak ez nem hiszem, hogy elég lenne.:) 5 évad után talán egy hajszínt vagy szemszínt is bedobhatnának, mert ebből lázadás lesz.:)
0
2010. január 23., szombat 14:35
9368
Az 5. évad legutóbbi részében már lehetett látni anyu sarkát :DDD
0
2010. január 23., szombat 14:30
7721
Ez az a sorozat, aminek soha nem jutnak a végére?:)
0
2010. január 23., szombat 14:28
7721
Így már értem. Dr. Elliot Reid-et kedvelem...de a Star Wars miatt veszni hagyni.:)
0
2010. január 23., szombat 14:25
9368
Hitchcock-tól eddig minden film tetszett, amit láttam, szóval nem hiszem, hogy fogok csalódni benne. A Spike Lee filmek meg olyan filmélmények, amelyek eléggé maradandóak, igaz, eddig 2 filmen vagyok túl vele kapcsolatban (Szemet szemért, Mo Better Blues)
0
2010. január 23., szombat 14:24
9368
Azt hiszem a 4. évadban van az a rész, hogy Sarah Chalke-t teszteli. Ha tetszik neki a Star Wars, akkor ő álmai nője, ha nem, akkor szakítania kell vele :D
0
2010. január 23., szombat 14:23
9368
Még tervezzük a Vissza a jövőbe trilógiát is, mert rég láttuk. Van egy csomó film, ami tervbe van véve.
0
2010. január 23., szombat 14:19
7721
Egyik kedvencem a Tiszta Románc, arra érdemes várni.:) Egyszer jó volt,de én is csak pár jelenetre emlékszem. Azokhoz a filmekhez tényleg hangulat kell, nekem elég sűrűn van hozzá kedvem, mert Hitchcock-ot a pályafutása elejét és végét figyelmen kívül hagyva az egyik legnagyobb rendezőnek tartom.:)
Az utolsó mondatot részletezhetnéd, mert fingom nincs kiről beszélsz.:)
0
2010. január 23., szombat 14:11
7721
A második fele jól hangzik.:) Az első négy film tényleg jól vagy jobban működhet társaságban.Főleg a Crank 2.része. A Jack Nicholson filmek nem annyira, de a többi is ilyen "összeröffenéses" mozi.
0
2010. január 23., szombat 14:11
9368
Hetediket nem is oly rég láttam, de kedvet kaptam újranézni. Pánikszoba nagyon rég volt. A Pokolba taszítvát még nem láttam, de az még várhat. Alieneket pedig nem volt alkalmam rongyosra nézni és még várom a 4. részt, hogy befusson, bár most bizonytalan :) Ja és ha befut, akkor még a Tiszta románc is csatlakozik ehhez a listához. Amerikai história X-et a sulis filmklubunkban is meg kell néznünk, azt hiszem, hogy aki még nem látta, annak érdemes megnéznie. Nem mellesleg én is egyszer láttam eddig, de már újra akarom nézni, hiszen jóformán csak néhány jelenet van, ami beleégett az emlékezetembe annak idején. Hitchcock-kal és Spike Lee-vel azért nem haladtam, mert ezekhez a filmekhez nekem kell egy kis hangulat, hogy belekezdjek. Egy kis nyugis környezet, ami nem éppen volt jellemző az utóbbi félévre. Valami szarság mindig történt, valami jó dolog mindig volt, amivel foglalkozni kellett a filmek helyett. Ráadásul még van néhány film, amiket barátnővel is meg kell nézni újra :D Hiszen tesztelni kell az adott leányzót, hogy szereti-e azokat a filmeket, amiket én is :D Mint ahogy a How I Met-ben Ted teszteli a csajt, hogy szereti-e a Star Wars-t :D
0
2010. január 23., szombat 14:05
9368
Nappali tagozatos vagyok és nem járok dolgozni. De egy hónapban tudtommal 20 munkanap van. Egyébként heti 40 óra előadás és gyakorlat mellett nem hiszem, hogy sok esélyem lenne dolgozni hétköznap, hiszen sokszor van olyan napunk, mikor reggel 8-tól akár este 8-ig is bent vagyunk kisebb szünetekkel együtt. (Pld. két előadás között egy 1 vagy 2 órás szünet.) Viszont lehet, hogy lesz egy hétvégi poén munkám. Még nem tudom. Bár elnézve a következő félévem órarendjét, azt hiszem kilőve ez az opció.
Ez a félév film szempontból olyan szinten volt jó, hogy haveri körrel végül is akarva-akaratlanul is csináltunk egy filmklubot...
Megnéztük ezeket: Crank 2, MASH, Példátlan példaképek, Másnaposok és még egyéb finomságokat... következő félévre majd olyanokra gondolok, mint Száll a kakukk fészkére, Szelíd motorosok, Felkoppintva, néhány Tarantino film. A Ponyvaregény majdnem befért előző félévbe, de közbejöttek a félév végi zh-k.
0
2010. január 23., szombat 14:03
7721
Ezeket a filmeket most nem is nézném meg. A Hetediket és a Pánikszobát túl sokszor láttam... A Pokolba taszítva című vígjátékot pedig mostanában néztem meg. Az Alien-eket videokazettán néztem rongyosra és nem is szereztem be őket dvd-n. Az Amerikai Historia X egyszer is elég volt. Hitchcock-okat és Spike Lee-ket kivégeztem már. A maradék három vígjáték nem jöhet szóba, de örülök mások terveinek is, ha azok filmekkel kapcsolatosak is. Vizsgaidőszak és kijózanodás után remélem meg tudod valósítani a vágyaidat.:)
0
2010. január 23., szombat 13:56
7721
Iskolába jársz és dolgozni?:) Neked most ezek szerint nem jó. A februárod teljesen vállalható.:)
0
2010. január 23., szombat 13:06
9368
De jó valakinek :P Az új beszerzéseimből ezeket nem néztem még meg: A lankadatlan - A Dewey Cox-sztori, Alien - A nyolcadik utas: a Halál, Aliens - A bolygó neve: Halál, Alien 3. - A végső megoldás: Halál, Amerikai história X, Hetedik - Extra változat, Pasik és csajok, Pokolba taszítva, Szalagavató, Apócák a pácban, Pánikszoba. Ezen felül régről még hátravan 7 Hitchcock film, 3 Spike Lee film... A 12 új beszerzésből mondjuk 7-et már régen láttam, de akkor is jó lenne újranézni őket... Februárban így összesen 22 filmet kéne megnéznem :) Gyakorlatilag minden munkanapra jutna 1 :)
0
2010. január 23., szombat 12:40
7721
2009 utolsó két hetében nem volt lehetőség a szokásaim felrúgására...csak és kizárólag sokszor látott filmeket néztem meg. Először a 2010-es évben tudok rendezni egy "ABC-rendbendarálósfilmmaratont". A korábbi hibámból tanulva most az alvást is beleszámolva csak 15db mozizásra vállalkozom.Az új bevásárlásaimból ezeket nem láttam még: A Bedford incidens, A csúf igazság, A Wendell Baker balhé, Beugratás, Elit halálosztók, Frequency, Holtak földje, Ishtar, Jeanne d Arc - Az Orléans-i szűz, Képlet, Kínzó közelség, Közös titkunk, Menekülők, Mission: Impossible 3, Óceánok úrnői... Azt nem tudom, hogy mikor fogok eljutna a "W-X-Y-Z"-ig....mert folyton újrakezdem a listát a beszerzések miatt. A Zsiványok(az utolsó a listában) című filmnek például esélye sincs.:)
0
2010. január 23., szombat 8:45
5042
"No, ez volt az a film, amely, mint amerikai sci-fi először volt látható a magyar mozikban,"
Érdekes info. :) Érdekes hogy azt írod mint amerikai sci-fi. Valójában Angol. Azt ugye tudod?